Jag smälter!

PUHHH vilka varma sommardagar det varit!, jag trodde aldrig jag skulle säga detta men nu behöver vi verkligen lite regn!. Nästa gång då det blir regn kommer jag vara den första som går ut och ställer mig där bara för att kyla ner mig!. På jobbet blir det bara varmare och varmare för var dag som går så det ska bli skönt och få lite semester. Det är tom så pass varmt att degarna svättas!. Idag bakade jag nämligen choklad/Apelsin biskotti och degen såg helt svettig ut hihi.

Det värsta är att min varma dag har inte tagit slut ännu, nej jag står nämligen i tvättstugan och ska städa lite här hemma. Jag har verkligen ingen lust alls men det är tyvärr sånt som måste göras. Träningen har jag vila från idag men ev senare går jag ut och hoppar lite hopprep. Köpte nämligen ett nytt hopprep här om dagen som bara kostade 49:- så vi får väll se om det är bättre än mitt gamla som faktiskt var mycket dyrare (dyrt måste inte alltid vara bra).

Träningsvärken sitter iallafall där den ska sedan jag körde bröst och axlar i går, riktigt stel känner jag mig. Imorn tänkte jag ta mig upp vid 7 för att hinna med ett pass på gymmet innan jobbet så jag ska försöka lägga mig hyfsat tidigt idag.

Nu måste jag sätta igång med städningen men vi hörs!

kram




Pillermissbrukare!

Hej därhemma!

Hoppas ni har en strålande dag för det har jag, lite trött efter jobbet pga av värmen men jag ska absolut inte klaga. Det var en lugn dag på jobbet och det märks ganska tydligt att folk har semester eller är och badar hellre än att köpa fika eller bröd hos oss. Visserligen får man tid över till annat som kanske inte hinns med lika ofta om det är mycket kunder i butiken som storstädning etc:).

Nu har vi äntligen fyllt på med kosttillskott som ska räcka ett tag iallafall!. Jag åkte och hämtade tillskott från både Top Formula och Proteinfabriken så nu kan jag bygga på ett tag till:) hehe. Jag köpte detta:


Från Top Formula: 2kg Gainer, 2kg Whay protein blåbär och jordgubb, 2burkar kreatintabletter, 2burkar multivitamin, 1burk Pro Methoxy för snabbare muskelbygge, och 2 burkar omega 3.

Från Proteinfabriken: 3kg 100% whay protein skogsbär och 1kg 100% Whay choklad.

Föresten!, precis innan stängning idag kom min mamma inrusande och sa att det brann i grannhuset bredvid bageriet. Så jag sprang ut för att kolla och från en balkong bolmade det ut massa rök och 3 ambulanser, brannbilar och poliser fanns vid platsen. Iväg åkte en bebis och en äldre dam med ambulans med rökskador. Usch vad hämskt, jag ryser alltid när sånna saker händer eller när ambulansen rusar förbi med blåljus. Hoppas personerna klarade sig bra.


Det syns inte så bra via mobilkameran men branden kom från balkongen högst upp


Precis där jag står ligger mitt jobb:)

Nehe nu tänkte jag ta mig i kragen och småstäda lite, det märks att djuren här hemma tycker det är varmt för de tappar hår som aldrig förr!.

Vi hörs!
kram



Läsarfråga!

Jag är nyfiken på hur detta med proteindrinkar funkar! varför dricker du det? när? vilken sort? jag tänker att du verkar inte träna "superhårt eller mycket" men endå dricker du dem! varför? jag är nyfiken på ämnet =)


Bild från repotaget i SN

Hej Amanda!: Anledningen till varför jag inte tränar så hårt just nu är pga av att jag har en lite längre "vila" där jag tränar endast om jag vill och orkar. Det är pga att jag i flera år lidit av kronsik trötthet och ska den 6 juli komma till en läkare för att utreda detta. Under tiden tar jag mig en aktiv vila:). På din fråga ang proteindrinkarna så tar jag dom pga av att minska nedbrytningen att musklerna. Du har säkert hört att ett högt proteinintag är bra speciellt när man tränar för att kunna bygga upp musklerna men också förhindra att de bryts ner lika lätt. Många använder även högt proteintag vid viktminskning då protein mättar bättre och man blir inte lika snabbt hungrig då protein tar längre tid att brytas ner i kroppen.  Jag tar som sagt proteindrinkarna mest för att bygga muskler och förhindra en ev muskelnedbrytning. Det går lika bra med bra mat men det är för mig lättare att veta hur mycket jag får i mig via tillskott än mat.

Jag dricker i huvudsak proteindrinkarna efter träning men kan även drickas som mellanmål eller kvällsmål.

Vilken sort jag använder är lite olika men jag har ett samarbete med bla Topformula och AST där jag ofta köper ifrån. Nu har jag bytt lite och anbvänder mig av proteinfabriken. Jag kan inte dricka vilket märke som helst då jag är enormt kräsen vad gäller smak och därför använder jag mig av just dessa.

Hoppas du fick svar på dina frågor

kram /Ellie




Återuppliva brösten

God morgon vänner!

Idag var jag uppe med tuppen. Gick upp kl 7 då jag bestämde mig igår för att gå upp tidigare och köra ett pass på gymmet då jag vet med mig att jag blir så extremt trött efter att jag jobbat så tänkte jag börja köra innan jobbet för att se hur det går. Då behöver jag inte vara orolig att vara FÖR trött efter jobbet, då kan jag lägga mig i sängen och sova OM jag vill:).

Passet idag blev bröst och axlar. Det var enormt länge sedan jag körde det så jag körde det idag och det var som att återuppliva brösten för det kändes lite ringrostigt men jag försökte endå hålla samma vikter som innan uppehållet och det gick ganska bra. Lite styrka hade jag nog tappat men det kommer nog igen väldigt snart. Det blev 4 st övningar för bröst och axlar blev det 3 och 3 för baksida. Axlarna har jag ju alltid varit väldigt svag i så det var inte lustigt att dom även var svaga även idag.

Efter passet hann jag även med lite jogg på löparbandet i 5 min för att sedan slurpa mitt protein och ge mig av hem. Nu har jag duschat och beställt protein från proteinfabriken här i Norrköping så nu är det andys uppgift att hämta det :). Jag ska även beställa från Topformula lite av varje vilket var väldigt länge sedan eftersom jag inte haft jobb innan men nu ska kosttillskotts förådet fyllas på:).

Nej nu måste jag göra ordning mig för jobb. Det kommer nog inte vara skönt att jobba idag då det är över 32 grader ute redan. Det är mindre kul att stå bland heta ugnar då ihih...

hörs! 


Riktigt bra ändå!

God kväll mina vänner!

Det var ett tag sedan jag skrev och det har helt enkelt berott på att jag helt enkelt inte orkat och inte riktigt haft tid att göra det. Det är nämligen så att jag tagit mitt andra steg mot att skaffa körkort!, jag har äntligen skrivit in mig på trafikskola och fått böcker, gjort syntest (vilket inte var särskillt imponerande), skrivit under papper till körkortstillstånd, hälsodeklaration och nu väntar jag bara på att jag ska få körkortstillståndet så jag och andy kan gå handledarutbildningen och se till att han blir godkänd som handledare så tänkte jag sätta igång sedan. Jag läser just nu lite på sidan om i boken och så och läser lite om vägmärkerna och det finns ju en hel uppsjö!. Många kan man ju redan sedan innan men det är en hel del man aldrig sett eller tänkt på.

Jag har dessutom shoppat lite nya saker som verkligen var på tiden. Bla har jag köpt nya joggingskor som jag kan promenera och jogga i då jag faktiskt inte haft några tidigare. Jag har bara sprungit i mina gymskor vilket absolut inte innehåller någon bra svikt i alls, nu har jag dock köpt nya grymt snygga skor som jag trivs super i!. Jag har även inhandlat en tunika som jag kan ha varma sommardagar som dessa, en ny kalender då min går ut på tisdag. Jag kommer även inhandla lite nya träningskläder men det får jag ta och vänta med några dagar :).

Min nya tunika från Gina tricot

Min nya kalender

Mina ursnygga joggingskor köpta på stadium

Glömde berätta att jag, andy, mamma och pappa åkte till Kungsör ida för att hälsa på min morbror. Här är andy på en pizzeria i kungsör:).

Även jag fastnade på bild, även här på Pizzerian i kungsör.

Efter en grymt varm sommardag som inneburit en hel del promenerande i Kungsör var Kiwi helt slut.

Köpte även dessa foppatofflor som jag ska ha på jobbet. Visst passar dom min förra kalender:).

Jag har faktiskt testat mina nya skor idag genom att ta en joggingrunda i vrinneviskogen tillsammans med Kiwi och andy. Det blev en runda på ca 2,5 km och det gick ruggigt bra!, det var inte alls jobbigt och jag hade en hyfsat låg puls genom hela rundan och flåsade faktiskt inte alls mycket mot vad jag tidigare gjort. Det är lite konstigt med tanke på att jag inte tränat på flera veckor och inte heller joggat. Kanske behövde min kropp denna vila?. Benen kändes lätta trots att jag känner mig enormt klumpig annars då jag säkert gått upp en hel del pga av inaktivitet men det får jag skala bort senare :). Som sagt var benen väldigt lätta och inte ens efteråt kändes de tunga så jag tog det som riktigt positivt. Mycket energi hade jag också så kanske hade det med de nya skorna att göra?.

Jag skriver mer imorn, ska försöka få upp bröllopsbilderna från min systers bröllop också men det är så jobbigt att behöva minska dom en och en i paint men jag får ta mig den tiden snart:)...

natti natti!


Första steget!

Jag ska absolut inte klaga över värmen  för jag har verkligen väntat på den men det är ingen hit när man jobbar i ett litet bageri med 3 ugnar på. Jag kan lugnt säga att jag saknar sjön efter en ´dag på jobbet.

Motivation ti8ll träning har jag ju inte direkt haft heller pga av att det varit så varmt, det är ju itne direkt kallt i gymmet så här års heller men jag tänkte ta tag i träningen på alvar efter att jag varit på läkarundersökningen. Då har jag dessutom semester 1 månad så då kan jag träna och bara ha det skönt i solen. Vi kommer att hitta på en massa roliga saker i sommar för det känns verkligen som det är dags nu, det är nu det vänder och jag känner en så oerhörd tacksamhet att jag fick jobb för nu kan det nog bara bli bättre (hoppas jag :)).

Pga av att allt känns som enormt roligt och jag trivs så oerhört bra i min situation så har jag nu bestämt mig på alvar att jag ska ta körkort!. Jag har kollat runt på lite ställen och har ni bestämt mig för en trafikskola som jag ska besöka i dagarna så jag kan skriva in mig och fylla i alla papper som behövs inför övningskörning etc. Jag ko9mmer till en början att övningsköra hemma och läsa mycket hemma men sedan när jag känner att jag har lite kött på benen så kommer jag att påbörja mina lektioner. Jag kommer köpa 18 st så jag hoppas dom räcker:).

Jag har redan nu småbörjat med teorin i form av bonniers trafikskola 2009 och det är en riktigt bra hjälp måste jag säga. De tar upp precis allt man måste veta.

Det är det största som händer just nu och jag är så enormt glad att jag tagit det här steget. Jag kommer itne skaffa en egen bil men det är alltid bra att ha körkort endå och då kan jag ju faktiskt skaffa en EU- moppe om jag skulle behöva :) haha!.

Snart blir det lite käk sedan ska vi nog iväg och bada tror jag, Kiwi ser ut att behöva svalka sig lite...

vi ses...kram




Jag är inte död

Jag har bara inte orkat uppdatera bloggen på sista tiden.

Midsommarfirandet är över och det har inneburit en hel del mat och trevligt sällskap. Även en hel del tankar har det också blivit och då är det allt mellan himmel och jord. Tankarna har mest handlat om framtiden och inget med träning och göra. En annan tanke jag har är att äntligen ta tag i körkortutbildningen jag inte börjat med ännu. Jag och Andy satt och funderade och vi tror att jag kommer att behöva det så småningom även om jag inte behöver ett just nu. Skaffar man barn i framtiden kan det vara bra att båda har körkort, det kan vara bra när man åker på längre resor med bil då man kan turas om att köra.

Jag har redan börjat lite smått med att lära mig genom att skaffa Bonniers trafikskola som PC spel och det är ritkgit bra då de berättar allt och visar bilder och så får man även massa övningar efter varje kapitel. Om allt går som vi planerat kommer vi att göra handledarutbildningen och skicka in alla papper för att få köra privat en stund först innan jag skriver in mig på skolan. Jag kommer antagligen välja ett stort paket med 18 lektioner så jag är ritkigt säker på att jag kommer klara det. Som sagt mycket privat körning kommer det också bli.

Nu är jag bara så motiverad att börja övningsköra på riktigt men måste ta en sak i taget först (även om jag skulle kunna sätta mig redan nu och köra). Jag kommer nöta väldigt mycket på dragläget för det vet jag att jag har väldigt svårt för, det är dessutom inget man vill betala massa körlektioner med eftersom det är annat man vill lägga sin energi på om ni förstår vad jag menar.

Snart är det dags för semester och det innebär läkarbesök för min del!, det ska bli sååå skönt och veta om det verkligen är något som inte står rätt till för denna gång måste de hitta något!. Man kan liksom inte gå runt i hur många år som helst och vara sombietrött utan anledning. Jag känner att jag fått mindre och mindre energi på senaste tiden så det var verkligen på tiden att jag fick en tid, annars skulle det nog sluta med att jag ligger i sängen om dagarna haha!. Träning har det blivit dåligt av av just den anledningen, jag vill så gärna träna hårt och målinriktat men det blir såå svårt när man knappt har energi till andra saker. Därför lägger jag mycket krut på jobb och att jag kommer ut iallafall på promenader lite då och då. Orkar jag ikväll så blir det styrka men jag har haft en konstig smärta i båda armarna/axlarna som inte liknar träningsvärk. Det började med en enorm träningsvärk i armarna efter förra veckans pass armar och nu har det övergått i en stickande brännande smärta. Det var endå över 1 vecka sedan jag körde armar så jag kan inte förstå vad det är.

Ähh det är bara skit med mig haha!, men jag ska inte tråka ut er mer utan jag ska plugga lite på mitt körkort via datorn innan det är dags för jobb vid 11.

Kram på er!


Midsommar!

Glad Midsommar på er alla läsare!

Jag kommer inte skriva så mykcet mer då jag är på tok för trött för att ens tänka. Har precis dragit mig ur sängen och ska äta frukost när som helst. Därefter blir det storstäd med Andy innan det är dags för mat hos mina föräldrar.

Hoppas ni kommer få en kanonbra dag med mycket sol och mat

ha det bäst!, kram




Blickar tillbaka

God kväll i stugorn!

Här sitter jag med min mugg på 1 liter och dricker vatten och har lite smått huvudvärk. Jag hann tyvärr inte med någon träning idag då jag hamnade hos föräldrarna och så gick jag tillbaka till jobbet för att baka midsommartårta till imorn som jag ska bjuda på när vi ska äta hos mina föräldrar. Det blev en swartzwaldtårta och det var första gången någonsin jag gjorde en:) hoppas den blev god.


Bildbevis:)



:)

Tänkte faktiskt träna någon form idag iallafall och då blir det nog någon form av konditionsträning men vet fortfarande inte vad. Antingen ut och springa eller hoppa upp på crossen här hemma?, det blir nog crossen.

Sitter och drömmer mig bort till Milk ink spelandes för fullt på datorn. Jag kollar nämligen på gamla bilder:


2007

2007

2008

2008

våren 2008



2008

2008

2008

2006

2009

2009



Början av 2009



Sn repotage i april 2009







Måste erkänna att jag saknar migg långa svarta hår:(

FF08 på hotellet


Tänk så kul det är att gå igenom gamla bilder, det är dock synd att det är så sällan som man framkallar bilder till pappersfoton nu för tiden, många bilder går lätt förlorade på datorn.

Nehe nu måste jag sätta igång med min lilla förbränningsträning innan det blir på tok för sent (kl är nu 22,56 haha). Träning kommer bli antingen imorn fredag eller lördag.

kram kram



Oj vad tiden går!

Herregud så tiden går!, klockan är egentligen på tok för mycket för ett blogginlägg men jag passar på när jag ändå sitter vid datorn. Dagen började bra med att jag kom till gymmet och hade bestämt mig för att ta en dag vila från skorpbakande och tänkte göra lite andra nödvändiga sysslor som jag inte hunnit göra under de gångna dagarna dvs diska plåtar, damma butiken, fylla på hyllorna, doppa biskvier  OCH kolla att allt är bakat till imorn då Susanne ska åka iväg med en stor beställning skorpor. Helt plötsligt när jag bockat av beställningslistan märker jag att jag missat att baka kokosskorpor!. Jag fick genast panik eftersom klockan var 14,30 när jag kom på det och vanligtvis börjar jag med mina stängningsrutiner runt 15,15-15,30. Jag sprang och satte på ugnen igen och slängde snabbt ihop skorpdegen och bokstavligt talat slängde in den i ugnen. Så snabbt har jag nog aldrig bakat skorpor tidigare, det gick så snabbt att jag funderade på om jag verkligen hade haft i allt som behövdes men det hade jag:).

Det slutade med att jag kom ut från jobbet 15 min senare bara än vanligt och det är ju inte fy skam. Hoppas det blir en någon lugnare dag imorn haha!.

Efter jobbet blev det hem till föräldrarna och så skjutsade dom mig till affären då jag skulle köpa lite till jobbet som vi ska ha imorn. Jag har inte varit hemma ens en sekund idag förrän nu och klockan är nu 23,32. Ska hoppa i säng nu och imorn om allt går som det ska tänkte jag bege mig till gymmet och köra rygg, mage och axlar.

Ni skulle bara veta vilken grym träningsvärk jag har i mina biceps idag!, herre gud! så ont har jag nog aldrig haft. Jag kan knappt sträcka ner armen i sin fulla längd för det känns som bicepsen ska gå av. benen känns inte heller så trevliga då jag knappt kan gå ner på huk utan att nästan kasta mig ner på golvet av smärta. Det kallar jag PAIN haha!.

nej nu väntar Kiwi på mig i sovrummet så det är bäst jag slutar. Vi ses och hörs imorn!.

kram




Som två stora stockar

God kväll!

Då sitter man här igen!, jag har precis avslutat mitt kvällsmål som idag blev tonfiskomelett med en ostsmörgås, det var grymt gott!.På kvällskvisten har jag hunnit med lite disk och tvätt. Egentligen var det meningen att jag skulle ner till tvättstugan idag och storstäda lägenheten men efter jobbet hade jag sååå otroligt ont i huvudet att jag knappt kunde lyfta huvudet. Sån tur var försvann det med när jag fick mat i magen så jag kunde i alla fall börja småstäda lite men jag får fortsätta imorn. Eftersom jag var tvungen att tvätta slängde jag in en tvätt i vår egen tvättmaskin istället, det är bra tur att man har en egen ifall det skulle knipa som just idag då jag inte har några jobbkläder som är rena (skitgris som jag är!).


Jag har även hunnit småjobba lite, jag funderar nämligen på att skaffa ännu en leverantör av produkter till butiken nämligen från saltå kvarn så jag slängde mig in på deras hemsida och läste och kollade lite vad de hade, det har ju så mycket bra produkter att det är rena julafton om vi skulle bestämma oss att börja beställa därifrån:). Nu är det bara upp till chefen:).


Ingen träning idag, jag var riktigt sugen på ett joggpass men eftersom jag har sån enorm träningsvärk i låren och rumpan från gårdagens ben och armpass så skulle jag ändå bara känna mig som en flodhäst som är ute och springer, jag får se om jag är piggare i benen imorn iställetJ. Dock måste benpasset tagit ordentligt för när jag går känns det som två stora stockar. Tyvärr råkade jag glömma stretcha igår så jag känner mig inte så smidig (trots att jag är överrörlig haha), får ta mig ett stretchpass imorn istället. Jag måste nämligen bli bättre på det då man hört ett och annat positivt med det:).

Nej nu väntar kudden och ännu en dag. Det är bara onsdag och torsdag kvar sedan är det tre dagars ledighet, JIPPI! Och snart är det dessutom semester 1 månad...


Kram på er!




Likt potatismos

Hej igen!

Nu är man hemma och har fräckat upp sig genom en skön och svalkande dusch. Passet idag gick faktiskt bättre än jag förväntat mig, kanske var det så att benen behövde vila för jag var ritkigt stark idag om man tänker på hur länge sedan jag körde ben. Jag hade dessutom bra med energi passet ut och jag vet inte om det berodde på att jag drack lite kolhydrater efter ca 1 timme i gymmet men det kändes riktigt bra iallafall. Passet började med hacklift och värmde upp endast med maskinvikten vilket är ca 20 kilo. Däefter lassade jag på 50 kilo (+ maskinen 20 kilo= 70kg) och körde 10 reps!, jag kunde säkert tagit tyngre men efter en så pass lång vila utan att benen fått köra så kände jag att det var bäst att ta det lite lugnt, speciellt eftersom jag har problem med knäna. Efter den övningen fick det bli benspark och här var jag riktigt stark för en gångs skull och jag fick bra kontakt redan efter första setet. 61 kg och 10 reps blev det och jag har ALDRIG tagit detta förut, iallafall inte så många reps. Jag fortsatte med 61 och klarade därefter 8 reps och jag var grymt nöjd!. Jag kan säga att jag hade bra ont efteråt:).

Min sista övning för "framsida" blev knäböj, dock inte djupa och inte speciellt tungt eftersom jag aldrig varit speciellt stark i den övningen och mina ben var redan då som potatismos så det blev mest att jag körde slut på benen med 50 kilo. Baksida blev raka marklyft och sittande baksida.

Sedan var det dags för armarnas tur och först ut var curl med Z stång, vet itne hur myclet stången väger men jag la på 7,5 på varje sida så 15 kilo+ stången blev det. Körde både breda och smala. Det blev några set hantelcurl också och jag fick grym kontakt även i armarna idag och det är ju grymt skönt när man kör lite tyngre. Har ju kört mer högreps ett tag men nu blev det 8-10 reps och det blir verkligen skillnad, kanske beror det på att man får in tekniken lättare när man kör högreps?.

Triceps fick sig också en rejäl omgång och det i form av pusch down 36kg och hantelkickbacks med lätta hantlar på 6 kg för att pressa ur det sista och ajg kan lova att det räckte.

Efter passet hanns det även med några minuter hopprep men det var inte många minuter då min MP3 dog igen, det enda jag hörde var pisken från hopprepet som slog i golvet så jag tappade motivationen rätt snabbt och sprang upp till crosstrainern och körde 10 min där.

Det var mitt pass idag och det var skönt att för en gångs skull få känna ett jädrarenamma haha!. Nu har jag precis ätit min efter träningsmat/ kvällsmat i form av äggröra på 4 äggvitor och 2 gulor och 1 färsk ananasring:).

Nu väntar kudden men vi hörs imorn, under tiden bjuder jag på några bilder från mitt hopprepspass :), dvs lite posering blev det haha!.




Ibland har man tråkigt haha





Hemma!...snart gymmet!

Halloj!

Då var man hemma efter en dag på jobbet. Det var ganska lugnt på jobbet idag så jag fick lite mer tid med mina kära skorpor:). Idag blev det första gången jag bakade pepparkaks skorpor och jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med smaken för att vara första gången. Det var nämligen första gången jag gjorde egen pepparkakskrydda och ja det smakade faktiskt pepparkaka haha!. Däefter blev det även en sats choklad/mandelskorpa. Imorn eller i övermorgon ska vi dessutom börja med take away kaffe så jag har förberett en hel del inför det så här ska det säljas kaffe :).


Denna klump skulle bli pepparkaks skorpor till slut :)


Och choklad/mandel skorpa :)


Snart är det dags för veckans första träningspass. Det kommer att bli ben och armar för det var flera veckor sedan sist, kommer säkert bli riktigt tungt men jag kommer köra på och ska förslka köra ganska tungt men endå försöka hålla 8-10 reps. Här ska det byggas!. Ska försöka hinna med och köra lite förbränning i form av jogg eller hopprep också.

Nu måste jag dricka kalrt mitt kaffe så jag ev vaknar till lite (jag försöker fortfaradne tro att kaffe hjälper men det gör det inte haha)

Hörs ikväll!


Slänger upp en bild på ryggen för 2 år sedan :)


och en från dieten 2008



Fantastisk bröllopshelg

Hej igen vänner!

Då var det måndag igen och en ny vecka med jobb och förhoppningsvis träning. Min systers bröllopshelg var helt fantastisk och det var ett så grymt trevligt sällskap. Det var många vänner till både fredrik och camilla men även en hel del släkt från Fredriks sida och det var riktigt kul att träffa dom alla. Det blev först bröllop i rådhuset vilket var första gången någonsin som jag varit med på, det var jättemysigt men sermonin var bara ett par minuter så det var lite synd. Bröllopsparet kom till rådhuset i en stor vit limousin och alla stod med hakorna i marken , jag tror nog de flesta trodde att de skulle komma i deras egen gula ford  men så var som sagt inte fallet. Direkt när Camilla (bruden) kom ut ur limousinen började hon gråta och jag likaså, det var sååå fint!.


På festen behövde man verkligen inte gå omkring hungrig i alla fall. Först blev det mat i form av sill, potatis, potatisgratäng, revbenspjäll, grillad kyckling, kalkon, frukt av alla de slag, sallad, potatissallad, bröd och kex med olika ostar mm mm. Sedan senare blev det tårta från jobbet med bullar och kakor och senare på kvällen chips, ostbågar mm mm. Ännu senare på kvällen för de som var kvar då blev det bullens korv *mums*. Jag och andy hade tyvärr åkt hem redan då dvs vid ca 10 för jag fick så grymt ont i magen att jag inte okade vara kvar. Dricka fanns det hela kvällen att det blev massor över trots att det fanns några som drack mer än andra J.

Det var som sagt en riktigt lyckad dag och några ord till bröllopsparet, Hoppas ni får en underbar framtid med många härliga år framför er. Hälsa Jennifer och Chloe så mycket från mig!.


Idag är det som sagt måndag och jag ska strax till jobbet, sitter och äter min frukost just nu bestående av A-fil, viktväktar musli, valnötter, och en färsk ananasring med vatten. Ev så skriver jag mer ikväll och då kanske det även kommer upp bilder från bröllopet...


Kram på er alla!




Bröllop idag!

Men den här gången är det inte min tur, utan min kära syster yster som ska gifta sig. Jag sitter och har precis gjort en lermask och väntar att få ta av den. Vädret är väll inte direkt imponerande för ett bröllop men det regnar iallafall inte. När jag och andy gifte oss var det meningen med ett vinterbröllop men man kunde snarare tro att det var höst för det var geggigt slaskigt och grått, inget vidare.

Tur är att vädret inte är avgörande när det är bröllop. Det kommer att vara i rådguset och efteråt kommer vi ha en fest med tårta (från mitt jobb så klart!), bullar (från jobbet), potatisgratäng och massa annt gott.

Nu hinner jag inte skriva mer men jag lovar att det kommer upp bilder ikväll eller i dagarna...

kram




Dagens träning och dagen D för många

Hej folk!

Idag har det varit en strålande dag på många sätt. Alla kunder har på något sött varit sprudlande glada och det finns bara två saker som det kan bero på. Det är nämligen idag som alla norrköpings studenter tar studenten!, det enda man hört idag är tutande lastbilar och skrikande studenter och hög musik och jag kommer själv ihåg vilken känsla det var att själv ta studenten. Jag kommer ju ursprungligen från Nyköping och då har man varje år en studentkortege där de två gymnasieskolorna i nyköping (det finns bara två) "tävlar" om vilken skola som först kommer till stadshustrappan. Då går båda skolorna som en kortege med orkester längst fram som spelar och jag kommer ihåg att vår skola (Tessinskolan) vann det året (2006). När båda skolorna samlats på trappan står alla nyköpingsbor och kollar på medans studenterna sjunger "vi har tagit studenten!!!!". Därefter är det dags att inta alla bilar som man färdas i och jag kommer ihåg att hela min klass åkte i en stor lastbil. Därefter börjar kortegen genom hela stan och alla skriker för full hals. Det är en såå underbar känsla!


Under tiden alla studenter intar stan har jag jobbat och jag har hunnit med ett och annat idag på jobbet, lite smått och gått hanns göra eftersom jag inte bakade några skorpor idag (mjölet var slut). Imorn blir det nya tag och nya skorpor och då är det dags för dinkelbiskott kardemumma fullkorn som ska bakas :).
 

Efter jobbet var jag så trött att jag la mig på sängen, jag var faktiskt ganska sugen på att träna samtidigt som jag helst bara ville ligga kvar i sängen. Dock blev det att jag slet mig till gymmet för att avverka ett rygg och magpass som gick rätt hyfsat faktiskt. Hade glömt mina dragremmar hemma men det ingen ska få stoppa mig för det så jag tog papper som virade runt precis som vanliga dragremmar och det gick faktiskt nästan bättre!, man får ha lite fantasi hehe. Körde för en gångs skull sittande rodd vilket var väldigt länge sedan och det märktes för i den övningen var jag sååå seg. Det fick bli 8-10 reps idag så det var väll medeltungt kan man säga, hoppas man får härlig träningsvärk imorn :).

Nu ska jag ut på en promenad med Kiwi och mata ankorna med gammalt bröd från jobbet :), onödigt att slänga när det finns dom som faktiskt uppskattar det :)...


kram


En bild från min student 2006 då jag gick ut omvårdnadsprogrammet och blev då undersköterska:). Tog bilden med mobilkameran och därför blev bilden suddig.




Byggar och Fitnessdag!

"Välkommen att delta i en spännande dag i näringslärans och träningens tecken med fokus på muskelvolym."

Anki Sundin kommer att hålla en föreläsning om just hur du tränar och äter för att för att bygga maximal volym. Helt enkelt en super dag för oss som har som mål att bygga massa muskler :).


Kalaset är den 27Juni och kostar bara 400:-!

Du anmäler dig genom att skicka ett mail till:

[email protected]

Boka in er redan idag!

mer info finns på:
http://ngruppen.blogspot.com/2009/06/byggar-och-fitnessdag-27-juni.html


Jag funderar själv på att gå men självklart vill jag inte åka själv så jag får försöka få med mig någon snäll själ (AISHA!!) så jag får gå:). Jag hade själv Anki som föreläsare på min kostrådgivarutbildning och jag tycker hon är en superbra föreläsare.





Äntligen!!

Orkar inte skriva så mycket då klockan är på tok för mycket men skulle bara säga att jag nu bokat en tid för läkarundersökning. Ringde till medicinskt centrum i morse och berätta de mitt problem och hon säger att de inte utreder trötthet? ehh va?. Jag frågade då om hon visste någon privatläkare som kunde göra det och det enda hon svarade var "nej inte i norrköping iallafall".  Jag bara satt och gapade, ett så vanligt symtom som trötthet ska väll vilken läkare som helst kunna undersöka?. Hon sa att det bästa var att ringa vårdcentralen och prata med dom. Frågan är ju då om hon får betalt för att skicka kunder dit? man kan ju tro det iallafall.

Så jag ringde VC och berättade att jag ringt för ett X antal månader sedan för att boka en tid för läkarundersökning och att hon hade satt mig på väntelista och att de skulle höra av sig i maj om en tid. Sköterskan jag pratade med sa att jag inte fanns med på någon väntelista. Är det inte typiskt vc?, att glömma bort patienter?. Hur som helst så kollade hon upp närmaste tid som var ledig och pga av semster etc så blev det inte förrän 6 Juli kl 13,15, men det gör inget det är ju ganska snart ändå.

Det ska bli skönt att en gång för alla veta vad det kan vara för jag lovar att jag kommer inte ge mig förrän jag vet vad det är, jag kommer inte släppa det den här gången!.

Nu måste jag sova, är så grymt trött men vi hörs imorn!

kram


Kvällspromenix

God kväll vänner!


Sitter här och kolar runt lite på internet efter att ha varit ute på en långpromenad med Kiwi och Andy på ca 75 min. Det var riktigt skönt att få röra på sig men det är faktiskt inte den enda "träningen" jag fått idag, nej i morse blev det faktiskt....en joggingrunda!!. Jag var så sugen på att springa lite men eftersom jag av någon konstig anledning har fått någon konstig smärta i knät (vilket inte är ovanligt) så var jag lite osäker på om jag vågade. Har haft ont i ett bar dagar nu och kan knappt böja på knäna då det gör ont men när jag får känns det inte så mycket därför ville jag testa och springa. Det gick bra men efteråt gjorde det lite ondare än tidigare så vi får se om det repar sig av sig själv. Det blev i alla fall en runda innan frukost på ca 2,5 km. Innan vår kvällspromenad var jag dessutom ute och hoppade hopprep i ca 15-20 min men problemet är som sagt mitt hopprep som är sååå dåligt och virar ihop sig. Först gick det superbra men sedan började det, snacka om att man blir omotiverad när man snavar på repet pga av det!. Vill verkligen ha det hopprepet som finns i usa!:(.


Av någon anledning har det krypit i kroppen på mig i några dagar nu och igår var jag sååå sugen på att röra på mig, det blev inte så eftersom jag kom på det så sent så därför blev det idag istället. Imorn blir det nog sovmorgon för det kan behövas.


Annars har det inte hänt så mycket, kom ifrån jobbet lite senare än tänkt idag då det var väldigt mycket att göra, strutskakor var beställda+ en massa skorpor som helst ska vara klara på fredag, det kommer jag INTE hinna eftesom jag har ca 5 olika sorter kvar att baka och det tar sin lilla tid eftersom de ska torkas ett ett x antal timmar också. Dock ska jag försöka spotta ut mig de där skorporna så snabbt det bara går. Idag gjorde jag faktiskt två nya skorpor jag aldrig gjort idag, kaffebönans saffransskorpa med saffran och kaffe och en lavendelskorpa:).

Nehe nu är det dags att sova innan jag somnar med huvudet i lapptoppen, det är nog inget vidare.


Vi hörs imorn! kram


Sååå vacker! Jamie Eason




Dagarna går..

och jag lever, även om det kanske inte verkar så. Det var ett tag sedan jag bloggade men ska jag vara ärlig har jag inte orkat blogga något, jag har bara velat vara ledig och ladda batterierna som faktiskt behövs ibland. På jobbet är det ganska mycket just nu men jag trivs som fisken i vattnet (bokstavligt talat då jag är fisk som stjärntecken:)). I helgen har det inte hänt mycket, har mest blivit lite promenerande och ett jättetrevligt besök av Philip och Frida. Det blev mest småprat men det är ju precis lika trevligt det. Vi hämtade dom i Linköping då vi ändå hade vägarna förbi eftersom vi skulle till Ikanohuset för att leta efter en klänning till min systers bröllop som är nu på lördag:), som vanligt hittar jag ingen klänning som  passar men jag hittade en lång tunika som man kan använda som klänning (räcker ner till knäna på mig), en röd och en mörkblå fick det bli då det är perfekt att ha även till vardags. Till det tänkte jag ha ett par vita pirate legins , det får helt enkelt duga.


Denna fick helt enkelt duga till bröllopet. Gina tricot 199:-. Har en till men i mörkblå:)

I morse blev det en morgonpromenad med Kiwi innan jobbet, det var riktigt skönt att få röra på sig även om promenaden inte direkt blev en riktig powerwalk men det duger åt mig. Tänkte ev gå ut imorn bitti igen och vi får se om Kiwi får följa med, hade ev tänkt testa på att jogga lite om jag orkar, jag brukar inte ha så mycket energi innan frukost nämligen så jag ska inte lova något.

Ne he nu ska jag snart krama kudden ska bara se till att hänga upp tvätten som ligger i tvättmaskinen så man har rena jobbkläder till morgondagen. Jag kan avslöja att jag är en riktig skitgris på jobbet (dock inte värre än Malin haha).


Kram kram


Hittade några bilder från träningen förra veckan.

Spännis som vanligt haha




Äggrekord och dagens träning

God kväll i stugorna!

Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag, har inte varit hemma sedan i morse innan jobbet då jag gick raka vägen till mina föräldrar efter jobbet för att ta igen mig innan träningen. Blev även bjuden på mat så det tackar man ju inte nej till:).

Det blev ett gympass idag som sagt och det var veckan första. Förra veckan blev det ett enda gympass och inte så mycket cardio heller. Det har varit så mycket på jobbet en tid nu att jag faktiskt inte orkat. Egentligen orkade jag inte idag heller men jag kröp till gymmet ändå eftersom jag faktiskt ville. Det blev ett högreps pass som vanligt med 10-12 reps och det var mage, rygg och axlar som tränades idag. Det gick bra men jag tappar väldigt fort styrkan i korsryggen känner jag, men det är inte så konstigt för jag vet att jag har lite problem där det är därför jag är så dålig på just knäböj för jag känner inte att min korsrygg riktigt håller när jag kör riktigt tunga böj. Det är faktiskt helt annat med marklyft så jag vet inte vad det kan bero på, kanske för att jag är överrörlig i de flesta kroppsdelar? hehe.


Det finns ingen ide att jag redovisar vikter eftersom det är närmare myggvikter än "byggarvikter" haha men jag tänkte faktiskt försöka bli starkare genom att försöka köra 10-12 reps men ändå försöka öka vikten så jag ändå blir starkare för att se hur jag svarar på det.


På jobbet har jag blivit ansvarig för att skorporna bakas och det är då jag som bakar dom och ser till alla beställningar. Måste säga att jag nog kommer bli världsmästare på att baka skorpor för jag bakar minst en sats om dagen och det blir ca 5 plåtar med 5 skorpkorvar på varje hihi. Jag funderade faktiskt idag på om man skulle försöka komma med i guinness rekordbok med flest antal knäckta ägg under 1 min för i en sats skorpdeg behövs nämligen 12 dl ägg och det är nästan 1 hel platta ägg, snacka om att jag kommer bli proffs på att kläcka ägg sedan haha!.


Nej nu sitter Kiwi och råglor på mig och vill att vi ska sova så det är nog bäst att göra det. Det är ju trotsallt en dag kvar innan helgen..


Natti!


Jennifer Nicole Lee




Bilder från helgen forts...



Efter en lång, men ack så trevlig förkväll var det dags att bege sig till Palace

OPS!! men putte då!! :P (på Palace)







Dagen efter var alla bakis så det blev inte mycket gjort mest slappande i folkparken och bara ta det lugnt och smålta alla intryck från gårdagen.


Kärlek!!




Putte myste i gräset:)


Världens bästa!


Sedan kom resten av gänget. Putte, Jimmy och Aisha sov över hos mig.


Sedan åkte alla till afrikas djungel...nej jag skojade bara, men ärligt talat måste jag säga att det ser ut som en djungen men i själva verket är det bara en enorm buske som det var massor av stora gånger i :).





Hångel blev det också:)


Efter att ha legat i solen i ett x antal timmar var det dags att gå hemmåt.


och Putte och Jimmy åkte hem till Stockolm igen.




Dagen var dock inte slut här. Jag och Aisha blev så sugna på att bada att vi slet med oss malin och andy till en sjö för årets första dopp:)


Girlpower!!


Jag och Aisha tog oss en simtur




Efter två långa dagar i solen ser jag nu ut så här.Inte konstigt att jag knappt kan sova på rygg och det känns som jag har ett enda stort sår på hela ryggen....OPS!!

Det blev som sagt bra många bilder men ochså en bra helg och den vill man ju inte glömma!

Nu kallar sängen och jobb imorn...vi ses ...puss


Bilder från min helg

Tänkte ta mig lite tid att för en gångs skull lägga upp lite bilder från min superroliga helg. Här kommer de:

 
Patrik (Putte) fick agera grillmästare:)


Det hela började på min gård:)


Hela gänget, hungriga och förväntansfulla vad kvällen skulle bjuda på:)


Lite filosoferande fanns det också tid till.Här med Jimmy och puttes kusins kompis


Dålig bild men tv tittande var också en aktivitet under förfesten:). Nu hade även Aisha hittat till oss.


Putte och jag på min balkong


Malin, Anna och jag!


Kusinerna!

Aisha påpekade att detta inte skulle vara en spännisbild utan hon skulle visa klockan, frågan är om man tror på henne? hihi.



Efter ett gäng drinkar vågade iallafall några att svänga sina lurviga





Anna och Malin!

Vissa var lite väl närgångna:)


Fortsätter med fler bilder i ett annat inlägg:)


Lite omotiverad...

till bloggande just nu då vi haft en underbar helg i Norrköping med sommarväder och temperaturer över 30grader, så har jag känt att det inte är något vidare kul att sitta inne och blogga.

Min helg var helt grymt rolig. Patrik och Jimmy kom ner från stockholm och Malin och hennes kompis Anna var med+ Patriks kusin och hans kompis så vi var rätt många hemma hos mig. Dagen började med att jag, Patrik och Jimmy tog oss till gymmet och körde ett pass. Efter träningsmat fick bli grillat tillsammans med lite sällskap och det var nu drickandet satt igång. Vi hade enormt tur med vädret  vilket märks med tanke på att jag är helt sönderbränd på hela ryggen, jag kan knappt ligga på rygg i sängen då det känns som ett enda stort köttsår haha.

Hur som helst så grillade vi och snackade en hel del när klockan blev runt 23,30 så var det dags för utgång, jag vid det här laget ganska full men jag kommer ALLTID ihåg vad som händer, jag har aldrig fått minnesluckor pga av att jag varit för full. Aisha kom föresten också över till oss och festade lite, dock nyktert och vi fick faktiskt med henne ut också så vi var ett riktigt bra gäng.

krogen blev det fram till ca 01,30 då jag började känna mig riktigt dålig, jag hade så grymt ont i huvudet, magen och mådde ofantligt illa. Tillslut var jag så dålig att jag blev sittandes halvsovandes i en soffa, när jag helt plötsligt känner att det börjar vända sig i magen på mig så jag fick rusa in på toa och där...ja ni förstår nog vad som hände där....jag kräktes som en gris ärligt talat. Det slutade med att jag fick springa på toa 3 gånger när jag fick nog och drog med mig andy hem som då hade kommit ut till Palace efter att ha varit på svensexa.

hemma kräktes jag ännu fler gånger men somnade tillslut av ren utmattning. På morgonen mådde jag bättre men jag kunde inte äta något alls så jag Patrik, andy, Aisha, Jimmy och jag tog en promenad till folkparken och solade och då mådde jag genast bättre. Så här i efterhand förstår jag varför jag festar såååå sällan:).

När Patrik och Jimmy åkt hem bestämde jag, andy och Aidha för att åka och bada för första gången i år och med oss fick vi även Malin. Det var riktigt skönt att få svalka sig efter en varm och svettig helg på krogen och det var inte så värst kallt i vattnet som jag trodde det skulle vara. Så igår badade jag igen men denna gång själv, mina försäldrar fick skjutsa mig dit så det blev ännu ett snabbt dopp:).

Det var en riktigt snabb genomgång av hur min helg varit och det har nog varit den bästa helgen hittils med kompisarna som står mig närmast blev det en riktig toppen helg!.

Snart är det dags för mig att gå till jobbet, jag lovar att jag ska lägga upp massa bilder från helgen men just nu orkar jag inte, det var en ritkigt stressig dag på jobbet igår så jag är lite mör men vi hörs och ses ev i kväll...kram kram!




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0