På upptäcktsfärd i sandlådan

Idag har det varit en riktigt skön dag. Jag och Heiley var och hälsade på mormor och morfar och var ute i deras lekplats och gungade med Heiley och så fick hon leka i sanden för första gången!. OJ vilket upptäckt hon gjorde när hon hittade sanden!. Det var såå skönt och känna sanden mellan tåna och sitta och känna sanden i händerna, hon var som i en helt annan värld!. Så synd att jag glömde mobilen hemma hos mormor och morfar för annars hade jag garnaterat fotat. Hon var så söt!. Efter mycket gungade och lek i sanden så kom pappa efter att ha repat och han tog henne i famnen och hon började leka lite med en kotte som hon var superintresserad av. Smak sa det! så satt hon och sov i knät på honom med kotten i handen!. Då kan man kalla mycket nya intryck!, så till den milda grad att hon somnar sittandes, sötnosen!.

Vi får nog gå till en lekplats här hemma och leka lite i sanden snart igen, kanske dax att köpa hink och spade?:).

Passar på att lägga upp en bild på "Dagens Heiley"




På mc donalts lekte hon med sitt bi så snällt så:). Det är så smidigt nu när hon kan sitta i alla typer av matstolar för då slipper man sitta med henne i knät. Hon kan sitta och leka bredvid utan problem:).




Dagens Heiley- Redo för kalas!

God dag!

Då var vi precis hemkommna från min syster som fyller 33 år idag. Jag mår inte så superbra idag, börjar nog bli förkyld vilket kanske förklarar min extrema trötthet jag haft i en veckas tid nu. Jag sover och sover men blir aldrig pigg känns det som. Idag vaknade jag med ont i huvudet och halsen så jag antar att min lilla skrutta smittat mig som är jätteförkyld även om det börjar bli lite bättre för hennes del.

Dagens Heiley redo för kalas:





Testade hennes nya mössa och jag måste säga att hon blev så himla söt!. Dock är den på tok för varm ännu men den kommer bli super i höst:).

Nu vet jag inte vad vi ska göra, borde åka till gymmet men jag mår för dåligt för det nu. Det är ju den turen man ska ha:(.

Kram på er 


Update från min ipone

God kväll! Då testar vi att uppdatera bloggen genom iphonen och det verkar faktiskt funka:). Heiley ligger och sover för tredje natten i rad i sin egen säng och det har inte varit några problem alls. Visst jag får gå upp på natten och serva henne med napp som hon tappat i sömnen men men det får bli så tills hon blivit så stor att hon kan ta den själv. Tidigare idag var vi i linköping på Ikea och köpte lite smått som är bra att ha. Sedan köpte jag den lila mössan från h&m som jag visade er i ett tidigare inlägg. Hon var så grymt söt i den:). Sedan hittade jag vita ben värmare till henne för bara 29 kr på h&m så det var ju typ gratis:). Nu ska ja fortsätta kolla på tv. God natt mins vänner:)


Höstnyheter

Var inne på H&Ms hemsida för att kolla in höstnyheterna från barnavdelningen och som vanligt hittar amn en massa snyggt/gulligt. Nu är det ju en ny årstid på ingång och det blir att man måste köpa allt från grunden. Overall, jacka, ev tjocka byxor, mössa vantar och framfrallt skor. Skor hade hon ju inte förra vintern eftersom hon var nyfödd och den här vintern förväntar jag mig att hon ska kunna gå också iallafall åka pulka så då gäller det att ha varma kläder:).

Så här kommer det! det jag vill ha till höst/vintern. Självklart finns mycket mer men jag börjar med dethär :):










Träningsvärk från HELL

God dagens!

Heiley ligger oxh sover så sött i sin babysitter. Jag själv har precis betalat räkningar vilket aldrig är roligt som ni vet. Andy målar det sista på dörren så snart är det klart. I morse kunde jag knappt ställa mig upp från sängen för jag hade en så extrem träningsvärk i hela kroppen! efter gårdagens gympass. Japp jag var på gymmet igår för första gången på många månader, jag gillar ju att träna här hemma nu så gymmet har inte märkt av min närvaro på ett tag. Dock tog vi oss i kragen igår och gick dit oh tillbaka tog typ 30-40 min dit och tillbaka+ ett riktigt intensivt pass. Det blev inte det vanliga stykepasset jag jämt körde innan graviditeten där det var maximalt med vikt som gällde utan nu blev det lättare vikter, fler reps och riktigt intensivt. Om jag inte körde någon styrkeövning så hoppade jag upp och ner på en stepbräda, eller liknande för att dels ha hög puls under hela passet och dessutom "träna lite" annan form av styrka mellan seten. Detta tog tydligen väldigt bra för hela kroppen gör ont idag!, känner mig riktigt duktig:).

Sedan är jag riktigt stolt över både Heiley och mig för i natt sov hon för första gången i sin egen spjälsäng!. Jag har ju aldrig vågat lämna henne utanför vår säng utan hon har fått sova mellan oss sedan hon var nyfödd men nu har hon blivit större och tar upp en massa plats så varken jag eller Andy får plats i sängen knappt så jag ville testa och se om det funkade med egen säng. Det gjorde det! utan problem!, hon sov hela natten i sin säng. Dock har hon blivit döförkyld för första gången så hon hade jättesvårt att andas och därför vred och vände hon på sig hela tiden så min uppgift under natten var att få henne att sova så skönt som möjligt trots en täpt näsa. Dessutom kände jag mig som en nybliven mamma igen eftersom det kändes som att hon sov 10 mil ifrån mig (trots att vi hade dragit sängen intill min sida). Jag var därför tvungen att kolla henne varannan minut om hon levde haha, så kansig man kan bli!.

Vi får se om hon får sova i sin säng eller om hon får sova ett tag till mellan oss, mammanerverna spökar vetni:) hihi.

Nu ska ajg kolla till Heiley som vaknade..

ha en skön dag!


Lista om graviditet och förlossning

GRAVIDITETEN

När fick ni reda på att du var gravid? 15 maj 2010

Mådde du illa under graviditeten? Ja! från vecka 6 till ca vecka 16

Hade du mycket foglossning?. Nej inte så farligt.

Hade du någon hormonrand? japp och den är tyvärr kvar ännu:(.

Fick du bristningar? Nej inte en enda:)

Vad trodde du att det skulle bli för kön? Jag trodde ända från början att det skulle bli en tjej eftersom jag kände på mig det så starkt. När vi sedan kollade i vecka 24 så hade jag en liten tjej i magen:).

Vad ville du att det skulle bli för kön? Tjej även om det inte spelar någon roll men innerst inne har jag alltid velat ha en flicka.

Hade du någon cravings? Hm nja det skulle väll vara mjölk då, älskar mjölk men under graviditeten var jag tvungen och dricka minst 1 glas mjölk till frukost!, annars blev jag galen!.

Hade du halsbränna? ja verkligen!

Behövde du kissa ofta? haha ja!

Hur mycket gick du upp? 12,5 så jag är nöjd

Är du nöjd med din graviditet? ja verkligen!

Var du rädd för förlossningen? ja superrädd! har alltid varit sedan jag var liten men i efterhand förstår jag inte vad jag var rädd för, rädslan försvinner direkt när värkarna kommer och byts ut mot förväntan. Det är sant!.




FÖRLOSSNINGEN

När startade din förlossning? Vattenavgång den 22/1-2011 kl 19 och förlossningen startade 23/1 kl 14 när vi precis blev inskrivna på förlossningen så startade värkarna på riktigt!.

Vilken vecka var du i? 41+3 eller BF+11

Hur startade din förlossning? Vattenavgång

Hade du någon smärtlindring? ja epidural som var helt fantastisk!, rekomenderar alla att ta den!

Hur länge hade du värkar? det beror på från när man räknar men de riktiga förlossningsvärkarna började fram tills bebisen föddes var 7 timmar.

Tyckte du att värkarna gjorde ont? Inte så farligt i början men i slutet kunde man inte andas igenom dom för det gjorde sååå ont.

Grät du? inte vad jag kommer ihåg men enligt Andy så gjorde jag det när det gjorde som ondast

Hur lång tid tog krystvärkarna? Mina började väldigt tidigt vilket tom barnmorskan tyckte var konsitgt eftersom det var för tidigt men hon ville helt enkelt ut. Dock vet jag inte hur länge jag hade dom men från det att jag började krysta tog det nog 15 min tills hon var ute.

Vem var med på din förlossning? Pappa Andreas

Hade du ont efteråt? ja fy! man kan inte sitta på flera veckor!, det gör ofantligt ont iallafall för mig som även blev lite sydd.

Är du nöjd med din förlossning? ja verkligen!, jag skulle absolut kunna göra om det!

BEBISEN

Mådde bebisen bra när den kom ut? ja men innan hon kom ut mådde hon inte så bra eftersom hon hade navelsträngen runt halsen och barnmorskan var tvungen att ta in en mer erfaren BM som kunde få ut henne.

Vad blev det för kön? flicka

Vad vägde hon? 3560g

Hur lång var hon? 54cm

Huvudomfång?. 36cm

Ville bebisen amma på en gång? ja hon var jätteduktig

Hade bebisen gulsot? Nej inget som behövde någon behandling iallafall

Mådde bebisen bra under BB-tiden? ja prima! hon var så snäll och lugn

Vad fick hon för namn? Heiley Ellie Alice Lilja

Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Ja vi var överens från början. Varför det blev just det namnet vet jag inte men vi båda tyckte det var fint och ovanligt.

 




Varför sätta barn till denna värld?

God kväll!

Ja ibland undrar man varför man sätter barn till denna hemska värld. En värld där mord, våldtäkter, misshandel, terror etc är vardagsmat. Varför sker allt detta? det är något man ofta frågar sig, mår vi människor i allmänhet sämre nu för tiden än tidigare eller är det något helt annat som ligger bakom?. Det hemska med just detta som hände i Oslo är att det var många barn/ungdomar som miste livet pga av den här galningen. Ungdomar som nyligen börjat leva och som hade hela livet framför sig.

Vi sätter barn till denna hemska värld med miljöförstöring, miljöhot etc. Jag menar!, kolla här om dagen tex. Jag vaknade av ett åskoväder värre än helvettet med blixtar som vägrade sluta och regn var och varannan dag i någon månads tid medans delar av USA har värme som motsvarar ca 45 grader, översvämningar, extrema vintrar etc. Det vi gör idag kommer ge stora konsikvenser när våra barn blir vuxna. Ska det vara så?, visst vi kanske inte lever när jorden får för sig att gå under men vem vet? kanske gör våra barn det!. 

Är det inte dags att öppna ögonen?. Många blundar för dessa miljöhot och påstår att "så har det alltid varit" men precis som allt annat så kan man inte slå och slå och tro att det kommer överleva för tillslut slår det tillbaka eller dör. Vad ska man göra åt detta?.


Jag tänder ett ljus för ungdomarna och de drabbade i Oslo och för alla andra som på något sett varit med om denna ondska som drabbat vår värld.

Det finns så mycket ondska i denna värld, var kommer den ifrån?. Krig, krig och åter krig. Det var ju inte allt för länge sedan 11 sep var och terrordådet world trade center och vad det skakade hela världen. Vad är det som får vissa människor att tappa fattningen? och döda en massa människor, ja ibland flera hundra/tusen?. 

Nej för att vara lite positiv i allt negativt så tänkte jag försöka berätta vad vi gjort idag. Inget speciellt egentligen för jag har bara städat och varit inne en sväng till min syster i stan under tiden som Andy repade. Jag ska börja ta tag i min kost också tänkte jag. Det har blivit på tok för mycket skräp de senaste 2-3 veckorna eftersom Andy haft/har semester. Ska träna imorn men ännu vet jag inte vad, tycker det är skönt och ta det lite som det kommer:).

Hoppas ni haft en bra dag

kram! 


Min lilla bebis är stor nu!- 6 månader



Hej vänner!

Här kommer ännu ett sent inlägg. Heiley ligger och sover för natten och jag och Andy ska strax krypa ner i sängen vi med. Idag är det Heileys 6 månadersdag så nu är hon ett helt halvår, kan man tänka sig!. Det känns som det var igår som jag var gravid och låg på förlossningen med värkar från Hell men det är trotsallt 6 månader sen nu:). Heiley har varit på strålande humör idag och har pratat sååå mycket hela tiden och det är ju så mysigt och höra. På kvällskvisten badade vi tillsammans och det är nog det bästa hon vet!, hon sprattlar som en liten fisk och skvätter med både armar och ben. Det tog tydligen på krafterna för efter sin vällingsflaska somnade hon som en stock.

Vad har vi mer gjort idag då?, ja du vad har vi gjort?. Jo vi var inne i stan en snabbis till mina föräldrar då de hade en present till Heiley. Det var en sängmobil som jag vet har funnits på Ikea men som inte finns i sortimentet längre. Det är vita/genomskinliga stjärnor och en måne med en stor stjärna på, svårt att förklara men jag har alltid  viljat ha en sån men de går som sagt inte att köpa längre men idag fick hon en:). Den hänger nu ovanför hennes spjälsäng som hon brukar ligga i på dagarna. Ni skulle sett henne när hon fick se den, hon blev jätteglad och kunde knappt slita blicken från den. Det var precis som att hon förstod att den var till henne:).

Nehe det kanske är dags att sova nu. Imorn är en ny dag. Jag tänkte lägga upp några bilder från de senaste klädinköpen till Heiley. Kom på att jag köpt några mjukisbyxor till henne men att hon inte har några "riktiga" byxor så därför köpte jag två par. De är ju som sagt bra och ha nu när hösten snart är här (efter en dålig sommar).


Tunna jeansbyxor Stl 74 från H&M


Vita byxor med skärp stl 74 H&M

Hittade även dessa som jag var tvungen att köpa!


Svarta leggins stl 74 H&M 99:-


Rosa skjorta stl 74 H&M 79,90:-


Dagarna flyger iväg!

Hej bästa ni!

Dagarna bara flyger iväg nu när Andy är hemma och har semester. Det är knappt att jag hinner uppdatera bloggen under dessa 4 veckor som han är hemma för det är alltid något vi gör. Idag fick vi tex hjälp av Karins sambo Robban (våra grannar) med att hänga upp den nya ytterdörren vi köpt!. Gud vilken skillnad det blev! både på insidan och på utsidan. Det är inte 100% klart ännu för det är några lister som ska upp men sedan ska jag lägga upp en bild på den:). Sedan var vi in till stan och hämtade vår efterlängtade bil!, fy fan säger jag bara vad det har dragit ut på tiden och de har alltid kommit med någon undanflykt med varför vi inte fått bilen (var nog 4 veckor sedan som vi skulle haft den). Jag har själv varit så arg att jag varit riktigt otrevlig mot säljaren i telefonen eftersom de inte verkar göra något rätt!. Bara för att jag ville att ena bilbältet skulle bytas (på Heileys sida) så ska det ta 100 år och lite till (bältet var väldigt slitet). Hur som helst så hätade vi den idag och även det innebar extra strul men jag orkar inte dra upp det. Är så glad att vi snart är av med dom och då vägrar jag köpa bil där igen.

Vi har även varit i Örebro (i måndags) för att hälsa på mormors grav och träffa en gemensam kompis till oss, jättetrevligt som vanligt!. Sedan i onsdags kom min underbara vän Veronica och hennes sambo Krille och grillade och hade superkul hela kvällen så det har absolut inte gått någon nöd på oss inte:). 

Imorn är det en stor dag!, Heiley blir 6 månader!. På något sätt så känns det som en magisk gräns, nu är hon inte längre ett litet spädbarn (iallafall så känns det inte så), hon är en helt egen liten människa med egen vilja och som sagt ett halvår och det känns så stort på något sätt!. Halvvägs till 1 år, herregud!. Hon växer så det knakar!, så pass att hon nu använder stl 74 i kläder och kan tom ha vissa kläder i stl 80!. Stl 74 är från 6-9 mån oftast så det säger ett och annat!. 

Hon har blivit så duktig på att sitta och kan sitta långa stunder helt själv, ibland böjer hon sig framåt men hon kan  sätta sig upp igen själv  (när hon sitter och böjer sig framåt så blir hon  ihopvikt om man säger så). Hon har verkligen blivit så stark i kroppen min lilla tjej så jag bara väntar på att hon ska börja krypa snart:).

Nehe nu är det nog dags och lägga sig. Hoppas det inte blir sånt åskoväder som det var igår natt för då vet jag inte vad jag gör!, gömmer mig i garderoben kanske? hihi...

Natti natti

Bilder från dagarna!


Jag och Andy var och hälsade på Ponta i Örebro!.


Strumpa i munnen är alltid gott:), tåbira smakar gott hihi.



Världens finaste Familj!




Oj vad intressant det var att titta på espressomaskinen som bryggde kaffe!, det tyckte iallafall Heiley:)


HMM vad är det för en mackapär som spottar och fräser?.



Söndag hos Fam Lilja

God kväll!

Idag har vi haft söndag och det har varit riktigt mysigt. Heiley började dagen redan kl 8 i morse vilket är rätt ovanligt, vet inte om hon börjar vända på dygnet igen för igår somnade hon redan vid 21!. Hur som helst så drog vi också oss upp vilket var lite småsegt för vi gick knappast och la oss vid 21 igår utan vid 00.30 så med sega steg drog vi oss upp. Sedan efter frukosten vilade hela familjen sittandes i soffan (somnade). Efter vilan packade vi en picknickkorg och stack iväg till en lekplats lite längre bort och satt och fikade och bara myste med Heiley. Heiley satt och lekte lite med sin träskallra och brioskallra och efter fikat gungade vi med henne. Det är andra gången som hon gungar helt själv i bebisgungan och det har gått superbra!, hon älskar och gunga!. Ska bli kul sedan när man kan leka i sandlådan också:).

Jag har även hunnit med att vara nyttig idag. Det blev lite storstädning här hemma nyligen och nu sitter jag och funderar på om jag ska riva av ett pass av något slag?. Kanske går ut och hoppar hopprep?, ja ja vi får se. Igår blev det iallafall ett pass på ca 60 min pump it up och jag blev helt slut!, har grym träningsvärk i magen idag.

Imorn blir det en tripp till Örebro till min mormors grav och så ska vi hälsa på en vän som vi inte träffat på länge så det ska bli kul!.

Hoppas ni haft en skön dag och att er semester har börjat!.


Massa kramar från mig och Heiley










BVC besök och spöregn

Ja ha då kan man ju börja fundera på var den där sommaren tog vägen!. Det var några intensiva veckor med vrålvärme men nu är det bara spöregn och ännu mera spöregn!. Här i Skärblacka har det regnat precis hela dagen och natten, jag blir alltid lika trött. Jag och Heiley somnade tom en stund nyligen vilket var grymt skönt men nu känner jag mig orkeslös. Hade tänkt mig en powerwalk snart men det vette tusan om jag vill nu när det regnar gärnet. Ev blir det väll ett litet pass här hemma istället men vi får se. Hade tänkt bada Heiley också innan hon somnar för kvällen.

Igår var vi på BVC för att vaccinera Heiley för andra gången. Det är något jag verkligen bävar för eftersom jag HATAR att göra illa henne. Sist var hon ju helt otröstbar i säkert 1 timme efteråt och jag grät lika myckt som hon så igår tog jag med mig Andy så han fick hålla i henne. Den här gången satt dom båda sprutorna direkt i vardera ben (två totalt) och det gick nog bättre. Först satt hon tyst men sedan när dom sprutade in vaccinet började hon storgråta så när de var klara tog jag henne mot mig och kramade om henne och då blev det bättre. Usch jag hatar när hon är ledsen, jag har såå lätt till gråt nu för tiden sepciellt när hon är ledsen. Det är nästan som att jag och Heiley sitter ihop på något vis, är hon ledsen börjar jag jättelätt att gråta. Det blev lite vikt och längd idag också:

Vikt: 7975g

Längd: 70cm!

Jag blev så glad när hon sa att hon nu var 70 cm lång! nu har hon börjat på ett nytt tiotal och jag vill ju gärna att hon blir lite längre än mig så varje cm hon växer blir jag jätteglad:). Hon hade växt 2 cm på två veckor vilket är rätt mycket enligt mig:).

Efter besöket blev Heiley jättedålig, hon verkade ha jätteont och grät och skrek länge så vi köpte alvedon till henne vilket resuterade i att hon somnade som en stock. Hon sov 19 timmar totalt från igår till idag och då endast med 1 timmes avbrott!. Stackare! det är absolut inte likt henne att sova så länge och vara så ledsen. Idag har hon varit lite gnällig även om hon varit sig själv mer vilket är skönt. Igår försökte hon hålla humöret uppe genoma tt le åt mig men sek senare grät hon, så potivit är min lilla tjej men man kan inte vara glad jämt :).

Nu ska jag gå ner och bada henne innan hennes kvällsmål..


Pappa och Heiley hos på Jonas lantställe förra helgen:).


I like!




Shoppat till Heiley

Under en vecka:


Body på rea hos rosa elefanten 50:- stl 74


Rosa byxor från rosa elefanten 50:- stl 68


Hoodtröja rosa elefanten även den på rea. Tror jag gav ca 114:- stl 74


Grön tunika från Lindex Rea 50:- stl 74


En grå enkel klänning/tunika från H&M 49,50. Kanske inte så rolig men den är enkel och tillsammans med några snygga legins i svart eller vitt tror jag det skulle bli lite gulligt. Grått passar nog till det mesta.


Rosa "plysh" byxor från Lindex stl 68 50:-

Detta är långt ifrån allt jag köpt till Heiley men det andra kläderna tvättar jag just nu så jag får lägga upp dom sedan. Det kommer ju en höst och då gäller det ju att hon har bra kläder. Kläderna hon hade i vintras kan hon ju inte ha på långa vägar med tanke på att hon var nyfödd och hade 50-56 i stl haha..

fort följer...






Jag?...bebisklädsshopaholic?

Ja jag tror nästan det! det har blivit som en ny hobby att köpa fina kläder till Heiley!, det är tur hon växer för då vet jag att jag kan köpa nya kläder snart:). Sedan är det ju så mycket rea på stan så jag kan inte göra annat än att köpa:). Sedan har jag kostat på mig en helt egen espressomaskin!! så nu kan jag bjuda mina vänner på antingen vanligt kaffe eller en latte!!.  Det är nämligen en maskin med både vanlig kaffebryggare, mjölkskummare och espressomaskin.

Igår var vi hos en kompis på hans sommarställe som ligger ett par mil härifrån och gud så underbart det var! sån fantisktiskt härlig utsikt och ett underbart lugn låg över stället. Vi var där hela dagen och grillade och så åkte vi hem sent på kvällen. Heiley var såå duktig hela tiden och sa inte ett ord trots att vi var ute hela dagen. På tal om Heiley så har hon lärt sig sitta nu!, vi märkte det för ett par dagar sedan när vi testade och sätta henne i soffan, pang sa det bara så satt hon flera minuter. Visst måste hon träna upp balansen lite men hon kan sitta flera minuter utan problem! och i knät går det ännu bättre!. Dom säger att en sak som en bebis inte kunde för någon minut sedan kan dom göra redan en minut senare då deras nervtrådar i hjärnan "hittar" varandra och på så sätt lär dom sig något nytt blixtsnabbt!. Därför ska man aldrig lämna en bebis på skötbordet för även om bebisen inte kan rulla så kan den minuten senare kunna det så man ska alltid vara på sin vakt. Alltid värt att tänka på.

 

Vi har haft det så härligt under de första dagarna på Andys semester, vi har hunnit med en längre tripp och en picknick och som sagt träffat en massa kompisar. Veronicka var tex här idag och fikade, Andy hade gjort blåbär jordgubb och hallonpaj som vi åt och det var riktigt mysigt.

Jaha tänkte jag skulle lägga upp en massa bilder från dagarna:)


Snygg stil:)


Heiley fick bada i diskhon vilket hon älskade! har aldrig sett henne spratla så mycket som hon gjorde då hihi.


Så vacker utsikt ut över åkrarna på Jonas lantställe!


Jag passade på att gå en powerwalk i den fina naturen!


Picknick med familjen!



Pappa och dotter:)


Mamma och vår älskade dotter


Redan linslus! hon skulle passa som barnmodell:)




Bildbevis på att Heiley kan sitta:)









Lite nytt

Hoppsan! nu har jag varit dålig på att uppdatera er igen men jag har mina anledningar!. Dels har vi haft lite strul med datorn men sedan så har jag skaffat en iphone 4 i färgen vit och jag har haft lite strul med att få igång vissa saker. Dock har jag varit inne på internet via den och så även bloggen men tyvärr verkar det som att jag inte kan skriva inlägg från den?, jag kan skriva en rubrik men inte flytta markören till inlägget. Nu har jag precis lärt mig hur man laddar ner appar och så fick jag Wimp gratis i 6 månader vilket är som spotify. Jag är grymt nöjd än så länge.



Sedan hade telenor en drive vilket var att om man kom in med en gammal mobil när man köpt en ny hos dom så får man 250kr att köpa vad man ville för i butiken. Så jag köpte ett armband som jag kan ha iponen i när jag är ute och går tex så det var en väldigt välbehövlig sak:).

Idag har jag varit hos min syster vilket var så länge sedan. Andy jobbade sin sista dag innan semestern så jag passade på när jag endå hade så tråkigt. Annars har dagarna bara flugit fram, vi har nu lagt in resten av mina mammadagar till försäkringskassan så nu är det klart att jag kommer att vara mammaledig tom 31 januari 2012 vilket känns väldigt skrämmande! med tanke på att jag blir tvungen att sätta Heiley på dagis då det är stor chans att jag har jobb då. Hade jag fått bestämma hade jag satt henne där när hon är 1,5-2 år men tyvärr kan man ju inte göra det så jag skickade in pappren här om dagen. Stackars lilla mamma!, hur ska jag klara mig utan dig!. Tyvärr har jag svårt att lita på andra vad gäller att ta hand om mitt barn vilket resulterat i att jag vägrat lämna henne till någon mer än Andy så klart. Tror jag får försöka lära mig att ha henne ifrån mig tyvärr.


En bild tagen igår förmiddag när det ännu var rätt kallt ute (det ändrade sig dock väldigt snabbt!)




Bild från idag med Heiley och hennes kusiner Jennifer (vänster) och Chloe (höger)

Vet inte om jag sagt det men vi var och hämtade ut Heileys nya bilbarnstol för ett par dagar sedan. Är grymt nöjd med den ännu men vi har dock inte testat den i bilen ännu eftersom vi vill sätta dit den i vår nya bil men den har vi inte fått ännu (som vanligt). När vi testade den i butiken kunde hon redan ha den eftersom den går att luta i tre steg så hon måste inte sitta helt upprätt i den eftersom hon ännu är lite liten att sitta helt upprätt länre stunder.



Nehe nu ska jag sova, är så trött så jag känner mig helt yr..

Vi hörs snart igen kram


Sitta själv!

Hej hopp!

Då var tisdagen snart över och ännu en dag närmare Andys semester som börjar torsdag eftermiddag:). Det ska bli så skönt och ha honom hemma i hela 4 veckor!. Dagen idag har varit väldigt lugn men pga av det så har jag hunnit med en del. Bla att tvätta, och städa. Sedan har jag och Heiley tränat lite, på att sitta och hon satt faktsikt helt själv i 1 min!. Vi satt i soffan och hon satt bredvid utan stöd så snart klarar hon även det!. Hon kan sitta själv när hon sitter i mitt knä och även där utan stöd och hjälp:), träning ger färdighet!.

På tal om träning så har det varit svårt att träna. Har dels varit så himla varmt och att träna på övervåningen är nästan uteslutet när det är så varmt för det blir bokstavligt talat som en bastu där uppe på sommaren. Det har alla grannar här problem med. Det får helt enkelt bli en del promenader och någon dag hoppas jag kunna köra lite inlines nu när Andy snart har semester. Då kan det bli mer träna av!, kanske tom ett gympass för nu är ju Heiley större så hon kanske tycker det är intressant att hänga med, vi får se.

Sofie och lilla Wille kom över idag på en liten fika, oj så stor han blivit. Det roliga är att man ser Heiley inte längre som en bebis utan som ett litet barn helt enkelt. Jag har dessutom svårt att se henne som bara 5 månader för i mina ögon är hon större:).

Nehe nu är det dags att gå ner och natta lilltjejen men vi hörs!

natti natti


Nyfödd/ 5 månader

Tänkte uppdatera några nyföddabilder och bilder på Heiley när hon är 5 månader så ni får se skillnaden på bara 5 månader!







5 månader!




Världens underbaraste tjej!


Heiley är mamma upp i dagen!, när jag var bebis hade jag alltid en strumpa i munnen. Heiley har sin snuttis i munnen:P.


Bomber har fallit från himlen!

Eller ja man har iallafall trott det! för det har varit en så ruskig åska här idag att jag varit så fruktansvärt rädd!. Jag är nämligen rädd för åska och då speciellt när det är av denna intensivitet. Vi var påväg ut från en pizzeria när det dundrar till och det var ett sånt dunder att fönsteruterna skallrade!, jag var nästan rädd att dom skulle krossas faktiskt!. Jag nästan skrek rätt ut!. När vi väl kom hem var det samma sak hemma och jag trodde huset skulle rasa! sånt dån har jag aldrig varit med om och tom vår telefon fick fnatt och värmepumpen som inte var på men som var i uttaget knakade till, läskigt värre!. Hoppas vi blir skonade i natt för annars gräver jag ner mig i jorden (vi har ju ingen källare att gömma oss i).


Så här somnade Heiley igår, tätt intill pappa i sängen:), så underbart gulligt!.

Idag har vi varit och köpt en ny bilstol till Heiley. Hon börjar nämligen växa ur den hon har. Visst hon har en bit kvar men hennes ben är redan utanför kanten en bra bit och vi känner att vi vill ha henne så säker som möjligt. Vi köpte en maxi cosi som man kan luta i tre olika lägen så slipper hon sitta helt upprätt. Den är från 4 månader och typ upp till 4 år har jag för mig så den kan vi ha ett tag:). Dock ska vi sätta in den i den nya bilen som blir Opeln som jag visade för ett tag sedan. Tror vi får bilen denna vecka som kommer så då kan vi börja använda bilstolen också:). Sedan var jag inne en snabbis på Gina tricot och köpte 2 par leggins. Jag har blivit beroende av leggins nämligen!, så himla bekvämt och passar till mycket!, har fått för mig att det tom skulle passa till kavaj!. Det blev ett par vita och ett par svarta:).



Heiley utvecklas bara mer och mer hela tiden och igår när hon låg på mage i soffan så reste hon sig upp på armarna för första gången och försökte dra upp benen under magen för att krypa. Dock gick det inte så bra men det kommer!. Hon är så stark i både armar, händer och ben och tar hon tag i något som hon inte borde ta i så får man bokstavligt bända bort fingrarna hihi. Hon vägrar och ligga still nu!, på skötbordet vrider hon sig och ska alltid pilla på något och ligger hon i famnen ska hon böja sig bakåt (som i brygga) och sparka och då är hon bara 5 månader *pust*. Dock är det så härligt men kollar man tillbaka på bilder från när hon var nyfödd kan man knappt tro att jag faktiskt födde henne för bara 5 månader sedan!.

En annan sak köpte jag idag också!. Jag har nämligen börjat skriva dagbok om Heiley varje dag om hennes utveckling och vad vi gjort på dagen etc och nu var min kalender slut så jag köpte en ny!, så nu kan jag fortsätta iallafall 1 år till:). Kan vara roligt för henne att läsa i när hon är 30 kanske om inte denna blogg finns kvar i internetvärlden. Hur som helst så bloggar jag mycket nu också för hennes skull också men som sagt om den finns kvar om ett ex antal år vet jag ju inte så då har vi dagboken:).


Heileys dagbok! 

Nehe, tror Heiley somnat hos pappa nu. Vi har ställt in spjälvsängn i sovrummet nu så vi kan vänja henne vid att sova i den på iallafall dagarna så länge. För hon sover mellan oss fortfarande och det vill jag gärna att hon ska göra en bra tid till men det beror helt på hur mycket hon rör sig på natten, till slut kan det bli att hon rullar ner från sängen vilket INTE är bra och då får vi väll tyvärr lägga henne i sin egen säng men det är ju mest för henne skull:).

Nu ska jag vara lite social. God natt på er och ursäkta det långa inlägget men hoppas ni har överseende med det:).

//kram






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0