Vecka 41 (40+0)- Mål!

Hej 30 April och Valborg!

Idag är det dagen med stort D!. Det är idag vår lilla bebis är beräknad att födas!. Dock är det väldigt lugnt på den fronten men förhoppningsvis är det lugnet före stormen!. Nu är målet uppnått och varje dag fr.o.m. Idag är övertid så hon kan verkligen komma när som!. Jag hoppas dock att det sätter igång idag eller imorn men det vet man ju aldrig!.

Har fortfarande så ont överallt och jag kan röra mig mindre och mindre för varje dag som går. Idag vaknade jag dessutom med fruktansvärd smärta på utsidan av låret så jag kan knappt stå!. Skitjobbigt!. Därför vore det underbart om det bara kunde säga poff och sätta igång.

Heiley går som på nålar här hemma!, sover knappt på dagen alls vilket gör att hon blir helt slut på eftermiddagen/kvällen men hon märker nog att det börjar närma sig och blir stressad och samtidigt vill hon inte missa något. Heiley ville nästan inte till dagis idag utan ville följa med hem, hon var inte ledsen och det är ju huvudsaken. Igår var Veronica och lilla Johannes här och hon fick hålla i en bebis för första gången och oj så härligt det var och se! Jag blev så tårögd av att se för hon älskar verkligen bebisar!. Hon kan inte slita sig när det är någon här på besök. Hon kommer garanterat bli världens bästa syster! <3.

Ikväll ska jag försöka ta mig till en Majeld om det finns någon här i närheten. Vore ju lite kul för Heiley tror jag:-).

Nu får ni hålla alla tår och tummar att det kommer en bebis snart!.




Vecka 40 (39+3)

Hej vänner

Hoppas ni har det kanon!. Själv ligger jag här och har såå ont!. Vet inte om det är förvärkar eller om det snart är igång!. Det trycker så mycket där bak att det känns som att jag är bajsnödig. Har tagit Alvedon precis så vi får se om det går över.

Annars är jag ju trotsallt i vecka 40 nu och är beräknad om 4 dagar så det ska bli så spännande och se när hon får för sig att titta ut. Heiley väntar på sin lillasyster mer än någonsin nu och hon har försökt prata med henne och säger "------ gå ut nu!":-), Så himla söt!.

Orkar inte skriva så mycket mer nu tyvärr men jag återkommer!

P.s vi har skämt bort Heiley en del under senaste tiden. Hon har fått en trehjuling som hon älskar och en kick board (miniscooter). Kan behövas nu när hennes syster kommer snart så hon har något kul och göra:-).




Vecka 39 - mål i sikte!

Hej och god kväll hemma i tvsofforna!

Jag har slängt upp mina tinga skanker i soffan och kollar hotellräddaren. Heiley sover sedan ca 20 min tillbaka.

Idag gick vi in i vecka 39 (38+0) och nu är det inte långt kvar till mål!. Det känns på många sätt att det närmar sig med stormsteg. Jag har börjat känna en slags svullnad "där nere" speciellt när jag sitter på toa och sammandragningarna är riktigt starka nu. Enorma stickningar där nere lider jag av väldigt mycket!. När det är som värst kan jag inte gå och måste nästan hålla andan för det sticker som nålar så fort jag går. Jättejobbigt verkligen!, ska prata med barnmorskan om det imorn och se om hon tror att det är något som är påväg att hända.

Det är trotsallt bara 13 dagar kvar, mindre än 2 veckor!. Det sista vi ska inhandla till förlossningen eller tills hon väljer att komma, det är lite salvor, våtservetter, lotion och lite sånt. Vi har redan köpt ett litet paket pampersblöjor i stl 1 då Heiley bara kunde ha dom i början (hon var lång och smal och libero var för kort och bred för henne). Sedan har vi köpt ett stort paket libero stl 2 för det var fr.o.m. Den stl som hon kunde använda och jag hoppas det även gäller för denna lilla tjej:-). Jag gillar ju trotsallt libero bäst och vill helst använda dom.

Något tuggbart ska köpas till förlossningen och det kommer med stor sannorlikhet bli en celsius och lite naturgodis och ev en måltidsbars för att få optimal energi.

För övrigt är jag väldigt lugn inför denna förlossning, det stora orosmomentet är att jag tror den kommer gå mycket fortare denna gång då förra tog 7 timmar från det att dom riktiga värkarna kom igång. Dom ansåg att det var en snabb förlossning och att det antagligen kommer gå fortare nästa gång, alltså denna:-). Andreas jobbar ju ca 6,5 mil härifrån och tar ett tag innan han kommer hem så jag hoppas det sätter igång när han är hemma.

Nu ska jag strax tugga i mig något ätbart. Nu har jag iallafall uppdaterat var jag är i graviditeten och hur det känns just nu. Ni får hålla tummarna på att jag slipper gå över mitt BF allt för mycket:-)

Kram och god natt!




Renovering

Hej måndag och alla bloggläsarvänner!

Igår fick vi rätt mycket uträttat måste jag säga!. Först blev det den obligatoriska handlingen som alltid inträffar på helgen. Vi hittade tom ett par vårskor till Heiley som är tanken att hon ska ha på dagis. Riktigt fräcka var dom och dom hittade vi på Din sko.

Det största som hände igår var att Andreas tapetserade en fondvägg som tidigare bara varit vit i hallen på övervåningen. Det blev jättemysigt och jag blev helt klart nöjd!. Skönt att få lite uppfräschning emellanåt:-).

Just i detta nu sitter jag i bilen med en sovande Heiley. Andreas är och klipper sig och därefter blir det en tripp till busfabriken och där ska vi träffa Annicka och Hannes, kul kul tycker vi!

Hoppas ni får en underbar dag!

Kram!




Lördagen

Hej och god morgon söndag!

Det finns inte mycket energi kvar till att blogga vill jag lova även om jag skulle vilja blogga hela tiden. Jag sover inte jättebra längre, det är tungt och även om jag är dödstrött på kvällen och somnar bums och sover rätt bra på natten så vaknar jag ofta vid 7 och kan inte fortsätta sova. Nu tex! Hela familjen sover utom jag som sitter här och bloggar. Jag är vansinnigt trött men jag ligger ändå bara och stirrar i taket. Skitjobbigt!.

Hur som helst så gårdagen blev ganska lugn och skön. Vi var en sväng till Kolmården och hälsade på Heileys kusin Neo för Andreas syster fyllde år för ett par dagar sedan. Heiley och Neo leker alltid väldigt bra men dom hittar ofta på bus när vi inte ser! Vilket vi märkte igår;-). Efter vår lilla lunch och fika hos dom tog vi en sväng förbi maxihuset för att inhandla ett par vantar till bebisen som är det sista att bocka av vår lista. Sedan har en annan punkt tillkommit som jag inte vet om jag ska ta med, nämligen amningskupor?!. Förra gången kunde jag ju inte amma och jag läckte knappt ingenting så jag fick ge bort nästan hela förpackningen. Frågan är, ska jag köpa det ifall att eller ska jag bara köpa det OM det behövs?, det är frågan!.

När vi ändå var på kappahl igår passade jag på och köpte en ny vårmössa till Heiley med hello Kitty och ett par rosa leggins:-). Måste ju uppdatera hennes garderob med lite ljusare, vårigare färger:-). Jo just det!, vi köpte ett par Foppa tofflor till henne också för hon tokälskar dom!. Hon har ett par från förra året i stl 20 som är på tok för små men hon ska bara ha dom!. Så nu fick det bli ett par nya i stl 23 som passade lite bättre hi hi:-).

Nu hoppas jag familjen vaknar snart för jag börjar bli hungrig på frukost:-).

Trevlig dag!




20 dagar kvar!

Hej på er!

Det är lite dubbla budskap här idag. Ibland snöar det och ibland är det soligt?!. Hur som helst så är det ingen snö som liksom stannar så det är ju bra tur det för nu vill jag ha värme!.

Vi räknar ner dagarna och det är nu bara 20 dagar kvar!. Är i vecka 37+0 idag (vecka 38) så det är mindre än 3 veckor kvar nu!. Helt sjukt så nära vi är nu!. Heiley pratade om bebisen igår och sa att det skulle bli jätte skojigt när hon kommer. Det gläder mig!. Jag är inte det minsta orolig över hur det kommer gå mellan dom, jag är nog snarare livrädd hur det kommer bli med 2 små tjejer med olika behov och 2 viljor av stål. Samtidigt ska det bli kul och se ännu en personlighet växa fram, kommer dom bli lika eller helt olika?, kommer man se att dom är syskon?, vad kommer den här lilla tjejen att gilla?. Ja det ska bli spännande!.

Det ska bli så kul och vara 2 barnsmamma nu till sommaren när Andreas kommer ha semester i 5 hela veckor varav 1 vecka pappaledig!. Hur härligt dom helst och bara njuta av den större familjen!.

Nu ska jag försöka vila lite innan det är dags att hämta skruttan på dagis:-).

(Bild: jag vill så gärna kunna använda detta så snart som möjligt!, så himla härligt!)




Fredagskul

Hej och god kväll mitt i fredagsmyset:-). Här är det inte jättemysigt för jag sitter själv, Heiley sover och pappa är påväg hem från jobbet. Jag sitter och kollar på lets dance och har en kudde mellan benen. Jag har haft så grymt ont i fogarna idag och det har väll sina förklaringar.

Jag och min underbaraste granne Jessica gick på förmiddagen till bageriet och fikade med hennes 3 barn och Heiley. Blev en massa gott vill jag lova och sedan gick vi hem ett par timmar, åt lunch, gick ut och lekte Heiley och jag på vår tomt och sedan vilade Heiley. Sedan gav vi oss iväg igen med Jessica och 3 av barnen till biblioteket och lånade lite böcker. Heiley fick med sig en bra stor hög med böcker och jag lånade sen engelska boken av Twilight som jag ska ha till engelskan då jag måste läsa en bok och sedan redovisa.

Jag var helt slut när jag kom hem och jag tror Heiley var lika trött som jag!. Jag känner att jag orkar knappt inget längre vilket är såå frustrerande!, kan inte gå tillräckligt fort för då sätter sammandragningarna igång!. Trött blir jag av minsta lilla så det är skönt att set snart är över och vår bebis är här:-).

Nu ska jag kolla klart på lets dance

Ha en fortsatt trevlig fredag vänner!

Bild: Heiley blev väldigt nöjd över de böcker hon fick med hem:-). Bild 2 är från igår när vi var ute och gungade. Världens finaste och snällaste tjej!.




Vårig vecka 37!

Hej ute i vårfina Sverige!
 
Ja jag vågar nog säga att våren faktiskt kommit hit till Skärblacka!, det känns verkligen underbart att solen verkar ha kommit fram för att stanna den här gången!. Här i skärblacka har vi runt 3-5 grader i skuggan så jag klagar inte!. Jag var ute ett bra tag igår när jag hämtat Heiley och gjorde vårfint på tomten och i rabatterna efter höstens lövskörd. Under löven kunde jag skymta blomsterknoppar som var påväg upp:). Det var verkligen superhärligt!.
 
Vecka 37 går man in i idag dvs 36+0 och man känner att man närmar sig bebisdags med stormsteg!, nu kan hon välja titta ut när som!. Det är tungt och sova nu!, ingen ställning känns optimal för min tunga mage. Bebisen väger ju runt 3 kilo nu så det är inte konstigt att det blir tungt!. Viktuppgången under denna graviditet har faktiskt inte blivit så hemsk som jag först trodde. Jag stod ju rätt still ett tag och det beror väll på att jag startade graviditeten ganska många kilo mer än jag gjorde med Heiley. Sedan fick jag en viktuppgång på ett par kilo i mitten av graviditen men nu har den stannat upp i ca 3-4 veckor. Totalt har jag nu gått upp 7 kg under hela denna graviditet. Trots att jag vägde mycket mer den här gången i ursprungsvikten så väger jag bara 2 kg mer nu än vad jag gjorde med Heiley på förlossningsdagen. Det känns skönt faktiskt, jag var livrädd att jag skulle gå upp långt över den vikten jag hade på förlossningen men så länge det bara handlar om ca 2-3 kg så är jag nöjd, det betyder att jag kan arbeta bort mycket av det jag gått upp med den här bebisen rätt snabbt eftersom jag gick ner Heileys första typ 7-8 kg bara på några veckor. Jag har ju trotsallt en del och gå ner ändå efter dessa graviditer men nu kan jag verkligen lägga mer krut på det. Ville liksom inte när jag fött Heiley eftersom vi inte riktigt visste när vi ville ha en till. Känns så onödigt och jobba stenhårt för att bli av med kilon som man sedan kommer gå upp välidgt snart igen och sedan ta sig ner dit en andra gång.
 
Heiley var så farsinerad över blomknopparna som var påväg upp:)
 
Nu har ju inte vi planerat att ha fler barn så då kan jag lägga lite extra krut på att röra på mig, träna och äta lite bättre än tidigare:).
 
Jag börjar bli så sugen på att kunna röra på mig ordentligt igen!, bara att kunna gå ordentliga powerwalks skulle vara guld värt!, nu orkar man knappt ingenting+ att sammandragningarna sätter igång direkt då och jag får såå ont i mitt bäcken!.
 
Nu vankas det lunch här hemma så det är bäst jag slutar!, hoppas ni hade en strålande påsk!, här lever man fortfarande på blodsockeröverslag sedan påsken haha!.
  





Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0