En hungrig morgon

God morgon!

Då satt man här och väntar på att proteindrinken och allt skum ska lägga sig så man får dricka sin drink som blir min frukost idag. Eftersom det blev så sent som vi fick hämta mitt protein igår från posten blev det att jag fick dricka 3 proteindrinkar nästan på raken för att hinna dricka allt innan vi skulle lägga oss. Självklart resulterade det i att jag mådde grymt illa och jag måste medge att proteindrinkar INTE gör mig något vidare mätt. Tom 100 g räkor gjorde mig mycket mättare men men det är bara och bita ihop.

Imorse hade jag gått ner 1,8 kilo sedan start och jag är helnöjd!, jag som gick på 5 månader diet och gick ner 7 kilo borde kunna gå på den här dieten och kanske kunna gå iallafall 8 veckor för att ev kanske få samma resultat. Får testa det någon gång. De här veckan har jag med andra ord gått ner (än så länge) 4 hg. Fast om jag ska räkna med det jag gick upp på kolhydratladdningen så har jag gått ner 8 hg för jag gick nämligen upp 4 hg av den. Självklart är det bara (mest)vatten som kolhydraterna binder till sig (drack som en gris på lördagkvällen efter kolhydratsladdningen då jag var sååå törstig). Nu har jag 3,1 kilo fram till min målvikt sedan får vi se vad som händer.

Idag tänkte jag att det skulle bli lite bröst och biceps på gymmet, men som jag sa igår så blir det ingen cardio.

Idag blir det för övrigt en lugn dag vilket känns skönt, känns bara som att jag sitter och väntar in torsdag då vi får gå till banken. Hoppas han är trevlig för då blir hela samtalet mycket lättare. Ígår kollade jag runt lite på skatteverket om skatter, arbetsgivaravgifter, lagar etc och bara det är ju en hel värld!. Nu har jag laddat ner massa brochyrer från skatteverket så det blir till att läsa in allt. Ringde företen en kille från kassaregister igår och han sa att han skulle skicka lite brochyrer om kassaregister som ev skulle passa oss (JIPPI praktiska saker ÄLSKAR jag!).

Mina böcker från Bokus (studentlitteraturen) har inte kommit ännu och jag blir sååå extremt stressad av detta väntande!! kommer det inte idag så blir jag krontokig.

Nu ska jag dricka min drink och sedan gå ut med kiwi

Bye

En gammal bild från förra dieten, här vägde jag kanske typ 60kg

Byggarebob

Gick du bara upp 4 hg på din kolhydratsladdning?Det måste vart en galet klen laddning då,som knappast resulterat i fyllda glykoendepåer.Själv brukar jag gå upp 2-3 kg på en 36 tim laddning.Visst jag väger mer än dig,men 4hg är verkligen nada.Du kan då inte käkat 10 gram kolisar/kg kroppsvikt.Villket är normalt på en fyllning.



Men kul iaf att det går bra för dig.Keep it up!

2009-02-18 | 10:30:54 |
Pecka

Vad väger du nu? Du har inte funderat på att använda måttband istället för vågen. Man mäter då hals, bröst/axel, midja, stuss, lår, vader samt armar. Jag tycker det ger en bättre koll på vad som händer.

2009-02-18 | 12:36:08 |
Micke

Vad har hänt med jordnötssmöret?

Nu verkar du hetsäta räkor och proteindrinkar istället... fattar nada.

Måste säga att för att vara kost"expert" har du ett kortsiktigt levnadssätt.

2009-02-18 | 12:53:21 |
Ellie

Byggarebob: Ja jo jag var lite försiktig med den faktiskt men jag tycker endå jag åt rätt mycket (blev riktigt mätt och orkade inte äta mer) så ja visst kan jag kanske hålla med om att det var en ganska försiktig kolhydratladdning.



Pecka: Jo det brukar jag göra faktiskt men jag mätte aldrig från början så därför tycker jag det är lite sent. Använder spegeln istället och ser ju självklart resultat. Mest på magen dock eftersom det mesta försvinner där snabbast men förhoppningsvis ska resten hänga med också. Nu väger jag....60,1.



Micke: Jag äter det så klart!! jag äter det precis som jag ska dvs 186g om dagen men förut kunde jag inte dricka protein mer än till träningen eftersom det höll på att ta slut och använde istället räkor. Nu däremot har jag fått mitt protein och äter därför protein och jordnötssmör bara. Kortsiktigt levnadssätt? vad menar du nu? bara för att jag går på en liten minidiet? förövrigt vet du inget om hur jag lever

Micke:

2009-02-18 | 13:41:02 |
Micke

Det man kan läsa i din blogg om ditt levnadssätt vet jag iaf. Och ja, det känns kortsiktigt a´la Anna Skipper.

Gå på konstiga dieter i några veckor för att sedan gå tillbaka till samma matrutiner man hade innan, som gjorde att man blev överviktig (vilket majoriteten av alla som bantar gör). Om du inte ska tävla ens borde du istället lägga om din livsstil så att du tappar kilon. Då slipper du oroa dig för om några gram kolisar ska få dig att gå upp 4hg.



Men om du lyckas hålla målvikten efter allt jordnötssmör så visst, lycka till.

Annars kan du ju alltid prova Rikshospitalets diet när du är klar med jordnötssmöret och räkorna.

Akta dig för skörbjugg bara...

2009-02-18 | 15:53:14 |
Kolisar

Vad åt du under din kolhydratsladdning?

2009-02-18 | 15:59:00 |
Ellie

Kolisar: Jag orkade 4 st rostade fullkornsmackor haha

2009-02-18 | 16:54:24 |
Bobblin

Om jag inte fattat fel så är det Sids upplägg du provar? Han rekommenderar väl ca 10g kolisar per kg kroppsvikt under de 36 timmar som du laddar. Väger du 60kg borde det bli 600g kolisar. Fyra rostade mackor är inte tillräckligt på långa vägar isåfall!

2009-02-18 | 18:30:54 |
Kolisar

med ett tjockt lager smör på eller?

2009-02-18 | 18:46:22 |
sid

Hinner bara skriva snabbt mellan två klienter här. Men till att börja med behövs definitivt ingen kolhydrats laddning under första två veckorna enligt mig. Elinor lär knappast vara i ketosis ännu och knappast således vara tömd på glykogen dvs. lagrade kolhydrater i lever/muskler.



Utöver det så var det en tämligen tam laddning. Jag brukar gå upp ca 4kg iaf. Och gissa varför du blir törstig, hur mycket vatten binder inte 1 gram kolhydrat? Jo 2.4-2.9g beroende lite på ens natrium/kalium balans (och olika resultat efter studier). Så för att en laddning ska vara effektiv behövs mycket vatten. Hur mycket får ni räkna ut själva. Sikta på iaf. 10g kolhydrat per kg /kroppsvikt som Byggarebob sa.



JS-Dieten är tänkt framförallt att fungera under en kortare period för personer med ett mycket pressat tidschema eller plånbok men ändå vill ha ett resultat. Vill man efter denna diet fortsätta efter samma principer kan man läsa på om just ketona dieter i alla dess varianter, "Palumbo diet" är ett bra ex.

2009-02-18 | 18:57:05 | http://www.fitnessguru.se
Lene

Nu hoppas jag att du inte tar illa upp av detta men jag måste ändå skriva.



Jag förstår inte syftet med att få i sig 3 proteindrinkar på raken. Vad gör det om du någon dag hamnar under planerat kaloriintag? I långa loppet ingenting.



Jordnötssmörsdieten verkar inte särskilt hälsosam. Vad hände med frukt, grönt och fibrer? Visst, man kan ta en multivitamin och fibertillskott, men nyckeln till framgång kan väl inte ligga i en massa tillskott?



Jag blir även förvånad över att du går ner så lite i vikt. De första dygnen på en keto-liknande diet brukar de flesta tappa flera kilo vätska, pga att kolhydratlagren i kroppen binder vatten.



Du har inte funderat på att ta några tester för att kolla att din förbränning och ämnesomsättning fungerar som den ska? Detta med tanke på att du verkar hållit flera dieter under längre tid, men utan att ha gått ner önskvärt i vikt.



Lycka till i alla fall och försök att inte ta detta inlägg på ett negativt sätt.



MVH

2009-02-18 | 19:46:35 |
Ellie

Lene: haha ja jag drack dom mest för att inte bli så extremt hungrig mitt i natten. Det blir endå -300 kcal vilket är väldigt mycket när man endå ligger på ett underkott av energi. Jo det är det jag säger!, jag tror nämligen att jag kan ha någon rubbning eftersom jag har så lätt att gå upp framförallt (även ner) och det är nog därför folk tror att jag äter som en gris av just den anledningen. Hoppas jag ska kunna gå och kolla upp det snart. Min syster har haft struma men nu när den försvann så har hon gått ner MASSOR så jag tror det ev kan vara något sånt.



Kram!

2009-02-18 | 21:33:56 |
Ellie

Kolisar: Nej verkligen inte! jag har aldrig gillat massa smör, så lite som möjligt. Dock hade jag en ostskiva på varje

2009-02-18 | 21:45:57 |
Ellie

Sid: Jo det var en aningen liten laddning men det kan vara skönt att få andas lite och vara iallafall lite social. Så länge man inte har en grym ätardag så är det nog ingen fara. Bara något kolhydratrikt kan vara skönt för att som sagt ladda lite smått iallafall. Men på lördag tänkte jag ev bara unna mig en räksallad eller liknande :P hihi

2009-02-18 | 21:52:51 |
Ellie

Bobblin: Jo det är sids upplägg jag kör och jag vet att man bör kolhydratladda 24-36 timmar men som jag sagt tidigare orkade jag inte mer och det fick bli lite mer som en mini mini ätardag därjag bara åt det jag var sugen på helt enkelt men lite mer energi fick jag haha

2009-02-18 | 22:00:00 |
sid

Lene,



Definiera nyttigt tack. Det är verkar vara ytterst subjektivt och varje enskild individ verkar ha sin egna uppfattning (och olika individer och etniciteter har olika behov (dvs. vad som är nyttigt för dem). Vore kul att se hur du ser på det då du uppenbarligen ifrågasätter mig.



Och tills nästa gång innan du ifrågasätter en diet som baseras på Jordnötssmör kan du väl iaf. ta reda på vad det innehåller? Jo tänka sig +8gram fibrer per 100g...



Ännu en fråga, varför just frukt, vill att du isolerar ett ämne eller anledning till varför JUST man ska äta frukt som inte du får i dig i JS-Dieten, så kan vi ta det därifrån. Annars tar jag det som att du hörde av mamma att frukt va bra. Vilket jag sätter föga värde på.



Mvh

Sid Knutsson

2009-02-18 | 22:55:36 | http://www.fitnessguru.se
Lene

Sid: jag är så tråkig att jag definierar nyttigt utifrån ex. Livsmedelsverkets definitioner av hälsosam mat. Jag vet att jordnötssmör innehåller fibrer.



Jag har även själv i perioder uteslutit frukt och grönsaker ur kosten och istället ätit efter ketogena dietprinciper. Mitt immunförsvar blev tyvärr inte något vidare. Ketokosthållningen höll jag i ca. 1 år - undantagslöst med laddningar i cykler. Jag åt dock väldigt många fler livsmedel än jordnötssmör och proteinpulver.



Förresten, Sid: har du verkligen "kommit på" den här Jordnötssmör-dieten själv? Jag tycker jag känner igen den från något amerikanskt forum. Nåväl, det finns ju en uppsjö av ketogena variationer! Ha d´bäst! Lene

2009-02-19 | 01:16:12 |
Bobblin

Jag tror du blandar ihop det nu, eller inte riktigt förstår syftet med en laddning. Begreppet ätardag vet jag inte varför du använder, det handlar väl om att ladda upp dina tomma glykogenlager, (som enl vad sid skrev ovan inte ens bör vara tömda på bara två veckor, sj trot jag snarare på kanske 20-25dagar?) inte om vilket godis du är mest sugen på?!

2009-02-19 | 06:33:53 |
Ellie

Bobblin: nej jag förstår precis vad en kolhydratladdning innebär och jag vet också att jag skulle ätit 36 timmar och 10g per kilo kroppsvikt altså ca 600 g kolhydrater. Nu blev det inte.

2009-02-19 | 09:02:20 | http://ellielilja.blogg.se/
Emil

Alltså följer du inte JS-Dieten

2009-02-19 | 13:11:05 | http://body4future.wordpress.com
sid

Lene:



Generellt så borde man följa SLV rådgivning då de ändå har en del forskning som bakar upp deras påståenden. Att de är ifrågasatta är en del av deras natur och det är hälsosamt i sig tycker jag. Självklart är det ett slött verk då det är så stort och det tar lång tid på sig att ändra sina rekommendationer, vilket jag stöttar för de kan inte vända våg för vind bara sådär utan de måste bevisas fel bortom allt rimligt tvivel innan man ändrar något, allt annat vore dumt enligt mig. Dock betyder det nödvändigtvis inte att jag håller med dem, men jag ansvarar inte heller för en hel nations hälsa.



Kul att du har en lite större erfarenheter kring lågkolhydratsdieter än gemene man. Då kan man alltid få en mer givande diskussion då du iaf. har en personlig erfarenhet (ovärderligt i många fall).



Att ditt immunförsvar blev sämre, hur vet du det? Bara för att du blev sjuk fler gånger? Det är ganska dålig måttstock. F.ö går det alltid äta dåligt ur alla dietperspektiv mest troligen missade du något väsentligt i din diet när du uteslöt kolhydrater. Dvs. mest troligen ett individuellt fel än "dietens" fel. Men som med ALLA dieter, när man utesluter något är det svårare att få in alla micronutrient/spår ämnen som kan leda till en allmänt försämrad hälsa. Så att vara påläst eller ha en påläst som hjälper till är en stor fördel.



Idag finns det inga nya dieter, allt har provats och gjorts om och om igen, glömts bort kommats på igen, tappat popularitet för att återvinna sin status igen. Vet inte hur många gånger den ketona dieten har åter lanserats idag och hur många olika varianter det finns på den, troligtvis tusentals.



Idéen ur ursprungen ur flertalet böcker om ketona dieter, samtal med läkare och dietister samt egna tankar (förstås). Och ja du har rätt, det finns en mycket gammalt tråd på ett amerikanskt forum där en diet på Naturellt jordnötssmör och proteinpulver, lyckat resultat på honom men han missade enligt mig några essentiella saker och jag började jobba utifrån de tankarna.



Utöver det så är det så att JS-Dienen inte är på något sätt unik eller menat att ha en "wow" faktor över sig. Det sköter Aftonbladet själva så bra med sina dieter de slänger ut en gång i veckan. Utan den är just tänkt att göra det som står skrivet under dess post i min blogg, inget mer inget mindre.



Mvh

Sid Knutsson

2009-02-19 | 13:23:22 | http://www.fitnessguru.se
Ellie

Emil: Jo det gör jag, till punkt och pricka

2009-02-19 | 14:12:31 | http://ellielilja.blogg.se/
Bobblin

Inte följer du JSD till punkt och pricka om du bara laddar med en räksallad, eller 4 rostmackor? Det räcker inte som laddning! Återigen tror jag du blandar ihop alla dieter du hört talas om, eftersom du säger att du vill "äta litegrann för det sociala". Laddningen under keto-diet har inget med det sociala att göra, det är en nödvändig påfyllning av dina glykogenlager om du styrketränar hårt under den typen av kosthållning!

2009-02-19 | 18:20:47 |
Ellie

Bobblin: men tänk om jag tänkt efter och inte vill ha någon laddning? utan kanske väljer att äta "tillåten" mat dvs mycket protein,fett och ytterst lite kolhydrater (inga)?

2009-02-19 | 20:24:03 | http://ellielilja.blogg.se/
Bobblin

Isåfall följer du ju inte keto-diet till "punkt och pricka" som du påstod bara något inlägg längre upp! Det var det jag menade.

2009-02-19 | 20:44:01 |
Ellie

Bobblin: man måste ju faktiskt inte ladda heller bara för att man får. Det betyder ju inte att man inte följer den. Man kan göra som man vill.

2009-02-19 | 20:48:54 |
Bobblin

ah.. ok då är det jag som förstått helt fel! Trodde det behövdes om man tränar hård styrketräning, för att inte tappa muskler.. jag måste ha misstolkat "the ketogenic diet" då! Trodde inte man kunde köra ordentligt tung styrka mer än ett par veckor i sträck utan att "ladda om" så att säga..

2009-02-19 | 21:40:19 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0