Nu flyttar jag!!

Hej kära läsare!

Jag har nu funderat fram och tillbaka om det är dags att flytta bloggen och jag har nu bestämt mig!, jag gör det!. Jag behöver en ny frisk fläkt mellan vingarna och då jag inte bloggar så mycket om träning längre så behöver jag lite annan miljö att skriva i. Dock kommer jag fortsätta på samma sätt jag skrivit men på ett nytt ställe nämligen min bebis!

Ni får ha lite överseende med att bloggen inte är 100% klar ännu och tyvärr har ajg inte fört över inläggen ännu då jag inte vet hur ajg ska göra men jag lovar att jag ska försöka. Under tiden får ni gå tillbaka till den här bloggen och läsa för den kommer jag spara så länge.

Hoppas alla följer med till det nya stället!

Massa kramar Elinor och Prinsessan!

p.s Nu har jag ett nytt bloggnamn dessutom:)

http://minbebis.com/blogg/ellies/


Nattning- Tips

Jag tänkte jag skulle ta upp ämnet nattning. Jag vet att det är ett väldigt hett ämne på diverse bloggar och föräldrar som blir gråhåriga av att de aldrig får sina bebisar att sova. Därför tänkte jag nu dela med mig av hur vi gör när vi nattar Heiley för det har funkar för oss sedan hon föddes. Dock får ni tänka på att bebisar hamnar i diverse utvecklingsfaser och då kan rutinerna ändras under just dessa perioder men då gäller det att försöka räkna till 10 och se glad ut:).

Först och främst har vi märkt att Heiley absolut vill vara hemma senast 19 på kvällarna (om vi är ute och far), annars blir hon så grinig och svår att handskas med så vår kväll börjar vi 19 på kvällarna då vi ser till att alltid vara hemma (oftast). Om det är en baddag börjar vi med att bada henne och av det blir hon supertrött så det är ett perfekt tillfälle att få henne att bli trött på då hon alltid sprattlar och leker så mycket att hon helt enkelt blir trött. Efter badet smörjer jag in henne likt babymassage fast i lightverasion och det blir hon också trött av. Sedan intar vi soffläge och oftast ligger hon på mage i soffan och leker lite eller rullar runt. Därefter vid kanske 20 tiden byter vi blöja på henne så hon lägger sig torr för det är väldigt viktigt då vi inte byter blöja på henne under natten MEN för henne är det viktigt att iallafall somna med torr blöja.

Beroende på lite hur hungrig hon är så får hon välling mellan 20-20.45 och då sitter vi i soffan med henne i famnen och välling använder vi BARA som nattmål då det har blivit en rutin för henne som betyder "nu är det natt och dags att sova". Oftast somnar hon direkt efter att hon har druckit upp vällingen och då gäller bara napp. Hon får sedan somna/sova på mitt/eller pappas bröst och när hon somnat ordentligt går vi in och lägger henne i sin säng och så sover hon för natten. Vanligtvis somnar hon kl 21 på kvällen.

Om det inte är baddag så hoppar man helt enkelt över badrutinen.

Det här är något som funkar för oss och visst har hon ibland svårt att sova men då gäller det att endå försöka hålla fast vid rutinerna men att man ev måste lägga till/dra ifrån något, allt för att få bebisen att sova. Vi förespråkar absolut inte 5 minuters regeln där bebisen istortsett för skrika sig till sömn. Vi går in till henne SÅ FORT hon börjar skrika/gnälla, på så sätt vet hon att vi alltid är i närheten och får på så sätt trygghet. Här nedan följer lite tips i kortare verasion:

1. Ha alltid fasta rutiner!. Håll ögonen öppna efter vad just er bebis vill ha för rutiner och försök skapa rutiner som funkar för hela familjen inkl bebisen. Det är ju trotsallt bebisen som ska sova och inte du!.

2: Använd gärna bad eller massage som en del av nattningsrutinerna. Visst bad i överflöd är ju inte bra men lär er lätt babymassage och har rutin att massera bebisen, det gör att både du och bebisen blir avslappnade och bebisen har lättare att sova.

3: Använd välling som nattmål! eller ev gröt men det är noga att låta denna rutin vara en rutin som alltid ser likadann ut för då vet bebisen precis vad som gäller!. Använd därför inte vällingen helt plötsligt på morgonen då bebisen kanske tror att det är natt och inte tvärtom.

4: Låt absolut inte bebisen skrika sig till sömns!. Enligt mig är det det värsta föräldrar kan göra då det bara skapar otrygghet och bebisen blir bara helt utmattad av att skrika att den tillslut somnar. Trygghet är A och O för bebisen i alla lägen! och det gör inte att bebisen blir bortskämd!, snarare en bättre bebis!.


Vi har som sagt alltid varit där för Heiley! oavsett vilken tid på dygnet det är, är hon ledsen är vi där!. Kanske är det därför som hon är en välidgt lugn bebis och oftast väldigt nöjd med det mesta. Vissa rutiner vi har vad gäller läggning har hon skapat själv och vi har varit lyhörda. Vällingen har hon alltid velat ha till natten ända sedan vi gav henne det första gången så för oss har det varit en självklarhet.

Så testa gärna dessa tips!, det kanske inte funkar för just ert barn men då har ni ju iallafall testat det:)

OBS dock att vi inte fått dessa råd från någon proffisionell person utan det är något vi kommit fram till själva och funkar för oss.









Lördag

Hallå bloggen!

Oj vad dessa helger går fort!, Andy har varit ledig fredag och hela helgen men oj så fort det gått. Imorn är det reda söndag!.

Vår dag har varit lung och skön. Vi var inne en sväng till mormor och morfar (när jag skriver mormor och morfar så menar jag Heileys mormor och morfar och det gäller även farfar, farmor finns tyvärr inte). Det blev en liten fika och sedan har vi bara varit hemma. Jag fick lite egentid på kvällskvisten och tog en promenad med Karin och det blev en långpromenad på säkert 60 min ca.

Igår hittade jag äntligen en tunnare mössa till Heiley!. Heiley har växt ur alla sina tunnare mössor (hon har bara en tjockare höstmössa och en vintermössa). Jag har trånat så länge efter en virkad som fanns på Kappahl men självklart var den slut på alla ställen!. Jag förstår vad dom menar när de säger att man ska skynda sig att köpa det man vill ha för det går åt som smör i solsken!. Vi hittade en på Cubus som det var extrapris på för 39kr så det fick bli den. I efterhand gjorde det inget för Heiley passade superbra i den!. Det var verkligen urplockat ÖVERALLT och nu verkar det BARA finnas tjocka vintermössor att få tag på trots att hösten precis börjat.


Ursäkta dåliga bilder men Heiley ville inte sitta still!. Hon försökte hela tiden ta tag i sin mobil som hänger ovanför skötbordet:).


Mössan är som sagt från Cubus och med Hello Kitty


Mammas snygging!

Imorn kommer Veronica hit eftersom Andy sa till Linköping och spela in med sitt sido projekt (musiken) så han får ta hunden och jag Heiley:).

Nehe nu är klockan mycket!, bäst att krypa ner i sängen. Det är ju trotsallt en dag imorn också. Föresten har jag bestämt mig!, jag ska flytta min blogg till minbebis. Det blir dock inte nu för sidan är under uppbyggnad men inom en snar framtid. Jag känner mig ganska ensam faktsikt på blogg.se. Jag bloggade ju en snabbis på minbebis när jag var gravid men det var ju inte så länge. Jag hojtar till när det är dags för er att flytta med mig vilket jag så klart hoppas ni gör!

God natt vänner!


Förändring

Hallå där ute!

efter lite tv tittande sitter jag nu här och kollar runt på lite bloggar. Ska försöka hålla mig vaken fram tills Andy kommer hem vid ca 00.30 men vi får väll se.

Vår dag har varit väldigt mysig på alla sätt och vis. Vi var ett par timmar på öppna förskolan och träffade Madde och lilla Joanna (som ju för sej inte är direkt liten längre, hon fyller nämligen snart 1 år!) och lite andra föräldrar. Heiley låg som vanligt i förskolans pool och lekte och var grymt nöjd hela tiden. Låg hon inte i poolen så låg hon och rullade runt på golvet och kollade vad de andra barnen gjorde.

Väl hemma sedan så somnade hon bums och jag fick chansen att diska lite, eller det var inte mycket jag hann diska för hon vaknade efter kanske 10 min och ville inte sova mer!. Jag dammade av babysittern som hon inte ligger i så mycket längre (finns roligare saker att göra än att ligga). Där la jag henne och ställde hennes babygym ovanför och efter några minuter upptäcker jag det här:


Hur tänkte du nu?. Visst ser hon nöjd ut!

Hon bokstavligt talat slet sönder hela gymmet. Jag förstår inte hur hon lyckas men det gjorde hon:). Hon har flera gånger under dagen ställt sig i krypställning så snart händer det!. Dock tar det nog sin lilla tid för visst är det svårt!?, en riktig utmaning och det krävs ju att hon kommer på tekniken. När hon väl lärt sig stå ordentligt i krypställning så måste hon ju försöka lytta både armar och ben någelunda samtidigt och det är ju riktigt svårt!.

Imorn blir det en promenad tillsammans med en nyinflyttad granne som jag börjat prata med. Hon och hennes familj har nyligen flyttat in på samma gata som vi och de har en liten tjej på 2 år och en liten påväg så imorn blir det vår första promenad tillsammans så det ska bli riktigt kul!. Innan dess tror jag att det blir en liten sväng till min gamla praktikplats cafet och hälsa på.

Föresten så har jag tänkt på en sak. Jag funderar på att flytta min blogg, eller iallafall blogga på ett annat ställe en tid. Jag känner att jag skulle behöva lite miljöombyte även om jag gillar den här bloggen massor, speciellt utseendet på den. Har funderat på att gå över till min bebis igen men vet inte hur jag flyttar över alla inlägg. Dessutom skulle ajg vilja kategorisera upp inläggen men det är lite jobbigt och gå igenom ALLA inlägg från 2009 och framåt och sätta dom i kategorier så är det någon som vet hur man gör?.

Vad tycker ni? ska jag byta bloggställe eller ska jag vara kvar här?

Nu ska jag kolla runt lite till innan jag går och ev lägger mig..

natti natti




Vår Tisdag

Hej igen

Jag tänkte att jag delar upp det jag har att säga i två inlägg så det inte blir så rörigt.

Förkylningen sitter fortfarande i, dock är jag mycket bättre. Heiley är dock precis lika snorig vilket hon varit i över 1 vecka nu, det verkar vara svårt och bli av med den. Jag blev dock välidgt trött på att bara sitta hemma och dega så jag slet ut Heiley på en promenad till skärblacka centrum för att posta ett paket så totalt sett så blev det säkert 45 min promand och det var så skönt och få lite frisk luft. Jag tror faktiskt att det bara är bra med lite frisk luft när man är lite krasslig, att sitta inne gör nog bara att det tar ännu längre att bli frisk.

Påväg till posten stannade vi en snabbis vid lekparken och gungade och trots en förkyld tjej så tyckte hon det var sååå kul och jag kunde inte undgå att ta lite kort på henne:).







Sedan dess har vi mest varit hemma. Heiley har som sagt haft lite krypträning idag, annars när hon inte pillat med det så har hon tagit sig fram genom att rulla vilket hon blivit en stjärna på!. Fort går det och byta håll går utmärkt.
Föresten så glömde jag lägga upp en bild på overallen jag köpt till Heiley så här kommer den:):


Overallen kommer från Name It och jag köpde den i stl 80 399:-

Ne nu orkar jag inte skriva mer, ska skriva lite i Heileys bebisbok på internet bara medan blir det en gång för alla sängen för min del!

Natti natti!


Krypträning- Utvecklingssprång

Hej på er!

Då var vår dag snart slut och jag ska bara fixa lite här hemma innan det är dags för mig att krama kudden. Heiley har garanterat kommit in i en klängperiod nu!. Hon har absolut inte velat sova själv under hela dagen!. Normalt sett så får hon somna på mig vare sig det är mitt på dagen eller dags för läggning på kvällen, detta har fungerat välidgt bra för oss och jag tror hon känner sig trygg inför natten att få somna hos antingen mig eller pappa. Sedan går vi in och lägger henne i sin säng. Det har inte gått alls idag kan jag lova. Så ofrt jag lagt ner henne så har hon vaknat inom 5 min och blivit ledsen. Tar jag upp henne och lägger henne på mig igen så somnar hon bums. Det har därför inte hunnits med så mycket som jag velat idag men men dessa perioder brukar ju försvinna så småningom.

Antar som sagt att det är en utvecklingsperiod hon är inne i. De säger ju att när bebisen försöker lära sig något nytt så kommer dessa perioder av klängighet, sömnbrist, aptitlöshet etc och eftersom Heiley håller på att lära sig krypa så kan det ju mycket väl bero på det. Det är något välidgt stort som händer i barnets liv när de håller på att läsa sig nya saker och givetvis även skrämmande och därför behövs oftast föräldern/föräldrarna ännu mer än tidigare. Det är skönt och veta detta för få har man mer förståelse när det är lite extra jobbigt.

Så här står det om hennes utvecklingssprång som hon är i nu:

SPRÅNG 6
Vecka 32-37 börjar orosmolnen hopa sig igen. Det kan visa sig genom att barnet sover dåligt, tappar aptiten, blir klängigt och krävande.

Utvecklingssprånget, som sker vid 8-9 månaders ålder, kan kallas för kategorisprånget.

Det innebär att barnet upptäcker att olika saker kan ha vissa egenskaper gemensamt. En katt är en katt antingen om den är vit eller svart eller randig och antingen om den finns på foto, på TV eller i verkligheten.

När barnet lärt sig detta börjar det att studera omvärlden på ett nytt sätt. Det utforskar vad som gör någonting till just ett hus eller en hund. Det börjar också lära sig vad som gör att något är stort eller litet, mjukt, hårt, klibbigt och så vidare.


Så kan du hjälpa barnet:
Låt barnet jämföra föremål - kalla, varma, lätta, tunga. Barnet tycker om att utföra små uppgifter; till exempel att räcka mamma tandborsten.

Det kan få trycka på olika knappar: ringklockan, strömbrytaren, bussknappen. På så vis lär sig barnet sambandet mellan vad den för och vad som händer därefter.

Texten ovan är lånad från familjeliv.se

Hej å hå vad jobbigt!


Det börjar gå åt rätt håll!

Enligt forskarna så inträffar dessa utvecklingsfaser under samma veckor för alla bebisar (+- några veckor) men att alla barn genomgår dessa. Det finns 7 st faser de ska gå igenom första levnadsåret och de kan vara olika långa beroende på lite från barn till barn men också vilket språng de är uppe i. Man kanske inte tänker på dom om man inte vet om dom, föräldrar blir bara allmänt skitirriterade och förtvivlande över att bebisen helt plötsligt blivit så klänig eller sover så dåligt/äter dåligt etc när de alltid varit så självklart tidigare och gått supersmidigt. Kanske tror dom tom att det är något som inte står rätt till?. Det är i själva verket bara barnet som försöker lära sig något nytt och tydligen är det väldigt mycket som händer i deras små världar som inte vi vuxna inte alls tänker på eller vet om. Läser man dock på om dessa faser och vet om dom så märker man dom väldigt klart när ens barn är uppe i dom eftersom det oftast blir så pass stor skillnad på beteendet och amn lätt känner igen de olika "symtomen" som bebisen ofta får (läs sömnsvårigheter, dålig aptit, allmänt ledset, kräver uppmärksamhet etc etc).

Det går givetvis att läsa om detta på många olika ställen men jag rekommenderar boken Växa och upptäcka världen men det finns också mycket på internet om detta.




Snorigt nattmål

God kväll eller god natt kanske man också kan säga.

Det känns som att jag är den enda som är uppe nu. Ute är det regnigt och har varit hela kvällen så ut har jag absolut inte gått i onödan. Var ute en snabbis med kiwi tidigare och hon ville absolut inte gå på promenad, inte jag och Heiley heller. Vi blev helt dygsura den lilla rundan vi gick. Heiley somnade i lagom tid vid 21 tiden, tyvärr var det inte lika bra tid som hon vaknade. Tror hon är i en utvecklingsfas för hon vaknade redan vid 05.30 i morse (!!??) och var pigg. Jag har bestämt mig att absolut inte gå uåå så tidigt och det ska absolut inte bli en vana så jag gav henne en slurk välling och efter en stund somnade hon om igen och sov till 8,30. Jag tycker 7.30-8.00 är en bra tid att gå upp och det brukar hon göra men inte idag och igår. Dessutom kan hon vakna helt plötsligt och gallskrika som om hon drömmer mardrömmar vilket tydligen är vanligt i den här åldern när de blir mer öppna för omgivningen.

Förkylningen fortsätter och både jag och Heiley har nog använt upp ett par toarullar redan. Har känt mig lite febrig idag dessutom så det har inte varit en höjdardag direkt. Jag som trodde jag skulle få börja gå på mamma/bebis passet som börjar på onsdag men men den turen jag har så lär det ju inte bli så för så fort ska man väll inte bli frisk. Inget öppna förskolan blir det heller och jag känner mig mer ensam än någonsin:(.

Nåja, efter att Heiley somnade så har jag dammat, diskat, och gjort rent toaletten och nu sitter jag och ska inta mitt nattmål i form av vindruvor och banan. Ja är man småbarnsmamma får man äta när det finns tid och utrymme vilket är nu så så får det väll bli:).

Hade tänkt lägga upp några bilder men min kabel är på nedervåningen och jag orkar inte hämta den så jag får väll bjuda på det en annan dag.

Nu blir det idol via internet!

Natti natti


Sjukstugan fortsätter


Hej på er!

Här hemma råder sjukstuga. Heiley är fortfarande lite småförkyld men nu har även mamma blivit supersjuk!. Har legat och sovit nästan hela dagen och är grymt förkyld och huvudet känns som en ballong. Har dessutom förkylningsvärk i kroppen så det kunde deffenitivt varit bättre. Lite småjobbigt att vara sjuk när man har en liten här hemma som vägrar vila när man själv verkligen skulle behöva. Pga sjukdom har det inte blivit mycket gjort här hemma idag, kanske skönt det för oftast när pappAndy är hemma vill jag ut och hitta på något. Jag hatar verkligen och sitta hemma när han är ledig men nu när man är sjuk orkar man ingt annat.

Igår var vi dock inne i stan och skulle kolla om overallen kommit in på H&M som vi väntat på i säkert 1000 år, men NEJ ingen overall där inte. Dom är nog den segaste butiken när det gäller att få in nya varor för säsongen. Alla andra overaller och regnställ har kommit in men vinterkläder till bebisar är långt ifrån inne. Vi har frågat när de ska dyka upp men dom har ingen aning och säger bara att det brukar ta ca 2 månader efter att kläderna kommit upp på hemsidan. Dock måste vi väntat bra mycket längre för nu orkade vi inte vänta längre. Vi gick därför till Name It och kollade den overallen som jag kollat på där och köpte den istället. Vi hade 30 dagar ångerrätt ifall den andra skulle komma in och vi helldre ville ha den. Dock tror jag itne vi kommer byta för den här var också väldigt bra. Stl 80 fick det bli även om den var VÄLDIGT stor. Hon i butiken sa att de var stora stl men den i 74 såg lite liten ut och eftersom hon ska kunna ha den iallafall fram till Mars-April så kanske det är bättre med en lite större iallafall. 

Skönt att ha det gjort! nu tror jag att vi bockat av de större sakerna till Heileys höst/vintergarderob men EV om den här overallen blir FÖR stor i vinter så kanske vi måste köpa en vinterjacka så länge, hon får ju liksom inte drunkna i den vilket hon nästan gjorde nu. Hon låg som en stel pinne i den och undrade om vi satt på henne någon form av tvångströja eller liknande hihi. 

Kanske borde tillägga att jag lagt ut ett klädpaket på tradera för er som kanske är intresserade?, det är 12 plagg och är stl från 50/56-68/74. Utropspris är 60 kr och jag lovar att det är billigt!.



Dessutom klickade jag hem en body och en topp till Heiley (toppen var från 18-24 månader men den var tydligen mer som 80). Bodyn var bara tvättad en gång men aldrig använd och från mumin och tröjan var från Tommy Hilfiger så jag blev supernöjd!. Man kan hitta mycket fynd på tradera!. Nu har Heiley några bodyn men de flesta i stl 80 så nu väntar jag bara på att dom ska dimpa ner i brevlådan:).





Nu ska vi formatera denna dators hårddisk för den är supertrög.

Ha en fortsatt superbra söndag!




Krypa!?

Jag är nog världens gladaste mamma!. Jag har ju sagt ett tag att jag inte tror att Heiley kommer lära sig krypa eftersom hon försökte förut men sedan har hon laggt ner alla försök till det och börjat rulla överallt istället. Jag tom släppte tanken. Men så tidigare ikväll låg Heiley på soffan och helt plötsligt intar krypställning för första gången!. Både jag och Andy stod med gapande munnar och blev så paffa och såå överlyckliga på samma gång!. Hon såg verkligen tokkoncentrerad ut. Men oj så arg hon blev när hon verkligen försökte ta sig någonstans och försöka komma upp igen. Hon ställde sig några gånger och resten av gångerna blev det mer en "svanka och kuta ryggen" så hon över nog mer än någonsin nu!.

Vi blev så glada vilket även hon märkte för hon log stort varje gång hon fick beröm. Så kanske blir det att hön börjar krypa endå!?. Kanske blir det som när hon skulle lära sig sitta. Första gången hon satt på riktigt var ju på en picknick, då väldigt vingligt så klart men några dagar senare satt hon utan problem!, rätt upp och ner bara. Kanske blir det samma sak även denna gång, denna gång blir alltså som första gången hon satt fast ny krypa. Så om min teori stämmer så borde hon kunna iallafall stå i krypställning helt och hållet utan problem om några dagar så vi får väll se:).


koncentrerad till 1000!




Oj så arg hon blev när det inte gick som hon ville!


Idag har jag och Heiley varit hon söta Sofia och hennes lilla Juni som är 2,5 mån. Gud så söta de var tillsammans!. Heiley blev så farsinerad över Juni när de låg tillsammans i Junis gym att hon rullade fram till henne och "hängde" över henne ch börja ta henne på magen. Snacka om mysigt det såg ut!.








Söta Juni!

Nu har jag och familjen precis avverkat en långpromenad i mörkret. Totalt sett var vi ute i ca 1 timme och 15 min så jag är helnöjd!. Heiley somnade i vagnen men nu sover hon så sött på nytt efter att ha fått sin "godnatt välling".

Nu ska vi mysa lite oh titta på film!

Ha en underbar fredagkväll vänner!


Klickat hem från Tradera!

Äntligen har jag några fler bodyn att välja bland till Heiley i sin garderob!, eller snart iallafall!. Klickade nämligen hem 2 st bodyn, helt nya precis nyss. Hon har så himla dåligt med det. En body vi köpte för länge sedan är typ 10 nummer för stor trots att det är i 74, sedan har hon 1 i st 80 och en annan i 74. sedan har hon 2 som hon inte kan ha om säkert någon vecka för den sitter rätt trångt.

Det blev en bamsebody som jag letat efter!, den som finns nu på Lindex är lite för "grön" för min smak så att denna var i mer röd ton tyckte jag var superbra!. Sedan hittade jag en helt ny barbapapabody som var supersöt. Barbapapa DU kanske ni tänker nu. Ja jag har verkligen hatat barbapapa och mumin men jag kan faktiskt ha vissa plagg i det beroende på hur mycket "barbapapa" eller "mumin" de är. Bamse har jag börjat älska massor så det kommer jag säkert bunkra upp mer med så småningom.


Denna barbapapabody i stl 80 blev det. Den liknar en annan grå som jag la ut på tradera för ett tag sedan som jag älskade så det passade ju bra med denna :).


Den är köpte jag i stl 74. Älskar verkligen denna body!, hade så himla gärna haft en i en mer rosa nyans också men tyvärr har jag inte hittat någon:(.

Vad jag vet så finns ingen av dessa i de vanliga butikerna längre (Lindex, kappahl, H&M etc) så då är det ju värt ännu mer, iallafall för mig eftersom jag inte kan få tag på dom på stan:).

Kan verkligen rekommendera att handla på tradera. Precis som jag sa så finns det alltid NYA kläder både till vuna och barn så man måste inte köpa begagnade även om många plagg är i väldigt bra skick. Andra saker kan man ju också köpa bra där.

Man behöver inte heller vara orolig för betalning eller liknande eftersom alla vet att man först betalar för varan och sedan får man den. Man betalar ju dessutom frakten själv som köpare och jag som säljare får därför bara pengar och behöver alltså inte stå för något!, det betyder med andra ord att man kan tjäna bra om man bara vill:).




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0