Nya spegeln

Vilken tråkigt grå dag det varit idag!, och kallt!. Usch sommaren får väldigt gärna komma tillbaka:).

Det blev bara en snabb dag idag på jobbet, kl 10 var vi nämligen på banken i ett ärende och ärendet trodde jag skulle ta MAX 1 timme men vi kom ut 2,5 timme senare!!??. Nu är allt bra iallafall och vi har bla tecknad en rad nya och bra försäkringar och det kan ju behövas:).

Dagen kunde faktiskt varit bättre då det förutom varit dåligt väder så har jag även ont i ryggen!, jag tror en nerv ligger i kläm så det gör både ont att sitta och att stå men värst är att gå!, det går knappt alls!, kan inte lyfta vänster ben:( men tyvärr måste det städas endå så det är bara och bita ihop!.

Vår nya spegel är nu på plats och jag blev rymt nöjd med en!. Nu blev jag så sugen på att skaffa en fin bänk eller "avlasningsbord" under för det skulle verkligen bli pricken över iet:). Det får vi ta sedan när vi flyttat för vi vill inte köpa på oss för mycket som sedan inte får plats, det är ju rätt dumt:).






Frisk fläkt

Hej och god kväll!

Här sitter jag och Andy bänkade framför Eurovision song contest och heja för fulla muggar på Loreen...så klart!. Innan det har lördagen bjudit på en hel del åk då vi åkte till Linköping och Ikea för att införskaffa en ny soffa. Ja vi sålde nämligen den vi hade förut eftersom vi aldrig riktigt gillade den. För pengarna köpte vi faktiskt en Ektorpsoffa med det nya tyget Vällinge beige i fin flysh.

Sedan fick vi även med oss en ny spegel till hallen, självklart vit:). Vi köpte även en lampa som jag länge suktat efter nämligen golvlampan ÅRSTID som är urfin tycker jag. Den pryder nu soffans ena sida och jag blev så enormt nöjd med allt jag köpte. Det blev verkligen en helt annan hemtrevnad med en ljusare soffa, men endå inte för ljus. Den gav snarare lite mer värme samtidigt som lampan gav lite värmade ljus.


Lampan ÅRSTID 349:-


Soffan Ektorp med tygen Vällinge Beige 4495:-


Superfin spegel HEMNES med tjock vit ram 499:-



FÖRE...




Ledsen att jag inte fick med den mysiga hemtrevliga känslan som finns i verkligheten men men, så här blev det iallafall:).

Nu måste jag kolla vidare på ESC för det verkar gå riktigt riktigt bra för sverige:)


Shopping till lillan

Hej på er i regnrusket!

Nu är det snart dags för den lilla att nanna kudden men för oss blir det ett par timmar till innan det är dax för oss.
Idag har det blivit lite shopping till Heiley:):


En somrig pyjamas från H&M stl 98/104 (lite stor men den växer hon i), passar utmärkt att ha en varm sommardag ute också enligt mig.


Bamseklänning från Lindex stl 92


Leggins som passar bra till klänningen:), från Lindex stl 92


T-shert från Fix Lindex stl 92


En supersöt solhatt från H&M i mjuk spets


Heileys första trosor!! 3 par från H&M för 49:-. De blommiga trosorna har hon även i klänning och leggins.


Det här får mamma att bli galen!. Hon klättrar nämligen upp på bordet och ställer sig. Hon vet att mamma inte gillar det, därför gör hon det mer än gärna!




Flitiga jag:D

Åh vad jag har varit duktig idag!. Je skulle iväg till tandläkaren och J skulle inte vara där heller och då var det bara lilla jag kvar:). Först gjorde jag alla vanliga sysslor på jobbet och när jag sedan blev själv passade jag på och städa HELA cafet vilket innebär både sopa och våttorka golvet:). Normalt set måste jag dela upp det eftersom det alltid är kuder inne i cafet eller så är det alltid någon som ska gå ivägen när jag städar "backstage" om man säger så:). Sedan diskade jag ALLT efter lunchen (vilket då alltid betyder handdisk då vår diskmaskin är trasig) vilket inte var direkt lite.

När jag sedan kom hem så blev det rutiner igen vilket betyder middag, rasta hunden, fixa Heiley för kvällen, ge henne välling, borsta tänderna (vilket har blivit 6 st) och sedan natta henne.

Därefter blev det att diska och våttorka golvet här hemma (damma gjorde jag igår), och tvätta ännu ett tvättlass.

Jag känner mig riktigt duktig. Tom så jag sa en lite spydig kommentar till Je (min ena chef) "nu kan du inte säga att jag inte varit duktig:)" "neee" sa han med ett flin hihi.

Min dag har alltså kantats av en hel del städ och imorn är jag och Andy lediga:), tjohooo då blir det mys med familjen. På fredag blir det bara en snabbis på jobbet då jag ska göra smörgåstårta till en som beställt:).

Kram på er!


Trött och lite mör

Usch vilken seg dag det varit idag!. Visserligen gick dagen på jobbet i en rasande fart trots att det inte var så jättemycket kunder. Doc hade vi en vild diskution kring restaurangen som vi ska öppna. Cafet ska nämligen nyta branch och då till en restaurang med både pizza, riktiga hemmagjorda hamburgare, kebab och en hel del ala carte. Skillnaden på "vår restaurang" och andra typer av pizzerior kommer att vara att vi har helt färska och fräscha råvaror och med bra kvalite. Det ska även vara nytt och fräscht i lokalen och vi kommer även få nya arbetskläder:).


Här jobbar jag! och där trivs jag superbra!. Dock kommer det snart inte att vara cafe de paris utan något annat namn som ännu är oklart:).

Inte nog med det så är vi snart klara med kvarterets största uteservering:) och det ska bli så spännande och se vad alla gäster kommer gilla den:).

Nu har jag precis nattat Heiley somäntligen somnade vid 19!. Igår ville hon vara uppe till 21.30 och det ville ju egentligen inte mamma och pappa men vad gör man när hon bara tokvägrade och var piggare än piggast:).

Själv blir det också att slumra tidigare idag än vanligt för jag är grymt trött. Skönt och vara ledig på torsdag:)

kram på er


Fina söndags vädret

Vi är just hemkommna från en underbar vistelse i lekparken i det fina vädret. Oj så skönt det var ute!, Heiley tyckte det var superhärligt och klätra i lekställningen och åka kana:). Hon har blivit så himla stark vår lilla tjej. På dagis kan hon åka den "stora" rutchbanan helt själv trots att det innebär en hel del styrka för att ta sig upp. Nu försökte hon dessutom klättra upp i lekparkens klätterställning som är till för större barn, med lite hjälp gick det jättebra faktiskt!.

Nu svarar hon också alltid om man frågar henne något, tex "Heiley vill du ha senap och ketchup?", "ja" svarar hon eller "nej" om hon inte vill. Livet blir så mycket lättare då när hon förstår mer och ja hon förstår mer än vad man tror faktiskt.


Hon har blivit en stor och redig tjej vår lilla Heiley :) 

Igår var det en liten utedag också. Vi passade på att klippa gräset och slita upp en massa ogräs som på bara en månad totalt tagit över våra rabatter, tom så att gräset från gräsmattan tagit över. Det ska bli så skönt och slippa den här trädgården som har på tok för lätt att "växa" och det är bara negativt då alla våra träd och buskar väldigt lät "ynglar av sig". Vi har inte så gröna fingrar som ni säkert förstår och vill ha en lättskött trädgård:).


Vår övervuxna rabatt:(


Igår firade vi vår 10 årsdag tillsammans. Det blev inget specellt eftersom vi var till kolmården förra helgen men lite mosserande och tacos blev det iallafall:). 

Nu vankas det lite mat här, sedan blir det ett besök till återvinningsstationen och kasta en massa skit:).



ha en fortsatt skön söndag!




En massa inredning!

God kväll

Veckan är återigen över för min del och idag har det blivit en del handlade inför nästa vecka, hälsat på pappa som ligger på sjukhus, träffa mamma en stund, ärende på banken och dessutom jobbat idag:). Det känns som man hunnit med en hel del och det känns ju bara skönt!.

Det är ju välidgt mycket fokus på vårt nya radhus som vi kommer att flytta till den 6 juli och vi är såå taggade och tycker det ska bli grymt kul!. Det betyder att jag kommer återigen få inreda det nya boendet och det ska bli så spännande!. Vår tanke var egentligen att köpa en ny säng snart men dom pengarna kommer vi nog lägga större delen på vårt nya hus då vi kommer behöva en hel del nytt. Dels en ny micro då vår är inbyggd i köket. Sedan en ny vardagsrumsmatta, ev nytt staket till trädgården, ev en liten frys då det bara var en liten som fanns. Sedan en hel del detaljer ska införskaffas och självklart kommer vi köpa en hel del när vi åker till Ullared nu i sommar!:).

Det är mycket kul vi har framför oss nu och jag ser såå ifram emot det!.

Imorn är det min och Andys 10 årsdag tillsammans!, då blir det champagne!

Lite grejer jag gärna vill ha till vårt nya hus!




Till matrummet:)


Två av dessa vid barbordet i köket:)


Städat lekparken

Hej och god kväll!

Nu har vi nyss kommit hem från att ha storstädat vår gatas lekpark. Det är något vi gör en gång om året och en till två gånger städar man själv beroende på vilket husnummer man har. I regel är det under sommaren/hösten man i varje hus städar lekplatsen själv.

Nästa gång vi ska städa lekplatsen bor vi dock inte kvar här:(. Det är lite synd men vi kommer nog få det jättebra på vår nya ställe:).

ännu en arbetsdag är slut och nu sitter vi i soffan, sedan blir det att nanna kudden vid 22:).

Kram på er och hoppas ni haft en skön dag:)




10 årsfirande på kolmården

Hej vänner!. Av någon anledning vill inte mitt inlägg från igår synas?. Ser ni inlägget jag gjorde igår? det är fortfarande inlägget om språkutveckling som kommer upp trots att jag publicerade det nya inlägget igår? hmm konstigt!.

Nåja, igår var det en underbar dag på alla sätt och vis. Jag och Andy har nämligen varit tillsammans i 10 år den 12 maj!!!, herregud! 10års jubileum:). Självklart var det bara ett måste och fira detta och eftersom det var fint väder igår passade vi på och fira oss då och åkte då en runda till kolmården, mest för Heileys skull men också för att få en lung men endå mysig och trevlig dag helt utan stress. Kan säga att vi verkligen behövde den avkopplande stunden efter allt som hänt på senaste tiden med sälj, köp och allt annat mellan himmel och jord.

Heiley älskade och titta på alla fina djur och jag lärde känna en helt ny suda av Andy:). Den rädda sidan:). Han blev nämligen riktigt skitnödig när vi åkte linbanan och satt och nöp mig i benet hela tiden. Den åker nämligen 20 meter upp i luften, över trädtopparna så han var tydligen lite högdrädd ;).

Delfinshow blev det också ch det var höjdpunkten på hela dagen!.


pappa och dotter precis innanför kolmårdens dörrar i början på dagen:)


Heiley åkte sin första karusell i bamses värld, tekopparna eller vad de nu heter:).




Heiley var så glad hela dagen i det fina vädret:)


Heiley var som i en helt annan värld när hon fick klappa djuren:).


delfinshowen var underbar!


I linbanan:). Heiley satt på golvet en stund under resan:)


Heiley lekte i lekparken


Den här delfinskulpturen kommer alltid att dymbolisera 10 årsdagen:).

kramar




Mycket har hänt sedan sist

Ni undrar säkert vart jag tagit vägen?. Jag är fortfarande där jag alltid varit men inte så länge till:). Det har varit väldigt mycket sedan sist och därför har jag varken haft tid och ork att blogga, heller inget sug som infunnit sig. Det blir lätt så när vardagen springer förbi och det finns så mycket måsten och saker som är mer viktiga än andra, vilket man kan kalla prioriteringar.

Prioriteringar är något vi sysslat med rätt mycket under den här tiden som jag varit borta. Vi har nämligen sålt huset!, det känns faktiskt jätteskönt då vi kände att det var så mycket kostnader som bara gick till "ingenting" och att det försvinner så mycket tid med familjen när man vet att man nästan alltid måste göra något på huset eller i trädgården för annars förfaller det. Vi känner att vi vill ha mer tid OCH pengar till familjen så därför sålde vi huset för någon vecka sedan. Allt har gått så himla fort med husförsäljningen och nu har vi även hittat ett nytt boende och har tom skrivit kontrakt och vi är supernöjda och glada!.


radhuset från entresidan


köket


Hall övervåningen


del av vardagsrum/matsal


Vardagsrum/matsal


Sovrum övervåningen


entrehall


del av kök


rummet som ska bli Heileys. Sovrum på övervåningen


trappa ner till källaren. Med lite vit färg på dörrarna blir det nog bra:)


rum i källaren som vi ska ha till vardagsrum


del av vardagsrum/matsal igen

Det är ett bostadsrättsradhus här i skärblacka. Anledningen till varför det blev just det är helt enkelt för att vi inte vill krypa in i en hyres igen och absolut ingen "lägenhet" utan vi vill känna friheten som endå finns md eget och med lite tomt. Billigare komemr det dessutom bli! genoma tt det ingår både vatten och värme och allt annat som man betalar i hus (förutom hushållselen).

Nu behöver vi bara tänka på att ev renovera invändigt om vi skulle VILJA men det är redan rätt frächt så vi behöver inte om vi absolut inte vill:).

Vi kommer att flytta redan i sommar så vi har redan börjat packa:).

From nu kommer denna blogg att endast innehålla kortare inlägg om vad jag gör om dagarna då jag inte har tid eller ork att lägga några timmar om dagen att blogga.

Självklart är ni varmt välkommna att fortsätta läsa!

Kramar från Heiley och mig




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0