Efterkontrollen

Hej på er!

Då var efterkontrollen hos barnmorskan gjord och allt såg jättebra ut!, allt har läkt jättefint och jag hade starka bäckenbottenmuskler vilket är rätt konstigt eftersom jag inte alls knipit som jag borde men men man ska absolut inte klaga:). När jag endå var där passade jag på och göra min första cellprovtagning också.

Jag frågade henne lite om det här med träning. Jag frågade om det var ok för mig att börja träna på allvar nu och hon sa att det var helt ok!. Sedan frågade jag henne om det var något jag borde tänka på, jag menar det finns ju sååå mycket på internet som säger att man ska vänta si och så länge med att göra vissa saker som tex löpning, knäböj etc men enligt henne finns inga rekomendationer. Man får helt enkelt känna efter, så länge man inte får ont är det bara att köra på. Hon drog ett ex och det är ju dessa elittränande personerna som sätter igång och toktränar 1 vecka efter förlossningen och dom har varken fått framfall eller någon annan komplikation. Det känns ju skönt och veta att det är grönt ljus för jag lyssnar ju helldre på min BM än på internet om man säger så.

Därför säger jag så här:

Är du sugen på att träna och känner dig återställd?, har du haft en komplikationsfri förlossning? kör på i din egen takt. Känner du att du vill köra hårt på gymmet och kroppen tillåter så varsågod!. Kroppen är duktig att säga ifrån om något skulle vara fel, då gäller det bara att lyssna på den!.

På tal om att lyssna på kroppen så har jag sååå himla ont i mitt knä idag efter gårdagens lilla "olycka" om man nu kan säga det. Jag kan inte räta ut benet ordentligt när jag går eller sitter så det behövs nog vila för min del. Dock tänkte jag gå till gymmet och köra rygg och axlar (blev lite fel igår) och det är ju så långt ifrån benen man kommer så det tänkte jag köra på.

Nu blir det att laga ordning lite käk men vi hörs senare!




Dagens träning

Jaha då var det snart dax att få sig lite nattsömn!

Imorn är det dax för den efterlängtade efterkontrollen hos min barnmorska. Vi har ju inte sets på över 2 månader nu och denna gång har jag en liten bebis med mig:). Efterkontrollen innebär att man helt enkelt gör en undersökning för att se att allt läkt som det ska och att man är återställd. Sedan pratar man säkert en hel del förlossning också. Då får vi helt enkelt se om man ser ut som ett slagverk "där nere", det borde man nog göra efter en sån här grej. Ev blir det promenad med Madde igen men vi får se imorn.

Idag har det inte blivit något gympass men däremot så fick jag mig en del motion i form av promenad med Madde på 60 min+ att det blev ett turbofirepass på 30 min (cardio)+ 10 min magträning som finns med. Tyvärr blev det bara 30 min eftersom jag skadade knät undr passet. Det typ knakade till i vänsterbenet och efter det kunde jag inte fortsätta för det gjorde sååå ont. Kan knappt gå nu så därför får jag se om jag klarar av en promenad imorn. Det var ju absolut inte meningen att skada sig nu när jag tänkt komma igång med träningen men jag får ta det lite lugnt helt enkelt. Hade iallafall tänkt köra ett axel och tricepspass imorn så då behövs ju inte benen sån tur är.

Totalt har det alltså blivit 1 timme och 30 min cardio +10 min styrka idag så jag är endå nöjd.

Nu måste jag kolla till Heiley som ligger i vagnen och drömmer. Sedan blir det lite proteinsmootie gjort på minimjölk, kesella och lite bär. Heiley ska få lite kvällsmat också:).

God natt på er!


Nattblogga- Vår Stockholmsvistelse+ bilder

God kväll eller natt på er rättare sagt!

Det har varit en riktigt bra dag på många sätt och vis. Heiley har varit på strålande humör hela dagen och skrattat massor och pratat högt och ljudligt. Det märks verkligen att hon är en egen person nu och jag läste faktsikt i "växa och upptäcka världen" (om barns utvecklingsfaser första året) och runt vecka 8-10 så ska dom bli mer självständiga och bli mer "en egen person" vilket jag märkt tydligt den senaste tiden och då framförallt idag. Jag kan göra mer saker nu på dagarna än vad jag kunnat innan. Sätter jag henne i babysittern och tv'n är på så sitter hon mer än gärna och kollar (vilket program det än är), där kan hon sitta nästan hur länge som helst hihi. Eller så kan jag sätta henne i babysittern och ha babygymmet över henne för då ligger hon och sparkar och slår på leksakerna så hon är duktig på att hitta på saker att göra...om hon vill hihi.

Dock har det varit lite jobbigt nu på kvällen för hon har inte sovit mer än 45 min på hela dagen! och hon har haft svårt att komma till ro och faktiskt sova. Hon har gnuggat sig ordentligt i ögonen i flera timmar men har inte viljat sova. Jag hade planerat att träna här hemma vilket jag försökte med 3 gånger men inte gick så bra då hon så fort hon stängt ögonen och jag trott hon sovit så har hon genast börjat gråta igen bara föra tt jag sätter igång och tränar.

Det blev nog 20 min ofokucerad träning ov olika slag så det fick väll räcka. Hade tänkt mig ett intensivt påass på 50 min men tyvärr är det Heiley som bestämmer när och hur mycket jag ska träna hihi. Tänkte ta tag i träningen bättre nu nästa vecka så vi hoppas hon tillåter mig göra det.

Förövrigt var vi i Stockholm igår och träffade några vänner som vi inte träffat på väldigt länge. Först åkte vi till Patrik och hans sambo i Tumba och hälsade på och så fick vi träffa deras 6 månader gamla dotter som vi inte träffat tidigare och hon var såå söt!. Riktigt trevligt var det att träffa hela familjen för sist var det sommaren 2009 och då hade han varken barn eller sambo så det fanns mycket att prata om:). Inte nog med det så fick vi en stor karton full med kläder som lilla Meja inte kunde ha längre. Jag blev sååå himla glad för det fanns mycket fint där i bla klänningar, massor med byxor, bodyn etc etc så nu har vi kläder så vi drunknar hihi.

Sedan tog vi en sväng förbi Jonas också då han fyllt 30 för några månader sedan. Han bjöd på lax, kokt potatis och kall hemmagjord sås och det var suuuupergott!.

Nu måste jag sova!, klockan är bra mycket nu och imorn ska jag träffa Madde och gå en barnvagnspromenad så jag hoppas det blir fint väder:).

Vi hörs och ses. Lägger upp några bilder från idag och vår lilla vistelse i stockholm hos Jonas


En bild från Jonas i stockholm å jag och Heiley satt i fotöljen:)


samma här


Jonas och Andy


Lådan full med kläder vi fick av Patrik och Angela. Allt i stl 56 och 62.

Några bilder från imorse då Heiley satt i soffan och var på strålande humör!




Mammas glada tjej!


Efter mycket skrattande och pratande somnade hon till sist (OBS att det ser ut som att hon ber!)


En hektisk dag


God kväll där hemma!

Änligen kan jag andas ut!, jag är sååå trött så jag knappt vet vad jag heter. Jag ska egentligen inte klaga på sömnbrist för i natt som Heiley 5,5 timmar utan att äta så jag ska inte klaga men dagen har inneburit en massa åkande hit och dit. Först blev det en sväng förbid Fluger färg då våra tapeter kommit som vi beställde till Heileys rum, sedan en sväng förbi Vivian på en fika eftersom det var så länge sedan jag var där. Efter den lilla trippen blev det storhandling, käkade ute och sedan iväg till min syster då vi skulle hämta lite saker som jag skulle få till Heiley, dels lite kläder men också lite nallar. Fick även en jacka som hon inte kunde ha och så fick vi deras matstol som vi tänkt köpa en likadann men som vi nu fick:), superbra!.

Nu är vi äntligen hemma och jag har hunnit diska lite under tiden som Andy spacklade klart i Heileys rum så på söndag blir det väll att börja måla:).

Imorn blir det återigen en liten resa. Vi ska nämligen åka till Stockholm och hälsa på en gemensam vän som fyllde 30 för ett tag sedan. Samtidigt så tänkte vi svänga förbi vår vän Patrik och hans familj (han blev ju pappa för ett tag sedan till lilla Meja) så vi ska träffas vilket var väldigt länge sedan (typ sommaren 2009?). Vå måste lägga oss rätt tidigt för vi tänkte se till att komma iväg vid 9 och det är ju trotsallt typ 17-18 mil ungefär enkel resa.

Nu ska jag vara lite social ännu en gång, denna gång med min lilla tjej och Andy..

Ha en underbar lördag!
 Bilder från dagen:


En sååå klockren bild!. Ser hon inte lite sur/mystisk ut hihi...Älskar den här bilden:)


En nyvaken Heiley vid frukostbordet


Lilla Heiley är "påväg"


Lilla sötnosen ikväll:)


Denna söta lilla mössa med Hello Kitty fick hon av moster. Min systerdotter Chloe hhar haft den tidigare:). Lite väl stor men den växer hon i snart:).


denna fick vi av moster:).


Shoppingsugen!

Har kollat runt lite på kläder till mig själv då det var såå länge sedan jag köpte något klädersplagg till mig själv (prioriterar alltid Heiley nu för tiden). Detta vill jag ha!!:








Heiley 2 månader+ 1 dag

Ja tiden går bra fort måste jag säga. Nu när man är mammaledig så lever man i som en bubbla, det enda som existerar är i stortsett familjen, lilltjejen, vänner, och öppna förskolan. Nu förstår jag hur hemmafruar har det!, Maria montasami sa en gång att det är ett heltidsjobb att vara hemmafru och jag håller med!. Hon som endå har vuxna barn och städar ju knappast själv tycker det är ett heltidsjobb, hur är det då med oss "normala" människor som städar själva och tar hand om barnen?, vi jobbar väll 200% isåfall:). Det är alltid något som ska göras. Är Heiley vaken blir det att försöka sysselsätta henne, sover hon är det disk, städ, tvätt eller något annat som gäller, hunden ska ut någelunda regelbundet, försöka äta (vilket jag har blivit sååå dålig på!), samtidigt som man försker göra lite andra saker på egen hand (sitta vid datorn tex). Dessutom har jag ett slags jobb här hemma som jag gör nu för tiden (väldigt nytt dock) men vad det är kommer jag inte säga men det är ett jobb det vill jag lova:). Har som sagt fullt upp med hemmet+ att jag försöker träffa mycket folk på dagarna via öppna förskolan och mina "vanliga" vänner (förlåt att jag varit dålig på att höra av mig!, ska försöka bli bättre på det!). Dock måste jag säga att jag älskar att vara mammaledig och tar vara på den här stunden för snart är det ju endå dax att börja jobba igen och då är det allvar på riktigt!.

Idag var jag till BVC för läkarundersökning. Det tog 5 min typ och allt var bra och hon var jätteduktig. Tog en vikt och längd också men vikten var precis som för 2 dagar sedan dvs 5020g och hon var hela 59,3 cm lång!. Hon börjar bli stor min lilla tjej:). Jag tror hon kommer bli ett riktigt charmtroll när hon blir äldre för hon ÄLSKAR komplimaneger!, när jag säger att hon är mammas underbara tjej och att hon är såå söt etc så ler hon på ett helt underbart sätt och liksom "gör sig till" . Det är så kul nu när hon börjar få en egen personlighet:).

Föresten har jag fått frågan om hur min tatuering på ryggen ser ut. Så här ser den ut och är tillängnad min mormor Sara Lilja som tyvärr inte finns längre men som finns i mitt hjärta. 

 
Helt nygjord! men ännu inte helt klar. I banderollen står det "in memory of grandmother" om jag inte minns fel haha.




Veckans första pass...

Blev ett bröst och bicepspass och så slängde jag in lite mage också, jag hoppas verkligen att jag får tillbaka min gamla mage och gärna ännu bättre. Vet dock inte riktigt hur jag ska bära mig åt men magträning och fettförbränningsträning brukar ju alltid funka:). Kollar lite gamla bilder och jag blir såå sugen på att komma i den formen igen, dock är det inget jag prioriterar men tränar jag på och sköter kosten någelunda så kanske den kommer en dag:).

Passet gick iallafall bra, blev utan Heiley denna gång vilket kan vara skönt ibland så man kan fokusera på det man ska göra. För en gångs skull stressade jag inte igenom passet vilket slutade med att passet blev 1 timme och 20 min långt. Ca 50 min styrka och 20 min cardio fick det bli. Jag hatar verkligen och köra kondition på maskiner för det blir sååå långtråkigt, i så fall är pass mycket bättre och jag hoppas jag kan köra ett snart. Det blev bla dessa övningar:

Bröst:

Hantelpress: 10kg*1set+ 13kg*2 set

Flyes: 7kg*2 set+ 6 kg*1 set

Stående flyes i cable: 3 set 18 kg+ 1 "pumpset 9kg"

Biceps:

Hantelcurl: 10kg*2set+ 13kg*2set (ca 4 reps)

curl med stång i cable: 25kg*3 set (10reps)

Mage:

Crunsches med rep i cable ca 40kg* 3 set (15-20reps)

Ryggresningar för korsryggen

Snacka om att man känner sig ringrostig!, inte alls kul men jag hoppas jag kommer igång snart igen. Ska bli kul när man kan köra marklyft (har fått för mig att det är för tidigt att köra detta eftersom det är en ganska tung övning). Imorn hoppas jag det blir fint väder så jag kan gå en långpromenad med vagnen:).

Förövrigt har jag varit på föräldragruppen idag och träffat lite bebisar och deras mammor. Vi snackade om en massa roliga saker och vi bestämde att vi skulle ta en fika hemma hos någon mamma någon dag:), superkul!. Heiley fick väga sig vilket hon inte gjort på 2 veckor nu och jag var säker på att hon nått 5000g sträcket. Vilket hon hade:

Hennes vikt i vecka 6: 4360g
Hennes vikt idag vecka 8: 5020g :)

Detta betyder att hon gått upp 740g på två veckor, duktig flicka!. Mäta henne ska vi göra på torsdag då hon ska på läkarundersökning (2 månaderskollen). Jag skulle tippa på att hon är ca 60 cm lång nu så vi får se om jag har rätt:).

Nu ska jag äta lite kvällsmål. Vi hörs imorn! och jag hoppas ni tagit vara på solen idag för det har jag:)


Från förskolan och föräldragruppen. Heileys killkompisar: från vänster, Heiley, Hannes och Wille


Heiley, Hannes, Joar och Wille


En bild tagen för några dagar sedan. Heiley älskar verkligen sin snuttefilt hon fått av moster:)





Veckan inledd!

God morgon!

Då var veckan inledd och jag har precis ätit frukost, min vanliga grötfrukost med massor med mjölk och kanel *mums*. Heiley ligger fortfarande och sover som en stock och har drömt sååå sött nu på morgonen. Hon drömde tydligen om något hemskt för hon började gråta och prata om vartannat, stackare.



Dagen idag bjuder inte på något speciellt för min del. Tänkte ta mig en liten promenad med hunden och Heiley i vagnen. Tänkte ev testa en ny sträcka så vi får se om jag hittar hem igen hihi.

Snart blir det lite kaffe tror jag, har fått tillbaka den där kaffekärringen i mig sedan graviditeten. Dock vet jag inte om det är bra eller dåligt men men haha. Beroende har jag aldrig varit utan kan ha uppehåll väldigt länge utana tt känna något alls (halva graviditeten drack jag inte kaffe. Innan grav kunde jag dricka upp mot 5 koppar om dagen *ops*). Mitt mål är faktiskt att kunna utbilda mig till barista inom en snar framtid då jag älskar kaffedrinkar av alla slag:), det passar mig utmärkt:).

Nehe nu ska jag kolla till lilla tjejen. Vi hörs kanske senare!

Ha en bra dag!




Mycket som händer....

så jag hinner inte riktigt blogga så mycket. Ska verkligen försöka bli bättre på det men jag känner att jag inte riktigt haft tid till det. I tisdags åkte jag, min syster och hennes kompis till Ullared och var borta hela dagen!. Dagen efter var jag så trött att jag bara ville vila (körde själv hela vägen till och från Ullared vilket är ca 64-66 mil tur och retur) så jag var bra mör efter resan. Heiley var dock hur snäll som helst hela dagen!, sov hon inte sött i sin bilbarnstol så låg hon och tittade. Hon sa inte ett ljud på hela dagen så jag blev sååå stolt över henne!. I helgen har det blivit lite lite småshoppande av en ny overall till tjejen eftersom hon börjat växa ur den gamla. Blev därför tvungen att köpa stl 62 nu och den satt perfekt!. Passade även på att köpa en söt liten tröja till henne i stl 62 och även den satt perfekt så min lilla tjej har blivit stor!. Dock blir jag alltid lika förvånad över alla stl för det är verkligen sååå olika på dom beroende på vad det är för plagg. Vissa bodyn kan hon fortfarande ha i stl 50 medans vissa är i stl 56. Vissa i stl 56 kan hon inte ha utan är för stora och vissa 62 kan sitta perfekt. Då undrar man vad det är för konstiga stl nu för tiden!.

Vi har även beställt vår luftvärmepump och hoppas att vi kan få den instalerad så fort som möjligt eftersom det fortfarande kan bli ganska kallt inne och då speciellt på natten. Nu har vi ju bara massa element på och det blir absolut inte gratis vill jag lova!.

I helgen har vi även hunnit med att beställa tapeter till Heileys rum så nu är det klart!, Andy har även börjat med att spakla liteså nu är det rena bombnedslaget i hennes rum.

Som ni förstår har jag inte hunnit med någon form av träning denna vecka. 1 dag fick liksom räcka och jag hoppas det ska bli mer av den varan denna vecka.

Heiley utvecklas mer och mer för varje dag nu känns det som. Hon har tom visat matintresse för första gången!. Jag sat och åt en yoghurt och hon satt med ryggen mot mitt bröst (halvsittandes) och när jag tar skeden över henne och in i min mun så fäljer hon efter med huvudet (och börjer huvudet bakåt) och gapar samtidigt:). Hon var sååå söt!. Sedan har hon även suttit flera gånger när jag ätit och bara tok stirrat så jag tror hon kommer bli tidig med att börja äta. Om det är ok för BVC så kommer jag ev börja med smakportioner från 3-4 månader (jag själv fick mat i 3 månaden) så om hennes mage går med på det så kommer jag köra då:).

Hon blir starkare och starkare i huvudet också och hon pratar mer och mer med mig och ler ibland när hon ser mig:). Jag längtar verkligen tills då hon börjar sitta, det ska bli sååå kul och fökja hennes utveckling.

Nu ska jag gå ner till familjen, snart blir det läggdax och imorn är en ny dag. På tisdag ska jag till föräldragruppen och då ska jag passa på att väga henne. Det var två veckor sedan sist och jag tror hon gått upp en hel del i vikt för hon är riktigt tung nu!:). Skulle tippa på att hon säkert ligger på 5000 sträcket nu men vi får väll se:).

Puss på er alla och hoppas ni haft en bra vecka!

Här kommer bli bilder från veckan:


Lite morgonmys i sängen!


På promenad här om dagen!


Min stora tjej! här i sin nya overall+ en snuttefilt hon fått av moster i Ullared:)


Moster Camilla sitter och matar lilla Heiley i restaurangen på Ullared:).


Heiley älskar att titta över axeln på saker. Favoriter är tavlor, lampor och TV'N!!. Hon älskar att titta på tv.




Med lite blandade känslor

Inleder jag detta inlägg. Det har inte varit mycket bloggande de sista dagarna men jag har haft anledning. Igår övergick Misse vår lilla kisse till kissehimlen efter att ha varit lite sjuk de sista dagarna. Han fick problem med urinvägarna precis på samma sätt som vår Tofflan fick förra året som vi också valde att ta bort. Han har dessutom haft det vid två tillfällen och detta innebär att han har svårt att tömma blåsan och kan sitta vid lådan i 5-10 min utan att det kommer något. När det sedan kommer något så kissar han ÖVERALLT så som sängen, i sopskyfeln, i Heileys bokhylla, dörrmattan och tyvärr även i Heileys barnvagn och det är absolut inte roligt speciellt eftersom vi haft en katt som kissade i 6 år (tofflan). Misse tog vi hand om 2002 då han var hemlös och hade förfrysit sina öron och veterinären trodde han var född 98 ungefär så han blev rätt gammal. Han var en väldigt speciell kisse som man kunde göra vad som helst med!, satt han i knät sparkade han så han tillslut hamnade på rygg i famnen och en gosigare kisse får man leta efter!. Han har varit Andys kisse och Misse har alltid älskat honom väldigt mycket så han blev så klart väldigt ledsen pga av vårt beslut. Dock måste man u i första hand tänka på djurets bästa, nu är han tillsammans med Tofflan igen och han kommer hamna på samma minneslund som hon.

Vi saknar dig så oerhört mycket vår fina lille kisse *snyft*

Imorn ska jag, min syster och hennes kompis åka till Ullared så det blir lite roligare och så man slipper tänka på Misse. Har aldrig varit där tidigare så det ska bli riktigt kul. Dock blir det jag som får köra hela vägen fram och tillbaka vilket är mindre roligt men men någon måste ju göra det:), det blir ca 32 mil enkel resa. Kommer åka vid 9 så det blir till att vila mycket, därför vilade jag och Heiley i 3 timmar tidigare idag och det kan behövas för henne med eftersom hon ska följa med. Det kommer bli en lång dag för henne men förhoppningsvis går det bra:).

Hoppas ni haft en bra dag!

Massa kramar från mig och Heiley


Min födelsedag och sammanfattning av träningsveckan

God kväll!

13 mars innebär min födelsedag!. Idag fyller jag 24 år och dagen har varit väldigt lugn. Började dagen med att baka lite till födelsedagsfikat och då jag är väldigt trött på allt vad tårta heter så gjorde jag helt enkelt två st hallon cheesecake vilket jag älskar eftersom dessa är långt ifrån söta, iallafall inte dom jag gör. Under tiden den kallnade åkte vi in till stan för att kolla lite på dopklänning och hittade en väldigt fin på babyproffsen som vi vill ha. Priset var 995:- vilket vi tyckte var rätt ok endå. Sedan åkte vi till Bauhouse för att kolla lite på ytterdörrar då vi ska köpa en ny snart då våran är från stenåldern. Passade på att kolla lite på golv till Heileys rum men hittade inget som vi ville ha som var billigt (finns ingen anledning att köpa ett dyrt till ett barnrum då barn inte är direkt försiktiga). Dock har vi hittat ett helt ok golv på byggmax som vi funderar på att köpa.


Lite morgonmys med familjen!, helt nyvakna!




Vår lilla sessa:)



Kl 16 kom Andys syster och hennes familj på besök och Andys pappa (min familj var här igår på fika) och det blev en hel del prat och då en hel del om barn så klart då hennes son (Heileys kusin) "bara" är 9 månader så vi har lite gemensamt endå.

Jag är helnöjd med mina presenter jag fått i år då jag fick lite pengar som är till för renoveringen av Heileys rum så nu kan vi köpa tapeterna vi vill ha. Dessutom fick jag massor med nalle Puh tavlor av min syster+ 2 andra jättefina barntavlor. Av mamma blev det lite pengar och en massa "skönhetsprodukter".

Sammanfattning av träningsveckan:

Min första gymvecka är avklarad och det blev inte riktigt som jag hoppats på. Det blev 2 gympass men jag hade hoppats på minst 3 men det sista passet var menat att jag skulle avklara nu i helgen men pga av en hel del annat som var tvungen att göras så fick det passet hoppas över. Dock blev det en långpromenad tidigare i veckan på ca 1 timme och 20 min så det är jag iallafall nöjd med:). I veckan ska jag försöka ta mig till gymmet gåendes med Heiley i barnvagnen för då blir det en långpromenad både till och från gymmet vilket är lite extraträning. Så här har iallafall veckan sett ut:

Måndag: Biceps, bröst och mage

Tisdag: Vila

Onsdag: Ben, triceps

Torsdag: Promenad 1 timme 20 min

Fredag: vila

Lördag: vila

Söndag: vila

Helgen har inneburit en hel del extrakalorier som jag måste försöka bli av med någelunda till veckan som kommer. Känns inte alls bra att slänga i sig massa skit för man mår bara dåligt av det. Dock måste jag understryka att jag absolut inte är extrem utan äter husmanskost och unnar mig en fika när det bjuds men man kan ju välja att begräna sig lite:).

Införskaffade mig min första bodytidning idag efter ett långt uppehåll. Funderar på att sälja av med en del gamla tidingar av både body och fitness för det börjar bli lite mycket nu:)..

Nu ska vi lägga oss och krama kudden...vi hörs imorn!
kram på er


Närmare Pension och dagens träning

Hej hopp!

Ja visst överdriver jag en liten smula men på söndag fyller jag år!, 24 år dessutom och ett steg närmare pensionen hihi. Nu har man ju dessutom barn och då känner man sig ännu äldre. Dessutom säger dom ju att man åldras när man får barn så ja man kanske inte är så långt ifrån att vara gamling endå hihi.

Ja och det eviga "vad man önskar sig" är ju alltid svårt men i år är det inte direkt svårt. Då jag så gärna vill fixa i Heileys rum så vill jag sååå gärna ha pengar så man kan renovera där. Det mesta ska ju göras dvs lägga nytt golv och tapetsera så att få lite bidrag till det vore ju inte fel. Träningskläder behöver jag ju dessutom väldigt mycket också då jag haft sönder ett av mina byxor under graviditeten då jag använde dom väldigt mycket då. Sedan är det ju diverse saker till Heileys rum och ev kläder till mig själv som står på min önskelista i år.


Inspirationsbild till Heileys rum

Dagens träning vart ett pass på 40 min styrka i form av Triceps och ben. Det är svårt och veta vilka benövningar man kan köra nu eftersom de säger att man ska vänta med knäböj och utfall och sånna övningar som belastar bäckenet för mycket då det fortfarande är väldigt rörligt. Det fick därför bli en del övningar i masiner och det i form av benpress (rak benpress framår alltså) på 63,5kg, benspark, och sittande baksida lår. Triceps blev i tricepsmaskin (dipsmaskin), hantelkickbacks, pusch down över huvudet och några vanliga pusch downs.

Passet gick väldigt bra men en sak som slog mig under passet var varför folk glor så mycket?. Är det bara för att de tror att jag är ny på gymmet eftersom de inte sett mig där tidigare pga av att jag varit hemma och varit gravid eller är det för att de tycker att man är stark/svag?. Jag har tänkt på det och det är mest killar som verkar kolla. Inte mig emot egentligen men det är bara en fundering jag har.

Nu ska jag ducha lite sedan blir det lite tv tittande innan det är dags att krypa till kojs.


Inspirationsbild


Träningskläder- Mums!

Kollade lite på www.fintessfemme.se och hittade ursnygga träningskläder som verkligen står ut från mängden!. Dessa byxor hittade jag som jag sååå gärna vill ha.





Finns mycket anat snyggt där men dessa byxor är ju bara så mums:) hihi..
Skulle verkligen behöva nya träningskläder men man prioriterar VÄLDIGT annorlunda nu när man har barn så vi får väll se hur det blir med den saken.

Snart blir det träning Ben och triceps står på schemat idag




Öppna förskolan+ föräldragrupp

Ja nu har man fått lite mat i sig efter att ha varit borta halva dagen. Var först på föräldragrupp och sedan var vi på babyöppet på öppna förskolan. Satt och pratade med två supertrevliga mammor så jag ville gärna inte gå hem, blev kvar där i 5 timmar när jag kände att jag blev så förbaskat trött så då gick vi hem+ att Heiley blev rätt trött efter att ha lekt med en ny kompis hon fått nämligen en liten kille på 7 veckor (1 vecka äldre än Heiley) som heter Hannes. De låg och pratade och spratlade ihop, sååå gulligt.

När jag endå var där passade jag på och väga henne vilket man får göra om man vill på föräldragruppen och jag blev glatt överaskad!

Vikt: 4360g = +540g på 1 vecka

Längd: 57,3cm= +1,2cm på 1 vecka

Detta betyder att modersmjölkersättningen ger resultat. Snacka om att gå upp mycket i vikt på kort tid, duktig kicka!. Jag ska fortsätta ge så pass mycket ersättning som hon vill ha efter varje ammning.Pumpade igår när jag fick pumpen och då fick jag bara ut 30 ml på båda tuttarna tillsammans och det är ju ingenting!. Idag blev det 80ml på båda men då hade jag inte ammat på väldigt länge. Hoppas pumpen gör att det blir mer mjölk, man kan ju alltid hoppas.

Nu ska jag gå och kolla till Heiley som sover sött. Så länge kan ni ju kolla på lite bilder från förskolan när Heiley "lekte" med Hannes:).






















Träning Måndag

God kväll där hemma!

Eller snarare god natt för kl är strax över 24. Snart är det dags att krama kudden för mig och Heiley men först blir det en snabbis ut med vovven.

Idag blev det ett snabbt pass på gymmet då jag skulle köra själv så fick Andy vara hemma och ta hand om tjejen och eftersom han snart skulle till jobbet blev det ett pass på 35-40 min biceps och bröst men jag hannklart med det jag tänkt köra. OJ sån träningsvärk jag har sedan i lördags! och det lär inte bli bättre från dagens pass då jag körde rätt hårt (tungt också med tanke på dagsformen). Körde bla hantelpress för bröstet och tog som mest 13,5 kilo vilket var rätt ok pinkat med tanke på min form haha!, dock blev det inte lika många reps som tidigare men men det kommer!. Bicepscurl blev på 10 kilo och det räckte för jag försökte få ordentligt med kontakt och dessutom behöver jag inte så stora biceps. Dom är rätt så lätta att utveckla så jag kommer inte köra dom så hårt. Kommer lägga mest energi på rygg, axlar och ev lite rumpa då den är rätt degig haha!.

Om jag hinner så tar jag mig till gymmet imorn och kör ett pass cardio men först blir det föräldragruppträff vid 10 så det blir nog senare på kvällen i så fall.

Som ni vet så gick ju vår värmepump sönder i natt och därför blev vi tvugna och åka och kolla på en ny så vi åkte till IVT och pratade med en säljare där och nu tror vi att vi har bestämt oss för en nämligen en IVT Nordic Inverter 12 KHR-N och det är tydligen marknadens första svanemärkta luftvärmepump och är dessutom energisnål och ska tydligen rena luften från bakterier, virus, mögelpartiklar, kvalster etc så vi är helnöjda. Dock kommer det ta ca 3-4 veckor innan vå får den så vi hoppas det inte blir kallare än -5 grader för då kommer vi nog frysa ihjäl :(.



Denna blir det nog

Nu ska vi ut på en kisspromenad men vi hörs imorn!

Föresten måste jag dela med mig av en fruktansvärt bra låt från Miss Behavior som är ett Norrköpingsband. Den är sååå mysig:




Jäkla värmepump!

Hej på er!

PUHH vilken natt det varit!, inget roligt alls. Denna gång har det inget med Heiley att göra utan detta jäkla hus!. Jag och Heiley låg och sov som bäst är jag vaknar till och tycker det är väldigt kallt inne i sovrummet. Jag stiger upp och tänder lampan men det gick inte så jag tänkte att lampan måste vara trasig. Jag går fram till elementet och vrider upp värmen men inget händer!. Den är helt stendöd! precis i samma sekund kommer jag på att värmepumpen är helt tyst (vår värmepump låter som ett ångvält vilket ni kan fråga vem som helst som varit hemma hos oss), när den är tyst förstår man att något är fel och det slår mig direkt att strömen gått igen! (det var bara några veckor sedan sist). Detta innebär att inget fungerar i hela huset inkl alla värmekomponenter så jag springer ut i hallen och flummar fram ficklampan och ändrar på switshen som det brukar ändra på sig vilket gör att strömen bryts. Inget händer!, jag testade igen, inget hände!. Jag fattar mobilen och ringer Andy som jobbade natt och han kunde inte komma hem. Jag som är helt off på ellära och att byta ev proppar ringer pappa som får komma och kolla vad som är fel. Vi hittade inget men Andy pratade med en kille på hans jobb som bad oss att stänga av alla element. Det gjorde vi men inget hände så vi slog på dom igen och drar ur värmepumpen ur väggen och då klickar elen igång igen!. Vi satte i värmepumpen i väggen igen men då bröts elen så ja värmepumpen är trasig!.

Detta är nog det värsta som kunde ha hänt med tanke på att vi bara har 3 element i hela huset+ värmepumpen (vi har klarat oss rätt bra med det). och nu när värmepumpen inte fungerar så blir det så klart svinkallt här hemma. Tur var så hann inte temperaturen gå ner så jättemycket med tanke på att vi hade det väldigt varmt inne igår men 19 grader hade vi inne som kallast iallafall (24 igår kväll) och nu har vi ynka 20 så det är kallt.

Vissa skulle kanske tycka att 20 grader är rätt ok men i ett hus blir det gärna ganska rå luft vilket gör att det känns mycket kallare. Så nu är det bara att köpa en ny värmepump *jippi*.

Sedan det hände så har jag inte kunnat sova ordentligt och när jag sedan gick upp vid 9 var jag sååå trött. Jag tog upp Heiley ur sängen och gick till soffan och bänkade mig med henne på bröstet och vi båda somnade bums. Jag är fortfarande lika trött och tydligen Heiley också för hon har sovit hela natten+ hela morgonen+ nu.

hade ev tänkt att träna lite idag men vi får se, har fortfarande ont i halsen till och från så vi får se hur jag gör.


Min lilla tjej här om dagen när vi var ute med kiwi


Det finns inget som jag älskar mer än denna lilla tjej. Jag kunde inte fått en bättre dotter. Tack älskling för världens sötaste och vackraste dotter!.


Klara..färdiga..NU KÖR VI!!

Tjohoo!! idag var det mitt första pass på gymmet efter gravditeten!. Det var över 9 månader sedan jag tränade sist och frös kortet under grav eftersom jag helt enkelt inte orkade träna. Nu var det som sagt första passet då vi satt igång det igen och det kändes hur skönt som helst!. Tom Andy märkte redan skillnad på mitt humör under passets gång då jag blev mycket gladare. Kroppen kändes dessutom helt annorlunda, mycket lättare på något vis.

Det blev ett pass rygg, axlar och lite mage och korsrygg. Har fått problem med ryggen sedan graviditeten då jag ofta får ont så nu behöver jag verkligen träna upp musklerna i rygg och mage igen. Jag kan säga att det kändes väldigt ringrostigt och det blev långt ifrån samma vikter som innan. Ett exempel är stångrodd som jag kört på typ 60-70 kilo tidigare ch nu fjutiga 30 kilo. Dock hade jag säkert orkat lite till men ville inte köra för tungt redan första passet. Rodd i maskin hamnade på 39 kg vilket inte heller är direkt imponerade. Axlar var nog ändå värst då jag tog som mest 9 kilo i hantelpress och då var det tungt!, visserligen har jag alltid varit svag i denna muskelgrupp men det var väll lite väl överdrivet lågt hhaa. Nåjaman brukar ju säga att kroppen har muskelminne så ger jag den 1 månad så ska jag nog snart vara tillbaka till mina gamla vikter igen.





hade tänkt köra lite cardio men eftersom dom stänger 8 på lördagar så hann vi inte, får ta det nästa vecka istället:).

Nu har vi bokar dopdatum till Heiley, det blir samma kyrka som jag och Andy gifte oss i men tyvärr inte samma präst då hon var upptagen då vilket var väldigt synd!. Hade tänkt att ha henne som familjepräst men men vi får väll klara oss endå:).


Bild lånad av wipedia. Här är kyrkan vi gifte oss i och som Heiley ska döpas i:)

Nus ka vi gå och sova men vi ses imorn!...kram




Helgen hittills+ bilder

Ja vår helt är lite extra lång denna vecka eftersom Andy bara jobbar till torsdagen och är ledig from torsdag kväll till måndag eftermiddag. Vi har därför hunnit med en hel del denna helg och det tycker jag är sååå roligt. Jag kommer ju inte direkt någonstans nu när jag har Heiley här hemma för ska jag till stan blir det att ta bussen med både Heiley i barnvagnen+ Kiwi som jag dessutom får betala för (om jag inte har en hundbur vilket jag vägrar släpa på med tanke på att jag har en barnvagn och släpa på redan). Så för mig blir det att vara hemma. Det inns dock mycket jag kan göra här hemma med med tanke på att det nästan alltid finns något att städa, tvätta etc, sedan har vi ju öppna förskolan som istortsätt varje dag är öppet om man vill. 

Igår fredag var vi en sväng med föräldrarna till Ikea för att dom skulle få komma ut lite. Dom handlade ingenting utan det var vi som handlade en hel del. Det blev:

*Ett rosa överkast
*kryddförvaring för lådor 2 st
* 2 st vita ramar till Kiwis bilder
* lågenergilampor

På ikanohuset hittade vi:


2 st bodys i vit och en i ljusgrönt stl 50 H&M 49,50 st


Denna tunika köpte vi på Kappahl för 79,50 stl 56. Hon har en likadann hemma fast i mörklila (OBS att Heiley är världens sötaste tjej!).

Det var det som vi shoppade hem från Ikea/ikanohuset. Hade kunnat köpa mycket mer grejer men man är ju inte gjord på pengar haha.

I torsdags efter Andys jobb åkte vi till Babyproffsen och hittade lite småprylar till Heiley (Som vanligt)


1 st sängmobil i trä med kaniner 139:-


1 st flaska från Avant 79:-


En spargris som jag inte kommer ihåg vad den kostade men söt var den:).

Det är det vi hunnit införskaffat oss i helgen. Dessutom var vi idag och storhandlade mat för veckan vilket man tyvärr behöver ibland:). 

Tidigare idag blev det en fika på sockerbagarnas delikatesser och det blev årets första semla, dock en winersemla vilket var mycket godare än en vanlig. Dock har jag tappat suget efter sånt mastigt och så även godis så så gott var det inte endå.




Ser ut som jag har sminkat ena ögat mer än andra men det har jag inte!, måste vara ljuset hihi.


Heiley åt också en semla:).....ehh? nej det gjorde hon ju inte! men var kommer grädden ifrån?:P hihi.


Nej Heiley fick fika i form av modersmjölksersättning men nöjd blev hon ju endå:). 

Nu ska jag ta och andas lite efter dagens bravader men jag uppdaterar ikväll igen

Kram kram
 


Promenera mera!

God kväll!

Klockan är nu på tok för sent för att jag ska sitta här och blogga men jag passar på nu då det inte finns allt för mycket tid till det på dagarna.

Dagen idag har jag bara tillägnat mig och Heiley. Har försökt och inte göra något annat (trots det blev det lite diskning och tvättning men annars lugnt). Vaknade kl 8 av att Heiley ville ha mat och inte ville somna om så det var väll dags att gå upp tyckte jag även om jag ville sova bra många timmar till. När jag kom ut och gjorde frukost till mig så låg Heiley i babysittern och när frukosten var klar sov hon som en stock. Då ansåg jag att det inte fanns någon anledning att sitta uppe när hon endå sov så jag åt upp min gröt och tog med henne in i sängen igen och där somnade jag på stört. Det blev att vi sov till kl 10 och det var riktigt skönt vill jag lova. Lite bättre energi har jag därför haft idag och jag ska verkligen ta tillfällen i akt när det gäller att sova.

Träningen idag fick bli en promenad med Kiwi och Heiley på ca 45 min i raskt tempo. När man har problem med att hinna med får man väll helt enkelt slå två flugor i en smäll och rasta hunden, ge Heiley lite frisk luft och jag får väll motionera samtidigt så om jag har svårt att hinna med träning får jag väll helt enkelt försöka få in en promenad med tanke på att hunden endå måste ut. Promenera mer helt enkelt.

På kvällskvisten kom Sofia hit och klippte Andy och äntligen fick jag färga håret vilket Sofia hjälpte mig med så nu känner jag mig fräsch igen:). Tack för hjälpen gumman!.

Nu måste jag lägga mig, det finns ju en dag imorn också..

kram


Tröttheten tar över

God kväll i stugorna!

Ni får ursäkta att jag varit lite frånvarande på sista tiden men tröttheten börjar nu komma ikapp mig. Jag är ju sååå usel på att sova på dagarna och på natten blir sömnen störd minst 2-4 gånger innan jag verkligen går upp. Detta gör att kroppen aldrig riktigt får sin ordentliga sömn inte ens på dagen och det börjar kännas nu. Måste försöka prioritera sömnen ett tag nu framöver, iallafall någon vecka eller så för nu behöver jag verkligen sova!. Det är väldigt lätt att det annars går ut över Heiley och det vill jag inte. 

Idag var nog den värsta dagen hittills under mitt "mammaliv". Har flängt runt massor idag (massor enligt mig som inte sovit ordentligt på typ 5 veckor). Vakande redan kl 4.45 då Heiley ville gå upp då, hon vaknade med ett leende på läpparna och var verkligen pigg så jag förstod att det inte var någon ide att försöka få henne sova igen. Gick därför upp och kollade lite på tv och vid 8 tiden började jag fixa ordning mig, äta frukost, ge Heiley frukost och klä på henne. Sedan var det ut med Kiwi på morgonkiss, iväg till förskolan på familjegruppträff fram till kl 11.30, hem igen och ut med hunden, kasta i sig mat och ge Heiley mat, iväg igen vid 13 till Öppna förskolan på babyöppet och var där fram till ca 15 och sedan hem igen, ut med hunden och sedan mata lilltjejen. 

Hon har blivit en sååån mammagris så det är inte klokt. Jag behöver bara lägga ner henne i babysittern så börjar hon gallskrika och gråta som om det vore livet. Det är nästan som att hon skriker för att tala om att "mamma lämnar du mig nu så kommer jag sörja ihjäl mig", hon blev så pass ledsen att hon fällde en tår för första gången och jag som mamma börjar nästan gråta av att höra sin lilla bebis vara så ledsen och det spelade ingen roll vad jag gjorde, även om jag tog upp henne så blev hon inte nöjd. Nästan som att jag förstörde hennes liv genoma tt lämna henne, stackare *snyft*. Mitt mammahjärta brister verkligen. 

Detta har hänt två gånger idag och andra gången la jag henne på mage på mitt bröst och då somnade hon bums och sov riktigt riktigt hårt. 

Pga av allt detta har jag inte orkat ta tag i träningen men ännu är det dagar kvar på veckan och jag ska verkligen försöka orka med några pass men det är inte lätt vill jag lova. sedan har jag fått ett stort problem med min vänstra tutte. Den gör såååå himla ont så fort jag stöter emot den och tuttar hon på den så känns det som ett stort sår på hela vårtan. Tror inte det är mjölkstockning för bröstet är mjukt men det gör sååå ont. Det är också en anledning till att jag inte kunnat träna. Någon som har någon aning om vad det kan vara?.

Orkar inte skriva mer, ska snart lägga mig igen men först blir det lite kvällsmat till tjejen..

Någon som har något tips på hur en trött mamma kan bli piggare?, alla tips är välkommna!.

kram 




Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0