Höstshopping

God kväll vänner!

Sjukstugan fortsätter här hemma, Heiley har blivit bättre men det är inte 100% bra ännu tyvärr. Det finns nog inget annat att göra än att blåsa ut näsan med näsfridan (en liten mojeng som man tar bort snor på bebisar med) för att förkylningen ska försvinna. Tycker hon blivit bättre när jag använt den och saltlösning. Vi har bara varit hemma idag för att kurrera henne ordentligt förutom en promenad tidigare idag (lite luft skadar inte när man är lite sjuk), dock pälsade jag på henne ordentligt då det blåste en hel del.


En deppig lite tjej, man får vara lite deppig när man är syld:). Mössan kommer från H&M, byxor från Name It, cardigan från H&M och likaså strumporna.

När Andy kom hem åkte vi in till stan för att inhandla en present till Heileys gudfar eller hennes mosters man som fyller år snart. Sedan hittade vi äntligen ett ytterplagg som Heiley kan ha nu i höst, nämligen en höstväst från Lindex!. Har kollat runt överallt efter en bra höstjacka (som inte är FÖR tjock då jag vill ah den så snart som möjligt) men det verkar bara finnas tjocka vinterjackor. Det är ju trotsallt inte det jag är ute efter utan ett höstplagg. Till vintern ska vi köpa en overall men vi väntar förtfarande på att dessa ska komma in på H&M (de verkar lite sega!). Sedan för ett par dagar sedan så plockade vi ut ett par höst/vinterkängor till Heiley som hon ska ha. Vi fick ju 3 rabattkort på totalt 150 kr då de hade en deal för någon vecka sedan att handlar man NÅGOT på barnavdelningen så fick man 50 kr i presentkort som man kunde handla för från den 29aug- typ 5 sep. Vi hade hela 150 kr så då tog vi dessa skor:). Egentligen ville jag ju ha H&Ms lila stövlar som jag visat i ett tidigare inlägg men kom på att brunt nog passar bättre till olika färger än lila men jag är supernöjd med dessa!. 


Vit väst från Lindex 179:- stl 74


Dessa tog jag ut för min rabatt på 150:-. Normalt sett kostar dessa 149:- på H&M stl

Sedan har vi märkt att Heiley verkar välidgt förtjust i Bamse, hon ler som en sol när vi visar henne något med bamse så vi åkte till Maxi där de hade 4 valfria bamseböcker för 100kr. Nu ska här läsas!.


4st bamseböcker 100:- Ica Maxi

Imorn tänkte vi ta en titt förbi öppna förskolan, hon har väll förhoppningsvis blivit lite bättre då så då tänkte vi träffa hennes kompisar:). Hannes borde komma sedan hoppas vi att några fler kommer också:), kanske Joanna?, Isabell? och kansle Wille? vi hoppas iallafall!.

nu ska det sovas!

natti natti!


Sjukstuga

God eftermiddag på er!

Här fick man sovmorgon idag vilket kändes underbart!. Heiley har blivit superförkyld och har haft 2 riktigt oroliga nätter nu där hon vaknar och gnäller till eller vaknar och rent av gallskriker (mardrömmar?), mycket beror nog på att hon är så förkyld och har svårt att andas men det är så synd om henne. När hon var förkyld sist vilket var kanske 2 månader sedan då använde vi en så kallade "näsfrida" som man ska suga ut snoret med, en superbra grej. Nu 2 månader senare VÄGRAR hon att vi gör det på henne!, hon slänger med huvudet och gallskriker och gråter krokodiltårar (damen har fått en egen vilja på 2 månader hihi). Vi har därför inte kunnat göra det på henne och några näsdroppar går heller inte att få i henne (saltlösning). Hoppas den här skiten lägger sig snart så jag får tillbaka min glada, spralliga tjej!.

Idag har det därför bli en skön innedag. Inget mig emot med tanke på att det är svinkallt ute!. Jag vaknade tidigt i morse och såg att det bara var 7 grader ute och nu är det bara 14. Andy hade dessutom satt på värmepumpen för jag kan tänka mig att det var bra kallt när han steg upp vid 4. Claudia har varit här på besök vilket var superlänge sedan! (dopet var sista gången i maj). Det blev lite fika och så snackade vi om lite allt möjligt, hoppas vi ses snart igen gumman!.

Heiley ligger och sover middag och snart kommer Andy hem, vi kanske hörs senare?. Funderar på att ta mig till gymmet sneare men vi får se:).

Kram på er!




Och så kom sommaren

Hej på er!

Ni får ursäkta min dåliga uppdatering men datorn har varit lite knäpp så har inte kunnat blogga alls. Vi har dock haft några härliga dagar jag och Heiley (pappa har ju jobbat). Vi har varit på ett gäng promenader, läst sagor, sjungit, gungat, varit på öppna förskolan etc. Heiley älskar verkligen när man sjunger, hon sitter och gungar fram och tillbaka så man ser verkligen att hon gillar det!. Hon har tom fått en kommentar på öppna förskolan om att hon absolut kommer bli musikalisk, jag förstår bara inte var det skulle komma ifrån *fniss*. Att ha en pappa som är sångare gör nog saken ganska klar:).

Idag har vi varit en sväng på H&M för att införskaffa ett par vantar, en mössa och en cardigan till hösten. Ja för hon har bara 1 tjockare tröja som är mer som en myströja så hon behövde något lite varmare. Jag hittade verkligen världens mysigaste mössa!, som jag trånat efter den!. Har sett den så många gånger på hemsidan men det har tagit tid innan den kommit ut i butik så nu äntligen!. Jag köpte den i stl 86, det låter stort men jag testade de olika stl och jag tyckte att när vintern kommer så är den nog väldigt lagom. Den ser rätt stor ut nu men trots det så kan hon ha den!, den ser bara stor ut men den kan töjar rätt mycket faktiskt. Så himla mysig!.


Mössa 59.50 H&M


Vantar 29.50 H&M


En cardigan i stl 74 fick det också bli 149:- H&M

Nu är det i stortsett bara overall som är ett måste. Hon fick ett par fina skor av moster som hon säkert kan ha då men det kan vara bra och kunna variera.Hom kommer ju börja dagis mitt i vintern:S.

Föresten! blir man inte lite knäpp på dessa vänderändringar?. För bara några dagar sedan var det rätt kallt ute och idag är det en het sommar!. Kan det inte bara vara sommar eller höst?, antingen eller? nej tydligen inte!.

Nu ska jag ner och vara lite social med Andy. Heiley sover sedan 1 timme tillbaka så nu är det lite egentid:)...

Bjuder på några bilder från dagarna:


Fick slita fram sommarkläderna till Heiley igen med tanke på värmen *pust*


Heiley fick testa och "äta själv" igår. Hon hade redan ätit upp maten men jag gav henne skeden och skålen så fick hon gegga lite och jag lovar att hon hade mat över hela ansiktet när jag till slut tog bort skålen från henne.


Det finns fler sätt att äta på!




Heiley 7 Månader!

God kväll!

Äntligen kväll och det är snart dax för mig att krypa ner i sängen. Kvällssysslorna är nu gjorda vilket innebär:

* Natta Heiley
* Diska
* tömma ev sopor
* Sopa lite
* fixat kvällsmål (2 kokta ägg)
*plockat undan lite

Först tänkte jag äta mina ägg och sedan skriva ett dagboksinlägg i bebisboken (www.bebisboken.se) eftersom jag har MÅNGA veckor kvar tills denna vecka (Har bara skrivit 5 veckor av Heileys liv och hon är nu 31 veckor). Jag går tillbaka här på bloggen och läser vad vi gjorde de olika veckorna och på så sätt föra in det i boken (dock skriver jag det med andra ord och inte samma från bloggen).

Heiley är nu 7 månader gammal och det är inte klokt att hon nu är mer än ett halvår gammal. Hon kan ännu inte krypa vilket är lite tråkigt, hon försöker ju verkligen men hon förstår ännu inte att benen måste hänga med och vara under kroppen för att kunna krypa. Just nu nöjer hon sig med att rulla runt och det kan jag lova att hon blivit väldigt duktig på.

 
Älskade familj!

Inga tänder har heller kommit. Hon har varit riktigt svullen på underkäken ett bra tag nu men inget verkar vilja ploppa upp. Det kommer väll så småningom. Sitta har hon ju kunnat gjort väldigt länge nu (sedan hon var 5,5 månad) så det är ju liksom avklarat:).

Idag har vi för övrigt varit en sväng till Linköping med söta Veronica. Hon skulle till Ikea och jag agerade sällskap. Efteråt åkte vi hem till oss och tog en fika innan det var dax för henne och åka hem. Nu sitter jag som sagt här och är supertrött. Tycker jag förtjänar att sova nu:).

God natt vänner!


Jag blir knäpp!!

Fy tusan vilken kväll jag och Heiley haft. Hon brukar ju alltid somna vid 20.30-21.00 ungefär men inte idag inte!. I 2 timmar försökte jag få henne och sova men hon vägrade!, hon bara grät och grät och vad jag än gjorde så hjälpte det inte!. Jag vaggade henne, gick runt med henne, masserade henne, la ner henne i sängen, sjöng, läste sagor etc men inget hjälpte. Då fanns det bara en utväg, alvedon!. Någonstans måste hon ha ont för hon brukar aldrig gråta så och absolut inte ha SÅ svårt och sova. Det var lite svårt och ge henne för hon vägrade öppna munnen men när jag väl fått i henne det så somnade hon som en stock på 1 sek. Kan det vara tänderna som gör ont?, måste nästan vara det för eftersom hon inte ville öppna munnen så kanske det kom lite alvedon på "tänderna" och på så sätt så lindrade det kanske lite iallafall vilket gjorde att hon somnade. Annars brukar ju inte alvedon gå så fort utan brukar ta ca 20-30 min innan det verkar.

Hur som helst så blev jag tyvärr irriterad på henne. Jag vet att man så klart inte ska bli arg på en bebis som inte kan sova eller som gråter men ibland kan man bara inte hålla minen. Jag får alltid sån ångest när jag blivit irriterad på henne för jag vet ju att det inte är hennes fel. Dock är ju även jag bara människa och trots att man försöker räkna till 10 så hjälper det inte. Självklart blev det inte bättre av att jag lät irriterad och höjde rösten utan snarare tvärtom. Hon somnade iallafall kl 23 och jag är dödstrött nu kan jag lova!, det gör ju inte direkt att stubinen blir längre direkt.

Hur som helst så var dagen iallafall mysig. Vi har läst massa sagor, sjungit, gått promenader och lite annat smått och gott. Heiley har legat på golvet och rullat runt som vanligt.


Heiley i färd med att rulla in i tvättstugan!


Heiley är verkligen fasinerad av tvättmaskinen!. Kan säga att hon stod där ett bra tag:).


Ett par sånna här har det blivit idag:). Hemmagjord latte med nya espressomaskinen som är guld värd!.


Heiley och Kiwi hade pusskalas!. Dom älskar verkligen varandra!. Heiley är annars väldigt rädd för andra barn, speciellt när dom ska springa och jaga henne men Heiley får klappa hur mycket hon vill, så länge hon får pussa henne:) hihi.



Nu ska jag sova!, Tack för mig!




I vilandes stund

Tänkte slänga upp ett litet inlägg så här i vilandets stund. Heiley ligger på mitt bröst och sover. Strax blir det lite golvtvätt och lite dammning. Senare vid 17 ska jag och Heiley iväg på promenad med Karin. Jag skriver igen senare. Ha en så härlig måndag Kramar


Bajs i pottan!

God kväll i stugorna!. Jag måste bara berätta!. i två dagar har Heiley både bajsat och kissat i pottan!. Det är helt galet!, snacka om att jag blev glad när jag märkte att hon satt och tog i. 1 gång bajsade hon igår och 2 gånger har hon bajsat i pottan idag + säkert 5 gånger kissat. Nästan varje gång vi satt henne har hon gjort något. I morse satte jag henne direkt när vi vaknade för då hade hon legat och varit vaken ett tag. Då satte jag henne på pottan och direkt både bajsade och Kissade hon!, inte lite heller och hon gav oss en stort smile när hon förstod vad hon gjort!. En stor kram och massa beröm fick hon och då växte hon säkert 10 cm direkt hihi.

Hoppas hon blir blöjfri rätt tidigt. Det är ju absolut inte ett måste men eftersom det går så bra så är det klart man hoppas. Det var ju inte direkt meningen från början att vi skulle göra det regelbundet men det är ju hon som bestämt eftersom hon blir gld när man sätter henne där:).

Det var bara det jag ville berätta!. Blev bara så glad:).

Bjuder er på en liten mysbild från vår mysstund i soffan för ett par dagar sedan:




mammas prinsessa!. Hennes långa mörka ögonfransar har hon fått från pappa!.




Lite shopping i regnrusket

Hej på er!

Vilket hemskt väder det har blivit!. Här har det regnat i flera dagar och varit så grått och tråkigt. Därför passade vi på att åka in en sväng till stan, rättare sagt maxihuset för att hoppa lite höst/vinterkläder till Heiley. Herregud så lite kläder hon har nu!, mycket har hon växt ur och sedan är ju sommaren som sagt slut och då försvinner massa klänningar som hon haft så då blir det bara några bodyn, lite leggins, någon tröja kvar. Det Blev ett par svarta manchesterbyxor, ett par ljusa jeans från pojkavdelningen (ja för på flickavdelningen finns inga jeans med mudd upptill vilket jag gärna vill ha), en ljusrosa body, en tunn tröja, och en lite pösigare tjocktröja+ 3 par tjockare . Det fattas fortfarande en hel del i hennes höstgarderob men vi får ta det lite pö om pö.


Ingen bra bild tyvärr, de ser mer gråsmutsiga ut men de är svarta:). köpte i stl 74 på H&M för 99:-


Lila tröja H&M stl 74 49,50


3 par tjocka strumpor i olika bruna toner H&M 49,50


Ljusblå jeans från Cubus pojkavdelning 149:- stl 68 (såg rätt stora ut)


ljusrosa body H&M 79,90 stl 74


Tjocktröja från Lindex, superbra nu i höst!. stl 80 129:-

Nu sitter jag och väntar på några traderapengar som ska dimpa ner och då ska jag köpa de lila stövlarna från H&M. Sedan fick vi 100kr rabatt på H&M eftersom vi köpte barnkläder så då kan vi köpa något mer till henne. Sedan väntar jag på att deras overaller ska komma hem, funderar nämligen på att köpa en fin overall jag sett på deras hemsida. Om jag inte blir nöjd med den har vi kollat in en på Name It som föll mig i smaken:).


299:- på H&M


EV den här från Name it 399:- men gillar den från H&M bättre.

Nu blir det lite mys med familen

/kram från oss




Mamma är så stolt!

Ja idag har det verkligen varit en superbra dag!. Känns som att jag hunnit med en hel del endå. Vår dag började kl 8 då Heiley valde att vakna då. Hon sov rätt bra i natt faktiskt med tanke på att hon varit rätt orolig under flera nätter. Jag antar att det är en ny fas hon är i för hennes kompisar som är precis lika gammal som hon har också dessa oroliga nätter så vi är inte ensamma. Upp kom vi iallafall och det blev lite soffliggande fram till ca 11 då det var dax att gå ut en sväng med hunden. Kl 13 var det dax för öppna förskolan och där var vi och träffade Heileys kompisar Wille och Hannes. Kl 15 bar det hemåt och vi åt lite sen lunch. Jag diskade och tvättade och när Andy kom hem vid 17 blev det lite trädgårdasarbete i form av gräsklippning och rensa lite ogräs. Jag kan säga att det var välbehövligt för det har vi inte gjort på HELA sommaren. Klippt gräset har vi men det blir lite svårt och göra annat när det finns en viss Heiley som bli otålig efter typ 15 min:).


Heiley, jag och Hannes på öppna förskolan förra veckan


Mammas prinsessa!

Det är det vi har hunnit med idag. Jag har varit så stolt över Heiley idag för hon har kissat 4 gånger på pottan!. Hon blir verkligen överlycklig när hon kissat där och vi frågar om hon kissat. Då ler hon på sitt absolut charmigaste sett och då förstår jag att hon gjort något:). Sedan när vi berömmer henne så ler hon och blir så glad. Det är dessutom inte bara hemma hon varit på pottan utan på förskolan också och där gick det också jättebra!. Först trodde jag att det skulle bli lite svårt eftersom det inte är hemma men hon satte sig där glad som alltid och gjorde det hon skulle:).

Det här ger ju så klart mersmak så vi ska sätta henne där lite oftare nu iallafall än vad vi gjort tidigare, hon verkar ju gilla det:).

Nu ska jag lägga mig, har så extremt ont i huvudet.

God natt!


Vad gör man nu då? och Dagens pryl

God middag!

Heiley ligger och vilar lite och jag själv har för tillfället inte så mycket att göra. Eller jo, jag har massor och göra egentligen men det mesta handlar om städning och jag vill helst inte sätta på dammsugaren när Heiley sover. Får se om jag gör det endå eller om jag pysslar med något annat så länge.

Sedan var det en läsare som kom med förslag att jag skulle skriva om lite produkter som jag testat och kan rekommendera. Det kan vara allt från kläder till prylar, till kanske barnmat. Det kanske jag inte kommer uppdatera varje dag men det får endå heta "Dagens Pryl".




Dagens pryl idag blir en babysitter!. Till alla er blivande föräldrar så säger jag, KÖP EN!. Dom är så praktiska och  då speciellt när bebisen är liten och man behöver ha händerna fria så är det superbra att dra fram den och låta bebisen vara med på golvet. Mitt tips på babysitter är en som går att få i fullt liggläge för de aldra minsta. De säger ju annars att bebisar bara ska sitta i babysitters från 2 månader och uppåt men då jag frågade på babyland där jag köpte min så sa de att så länge man har dom liggandes så går det utmärkt att ha dom tidigare. Heiley älskar verkligen sin och det har hon gjort sedan hon var riktigt liten. Nu när hon är större ligger hon i den och sprattlar med benen så man tror att dela babysittern ska välta:). Mitt lilla busfrö!. Har man dessutom ett babygym i plast ovanför så blir det ännu roligare eller skaffar en med ett litet gym till:). Bilden ovan är en bild på den vi har (den ljusgröna) och den är verkligen suverän!, älskar verkligen den. Den går att ställa in i många olika vinklar både i fötterna och ryggänden och den kan gunga och vara helt stilla. Det avgör man själv. Finns att köpa på babyland för 499:-

Nu ska jag fortsätta städa lite... Vi hörs kanske sneare!

//kramar


Dagen idag och dagens träning

God kväll!

Då var man fräch igen efter en varm härlig dusch!. Kom nyligen hem från gymmet efter att ha kört ett pass bräda/styrka. Det var tydligen något nytt pass och det var väll egentligen inte meningen att jag skulle gå på det men av en ren slump var jag inne på gymmets hemsida och kollade schemat och såg passet kl 20. Då bestämde jag mig direkt på att åka dit och köra. Sagt och gjort och efter 1 timme var det så skönt att ha rört lite på sig. Det var ett slags bodypump pass fast med lite step up (enkel) och mycket tyngre styrka med stång och färre reps. Jag som är vana tt ha TUNGA vikter och köra fortare tyckte inte själva styrkan var superjobbig men oftast känns det dagen efter att man tagit i tillräckligt hehe. Ibland är det ju inte hur tungt man kör som är viktigast utan HUR man kör. Körde dock med en vikt på 20 kilo genom nästan hela passet så det fick duga.


En bild tagen för någon vecka sedan.

Jag är ju egentligen mest sugen på att köra gruppträning nu efter att ha gymtränat enbart och det börja bli lite smått omotiverade. Det som är problemet är ju att jag har så svårt att komma iväg på dessa gruppträningspass eftersom de flesta ligger på kvällen och Andy jobbar 2-3 skift vilket innebär att jag bara kommer iväg på dessa pass varannan vecka vilket känns väldigt tråkigt. De har heller ingen barnpassning så det alternavtivet gick upp i rök direkt. Nåja vi får se hur jag löser det.

Förövrigt så har dagen inte varot så speciell. Jag och Heiley har varit ute på en liten längre promenadrunda på ca 40-45 min (med hunden dock) och en lite kortare på ca 20 min.

Det har kommit lite bloggförslag om att jag ska skriva mer om träning eftersom det här är en träningsblogg. Jag förstår att ni vill ha mer sånt men jag har kommit ifrån det lite, att skriva om träning,speciellt min egen. Jag funderar faktiskt på att byta namn till något annat, dock kommer det alltid att vara en skvätt träning och bloggen kommer att vara som den är nu men bara för att inte få stämpeln "träningsblogg". Meningen med bloggnamnet "träningsmamman" var för att få in lite träning i namnet och för att jag skriver en helt del om mitt mammaliv och därför helt enkelt "träningsmamman". Någon som har något annat förslag kanske?.

Jag ska försöka få in lite mer träning i form av träningstips eller liknande, jag ska försöka dock blir det ingen 100% träningsblogg och jag hoppas ni har överseende med detta och att ni fortsätter följa oss:). Alla nya bloggläsare är så klart varmt välkommna!.

Nu blir det att krama kudden!.

God natt!


Potträning!

God kväll!

Vi har haft ännu en lugn dag här hemma. Heiley och jag har varit på några promenader under dagen som kanske blivit 75 min totalt. Det är fortfarande höst och på något vis har jag längtat till hösten. Det brukar jag aldrig göra men nu kan man sitta hemma med tända ljus en tråkig, regnig dag och bara mysa:). Det har blivit en sån dag idag kan jag säga. Vi var en sväng till Karin och lilla Felica vid lunch och fikade lite och barnen fick ligga på golvet och spratla. Sedan har vi bara varit hemma och jag har nyligen badat Heiley och nu sover hon så sött.

Hon har föresten varit jätteduktig idag!. Vi satte henne på pottan innan vi badade men då gjorde hon inget men sedan efter badet satte vi henne och då kissade hon nästan direkt!. Det är andra gången nu och mamma blir så stolt!. Kan tillägga att vi inte tränar henne knappt alls utan vi sätter henne om hon inte kissat så mycket i blöjan för då är det störst chans att hon kissar på pottan:). Dock är man inte så motiverad alla gånger så det blir väldigt sällan än så länge men all träning är ju bra och ju mer hon vänjer sig desto bättre:).

Nu blir det snart lite kvällsmål sedan blir det väll att lägga sig.

Måste fråga och jag vet att jag kanske låter tjatig men är det något ni vill speciellt att jag ska skriva om?, ibland har man lite svårt och komma på ämnen så ni är alltid välkommna med förslag!. Tveka inte och skriv en kommentar!

Kram och god natt från oss.


Det är ju en klassiker att man somnar med tidningen över ansiktet, även hos små bebisar:D.


Säljer på tradera!

Nu har jag lagt upp yttligare några plagg på tradera som Heiley haft. Det är dessa:


Libolinabody+ tummenbyxor i stl 50/56, utrop 1 kr!
http://www.tradera.com/Lobolinabody-och-Tummenbyxor-till-flicka-auktion_341764_137826999

Och dessa:


3 st bodyn i stl 62-68 utrop 1 kr. För mer info se tradera:
http://www.tradera.com/Bamse-barbapappa-och-muminbodyn-auktion_302749_137829632

Hoppas ni budar!:)





Morgonpromenad i hösten

God middag!

Det har varit en härlig morgon för vår del då Heiley gav oss lite sovmorgon (hon sov till 9). Frukost tillsammans med familjen och sedan hade jag bestämt träff med Karin för en morgonpromenad vid 10. Heiley fick ha på sig sin mysdess för första gången som vi köpte i Ullared. Måste säga att hon passade superbra i den färgen:). Det är lite smårått här idag så jag tyckte det kunde vara mysigt att ha lite myskläder idag som denna. Det blev en promenad på 60 min så det var helt ok.



Söndagen idag har vi inget speciellt planerat. Hade tänkt göra rent garderoben lite  och sedan vet jag faktiskt inte vad som händer. Igår var vi en tripp förbi mina föräldrar och Heiley hade superkul genom att rulla runt som bara den i vardagsrummet. Det slutade med att hon hamnade under bordet där hon verkade trivas:)



Jag kan säga att den damen vägrar att sitta still länge stunder längre. Det är inte direkt så att om mamma vill mysa lite så är Heiley med på noterna direkt utan oftast vill hon absolut inte!, hon ska sitta själv eller ligga och rulla runt eller så visar hon att hon förtfarande inte är nöjd genom att gnälla. Snart är nog viljan så stark att röra sig fritt att hon börjar läsa sig krya.

Jaha ska nog in på tradera snart och lägga upp några fler kläder till försäljning. Jag hojtar till när det är gjort ifall ni är intresserade att lägga några bud:)

Kram från Heiley och mig


Säljer på tradera

God kväll!

Orkar faktiskt inte skriva något direkt inlägg idag men jag tänkte jag passar på att säga att jag nu lagt upp 2 st Lundmyrklänningar i stl 50 på tradera som går att buda på från 1 kr.

http://www.tradera.com/Lundmyrklanningar--auktion_302964_137664808

Hoppas någon vill buda!

Massa kramar och god natt från oss:)




Soffpotatisar!

Det är jag och Heiley det!. Dagen har bara inneburit en massa soffsittande!. Vi har haft det så tråkigt, vi försökte hitta på lite saker men det blev bara i form av 2 sagor, lite disk, lite sprattlande på golvet, vila, sova etc. Nåja sånna dagar är väll bra på sina sätt också men endå. Jag har ju blivit van att alltid vara på språng så det känns tråkigt att bara vara helt plötsligt. Imorn dock är det öppna förskolan igen och träffa några mammor. Det ska bli roligt!.

Nu är det inte långt kvar tills Heiley kan krypa!. Nu nyligen låg hon på soffan och hade armarna i brösthöjd när hon låg på mage och sträckte armarna så hela överkroppen inkl magen var långt ifrån golvet!. Nu är det bara benen kvar och OJ så arg hon blev när hon märkte att hon inte klarade det!. Men hon blev så glad när vi berömde henne och puscha på henne. Det är säkert bara dagar kvar nu för det vet vi av erfarenhet att det går oftast väldigt fort när dom fått smak på det. Som när hon lärde sig sitta. En dag satte vi henne upp och då satt hån i kanske 15 sek utan att ramla, sedan några dagar senare satt hon som om hon inte gjort annat i hela sitt liv. Hoppas hoppas det kommer snart!.


mammas lilla sprattelmaja. Hon kan inte ligga still länge nu för tiden:).


Lite 80-tal är det men tyckte hon var så enormt gullig i sin stickade tröja och mössan. Det fick hon av mormor för bra länge sedan men det har varit lite för varmt för att ha på sig, passade bra en grå och lite kylig dag som denna:).


Detta har jag även hunnit med idag. Våra 225 bilder kom idag och nu har jag ramat in några av dom jag framkallde i svartvitt. Ska hänga upp dom i hallen sedan men det får Andy hjälpa mig med:).


Glömde föresten skriva att jag mätte och vägde Heiley i tisdags när vi var på förskolan och hon vägde nu 8176g och var 70,6 cm lång. Det betyder att hon bara gått upp 100g sedan 14 Juli och det är ju inte så konsitgt som hon rör sig nu för tiden:). Sedan hade hon bara blivit 0,6mm längre men amn kan ju inte växa hur mycket som helst! då skulle hon ju bli en flaggstång haha.

Orkar inte skriva så mycket mer nu. Har en massa på bebisboken.se att skriva då jag börjat med veckodagboken men det tar sin lilla tid när man ska börja från vecka 1 (första veckan efter hennes födelse) och hela 28 veckor till. Då får jag gå tillbaka i bloggen och läsa vad vi gjorde då och skriva in sedan. Dock är det något som vi kommer att ha glödje av hela livet sedan så det är klart att det får ta sin lilla tid. Ska skriva dagbok i den boken i 52 veckor enligt den så det är ju ett tag:).

Hoppas ni haft en bra dag!

Kramar från Heiley och mig


Lite småstressig tisdag

Då var vår vardag igång igen på allvar. På ett sett kan det vara skönt att återgå till lite rutiner igen vilket man knappast har under semestern. Idag var det dags för tisdagsmammaträffen som idag skulle vara på öppna förskolan då de har öppnat igen efter sommaruppehållet. Hade bestämt mig för att sätta klockan på 7,30 för att ha tid på mig fram till 10 att göra lite småsaker här hemma och hoppades på att Heiley sov hyfsat länge. Efter en orolig natt (för min egen del) vaknade jag vid 6 och var dödshungrig så jag gick upp och åt frukost. Heiley sov som en prinsessa hela natten men sedan gick jag och drog mig och självklart ska Heiley få för sig att vakna kl 7 redan!. Pigg som en nötkärna låg hon i sängen och pratade och sparkade. Det var bara att ta upp henne och ge henne gröt men direkt så försvann mina tankar om att "fixa lite här hemma".


Hannes och min lilla prinsessa


Oj vad stora våra små bebisar har blivit:)


Wille och Sofie var också där:)

Av erfarenhet vet jag dock att hon oftast vaknar tidigt och vill ha frukost men sedan vill hon sova på mammas bröst i yttligare 1,5-2 timmar. Så jag gav henne mat och som vanligt satte jag mig i soffan och la henne på bröstet och hon somnar+ jag själv så vi vaknade kl 8,40 och fick panik då vi inte hade bytt om eller varit ute med hunden så snabbt som ögat kasade jag på Heiley kläder+ mig själv ut snabbt med hunden, slängde i några smörgåsrån med ost i vagnen som jag kunde äta på förskolan och sedan iväg. Snacka om att jag var genomsvett när jag kom dit.

Sedan var det bara hem igen efter träffen, ut med hunden, äta sen lunch (var superhungrig) och sedan somnade Heiley ännu en gång på mitt bröst i soffan så jag kunde inte fixa något alls här hemma ännu en gång. Nåja lite disk hann jag med men det var inte mycket. Imorn får jag passa på för då har jag inget speciellt på schemat.


Efter mycket babysång och lek blir man lätt trött:).


Men efter många timmars sömn kunde man pilla och leka lite med Kiwi:).

Nu är det dock lugnt och Andy ska snart iväg och träna. Sedan blir det nog en lugn kväll för min del (fast kan jag mig själv rätt så sätter jag väll igång och dammar som vanligt haha).




Trevlig mamma/bebis shopping

Hej igen!

Vilket konstigt väder det är ute nu! ena sekunden är det blåsigt och lite kyligt, sekunden senare är det sol och varmt, minuten senare spöregn! hmm är det något som är snurrigt så är det f*n vädret!. Det är så svårt och klä sig nu för tiden och ännu svårare att klä Heiley, hon kan ju inte säga om hon svettas eller fryser. Dock är hon väldigt varm av sig men även hon kan ju frysa.

Idag har vi varit en sväng på stan med söta Sofia och henne söta lilla dotter som idag blev 8 veckor, oj vad tiden går fort!. Vi gick så klart och kollade runt på bebiskläder. Ha ha det är ju så kul, innan man fick barn gick man kanske på stan med någon kompis och kollade kläder till sig själv men nu är det bebiskläder som gäller haha!. Vi kollade inte på ett enda plagg till oss själva haha!. När Andy kom och hämtade mig hos mina föräldrar efter vår lilla runda på stan så åkte vi till Ingelsta shopping och köpte ett par höstskor till Heiley. Vi har varit rätt dåliga på att köpa skor till henne men nu när det ska bli lite kallare så behövs det ett par ordentliga skor. Sedan blir det ett par vinterskor men det blir nog senare.


Dessa fanns på killavdelningen i olika färger men inte ett enda par på tjejsidan så jag beslutade för att endå köpa dessa på killsidan. Tyckte dom var supersöta så jag köpte ett par i stl 16/17 på H&M för 99:-. Fanns även mörkblå och grå. Dessa kommer hon förhoppningsvis kunna ha till vintern när det är dags för tjockare skor.

När vi kom hem hade vi fått mamma matprover från Nestle. På paketet står det "mat från 8 månader" och när jag kollar i paketet sp finns det tom ett prov på ersättning från 12 månader!. Hur tänker dom då?, hon är ju bara 6 månader så skulle vi göra exakt som det står på förpackningen ang åldern så skulle vi inte få använda den förrän om 6 månader?!, HMMMM. Vad tror ni? kan man testa gröten och vällingen som vi fick som är från 8 månader redan nu eller ska vi vänta?. Heiley har ju för sig ätit i stort sett allt redan så egentligen tror jag inte det skulle vara några problem men vad tror ni?.




Bebisboken.se

Hej vänner!

Usch vilket tråkigt väder det är här idag!, det är en riktig innedag tyvärr. Här har det spöregnat sedan vi gick upp vid 8 och det håller på fortfarande. Det blir med andra ord inget speciellt som ska göras idag förutom träning lite senare. Just nu håller jag på och laddar upp massa bilder som tagits från maj och fram till idag som ska framkallas. Det blev 219 bilder totalt men sedan har vi tagit bort en hel del bilder som vi haft dubbet av eller som blev dåliga. Vi har redan fyllt 1,5 fotoalbum dvs typ 450 bilder sedan hon föddes, helt galet!.

Sedan har jag hittat en jättekul grej på nätet som jag ska göra. Det är en första åretbok som man fyller i via nätet med frågor som de vanliga böckerna man kan köpa i bokaffären men dessutom så kan man ladda upp bilder, göra veckodagbok etc i en och samma bok. Sedan om 1 år kan man antingen skriva ut den och göra en egen bok eller så kan man göra profissionella böcker med hård inbundning eller med plastspiral. Gud så kul!, blir mycket finare än om man skriver all text själv och dessutom behöver man inte förstöra pappersbilder som man framkallat genom att klippa sönder och klistra in som man måste göra i de traditionella böckerna. Alla bilderna man tar hamnar ju först och främst i datorn så det blir ju mycket enklare och bara ladda upp de bilder man vill ha med i boken och på den speciella plats man vill ha dom på.
















Fredagsmys

God kväll!

Vilken lugn och skön dag det varit idag!, dock måste jag medge att den gått oerhört fort!. mornarna är ofta väldigt långa nu när man är mammaledig och när pappa har semster så morgonen sträcker sig nog till typ 12 innan vi tar oss för att klä på oss och göra lite nytta. Det är bra skönt faktiskt för redan på måndag kommer vardagen tillbaka och Andy börjar jobba igen. Jag och Heiley har 6 månader kvar som vi bara kommer att mysa och umgås med vänner och hitta på roliga saker men tyvärr går dessa månader oerhört fort och fortare än jag anar så står vi där och ska skola in Heiley på dagen *ledsen*. Det kommer nog gå bra det med för Heiley verkar inte vara så svår med att ändra på sina rutiner, iallafall inte nu så vi kommas det håller i sig.



Idag har vi annars bara varit inne till stan och storhandlat, sedan bar det hem och åt och nu har vi lagt Heiley för natten. Hon har varit så enormt trött idag säkert pga gårdagens bad men imorn är en ny dag och då har vi inget speciellt inbokat.


För några veckor sedan:)

På måndag öppnar öppna förskolan igen och jag kommer självklart att gå dit, vet inte om det blir måndag men tisdag på babyöppet kommer jag garanterat att gå:).

Nu ska jag gå ner till Andy, idag var et tänkt med fredagsmys men så onyttigt som vi ätit under semestern så har vi inte förtjänat det så det blev bara lite tacos tidigare idag:). Imorn blir det ev gymmet också:)..

god natt mina vänner och glöm inte att fråga på för frågestunden fortsätter!..

kramar


Första doppet!!

Gud vilket härligt väder vi har haft här i Skärblacka i några dagar nu!, riktigt varmt och skönt har det varit så idag passade jag och familjen på att åka och bada, vårt första dopp för i år!. Dock var det inte i skön utan i badhuset hihi, jag kände att det skulle vara så kul och ta med skrollan och låta henne bada för första gången i sitt liv. Vi köpte nämligen en flyt"ring" till bebisar igår så man slipper hålla i henne. Ni skulle sett henne när vi kom till badhuset och vi skulle duscha innan vi skulle ut och bada. Hon tittade sig runt som bara den och undrade var i hela friden hon hade hamnat. Sedan när vi kom ut bland poolerna så sken hon upp som en sol och började sprattla. Vi satte henne i sin flytring och hon tyckte det var superkul och kunde själv simma runt och hon spratlade som en liten hund med benen för att ta sig fram, så söt så!.


En trött liten tjej direkt efter badet




Min prinsessa i hennes nya klänning!


Heiley har fått en potta!. Vi ska inte pottträna henne så seriöst ännu men hon ska få bekanta sig lite med den för vi har en filosofi som lyder "ju tidigare desto bättre". Hon blev ätteglad när vi satte henne där, dock gjorde hon varken nummer 1 eller 2 hihi:).


Efter ca 30 min bad var hon så trött så vi tog upp henne och hon slocknade ganska snart. Sedan påväg hem var hon som en helt annan bebis, vet inte riktigt i vilken värld hon var i men hon var knäpptyst och bara stirrade rakt fram. Vi åkte förbid mormor för att hämta Kiwi som var hos dom under tiden vi badade och Heiley bara blängde på henne, helt nollställd. Sedan såg det nästan ut som att hon sov med ögonen öppna för hon bara stirrade rakt fram. Jag tror hon blev så trött av dagens bad att hon helt enkelt blev stum haha!, stackare!.

Tyvärr togs inga bilder från doppet eftersom vi båda badade.

Nu har jag nyligen städat hela huset och blev klar precis, är så trött nu så det blir sängen kan jag lova. Heiley har sovit sedan typ 21,30 så hon sover så sött så.

Glömde föresten säga att det blev ett gympass igår så nu har jag härlig träningsvärk överallt!.

Hoppas ni får en underbar fredag!/kram




Dagens fråga

Har fått en fråga från Åsa som jag tänkt svara på:


Hej, Jag ska själv ha barn snart och undrar: vad är det mest "onödiga" du (så här i efterhand...) köpte innan bebisen kom och vad har du köpt som varit det bästa/mest använda du köpt?

Grattis till bebisen först och främst!, du har en härlig tid framför dig!. Det sämsta köpet vi gjort måste nog vara badbaljan vi köpte. Vi har badkar och ett litet badrum så för oss blev det bara sååå himla jobbigt varje gång vi skulle fylla baljan och sedan hälla ut vattnet. Nu badar antingen jag eller pappa med henne och det är mycket smidigare!. Så länge du har badkar så lovar jag att det är enklare att bada själv, då lägger man enkelt bebisen mellan benen (sätt ihop benen framför dig) och då har man båda händerna fria och kan tvätta väldigt enkelt överallt. Sedan när dom blir större sprattlar dom gärna hej vilt när man har dom så:). Har man dusch är det säkert mycket smidigare med balja istället.

Det bästa köpet vi gjort (förutom vagnen så klart) måste vara babysittern!. Det är det bästa som finns när man behöver ha händerna fria och då speciellt när de är riktigt små. Nu är lära gå stolen en stor favorit både för oss och lilla Heiley. Om du ska köpa babysitter så försök se till att köpa en som man kan reglera både huvudänden och fotänden och som gungar bra, de är sååå himla bra och riktigt små bebisar kan ligga i dom eftersom de har fullt liggläge. Bara lite tips!.
Hoppas du fått svar på din fråga!...stor lycka till med bebisen!




Frågestund!



Kom faktiskt på att det var VÄLDIGT länge sedan jag hade en frågestund här på bloggen så jag tycker det är dax att vi har en. Jag ska försöka lägga upp alla frågor på bloggen och jag hoppas så klart att jag får in många:).

Varsågoda och fråga!




Vår soliga dag

Oj vilket härligt väder vi haft här i Skärblacka idag!. Tidigare idag åkte vi in till stan för att kolla efter en lekmatta till Heiley som hon kan ligga och sitta på utan att vi behöver vaka över henne hela tiden. Skulle hon ramla så blir det iallafall lite mjukare och landa på mattan tänkte vi. Åkte runt och kolla lite på sånna här pysselmattor av skumgummi och det var verkligen superstor skillnad i pris så vi valde det billigaste vilket var på Babyland, 99kr för 9 "plattor" man pusslar ihop till en matta. Den gillade hon starkt och började riva med naglarna på den direkt och blev superglad när vi satte henne på den:).

Sedan inhandlade vi hink och spade till henne i miniatyr som hon kan ha och träna lite med. Det invigde vi idag när jag, Andy, madde och lilla Joanna var till lekparken och lekte. Dock ville Heiley bara ha spadarna i munnen hela tiden så hon är nog lite för liten ännu men övning ger färdighet:).

Vi tog oss en liten fika på min gamla praktik också, cafet och pratade lite med ägaren och så. Jag måste säga att jag har en väldigt slapp liten tjej, eller så tror hon att hon är en liten tuffing, vad vet jag:).

Sitter en fin dam så här?:







Heiley älskar sin lekmatta:).







Hinken och spaden vi köpte idag:)






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0