Oj vad det händer saker!

Ja men oj! nu börjar saker hända så man hinner knappt med i utvecklingen!. Heiley har på bara 2 dagar blivit superstark i sina ben!. Jag märkte det igår då jag "testställde" henne upp. Tidigare har hon varit som gele i benen men igår stod hon med raka ben jättelänge!, det enda jag behövde göra var att hålla i henne för balansens skull. Jag berömde henne massor och hon blev sååå glad!. Idag gjorde jag samma sak och hon tyckte fdet var superkul!. Nu på kvällskvisten busade vi lite och hon rentav gapskrattade!. Man märker mer och mer att hon är en personlighet och ett litet barn som man kan busa och leka med mer och mer. För varje dag som går så blir man lika överaskad över saker som händer, för när det händer så händer det fort!. Därför är jag sååå glad att jag får vara hemma med henne under denna första tid i henne liv:).

För bara någon minut sedan så skrämde hon skiten ur mig!. Jag satt och skrev första delen av detta inlägg när hon börjar gallskrika och tokgrät nedifrån sovrummet (hon sover) och det första som slog mig var att hon måste ha rullat ur sängen (trots att hon ligger i mitten) och hjärtat bultade som aldrig förr så rusade jag ner för trappan och kastade mig in i sovrummet. Nej hon låg på samma plats som tidigare men hon måste ha haft en mardröm för så fort jag tog henne på kinden så somnade hon om och blev lugn. Snacka om att den ungen kan skräma skiten ur mig!.

Idag kom min efterlängtade barnvagnsskylt!. Den var superfin och mycket finare än dom man köper i affären. Dom är ju i plast men den här ar i typ metall eller något liknande och dessutom reflex så det är ju super!. Mina kort kom också som jag beställde så nu sitter dom i albumet. Vi har nu fyllt 1,5 album dvs ca 400-450 bilder från det att hon föddes (4 månader) och mer ska det bli!.

 

Igår blev det en promenad med Karin, min granne som bor huset mitt emot som också har en flicka som är 1 dygn yngre än Heiley. Det blev en promenad på 40 min och imorn ska jag över till henne och ha lite trevligt och gå på långpromenad både onsdag och torsdag:). Tidigare idag var jag på öppna förskolan med Madde och hennes dotter. Det blev bla lite babysång som Heiley börjar gilla mer och mer:).

Nu har vi dessutom bytt från liggdelen till sittdelen på vagnen. Det är ju så varmt ute och i liggdelen blir det ju så varmt, det blir det i sittdelen också men Heiley kan se ut mycket bättre och den är mer luftig så nu får hon ligga i sittdelen istället tills hon kan sitta. Vi var dock tvugna att åka till Babuland och införskaffa ett parasoll till vagnen före nu är hon inte lika skyddad som tidigare och hon HATAR att ha solen i ögonen vilket jag förstår. Det blev ett rosa med UVskydd:).




Mys med pappa:)


Heiley har nu hittat sitt pekfinger som hon suger på när hon itne har nappen tillgänglig, ser så sött ut:)


Ska upp tidigt imorn så det är bäst man lägger sig nu...god natt!



Morsdag

Min första mors dag!, det känns faktiskt ganska mysigt. Har aldrig tyckt att det är något speciellt men just den här dagen men nu förstår jag varför folk firar den. Det är faktiskt en helmysig dag. Dock har den varit en väldigt lung dag som började med att jag och Heiley gick upp kl 9, åt frukost och bara myste i soffan. När Andy kommit hem från Linköping ble det att sätta igång och städa lekplatsen på vår gata. Varje år får varje familj en vecka då de ska städa och klippa gräsmattan osv i lekplatsen. Det gjorde vi idag så nu var äntligen det över!.

Jag hade planerat in ett träningspass idag men eftersom jag har sååå himla ont i höften efter förra passet som var core cardio balance så hoppade jag det. Vet inte om balansen blev lite för mycket med tanke på att det endå bara var 4 månader sedan jag födde barn så kanske inte allt är hundra procent läkt i kroppen även om man vill. Det blir att ta det lite lugnt iallafall med den hårda träningen ett par dagar så får jag försöka aktivera mig på andra sett istället:).

Igår köpte jag ett nytt kaffe. Special kaffe från Ica kvantum som jag malde själv direkt i butiken. Det är faktiskt rätt stor skillnad på sånt kaffe och vanligt kaffe. Jag ska försöka smaka runt lite bland olika kaffesorter för att kanske få en ny favorit men också för att få lite mer uppfatting kring olika smaker just inom kaffeområdet. Jag tar mitt framtida yrke på största allvar:).

Sulawesi kaffe

Ön Sulawesi som ser ut som bokstaven K ligger i norra mitt delen av Indonesien bredvid Borneo och kallades tidigare för Celebes. Där produceras en mindre mängd väldigt karaktäristiskt kaffe som ofta benämns Kalsossi. Kaffet växer på södra Sulawesi vilket ofta kallas, Tanah Toraja, ”Toraja jorden”. Kaffet skördas av Makassarfolket och bereds i princip på den torra metoden. De mogna bären rensas från fruktköttet innan de torkas och man skiljer ut kaffebönorna. Detta ger mindre syrlighet i koppen och dessutom ger det fuktiga klimatet kaffet en robust karaktär. Ett kaffe som verkligen stimulerar paletten. Jordighet, lite plommon, nöt, smörkola och kanske lite choklad är smaker som karaktäriserar detta kaffe. Infon kommer från berstrands.se

Slänger in en bild på Heiley från tidigare idag:).


Busigt:)




Familjeutflykt

God natt mina vänner och ev ovänner:)

Klockan är nu 00.45 och jag sitter och laddar upp massa bilder på fujidirekt som vi ska framkalla. Det kommer bli 241 bilder och en förstoring. Det är en massa bilder på Heiley och vi vill absolut inte ta bort någon bild för man vill ju inte ångra sig senare att man inte framkallade någon. Det är ju endå ett minne man har för livet vare sig det blir 100 fulla album eller 2:),ju mer desto bättre!. Jag har själv inte så mycket bilder från när jag var liten så jag vill ge Heiley en massa fina bilder från hennes barndom så hon kan gå tillbaka och titta och kanske även minnas vissa tidpunkter (inte från denna tid kanske men desto större anledning och ha mycket bilder från när hon är så liten).

Idag har jag haft en underbar dag med min lilla familj. Andy ville överaska mig och Heiley så åkte iväg med oss i bilen, det enda jag viste var att vi skulle ta med oss mat till Heiley så hon klarade sig. Sedans atte han på mig ögonbindel som jag fick ha på mig säkert 1 timme eller något vilket var mindre kul. När vi väl var framme upptäckte jag att vi hande åkt till Vingåkers factory outlet vilket vi bara varit en gång vilket var snart 5 år sedan. För er som inte vet vad det är så är det en outlet med märkeskläder med allt från Levis och puma till Lasse Åberg (barnkläder), ludmyr of sweden (barnkläder) etc etc. Jätteklul hade vi och hittade lite smått och gott:):


Ett par vita/rosa pumaskor till Heiley:) och en vit Ludmyrbody:).


Heileys skor är verkligen supersöta!, stl 17;).


Jag fick en hoodtröja från Puma:).


Häromdagen inhandlade vi detta!, Om jag skämmer bort henne? jaaaaa med glädje:)!!.

Sedan åkte vi hem och handlade lite frukost och massa braigt till Heiley dvs Blöjor (ny stl nämligen 4), libero duchkräm, 3 paket libero våtservetter, lite mat till henne etc. Heiley håller just nu på att bli introducerad med spagetti och köttfärsås vilket hon verkar gilla väldigt mycket. Nu när hon fått smak på "riktig" mat så vill hon absolut inte ha morotspure och massa andra "tråkiga" pureer utan nu ska det vara riktiga måltider:). Vi har även gett henne sempers banangröt som är gjor på ris och den ÄLSKAR hon likaså havregröten men när jag gav henne banangröten idag så liknade hon en liten fågelunge som gapade jättestort fast jag inte hade skeden i närheten av henne. Om jag dröjde för länge mellan slevarna så pep hon till:), sååå söt!!.

Nåja nu är det 2 min kvar tills bilderna är uppkaddade på fujidirekt så jag måste sluta nu, sedan blir det att krama kudden bredvid Heileybupparen:)

Natti natti! 


Det är svårt

...att få saker gjorda!. Min plan var att jag skulle träna nu på kvällen men då Heiley fått för sig att komma in i någon slags utvecklingsperiod igen vilket innebär att hon inte på flera dagar viljat somna på kvällen. Har vyssat henne och burit henne i flera timmar från 20 och framåt men hon har inte viljat somna!. Nu somnade hon precis och klockan är strax över 23, inte konstigt att hon är trött som är vana tt sova vid 20-21. Så här har hon varit i flera dagar och pappa duger inte!, det ska vara mamma som vaggar henne till söms annars skriker hon bara. Detta har medfört att jag inte kan träna som jag viljat!. Har hittills tränat 2 pass denna vecka men min planering var åtminstånde 4-5 gånger men men det är ju så, vill inte Heiley så får hon bestämma.



Idag har jag kollat runt lite på baristautbildningar då jag tänkt gå en nu i sommar. Det är så svårt med valet av utbildning, vad ska man tänka på?. Jag har tre varianter av utbildningar, alla till barista men de är upplagda på olika sett. en intensivutbildning på 1 dag, en som är uppdelat i typ 5 olika tillfällen (eftersom jag vill bli diplomerad barista eller barista pro eller advanced som de också kallar det), eller en som är uppdelat i 2 tillfällen. Kostnaden för de olika är rätt så lika där spannet ligger på mellan 3-5000 så det är ingen större skillnad. Någon som har tips på vad man ska tänka på vad gäller valet av utbildning?, vill ju ta den absolut bästa utbildningen men det är ju svårt och veta vilken som är det. Alla utbildningarna ger certifieringsdiplom från SCAE i London. Utbildningsställerna är classic kaffeakademi, barakademin och sweden coffee school. Meningen är ju att jag ska bli så bra som möjligt och därför är detta väldigt viktigt för mig!.





Nattinlägg som vanligt!

Ja det börjar bli rutin att alltid göra inlägg sent på kvällarna/natten. Familjen sover sedan någon timme tillbaka och då är det min tid som gäller!. Inte konstigt att jag inte orkar gå upp tidigt!. Igår gick jag och la mig vid 00,30 och det blir det säkert idag igen. Skulle försöka mig på att ta mig ut på barnvagnspromenad som är varje ons kl 10 på förskolan men det betyder att jag måste gå upp senast 8 för att hinna och det orkar jag oftast inte hihi. Måste försöka orka imorn iallafall för det är ju bara en gång i veckan:).

Idag blev det att äntligen beställa en barnvagnsskylt från www.skyltexpressen.se . Kan starkt rekommendera dom då man får se exakt hur skylten ser ut innan man beställer den. Man kan ändra och fixa med EUmärke, flagga, symbol och så självkalrt namnet!. Kan vara kul och se hur den kommer att se ut innan man beställer den. Skulle beställt innan hon föddes men det kom andra saker emellan så nu är det gjort om 2-4 dagar kommer den:). Jag måste se till att framkalla lite bilder nu på Heiley och förstora ett kort från dopet eftersom jag får halva priset på förstoringen om jag gör det nu, den största (70 cm) för bara 45 kr! det är billigt det!, på fujidirekt. Jag har nog säkert minst 200 bilder som ska framkallas och det är bäst att göra det nu innan datorn lägger av och alla bilder försvinner :(.


Så här kommer vår barnvagnsskylt att se ut :)

Var och vägde Heiley idag och hon har blivit en robust tjej, 6970g vägde hon nu, dock vet jag inte längden men tror hon kommit in i en växtspurt nu så förhoppningsvis är hon minst 1 cm längre nu mot förra veckan. Ska dra ner lite på ersättningen nu när jag ger henne så mycket mat så nu kanske det blir 1-2 gånger om dagen bara. Vill ju inte ta ifrån henne maten nu när hon gillar den!. Hallon/blåbär/äpplepure från 5-6 månader till gröten är hennes nya favorit, pratade som bara den när hon fick den för första gången idag och skrek till när hon inte fick den:).

Nehe nu blir det sängen

natti natti


Heiley 4 månader idag!

Japp då var man helt slut efter dagens träning!. Körde lite (eller snarare väldigt mycket) beach body pure cardio och jag kan säga att det är långt ifrån lätt träning!. Herregud vad jag svettades! och det var sååå jobbigt. Helt utan vila i typ 20 min och tokintensivt. Var rätt snurrig efteråt kan jag säga!. 40 min blev det iallafall och det var sååå skönt att få svettas ut lite:).

Idag fyller Heiley 4 månader och det firade vi med att hon fick påbörja steg 2 i sin matintro. Detta innebär att jag gav henne Kyckling och rotfrukter från 5-6 månader vilket är en pure (så klart med tanke på att hon inte har tänder) och konstigt nog så gav hon inte en enda min åt det och det är första gången som hon äter någon form av mat med protein *duktig tjej*. Hon har n ätit pureerna från 4 månader i snart 1 månad (kanske 3 veckor) och tror det börjar bli lite tråkigt nu. Frågade en dietist på sempers hemsida om det var ok och hon menade att om hon accepterar smakportioner och vill ha mer mat så är det ok att gå vidare. Sedan står det i infon jag fick från BVC att när portionerna är uppe i några matskedar så är det dags att gå vidare till nästa steg så därför gjorde vi det. Hennes stora favorit är fortfarande sin havregröt som hon äter morgon och kväll:).


Moster med familj kom på besök igår:)


Sova måste man trots att det är sin dag:)


Lite dålig bild men världens finaste tjej:)


Världens vackraste ögon! (hon ser ut som en liten köttbulle men det är pga av att mössan är något liten hihi.)

Idag var det min tur att hålla i "tisdagsmammornas träffen" (på en måndag denna gång) och det var riktigt trevligt. Nu har vi fått tillskott i gruppen nämligen min granne som bor mitt emot oss. De är nyinflyttade och vi har inte direkt pratat med dom men så fick vi veta av en granne att de hade fått en dotter i slutet av januari i år precis som vi så då blev vi jätteintresserade av att lära känna dom. Därför började Andy prata med dom igår när de var ute på tomten och deras dotter är född 24 januari (Heiley är född 23  januari) så vi blev superglada!. Så hon blev med i vår lilla grupp och nu kommer vi att göra ett "gångstråk" från deras hus, genom vår häck och hem till oss så att vi kan träffas OFTA:), superkul ju!n närmare kan man inte komma:).

Nehe nu är det dags att krama kudden, imorn blir det lite öppna förskolan och väga lilla skrollan så får vi se hur det står till med vikten nu när hon äter riktig mat:).

God natt på er!



Växer så det knakar!

Ja Heiley växer verkligen så det knakar. Hon har inga 56 kläder kvar som hon kan ha förutom två pyamaser som är lite korta i benen men som funkar endå. Nu har hon dessutom börjat passera stl 62 i kläder och det har inte inte haft längre, max 1 månad!. Nu är hon mittemellan 62 och 68 så det mesta vi köper till henne nu är 68 om det inte är en stor 62:a.

Idag blev det lite inhandling av nya kläder till henne just för att hon knappt har några kläder kvar. Hon har nog bara 3 bodyn som hon kan ha så det blev att köpa några sånna och så lite annat trevligt i klädväg.


En söt body från Cubus stl 68 49:-


Ett par matchande byxor från Cubus stl 68 49:-


Ett par byxor från Kappahl stl 62 69,50:-


Denna body köpte vi 2st av en i stl 62 och en i stl 68 som matchar de vita byxorna 69,50:- Kappahl


Köpte även en söt kjol på H&M 49,50:- stl 62


långärmad enkel body från H&M stl 68 49,50


Och så köpte jag en handbok om kaffe som jag kan läsa innan jag går min baristautbildning som jag hoppas kunna gå i sommar. I denna står det lite receps på olika drinkar, kaffemaskiner, historia, baristayrket etc.
Bokia 119:-

Nu ska jag gå och sova, ska träffa mammagruppen imorn och denna gång blir vi hemma hos oss:). Bäst jag går ner och lägger på glasyren till mockarutorna:)...

god natt! 







Slappardag och lite träning

Åh så skönt det är att bara ta rejäla slappardagar ibland, som idag!. Vaknade vid halv 10 och då slängde jag och Heiley oss i soffan. Sedan blev det lite mat och sedan somnade både jag och Heiley på soffan igen och sov fram till 16 ungefär. Det är sååå mysigt och ha Heiley på mitt bröst. Dock har jag även varit lite duktig också, blev ett pass Insanity cardio power & resistance på 40 min så jag är nöjd. Det är ju inte alltid Heiley tillåter mig att träna och ibland måste jag avbryta den men inte idag:). Sedan tänkte jag köra lite extraövningar efter passet så jag la henne på yogamattan och så körde jag lite plankan över henne viket hon inte gillade!. Först skrattade hon lite men sedan blev hon gravallvarlig och började gallskrika!. Jag tog upp henne och tröstade henne men då tittade hon bara på mig och skrek lika högt igen. Vet inte om hon blev lite orolig när jag inte luktade mamma länge (svett) och såg ut som en tomat i ansiktet för passet jag körde innan var såååå jobbigt.

Jag slängde mig dock i duschen fort som tusan och då blev det bättre:).

För er som undrar vara alla passuppdateringar tagit vägen så jag säga att jag inte direkt tycker det är något vidare roligt att skriva exakt vad jag gjort i träningsväg. Tror faktiskt inte ni tycker det är vidare intressant heller. Jag menar vem blir glad över att jag avverkat 3 pass en dag och 2 pass ett annat?. Jag kommer uppdatera er lite då och då men inte lika mycket som tidigare då jag anser att jag har en hel del annat jag vill skriva om nu när man trotsallt är mamma. Träningen är inte längre hela mitt liv som tidigare utan nu delar jag den med min lilla dotter.

Nehe nu ska jag kolla på arga sniackaren på datorn. Nu ligger Heiley nämligen och sover efter att ha haft det väldigt oroligt under kvällen och har inte viljat sova, när hon väl sover vaknar hon till flera gånger.

God natt mina vänner!






Doppresenter

Glömde visa vad hon fick i doppresenter:


Klänning med tillhörande trosor, skor och ett par legins i stl 74 från Claudia






Fin silversked från Veronica och krille (bilden blev dock dålig)


3st barnkammarböcker "visor och ramsor", "godnattvisor", och "små sagor"+ tillhörande skivor som man fick med böckerna. Från Ponta och Jonas


2 små söta ramar i silver. En från mamma och pappa och en från Veronica och krille.

Sedan blev det som sagt 3 st halsband men det blev så pluttrigt på bild. Ett hasband från Jeanette och Mattias, Ett från Camilla och hennes familj och en från Vivian.

Det var väll alla presenter? alla var väldigt bra och behövliga så vi tackar så mycket för dom!.





Utvecklingsfas+ bilder

Hallå där!

Då var det dax att uppdatera er igen.

Har inte haft mycket tid till bloggande just nu då jag tror Heiley kommit in i en utvecklingsfas eller växtspurt för jag får istortsätt inte lägga ner henne alls för då gallskriker hon (det är väldigt ovanligt annars). Hon har dessutom blivit väldigt mammig vilket märktes igår då jag och Andy skulle natta henne. Jag gick därifrån för att träna lite här hemma och började träna till Insanity dvd'n när hon börjar gallskrika!. Dock gjorde jag inte så mycket åt det för jag ville att Andy skulle försöka få tyst på henne (han måste ju också lära sig *fniss*). Efter många tappra försök att få henne tyst klarade jag inte av att höra henne skrika mer då det gör sååå ont i mig. Jag avbröt träningen efter ca 30 min och rusade ner och tog tag i henne och det blev knäpptyst!. Ja mamma kan man aldrig ersätta! :).

Hon har haft så svårt att sova i flera dagar nu också, och orolig. När hon väl somnat vaknar hon flera gånger med ett ryck och ser livrädd ut (hon hinner bara sova 1 min typ innan hon vaknar igen), sån tur är somnar hon om igen men det är ju så synd om henne när hon inte får ro. På natten sover hon desto bättre!. Igår åt hon sista gången vid 19 på kvällen och sov fram till 7 på morgonen utan att vakna till och äta, det blev ett uppehåll på ca 12 timmar!. 7 timamr brukar annars inte vara några problem på natten men 12? snacka om att hon sover. När hon vaknade vid 7 så ville hon inte sova mer så jag tog ut henne i vardagsrummet och la mig på soffan och henne på bröstet och som vanligt somnade hon direkt och sov fram till 11 på mit bröst!. Hon har dessutom försökt krypa flera gånger idag när jag lagt henne på magen. Hon drar upp benen under sig men förstår inte riktigt ännu att armarna måste vara med också. Dock försökte hon hasa sig fram hihi. 

Anledningen till att hon sover så bra på natten nu är för att jag börjat ge henne en hel portion gröt (havregröt) vilket hon står sig väldigt länge på. Sedan älskar hon gröten så mycket och har inga problem med att äta hela så det är ju bra:). Kan varmt rekommendera det till alla som vill sova HELA natten. Dock tycker inte jag man ska ge före 3 månader för det kan bli lite för jobbigt för magen då men vet ni med er att er bebis är intresserad av mat så är det bara och köra på!, då finns ingen anledning att vänta. Viktigt är dock att inte aluta ge ersättning eller bröstmjölk men jag ger henne ca 2 gånger om dagen ersättning.

Hade tänkt träna idag men klockan börjar bli för mycket. Får försöka ta mig ut på en promenad imorn istället. Gick en runda på ca 45-50 min idag så det får väll räcka.

På onsdag ska jag gå till förskolan då de har börjat med barnvagnspromenader varje onsdag kl 10. Många mammor känner sig ensamma på promenaderna så förskolan ordnade barnvagnspromenander så första gången blir på onsdag. Det ska bli kul! (Madde hänger du med?).

Här kommer lite bilder från Heileys dop:




Heiley har mina ögon!. Som ni ser så är hennes öga lite mindre (smalare) än det vänstra ögat och precis så har jag också!. Blev sååå glad när jag såg det:).








Heiley ska också få äta gott på sin dag. Majs och potatis och efterätt banan/persika.


"tant" Claudia var också där:)


Världens bästa Veronica och söta Vivian var också där. Vivian (från cafet) höll i Heiley nästan hela tiden:).


Det dykade fikabordet. Små rosa plastblommor fanns på bordet också vilket inte syns här.

Nu ska jag strax sova. ni får sova så gott!!


Heileys dop!



Vilken dag!, jag är så trött att jag knappt vet vad jag heter!. Visserligen sov jag rätt läne (vi) men Heiley har fått en rutin och det är att vakan runt 7-8 på morgonen och då vill hon ut till soffan och sova på mitt bröst. Har hänt flera dagar i rad att hon så fort vi lägger oss på soffan så somnar hon på sekunden. Då kan hon sova fram till typ 10. Det är helmysigt så för mig gör det inget eftersom jag också somnar:).

Idag var det som sagt Heileys dop och vi har åkt runt en massa för att fixa lite. Hämta tårta, köpa nya skor till min dopklädsel, duka lokalen, etc etc. Det blev en lyckad tillställning och på dopcermonin läste Andy upp en låt som han gjort till Heiley innan hon kom till världen, dock gjorde han om den lite för att en skulle fungera nu när hon är född och så översatte han den. Jag läste också upp en text som jag skrev själv till Heiley och självklart börjar jag tokgråta!, det gick knappt att sluta!, bara för att jag sagt till mig själv att inte göra det så gör jag det!!. Jag har blivit sååå enormt känslig sedan jag jag fick barn!, nu kan jag gråta för vad som helst!, helt galet.

Heiley fick jättefinak doppresenter så jag är såå glad för dom!, välbehövliga dessutom!. Tack vänner och familj för att ni ville dira denna dag med oss!, älskar er allihop!.

Nu är jag sååå trött så jag måste sova nu. Heiley hade sååå svårt att somna vilket jag förstår eftersom det blev så mycket nya intryck och mycket ansikten. Nu sover hon dock som en stock efter att ha fåt en hel portion gröt i magen:).



En riktigt maffig kyrka!, älskar stora kyrkor!.


Heileys tårta!


Var jättenöjd med tårtan!.

Fler bilder kommer inom kort!




Heileys dop imorn!+ Firat 9 årsdag

Tjohoo!! äntligen kommer dagen som jag sett fram emot såå länge och som man planerat inför. Jag menar så klart Heileys dop!, det ska verkligen bli en härlig upplevelse och förhoppningsvis ett minne för livet. Idag som ni förstår har jag fixat med det sista förberedelserna. Andy hämtade nyckeln till lokalen vi lånat för fikat som kommer vara efter dopet, jag har bakat bullar, bakat hallongrottor, fixat håret (som inte blev bra), träffat Sofie och Wille, Packat ner lite saker som vi ska ha med oss imorn. Nu återstår lite mer packning och stryka kläderna vi ska ha på oss imorn. Heiley ska ju ha två klänningar med sig+ att vi ska ha våra kläder så det blir lite strykning:), dock tar jag det imorn.

Vi kommer åka in vid 12 och duka bordet i lokalen, hämta tårta och lite annat smått och gott.

Igår Firade jag och Andy 9 år tillsammans!, herregisses vad tiden måste gått fort! och nu är vi tom en liten familj med världens bästa dotter. 12 dec i år firar vi dessutom 5 år som gifta, det ni!. Vi börjar få några år på nacken hihi. Doper kommer därför att bli vårt firande för oss också även om så klart hon kommer stå i fokus.

Nehe det blir ett kort inlägg idag men jag tänkte jag kunde lägga upp lite bilder iallafall:)


Soffan vi beställt kom igår! på vår dag:), vilken superbra present!. Den var så skön att jag och Heiley somnade i divanen imorse:). Dock kommer vi så klart inte ha soffbordet kvar för som ni ser passar det absolut inte in där!.


Heiley och Wille. Wille är 3 dagar äldre än Heiley:)


En helt färsk bild från nyligen då jag bakar hallongrottor. Om ni undrar varför jag ser ut som en fågelskrämma så är det bara för att jag har spolar i håret:P.




FÄRDIGA!! det blev strax över 40 st:)


Håret blev inget bra då vi strax ska lägga oss så var jag tvungen att ta bort spolarna. De var inte riktigt torra vilket gjorde att vissa ställen blev för raka. Nåja vi får väll se om jag kan fixa till något imorn, annars blir det väll någon gammal vanlig toffs:(.


Igår gjorde jag lite ärtpure till Heiley, det ser livsfarligt ut haha men det är BARA ärtor!. Dock såg det ut som att hon skulle kräkas efter ett tag så det blev väll lite för mycket ärtor, kanske kan blanda med någon annan grönsak?, typ morot. Idag köpte vi lite andra pureer bla Morot/potatis, Blåbärspure, majs/potatis, Banan/persika pure, Äpple och bananyoghurt från 4 månader. Annt har hon ätit tidigare förutom blåbär, och yoghurten men hon älskar mat så det är nog inga problem för henne:).

Nu blir det kudden! det är ju en dag imorn med:).






En stekhet glassdag

God kväll!

Då sitter man här igen mer eller mindre kokt för visst har det varit oerhört varmt ute idag!. Jag klagar dock inte för jag tokälskar värmen!, den här sommaren kommer jag njuta för det kunde jag inte på samma sätt förra eftersom jag var gravid och tampades med illamånede. Nu förstår jag dock hur värt allt var!!. Kl 22 idag var det hela 17 grader ute och inne är det hela 25,8 grader! pust!.

Idag blev det en härlig tripp tillsammans med Sofie och Wille till Söderköping och Smultronstället. För er som inte varit där kan jag säga att det är ett glasstället med en restaurangkänsla då man får ett bord, en meny och en nota när man känner sig klar. Glassarna är långt ifrån "normala" då de är riktigt stora och maffiga. Den dyraste glassen kostar 300kr och är nog glass för ett helt år för den är sextremt maffig. Sofie beställde en glass för 108kr och jag nöjde mig med en för 88 kr:).


Min glass hette Rasberry rock och innehöll hallon och lakritsglass, vaniljglass, stelnad lakritssås, grädde och ett rån och några lakrits&hallongodisar. 88:-


Stor skillnad på Sofies glass och min:). Hennes innehåöö apelsinglass, vaniljglass?, mandariner, chokladsås, apelsin, och rån.

Nu är det dax att gå och krama kudden vilket Heiley redan gjort för ca 4,5 timme sedan:). Imorn ska vi ta oss tidigt till öppna förskolan på lite babysång och träffa lite föräldrar.

God natt och sov så sött!



Introducera mat 3,5 månad

TJOHOO!! idag hörde jag att SLV (svenska livsmedelsvärket) ändrat rekommendationerna ang att ge smakportioner till spädbarn. Tidigare var rekommendationen att ge smakisar från 6 månader men nu har de tydligen ändrat till 4 månader!. Detta tycker jag låter sååå himla bra för jag vet många föräldrar som haft storta problem med matvägrande barn som fått smaka mat så sent som vid 6 månader. Detta eftersom bebisar oftast blir intresserade av mat långt tidigare och märker de då att de inte får någon annan mat så "tappar" de suget. Dessa föräldrar har stora problem med matvägran länge (upp mot 3-4 års åldern!). Därför är jag stenhård med att absolut inte börja för sent och har därför börjat ge Heiley mat nu. Hon har blivit sååå intresserad av det, tom så intresserad att hon snodde min macka och var milimeter från att stoppa in den i munnen hihi. Då kände jag att det var dax att ge henne riktig mat:).

Hon äter gröt (mild havregröt) på kvällen (smakportion enligt förpackningen) och under dagen får hon smaka antingen fruktpure eller någon grönsakspure ca 1-2 gånger om dagen. Hon ÄLSKAR verkligen maten!, hon skulle kunna äta hur mycket som helst. Givetvis ger jag henne även ersättning men gröten ger jag henne just till kvällen för att hon ska kunan sova hela natten utan att vakna vilket hon gjort i 2 hela nätter nu!. Somnat runt 20 och vaknat runt 8-9 på morgonen:). Ger henne ca 3-4 tsk mat och det är verkligen lite när man har en bebis som skulle kunna äta upp hela burken:).

Mat har ju alltid funnits från 4 månader men de har alltid rekommenderat (från 2001) att man helst ska börja ge smakisar från 6 månader och bara ge bröstmjölk fram till 6 månader men att OM man vill får man börja redan vid 4. Nu ska det tydligen ge rekommendationen att börja vid 4  månader istället för 6. Hoppas ni förstår vad jag menar.


Mätt och belåten Heiley som precis ätit morot och potatispure (det syns va:)) och ersättning:). Hon äslar verkligen mat:).

Har pratat med BVC om att jag börjat ge henne redan nu (3,5 månad) och det var tydligen inga problem, det enda hon frågade var om hon gillade det:). Vi var nämligen där idag för att väga och mäta henne och idag vägde min lilla tjej 6515g och var hela 64,1 cm lång!. Det betyder en total viktuppgång på 285g och +2,1 cm på 2 veckor. Hon har tidigare bara vuxit 0,5 cm i veckan men nu var det 1 cm så kanske beror det på maten jag ger henne:), hihi man kan alltid hoppas :). Min filosofi är att man ska ge bebisen så tidigt som möjligt (dock tidigast 3 månader) för då får man lättare ett barn som gillar mat:). Iallafall enligt många andra föräldrar och det tror jag också på!.

Idag flyttade vi in skötbordet till Heileys rum igen. Vi flyttade det till vårt sovrum i när hon föddes eftersom det var så kallt i hennes rum under vintern. Nu är det dock sommarväder och mycket varmare+ att rummet är 10 gånger ljusare än sovrummet så nu ser vi vad vi håller på med:).



Och så var jag så klart och träffade tisdagsmammorna som vanligt och denna gång hemma hos Emma. Idag kunde äntligen Sofie och lilla Wille komma:).


Hannes och Isabell såg såå kära ut idag!, de höll varandra i handen och lilla isabell blev såå glad och charmig och det var sååå sött och se:), såå söta så!.

Nehe snart är det dax att sova. Hoppas ni haft en underbart solig dag:).






Det kommer bli mycket promenader!

Den kommande perioden. Som ni alla vet så är detta min period på året och jag har sakta men säkert väckts till liv igen. Ser verkligen fram emot denna sommar eftersom jag förra sommaren var gravid och bara hatade att vara i solen. Nu ska jag både bada och sola ordentligt och bara ta vara på sommaren. Träningen kommer främst att göras utomhus för att ta vara på värmen. Om det är dåligt väder kmmer jag att ta mig in och träna hemma. Gymmet då undrar ni?, ja där kommer jag nog inte vara allt för ofta och det är helt enkelt bara för att jag vill testa på att träna så mycket som möjligt under den varma perioden. Jag går ju i stortsett i ide på vintern och går varken promenader eller tränar ute alls och därför vill jag passa på att vara mycket ute i sommar.

Träningen kommer innebära:

*jogging
* promenader med barnvagnen
* jogging med barnvagnen
* powerwalks
* ev inlines
* diverse träningsdvder
* hopprep
* ev lite sturka utomhus

I lördags tog jag en promenad till blomsteraffären för att köpa en liten blomma. Mammagruppens lilla Wille har varit sjuk en tid och vi skrapade ihop lite pengar för att köpa en blomma till honom. Det blev sammanlagt en promenad på ca 60 min i fina vädret:).






Blomman jag köpte. En liten kort buket till en liten kille:)


Köpte även denna söta nallen som skulle vara från bebisarna:), tyckte det var såå gulligt.

 
Ett kort:).

Nu ska jag lägga mig strax. Tänkte baka lite hallongrottor tidigt imorn bitti:).

kram och god natt


Heileys rum i stortsett klart!

Skönda söndag!

Gus vilken härlig dag det varit idag!. Har varit ute massor och bara andas sol!, det är så härligt att värmen är tillbaka!. Jag fick en så stark sommarkänsla idag att jag och Andy åkte in till stan för en fika.

Nu kan jag glatt säga att Heiley rum är färdigrenoverat!. Det enda som fattat är bara en dekorlist som ska sitta mellan tapeten och den vita delen på väggen för att dela av den. Det får vi dock köpa nästa månad, det är ju inte gratis att renovera direkt:P. Om jag får säga det själv så tycker jag det blev rätt stor skillnad. Lite saker ska införskaffas för ännu är jag inte 100% nöjd med inredningen. Det ska bla köpas en ny matta (ryamatta och då helst vit), nya fotölj som inte är svart:), sedan är jag inte hungra på vilka tavlor jag säka sätta upp förutom de som redan är uppe. Ev blir det att köpa en byrå också för att få det ännu mer hembonat:).


Rummet före: Välsigt stökigt men vi höll på att flytta ut sakerna:).

Rummet efter:


Välkommna in! (på skylten står: Här bor en prinsessa)




Lite dåliga bilder men tapeten är vit med rosa ränder:).




Om ni undrar varför det sitter ett ensamt hjärta på väggen så gjorde vi en liten tabbe. Skulle sätta upp en väggtext med detta hjärta men upptäcker att vi köpt en vit text!, vit text till vit bakgrund är ingen hitt haha! så vi får köpa en ny som bi kommer ha över hjärtat som var meningen från början hihi.








Söta tavlor från min syster






Tavla: Gud som haver... som jag hade när jag var liten:)


Här har vi prinsessan som ska bo här:).

Det vi gjort i rummet är:

* Målat om
* tapetsera
* lagt nytt golv (gamla golvet var plastmatta)
* köpt gardiner
* köpt ljuslyktor
* köpt duk
* Köpt skyllt till dörren.

Det är det vi gjort för att inreda hennes rum, resten fanns där innan men hade så klart en tanke på hur jag ville ha det och inköpen har blivit därefter:).

Nu är det bara resten av huset kvar:P:

* lägga nytt golv i vardagsrummet
* renovera hela sovrummet
* måla taket i köket
 
Hela övervåningen vilket innebär:

* Ett sovrum byta, golv och måla/tapetsera 
* ett stort allrum, byta golv och måla/tapetsera
* måla trappa
* lägga nytt golv och fixa väggarna på lilla toaletten

PUST!





Är aldrig hemma länge...

Känns det som iallafall!. Även idag har det blivit en riktigt rörig dag! hade minst 1000 saker att uträtta kändes det som!. Dagen började med att gå upp vid hmm ja 8 var nog klockan eftersom Heiley inte ville sova länge, dock väckte hon mig med ett stor leende och vem smälter inte då? om inte jag :). Sedan var det de gamla morgonrutinerna som gällde, dvs mys i soffan ett tag, klä på både mig och Heiley, äta frukost och ut med hunden. Sedan stack vi iväg till stan och lämnade in bilen hon min systers man eftersom vi har fått lite problem med den (teknik!), iväg till blomsterhandeln, åka till bageriet för att beställa doptårta, iväg till min gamla praktikplats (cafet) för att träffa Vivian men tyvärr var hon inte där så det blev en fika endå, iväg och åt lite, åkte ner till stan för att fördriva tiden lite, och sist men inte minst iväg för att träffa prästen till dopet för att lägga upp dopsermonin *pust*, sedan hem igen. När vi väl kom hem kom vi på att det var städdag av lekplatsen på vår gata och vi hade missat 30 min så vi bytte om och sprang ut, tyvärr var de mer eller mindre klara men hade lite grillning kvar så vi stannade och pratade lite med grannarna över en korv:). Sedan gick vi in och jag kastade mig i badet med Heiley. Nu sover hon och här sitter jag *pust igen*.

Jag har verkligen inte behövt tänka det minsta på vad vi skulle göra idag iallafall, så uppbokad har jag nog aldrig varit känns det som haha.

Igår åkte vi och köpe dopklänningen som jag pratat om tidigare. Vi skulle ju inte ha dopklänning utan en vanlig finklänning men jag har inte slutat tänka på den fina vintage dopklänningen de har på kappahl så vi åkte dit och köpte den!. Heiley får ha den andra klänningen på "efterfesten" istället. Jag är sååå nöjd över klänningen!.








Heiley är jätteduktig på att hålla i sin flaska själv:).


Heiley gillar att sitta med när vi äter:)


En bild från nu ikväll, Heiley var helt slut efter dagen:).

Doptårtan har jag tänkt mycket på hur den ska se ut och vad som ska finnas i den så när vi beställde den så räknade jag upp allt jag ville ha på den och att det var viktigt att den skulle bli perfekt så jag hoppas jag blir nöjd:). Min dotter ska endast få det bästa:). Det blir en tårta med 2 chokladbottnar (sockerkaka) och en vanlig sockerkaksbotten, hallonmousse och vaniljkräm. Hoppas den blir god:). Hur den ser ut vill jag inte visa ännu det får bli en liten överaskning.

Nehe nu måste jag vara lite social ännu en gång men denna gång med min man:).

Sov gott vänner!


Skärblackamammorna!

God kväll!

Sitter här och har riktigt tunga ögon efter att ha gått upp rätt tidigt idag, 7,30 då jag skulle ta en promenad bort till cafeet/bageriet här i blacka för att träffa mammgruppen. Jag gillar egentligen inte att säga mammagruppen för det verkar så opersonligt. Tycker faktiskt vi har blivit vänner allihop så mammagrupp är fel ord att säga. Jag och Annicka pratade om att vi borde göra en såpa, Skärblacka mammorna! haha herregud igen skulle vilja se det hihi. Vi pratade om att det här livet skulle vi vilja leva hela tiden eftersom det just nu bara består av "ta hand om bebisarna", träffa andra mammor, barnvagnspromenader ja ni förstår nog vad jag menar.

Hur som helst så blev det en fika tillsammans md Annicka & Hannes, Emma och Isabell, Pernilla och Joar och jag och Heiley. Sofie och Wille fattades men tyvärr var lilla Wille sjuk så de fick bli hemma. Som vanligt var det grymt trevligt och vi pratade om allt som har med barn att göra, lite om jobb etc. Nästa vecka ska vi hem till Emma och se hur hon bor :).

Tyvärr tog jag inga direkta bilder från fikat men här har jag lite bilder som Annicka tog:).


Annicka till vänster, Pernilla och längst till höger Emma.


Påklädning på bordet hihi.






Hannes med mamma:).


mamma Emma och dotter Isabell


mamma pernilla och lilla Joar

Det bästa med dessa bebisar är att alla är precis lika gamla som Heiley. Det är bara några dagar som skiljer bebisarna ifrån varandra. Utom Emmas dotter som blir 5 månader snart. Sofie som inte var där har också en son som är lika gammal som Heiley.

När jag skulle hem från cafet så bokstavligt talat vräkte det ner och var svinkallt. Jag såg ut som en dränkt katt när jag kom hem och jag som inte hade regnskyddet på vagnen så kan jag lova att även den blev helt dränkt. Dock klarade sig Heiley helskinnad :).

Nu måste jag sova, kan säga att det verkligen behövs.

kram på er


Lite bra att ha saker

God kväll eller god natt kan man också säga!

En härlig dag är nu snart ett minne blott och vi har hnnit med en hel del även denna lördag. Först en sväng förbi föräldrarna på fika, sedan iväg på storhandling (lite shoppande innan hanns också med), hem igen, körde lite babymassage och sedan hjälpte jag Andy med att lägga golv i Heileys rum. Vi är inte klara med golvet riktigt ännu eftersomd et blev rätt sent men det ska vi se till att det blir imorn för då ska vi inhandla lite lister, bla en dekorlist och golvlister. Sedan är Heileys rum klart då är det bara mitt arbet kvar nämligen inredningen! och det är ju det roligaste:).

Eftersom Heiley snart kommer att börja äta mat på riktigt så beslutade vi oss för att köpa en stavmixer som vi kan göra egna pureer med. Vi har bara en blender sedan tidigare men den är rätt svår och göra riktigt små portioner med och därför kände vi att det är lite smidigare med en mixer. Åkte till Media markt och hittade en som passade utmärkt!. Braun multiquick 5 heter den och är anpassad främst för oss småbarnsföräldrar då det ingick stavmixern, ballongvisp, tillbringare, och en hacker+ en liten kokbok med recept på barnmat. Superpraktiskt tyckte vi så vi körde på den. "ishållare" eller vad de heter som är utmärkt att frysa in små pureportioner i. När det är dax för mat plockar man bara fram så många kuber man behöver och stoppar in i micron. Det har jag fått tips om bland många föräldrar och det är ju sååå smidigt!.

Sedan blev det som vanligt lite nya kläder till vår lilla dam:).


Heiley älskar att bli masserad!. Mest gillar hon ansiktsmassage och då ligger hon och tittar så gulligt på mig och pratar en massa!.


Leggins från H&M 39,50 stl 68


Vår nya stavmixer *ler*


Pureerna blir små iskubber som är lätt att plocka fram så många man behöver:)


söta strumpor blev det 2 pack 39,50. Köote även ett par vanliga vita 3 pack 39,50 på H&M.


Denna väggdekor köptes på confetti för 119:-. Den sitter på balken mellan köket och vardagsrummet. Nu fattas bara lite vit färg i taket i köket för att det ska se mycket bättre ut och allt liksom flyter ihop:).


En liten klänning till Heiley från H&M 79,50 stl 62

Sedan kom Hela familjen Lilja på besök vilket består av Mamma (mormor), pappa (morfar), min syter (moster) och mina systerdöttrar (kusiner) vilket var en överaskning eftersom de bara kom inrusande hehe. Huset fullt kan man säga:).


Mina systerdöttrar Jennifer (vänster) och Chloe (höger) fick hålla i Heiley.

Nej nu ska Heiley väckas då hon somnade från sin kvällsmat.

God natt!






Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0