Det optimala brödet?

Hej hopp!!


Nu är jag hemma efter att ha varit på jobbet och hos mina föräldrar. Dagen idag har varit riktigt skön och jag har hunnit med en del på jobbet. Ingen träning idag heller eftersom det är vilodag enligt mitt nya träningsschema, imorn är det dock träning och jag hoppas jag kommer iväg tidigt från jobbet vilket jag gjorde idag. 2 minuter i 5 kom jag iväg och det är tidigare hittills (bra gjort Elinor!). Jag har nyligen ätit en väldigt sen middag bestående av kyckling och klyftpotatis, det är min favorit rätt har blivit och jag tror jag ätit den 2 veckor i sträck haha!.


Jag skulle behöva er hjälp!, jag vet ju att majoriteten av alla som läser min Blogg är träningsintresserade och kostintresserade och därför skulle jag vilja veta vad som är ert optimala bröd. Ev kanske vi lägger ihop vissa ingredienser och gör ett bröd av dvs det optimala brödet som både är riktigt nyttigt men endå gott!. Eller så om jag och mina kollegor gillar några specifika brödingredienser så kanske vi gör just ditt bröd, vem vet!. Så därför undrar jag helt enkelt hur det optimala brödet ser ut för just er, och vad innehåller det?. Jag vill ha många kommentarer om detta och nu har ni chans att tycka till!. Det är bara att sätta igång!.



Doppar strutskokor (de är gjorda av strutsägg från vikbolandet)



Doppade även biskvier i choklad :).

Vi fick nya snygga tröjor idag, ljusgröna med Norells Hembagerilogga på:).

Syns lite dåligt men det står iallafall "Norells Hembageri- För din och miljöns bästa"

Nu ska jag snart ut med Kiwi och mamma ska hänga på, vi ses imorn!


kram



N

Jag älskar bröd. Huruvida det är nyttigt eller ej är ju oftast beroende på mängden. Jag kan vräka i mig osötat fullkornsbröd likaväl som vitt, "näringslöst" bröd men inget av alternativen är ju speciellt bra. Hoppas ni får till något riktigt reko bröd.

Hur mycket jobbar du förresten, heltid? Glömt vad du sagt. Kul att du trivs!

2009-04-22 | 16:54:46 |
Ellie

N: Bröd måste inte vara dåligt och onyttigt, det är kolhydrater precis som ris och pasta. Visst innehåller det jäst vilket kan gör att man kan bli svullen men väljer man rätt bröd med mycket fullkorn, dinkel, spelt etc så är det mängder med vitaminer och bra proteiner (högre andel protein än vanligt vitt bröd). Är det dessutom frön och nötter i blir det dessutom rikt på nyttiga fetter vilket knappast ris eller pasta är rikt på. Som sagt mängden avgör ju det mesta men det gäller ju som sagt allt. Fortsätt ät bröd!

2009-04-22 | 21:20:07 |
Elsa

Mitt perfekta bröd är nog av surdeg, med fullkorn och naturliga "sötningsfaktorer" i form av torkad frukt, frön, nötter... det vill säga så nyttigt som möjligt men med lite sötma. Det ska vara ordentligt tuggmotstånd men inte omöjligt. Är ingen brödbakerska så vet inte vad för ingredienser jag ska nämna, men ovanstående krav vill jag att de bröd jag sätter i mig ska uppfylla!

2009-04-22 | 21:56:32 |
Ellie

Elsa: Det tycker jag låter väldigt bra! det är något likande jag själv skulle kunna tänka mig faktiskt. Helt enkelt söta med torkad frukt som tex tranbär, blåbär, lingon, russin etc är ju alla bra att ha i bröd. Solros är ju grymt gott i bröd och lika så valnötter men givetvis kan man sökert ha i en mängd andra nötter också. Krossat linfrö är ju bättre än hela linfrön etc. Låter som en bra ide! tack för tipset!

2009-04-22 | 23:12:03 |
Anna

Jag älskar valnötsbröd med hela valnötter i, brödet gör man av dinkel eller något fullkornsmjöl!

2009-04-23 | 06:56:34 |
Ellie

Anna: Ja det är grymt gott!!, vi har en fralla som är gjord på råg med valnötter i och det är såå mmm haha.

2009-04-23 | 07:32:58 |
N

Om du läser mitt inlägg igen ser du att jag på intet sett säger emot det du skrev i ditt svar om bröd... (det verkar som du missförstod mig). Hur mycket jobbar du? Kram

2009-04-23 | 09:47:08 |
Ellie

N: NEJ NEJ!! det trodde jag inte heller!, det kanske lät som det? men det var inte meningen. Jag ville bara skriva allmänt att bröd inte behöver vara dåligt utan det finns ju faktiskt värre saker:). Jag jobbar just nu 75% men ibland blir det heltid kommer gå över till heltid sedan men när beror på chefen :). Jag trivs väldigt bra och ibland känns det inte ens som att man jobbar så jag gnäller inte :). stor kram till dig!

2009-04-23 | 18:03:02 |
Anna

det optimala brödet ska vara gott för det första.

Gärna ganska kolhydrats/kalorifattigt och grovt. Nyttigt innehåll gärna med lite nötter o frön. inget socker eller tillsatt skit.

2009-04-24 | 10:33:35 | http://metrobloggen.se/AnnaWedal
Ellie

Anna: Jag håller med dig!. När du säger att det inte ska vara tillsatt socker gäller det även honung?. Tack för tipset!

2009-04-24 | 23:00:08 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0