Utvecklingsfas+ bilder

Hallå där!

Då var det dax att uppdatera er igen.

Har inte haft mycket tid till bloggande just nu då jag tror Heiley kommit in i en utvecklingsfas eller växtspurt för jag får istortsätt inte lägga ner henne alls för då gallskriker hon (det är väldigt ovanligt annars). Hon har dessutom blivit väldigt mammig vilket märktes igår då jag och Andy skulle natta henne. Jag gick därifrån för att träna lite här hemma och började träna till Insanity dvd'n när hon börjar gallskrika!. Dock gjorde jag inte så mycket åt det för jag ville att Andy skulle försöka få tyst på henne (han måste ju också lära sig *fniss*). Efter många tappra försök att få henne tyst klarade jag inte av att höra henne skrika mer då det gör sååå ont i mig. Jag avbröt träningen efter ca 30 min och rusade ner och tog tag i henne och det blev knäpptyst!. Ja mamma kan man aldrig ersätta! :).

Hon har haft så svårt att sova i flera dagar nu också, och orolig. När hon väl somnat vaknar hon flera gånger med ett ryck och ser livrädd ut (hon hinner bara sova 1 min typ innan hon vaknar igen), sån tur är somnar hon om igen men det är ju så synd om henne när hon inte får ro. På natten sover hon desto bättre!. Igår åt hon sista gången vid 19 på kvällen och sov fram till 7 på morgonen utan att vakna till och äta, det blev ett uppehåll på ca 12 timmar!. 7 timamr brukar annars inte vara några problem på natten men 12? snacka om att hon sover. När hon vaknade vid 7 så ville hon inte sova mer så jag tog ut henne i vardagsrummet och la mig på soffan och henne på bröstet och som vanligt somnade hon direkt och sov fram till 11 på mit bröst!. Hon har dessutom försökt krypa flera gånger idag när jag lagt henne på magen. Hon drar upp benen under sig men förstår inte riktigt ännu att armarna måste vara med också. Dock försökte hon hasa sig fram hihi. 

Anledningen till att hon sover så bra på natten nu är för att jag börjat ge henne en hel portion gröt (havregröt) vilket hon står sig väldigt länge på. Sedan älskar hon gröten så mycket och har inga problem med att äta hela så det är ju bra:). Kan varmt rekommendera det till alla som vill sova HELA natten. Dock tycker inte jag man ska ge före 3 månader för det kan bli lite för jobbigt för magen då men vet ni med er att er bebis är intresserad av mat så är det bara och köra på!, då finns ingen anledning att vänta. Viktigt är dock att inte aluta ge ersättning eller bröstmjölk men jag ger henne ca 2 gånger om dagen ersättning.

Hade tänkt träna idag men klockan börjar bli för mycket. Får försöka ta mig ut på en promenad imorn istället. Gick en runda på ca 45-50 min idag så det får väll räcka.

På onsdag ska jag gå till förskolan då de har börjat med barnvagnspromenader varje onsdag kl 10. Många mammor känner sig ensamma på promenaderna så förskolan ordnade barnvagnspromenander så första gången blir på onsdag. Det ska bli kul! (Madde hänger du med?).

Här kommer lite bilder från Heileys dop:




Heiley har mina ögon!. Som ni ser så är hennes öga lite mindre (smalare) än det vänstra ögat och precis så har jag också!. Blev sååå glad när jag såg det:).








Heiley ska också få äta gott på sin dag. Majs och potatis och efterätt banan/persika.


"tant" Claudia var också där:)


Världens bästa Veronica och söta Vivian var också där. Vivian (från cafet) höll i Heiley nästan hela tiden:).


Det dykade fikabordet. Små rosa plastblommor fanns på bordet också vilket inte syns här.

Nu ska jag strax sova. ni får sova så gott!!

Oskar/ träningspappa

Hej! Jag har bara läst din blogg ett kort tag. Undrar lite varför du kallar dej träningsmamma? Du går promenader och kör lite hemma. Det gör väl de flesta som är mammalediga. Jag är pappaledig till Frans 8 mån. Vi är ute och går/springer flera tim varje dag. Jag och min fru tränar på gym 5ggr i veckan. Styrketräning 3 pass, Yoga, spinning eller box 2 pass.

Vi hjälps åt så båda får samma möjlighet att träna. Ibland är Frans med i vagnen eller kör vi var för sig.

2011-05-17 | 00:17:54 |
Lene

Du är jättefin i håret på dopbilderna! Så det kan inte ha misslyckats med spolarna! Kram igen

2011-05-17 | 00:47:59 |
Ellie

Oskar: Jo för normala fall kör jag en hel del. Jag kör en del nu med men nu när värmen börjar komma så vill jag helst köra mer ute och inte vara inne på gymmet så mycket. Jag uppdaterar inte så mycket kring träningen just nu heller. Visst, jag tränar inte lika mycket som ni just nu men har gjort (garanterat) och nu och denna sommar vill jag ta det lite mer spontant och lite när jag känner för det då jag tidigare kännt att jag bara MÅSTE träna och det vill jag bli av med så därför kör jag när jag känner för det.



Sedan handlar inte träning om att man måste köra 7 dagar i veckan utan träning är bra så länge den blir av vare sig det är 2 gånger i veckan eller 10. Det spelar heller ingen roll vad man gör när man tränar.

2011-05-17 | 18:21:43 |
Ellie

Lene: jaså tycker du!. Nej jag hade hoppats att det skulle bli mer lockar men håret var för blött när jag tog ur dom därför blev det mest "volym" men tack iallafall:).

2011-05-17 | 18:23:02 |
Oskar

Livstil är inte samma sak som måsten. Vi tränar både för den fysiska, psykiska och sociala faktorn. Min fru och jag för saker tillsammans samtidigt som vi träffar andra familjer med samma livstil. Vi är ca 5 familjer som lever samma liv vilket underlättar vad som gäller mat fika mm. Trenden med fika/cafee mammor håller ju inte längden. Det känns bara osunt

2011-05-18 | 16:08:32 |
Ellie

Oskar: Jag förstår absolut vad du menar. Jag känner istortsätt ingen på gymmet ännu eftersom jag är rätt ny på det gymmet (flyttade ju till samhället slutet av 2009 och blev gravid april 2010 och gymmet öppnade typ feb/mars) så vi är inte där för det sociala. Det psykiska förstår jag men som sagt jag tränar men tycker inte att det är så intressant längre att uppdatera om den eftersom det är långt ifrån det enda som händer i mitt liv just nu som du kanske förstår.



Fika är absolut inte sunt! det förstår nog alla så jag tänker inte komma med några ursäkter till det:).

2011-05-18 | 17:40:49 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0