Nattblogga- Vår Stockholmsvistelse+ bilder

God kväll eller natt på er rättare sagt!

Det har varit en riktigt bra dag på många sätt och vis. Heiley har varit på strålande humör hela dagen och skrattat massor och pratat högt och ljudligt. Det märks verkligen att hon är en egen person nu och jag läste faktsikt i "växa och upptäcka världen" (om barns utvecklingsfaser första året) och runt vecka 8-10 så ska dom bli mer självständiga och bli mer "en egen person" vilket jag märkt tydligt den senaste tiden och då framförallt idag. Jag kan göra mer saker nu på dagarna än vad jag kunnat innan. Sätter jag henne i babysittern och tv'n är på så sitter hon mer än gärna och kollar (vilket program det än är), där kan hon sitta nästan hur länge som helst hihi. Eller så kan jag sätta henne i babysittern och ha babygymmet över henne för då ligger hon och sparkar och slår på leksakerna så hon är duktig på att hitta på saker att göra...om hon vill hihi.

Dock har det varit lite jobbigt nu på kvällen för hon har inte sovit mer än 45 min på hela dagen! och hon har haft svårt att komma till ro och faktiskt sova. Hon har gnuggat sig ordentligt i ögonen i flera timmar men har inte viljat sova. Jag hade planerat att träna här hemma vilket jag försökte med 3 gånger men inte gick så bra då hon så fort hon stängt ögonen och jag trott hon sovit så har hon genast börjat gråta igen bara föra tt jag sätter igång och tränar.

Det blev nog 20 min ofokucerad träning ov olika slag så det fick väll räcka. Hade tänkt mig ett intensivt påass på 50 min men tyvärr är det Heiley som bestämmer när och hur mycket jag ska träna hihi. Tänkte ta tag i träningen bättre nu nästa vecka så vi hoppas hon tillåter mig göra det.

Förövrigt var vi i Stockholm igår och träffade några vänner som vi inte träffat på väldigt länge. Först åkte vi till Patrik och hans sambo i Tumba och hälsade på och så fick vi träffa deras 6 månader gamla dotter som vi inte träffat tidigare och hon var såå söt!. Riktigt trevligt var det att träffa hela familjen för sist var det sommaren 2009 och då hade han varken barn eller sambo så det fanns mycket att prata om:). Inte nog med det så fick vi en stor karton full med kläder som lilla Meja inte kunde ha längre. Jag blev sååå himla glad för det fanns mycket fint där i bla klänningar, massor med byxor, bodyn etc etc så nu har vi kläder så vi drunknar hihi.

Sedan tog vi en sväng förbi Jonas också då han fyllt 30 för några månader sedan. Han bjöd på lax, kokt potatis och kall hemmagjord sås och det var suuuupergott!.

Nu måste jag sova!, klockan är bra mycket nu och imorn ska jag träffa Madde och gå en barnvagnspromenad så jag hoppas det blir fint väder:).

Vi hörs och ses. Lägger upp några bilder från idag och vår lilla vistelse i stockholm hos Jonas


En bild från Jonas i stockholm å jag och Heiley satt i fotöljen:)


samma här


Jonas och Andy


Lådan full med kläder vi fick av Patrik och Angela. Allt i stl 56 och 62.

Några bilder från imorse då Heiley satt i soffan och var på strålande humör!




Mammas glada tjej!


Efter mycket skrattande och pratande somnade hon till sist (OBS att det ser ut som att hon ber!)

Anders

Du vet att TV tittande inte är bra för barns hjärnor?

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/hektisk-tid-for-barnens-hjarnor_225983.svd



http://www.growingpeople.se/templates/ExpertQuestion.aspx?id=16570



http://www.barntotal.se/aktuellt_bebis/haelsa/tv-tittande_inte_bra_foer_de_minsta/



2011-03-28 | 11:36:54 |
Ellie

Anders: jo det vet jag!. Nu är det inte direkt så att hon tittar jämt på tv utan oftast sätter jag henne i babysittern och råkar tv'n då vara på så kollar hon, det är absolut inte så att jag medvetet sätter henne framför tv'n. Sitter jag och kollar så tittar hon också för vad ska jag göra? vända bort henne?. Sedan tror jag att kollar dom flera timmar om dagen så är det säkert inte alls bra men att kolla lite för att tv'n "råkar" vara på är nog inte så farligt men visst kan jag ha fel.

2011-03-28 | 13:47:56 |
Linda

Ja, man ska faktiskt försöka vända bort dem så mycket som möjligt. För är det så att du själv tittar mycket på tv, så kommer ju barnet automatiskt "råka" titta på tv hela tiden.

2011-03-28 | 14:42:10 |
Ellie

Linda: så ofta tittat jag inte på tv direkt och inte hon heller men det är klart att hon tycker det är intressant för det rör sig ju en del om man säger så men jag förstår. Det är ju inte direkt bra för oss heller att glo på tv för mycket.

2011-03-28 | 15:40:36 |
Anders

För vuxna är det ingen fara för hjärnan att titta på TV eftersom vår hjärna är "mogen". Ett barns hjärna ser inte bilderna i en ström som oss utan uppfattar skiftena. En film är egentligen inte en film utan en massa bilder som kommer i en ström efter varandra. Det är dels det gör det farligt för barn att titta på TV.

Att vända henne från TVn är väl ett utmärkt sätt att undvika det även om du tittar?



Många vill gå så långt att de påstår att de stora problem vi ser idag med hyperintensiva barn beror på att vi använder TVn som barnvakt. Då stimuleras nämligen barnets hjärna hela tiden vilket skänker dom ett "lugn". Det är alltså ingen slump att barn gillar titta på TV.

2011-03-28 | 16:46:16 |
Ellie

Anders: ja men alltså det där med hyperintensiva barn är ju inte så konstigt med tanke påa tt barn sitter både framför tv'n, datorn och tv spel dagarna i enda så det är ju rätt lågiskt att det inte kan vara bra.

2011-03-28 | 23:45:49 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0