Morsdag

Min första mors dag!, det känns faktiskt ganska mysigt. Har aldrig tyckt att det är något speciellt men just den här dagen men nu förstår jag varför folk firar den. Det är faktiskt en helmysig dag. Dock har den varit en väldigt lung dag som började med att jag och Heiley gick upp kl 9, åt frukost och bara myste i soffan. När Andy kommit hem från Linköping ble det att sätta igång och städa lekplatsen på vår gata. Varje år får varje familj en vecka då de ska städa och klippa gräsmattan osv i lekplatsen. Det gjorde vi idag så nu var äntligen det över!.

Jag hade planerat in ett träningspass idag men eftersom jag har sååå himla ont i höften efter förra passet som var core cardio balance så hoppade jag det. Vet inte om balansen blev lite för mycket med tanke på att det endå bara var 4 månader sedan jag födde barn så kanske inte allt är hundra procent läkt i kroppen även om man vill. Det blir att ta det lite lugnt iallafall med den hårda träningen ett par dagar så får jag försöka aktivera mig på andra sett istället:).

Igår köpte jag ett nytt kaffe. Special kaffe från Ica kvantum som jag malde själv direkt i butiken. Det är faktiskt rätt stor skillnad på sånt kaffe och vanligt kaffe. Jag ska försöka smaka runt lite bland olika kaffesorter för att kanske få en ny favorit men också för att få lite mer uppfatting kring olika smaker just inom kaffeområdet. Jag tar mitt framtida yrke på största allvar:).

Sulawesi kaffe

Ön Sulawesi som ser ut som bokstaven K ligger i norra mitt delen av Indonesien bredvid Borneo och kallades tidigare för Celebes. Där produceras en mindre mängd väldigt karaktäristiskt kaffe som ofta benämns Kalsossi. Kaffet växer på södra Sulawesi vilket ofta kallas, Tanah Toraja, ”Toraja jorden”. Kaffet skördas av Makassarfolket och bereds i princip på den torra metoden. De mogna bären rensas från fruktköttet innan de torkas och man skiljer ut kaffebönorna. Detta ger mindre syrlighet i koppen och dessutom ger det fuktiga klimatet kaffet en robust karaktär. Ett kaffe som verkligen stimulerar paletten. Jordighet, lite plommon, nöt, smörkola och kanske lite choklad är smaker som karaktäriserar detta kaffe. Infon kommer från berstrands.se

Slänger in en bild på Heiley från tidigare idag:).


Busigt:)



Ulrica

Man blir så stolt och glad som mamma när man får höra att ens dotter är lik en :) Men ni är ju galet lika du och Heily! Hon är så söt, vilka ögon!



Kul att man numera firas på mors dag!



KRam!

2011-05-30 | 22:34:19 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0