God morgon!

Här har vi börjat dagen för ett bra tag sedan. Snart vankas det lunch sedan blir det en sväng till stan för att kolla efter lite strumpbyxor åt damen då det ekar tomt i hennes garderob.

 

 




Äntligen lite träning!

Hej åh hå! Äntligen börjar jag bli någelunda frisk igen. Lite rethosta finns allt kvar men det är inget jag hoppar träningen för. Det blev ett pass turbojam cardio igen på 42 min och jag hade bra med energi genom hela passet. Nu väntar soffan och lite söndagsmys:-). Snart måndag igen!




Sommarläsning

Nu har jag bänkat mig i soffan med en mysig bok. Heiley sover middag och sedan ska vi ev åka in till stan en sväng. Tankarna ligger nämligen på att köpa en till frys då vi bara har en liten som sitter ihop med kylen. Vi går knappt plats med något alls och snart börjar ju Andy jobba igen vilket betyder en massa matlådor. Vi får se om det blir att införskaffa det eller om vi tar det en annan dag men dagen är annars rätt öppen:-).




Restaurang Euphoria <3

Nu börjar det äntligen närma sig en nyöppning på jobbet. Det ska bli så spännande och följa restaurangen från nyöppning och liksom växa med företaget:). Som ni vet jobbade jag ju på Cafe de paris innan men vi valde att byta brach helt eftersom vi upplevde att de flesta kom för att äta vår mat och inte att fika. Därför har vi nu under sommaren haft stängt för branchbyte och totalrenovering.
 
Vi är ännu inte hundra på när vi kommer öppna dörrarna för den nya restaurangen men det kommer att bli väldigt snart!. Jag är jättenervös och samtidigt förväntansfull och se hur bra det kommer och bli för vi är säkra på att det kommer gå strålande ;) . Det känns som ett helt nytt jobb men i samma lokaler och samma arbetskamrater (ägare) men helt nya arbetsuppgifter:).
 
Mitt "gamla jobb" Cafe de paris
 
 
   



Lekparken

Vi sitter här på heileys dagis och heiley leker för fullt!. Det är ju snart dax för henne och börja igen efter sommaren så hon kan behöva färska upp minnet lite:-). Har varit i tvättstugan från kl 8 i morse så nu kände jag att det var på tiden och ta sig ut i friska luften. Snart beger vi oss hem och fixar middag:-), lax och stekt färskpotatis mums!. Kram på er alla!




Sommar REA!!

Hej i den varma sommaren!
 
Idag var vi en sväng förbi Barnens hus då de hade grym sommarrea!. Massor med kläder till 50% så jag handlade lite fint till Heiley:).
 
 
 
 
 



Höst / vinterkollektionen

Då var det dags och kolla runt lite efter höst/vinterkläder till den lilla. Ja det blir ju så, nytt varje sesong eftersom de små växer så det knakar. Förra året köpte vi en jättebra overall på Name It för 399:- och den var suverän!, bra kvalite och allt. Det blir nog att köpa overall eller vinterställ där i år med men än så länge har de inte fått in vinterkläderna. Kollade runt lite på Zara baby och herregud så fina kläder de kommer att få in! man blir ju helt såld!.
 
Sedan såg jag att H&M har ändrat sina storlekar på barnavdelningen. Baby går nu från 68-92 mot tidigare 86 vilket jag tycker är kanon!. H&Ms bebystl är normalt lite större än andra märken vilket betyder att Heiley som normalt ligger på 92/98 kan ha en tröja på babyavledningen i stl 86 fortfarande. Såg därför en jättefin klänning på just babyavdelningen jag funderar på men får kolla lite hur stor den är för den är tänkt att ha till sensommaren/hösten och då kanske hon inte kan ha den om den sitter perfekt nu.
 
Finns nu i stl 92 på H&M
 
Och så lite kläder från ZARA:
 
 
 
 
 
 



sommaren kom till slut

Ja det verkar så iallafall!. Känns tyvärr lite tråkigt för man hann nästan acceptera att det inte skulle bli någon sommar i år. Nu är den äntligen här och det är väll bara och tänka om då:).
 
Bara för det fina vädret ska vi ta oss iväg till badhuset och bada!. Det blir första gången i år och ännu har vi inte vågat oss till någon sjö eller liknande men det blir nog och ta sig till vår sjö här i Skärblacka iallafall någon gång innan sommaren är slut:). Snart är det ju dax och börja jobba igen. Renoveringen har dragit ut lite på tiden tyvärr så siktet är nu inställt på att det kommer öppna den 6 eller 7 augusti så vi får väll se om det hinner bli klart till dess:).
 
Föresten så fick Heiley en present när hon fyllde 1,5 år i  onsdags. Vi köpte ett kök till henne från Ikea och jag är såå nöjd!, mycket bättre kvalite än alla hemska plastkök som finns att köpa på leksaksaffärer. Heiley hade ett i plast förut men hon kunde putta omkull det. Det här är i trä och mycket finare och tåligare:)
 
 
 
 
 
 
  



Lite till mig:)

Hej vänner!
 
En härlig måndag i blåsvädret spenderade vi inne i stan. Det är sällan vi shoppar inne i stan då vi som sagt bor utanför Norrköping så tycker vi det är mer värt att åka till någon av handelscentrumen utanför stan istället för att krångla sig in mitt i stan, dessutom behöver man inte betala dyr parkering för en shoppingrunda:).
 
Idag blev det därför att inhandla lite nytt till garderoben. Först hittade jag ett par träningsskor som var mer behövligt än någonsin!. Mina är gamla är helt trasiga så för att skona kroppen lite tyckte jag det var dags att införskaffa nya. Hittade därför ett par snygga röda joggingskor från Adidas och deras Adizero som är deras lättviktssko. Kan vara kul och ha lite färgglatt till träningen eller vad säger ni?:).
 
 
 
Sedan hittade jag en supersnygg poncho på vero moda. Jag gick bara förbi och blev störtkär direkt!. 199:- är inte fy skam det heller:) så den är numera i min garderob:).
 
Föresten vaknade jag imorse och var lite halvdålig. Känner att jag börkar bli förkyld igen:(. Tänkte dock trotsa det och köra lite lättidag iallafall. Insane abs tänkte jag köra från Beachbody insanety så får jag röra lite på fläsket iallafall:).
 
Träningsvärksstatus= 100% sedan igår hihi:)



Heiley 1,5 år idag

Det är inte klokt vad tiden går fort!, man behöver bara titta på sitt/sina barn för att förstå hur fort tiden faktiskt går. Idag blir Heiley 1,5 år!. Jag kan knappt förstå hur fort det gått, det var väll nyligen jag var gravid? och så trött på att gå och vänta på att hon skulle komma. I slutet av graviditeten var jag mer eller mindre ett nervvrak eftersom jag gick över tiden med 11 dagar!. Ut kom en liten liten tjej på 3565g och 54 cm lång. Idag väger hon (säkert) något på 13 kilo och är väll i runda slängar 87 cm kanske?.
 
Tänk att hon en dag kommer att bli en stor och ståtlig tjej:)
 
Heiley bara några timmar gammal:)
 
och nu 1,5 år:)



Avslutat mitt andra pass idag

Andra passet blev styrka i vårt "hemmagym". Körde igenom kroppen md en övning på varje muskelgrupp och 3 set. Det kändes skönt och jag hade konstigt nog kvar mycket energi trots att det var dagens andra pass. Passet tidigare blev turbojam cardio i 40 min och styrkepasset blev nog 50 min långt. Det var mitt tredje pass denna vecka och det känns riktigt skönt och komma igång. Känner mig redan lite tightare i kroppen trots att vikten inte rört sig knappt.
 
Min tanke är iallafall att lägga mer energi på cardion och konditionen. Jag har nog aldrig prioriterat den utan har alltid haft muskelbygge som prio 1. Ska bli kul och se hur den strategin funkar:). Jag behöver ju bli av med en hel del mammahull som fortfarande sitter kvar.
 
Som vanligt har jag ju min inspirationskälla till hands och det är inte mindre än Jennifer Nicole Lee:)
 
 
 



Hibiskuste- det nyttiga teet

 
Tänkte jag skulle ge er ett litet tips så här på söndagseftermiddagen:). Jag är inget större fan av teer då jag tycker dom utlovar en massa goda smaker men det är sällan dom smakar så mycket som jag vill. Ett te har länge varit min och Andys favorit och det är te av torkade hibiskusblommor!. Det är så gott och det ger en stark röd färg och smakar massor!. Dessutom är det grymt nyttigt då det innehåller en massa antoxidanter och  antocyaniner. Det sägs också ha en antibiotisk effekt. Vi dricker det därför ofta när vi känner oss lite sjuka, om vi har hemma vill säga:). Igår köpte vi 100g för 50kr och nu sitter jag här och mumsar på det:). Heiley fick smaka lite och hon gillade det direkt!. Vill man ha ut maximal effekt måste det som sagt vara rena blommor. Många teer innehåller hibiskus men det är oftast små mängder. Det är alltid bäst med 100%:).
 
Jag kommer ihåg när vi var i egeypten. Då blev vi bjudna på hibiskuste för första gången. De hade en hel blomma i!, helt färsk!. Det var då jag blev kär i teet och nu köper jag det helldre än andra teer, visst det kostar men kostar det så smakar det:). Det sägs även att teet har druckits sedan faraoernas tid i egypten så gissa om drycken måste vara gammal:).
 
 
 
 
  



Pain in the fucking as!

Har precis avslutat dagens pass. Fy fan vad jobbigt det var!, jag har nog aldrig pressat mig så hårt i hela mitt liv. När det värker i ryggen, bröstet och lungorna brinner!,så kändes det idag!. Mitt första pass var turbojam 45 min cardio sedan 5 min efter at passet slutat gick jag ut och joggade/sprang. Jag slog faktiskt mitt rekord med råge!. Jag har ju sprungit 3 gånger hittills och förra gången sprang jag 2,28 km på 20:03 min och detta pass var jag hela 4 min snabbare! och sprang på 16:17! Snacka om att man blir skitglad!. Jag hade nog räknat med någon min snabbare men 4 min är ju mycket!. Sedan kan jag lova att jag pressade mig till max också!. Det enda som drev mig de sista metrarna innan det var dags för "nedvarvning" var viljan att springa fortare än förra gången och det gjorde jag!. Jag gjorde 3 små korta andningspauser med kanske ett par sekunders powerwalkvila men jag var så nära att göra en fjärde men jag bara vägrade!, jag sa till kroppen att den enda vilan du får är att jag saktar ner lite lite på tempot och det var faktist tillräckligt för att slippa stanna. Jag kände mig på något konstigt sett så stark och även om jag var så trött efter passet innan så hade jag sån energi att jag bara skulle i mål för varje pris!. Nu får vi se vad nästa pass blir för tid:).
 
 
 
 
Ni vet ju att jag hatar och springa!, mest för att det är så jobbigt. Det tar ju tid innan man kan springa obehindrat och det är det som får mig att lätt sluta. Nu däremot har jag något att sträva mot och sedan när den här rundan är för lätt så kommer jag så klart utöka den.
 
Igår föresten gjorde vi en investering för vår hälsa, jag och familjen:). Vi köpte nämligen etthantelset med 20 kilosvikter, 2 st kettelbells 8 och 4 kilo. Inte nog med det fick Heiley ett par 1 kiloshantlar, rosa dessutom som hon gick runt med:) så söt:). Idag gick vi till Top formula butiken och köpte triple protein så nu har vi lite att starta med iallafall:).
 
Det är svårt och fånga Heiley på bild nu för tiden:).
 
 



Mitt i morgonkaffet

God morgon!
 
För mig blev det lite sovmorgon i morse. halv 9 väckte Andy mig och jag kan säga att det var mer än välbehövligt!. Jag har blivit så extremt trött nu igen, jag känner mig aldrig helt utvilad och oftast kommer jag inte igång förrän vid lunchtid och jag går vanligtvid upp mellan 7-8 på morgonen). Nu börjar jag dock vakna till efter lite kaffe och strax ska vi ta en liten promenad och hoppas att lillskruttan somnar i vagnen.
 
Vid 13 kommer en vän till mig som jag inte träffat på välidgt länge, vi lär ha mycket och prata om vill jag lova:).
 
Igår beställde jag hem lite nytt till hemmet igen:). 2 gardinpar med passade kuddfodral och även 2 passande påslakanset. Jotex har just nu världens rea och jag kunde inte motstå att beställa. Jag beställde även 2 andra kuddfodral som jag tänkt ha i Heileys rum tillsammans med passande gardiner men dom var tyvärr slutsålda så skynda fynda nu!.
 
Dessa gardiner och kuddfodral på bilden
Och dessa till Heileys rum:)



Det är så kul!

Ni kan inte förstå vad jag tycker det är kul och köpa nya fina saker till hemmet, jag bara älskar inredning!. Det är en hobby som tyvärr kan bli ganska kostsam. Dock försöker jag köpa något litet ibland som förhöjer och idag blev det endel roliga saker.
 
Vi har ju som jag säkert sagt tidigare ingen micro eftersom vår förra vi hade var inbyggd i köket och ingick på så sätt i köpet för dom som köpte huset. Idag åkte vi därför iväg och köpte en. Sedan hade rusta rea på mattor så då passade vi på och kasta ut den gamla som jag ångrade lite att vi köpte, den passade inte alls in till varken soffan eller soffbordet+ att den är så jobbig att göra ren. Det var ju en ryamatta med långa strån vilket gör att det lätt hamnade skit mellan stråna. Nu köpte vi en "korthårig" ryamatta i mycket bättre färg dessutom och lite mindre som passar super till både soffan, soffbordet och stilen jag är vill ha. Färgen är därför ljusbeige med vita inslag:).
 
 
Jag kunde ju inte motstå och köpa en superfin PUMA tröja till Heiley, dock i en ganska stor stl nämligen 104 men då kan hon växa i den och tröjer gör ju inte så mycket om dom sitter lite pösigt:).
 
'
 
 
 
 
 



Instagram

Nu får ni även följa oss på instagram. Där lägger jag upp bilder på inredning, och allmänna bilder om vad som händer i våra liv:-). Sök på elinorlilja




Jorden slår tillbaka

Det är jag nästan helt säker på!. Än så länge har det inte varit någon form av sommar utan bara en massa regn!. I Polen slog en tornado ner helt oväntat. Jorden håller på och slå tillbaka, frågan är bara hur länge jorden kommer palla med detta tryck innan den ger upp helt, det är nog bara en tidsfråga. Alla dessa filmer om naturkatastrofer som Armagedon, the core, 2012 och ja ni vet nog vilka jag syftar på är ju bara filmer och filmer som jag verkligen tokälskar men att filmerna är så pass mycket sanning trodde jag inte. Man vet att det skulle kunna bli så på riktigt men det blir ju i så fall inte under in eller mina barns livstid men nu har jag börjat undra om det kommer ske ganska snart?.
 
Enligt Mayafolkets kalender tar den slut december 2012, varför undrar man ju då?, hade dom förutspått något som vi inte kunnat ana?. Ibland blir jag bara så arg på oss människor, det finns fortfarande folk som tror att dessa vänderfenomen är helt naturliga och har alltid funnits i olika utsträkningar. Dessa blundar nog bara för verkligheten. Vad jag minns så har jag alltid haft sommar när det ska vara sommar och vinter på vintern under min uppväxt. Jag har nog heller aldrig varit med om så mycket regn som kommit. Jag läste här om dagen att detta kallas naturkatastrof av "de mer kunniga".
 
Ni ser ju bara småland!, klass 3 varning pga av stora regnmängder och översvämmningar och det är här i Sverige? där vi sällan märker av något alls. Tänk då hur mer utsatta längder har det?. Enorma översvämmningar, torka som aldrig tidigare, djur och människor som dör.
 
En bild från Mariannelund och översvämningen där. Bild från google.
 
Jag och Andreas diskuterade det där i morse, tänk om nasa sitter och vet en massa saker som vi "vanligt folk" inte har en aning om. Kanske vet dom mer än vi om vad som håller på att hända?. Vem vet? om vilken dag som helst kanske det sätts in en extrasändning om hur läget är och att det är så kritiskt att människan inte kommer klara sig och vi utplånas? ungefär som day after tomorrow.
 
Jag ville bara skriva av mig lite, nu säger jag inte att så är kommer det garanterat att bli men man målar ju fan på väggen när det regnar så oerhört mycket och det verkar aldrig ta slut. Man hör bara mer och mer saker som händer så det är klart man blir orolig.
 
Vad tror ni själva?, är ni oroliga?
 
 
 
 



Småpiff och småjogg

Ibland är det de små sakerna som gör helheten. Igår var vi in till stan och köpte en jättesöt miniorkide som jag tänkte skulle prydda köksfönstret. Det blev så mycket finare! och mer levande!. Vi har inte kunnat ha några blommor tidigare eftersom vi hade katter men nu är det fritt fram igen:). Tidigare köpte jag en liten grön växt som också pryder köksfönstret och mer kommer det bli!. Min lilla Orkide fick sig en väl passande kruka till också:).
 
 
Det blev även lite träning igår. Jag har ju inget schema för tillfället utan kör det jag känner för och har ork till och igår blev det i form av Turbo jam styrka 30 min och lite jogg/powerwalk i 19:58 min 3,2km som dagen innan. Dock körde jag rundan på 1 min kortare igår jämfört med dagen innan så nu har jag något att jämföra pass till pass. Även om det inte går direkt fort i dagsläget så har jag något och sträva efter och det är att göra samma runda fortare och fortare.
 
Nu blir det en snabbis in till stan och ev fika hos mormor och morfar.
 
Kram på er ochha en skön lördag!



Guldgruva hittad!

God morgon!
 
Här har dagen börjat för ca 1,5 timme sedan. Det var en liten heiley som kom in i sovrummet i morse och inte ville sova längre:). Jag själv hade dock kunnat sova 5 timmar till kände jag!.
 
Igår kväll somnade Heiley redan vid strax över 19 så jag hade lite tid till träning vilket inte är allt för vanligt. Det blev ett pass turbojam på 45 min vilket är ett slags bodycombatpass fast med lite inslag av dans. Därefter kände jag att jag hade mer att ge och gav mig därför ut och gick en powerwalk. Eller det var nog en promenad med inslag av jogg kan man säga (vill inte säga intervaller eftersom jag bara sprang när jag kände för en pulshöjning). Det blev iallafall en blandning av jobb och powerwalk i 20 min och sedan hittade jag en klätterpyramid för barn som jag körde armhävningar emot och gjorde någon form av rodd för ryggen men man liksom blir hängandes under och drar sig upp (haha jag med mina bra förklaringar hihi).
 
Föresten har jag hittat en riktig guldgruva när det kommer till träning. Skolan som Heiley kommer att gå på sedan "parkskolan" ligger typ 3 min från oss (vi ser skolan från vårt hus)  har ett superbra utegym, iallafall enligt mig!. De har en form av hinderbana med tunnlar, klätterrep, däck att springa över, stenar att hoppa mellan och armgångsställning, hur bra som helst!. Tänka sig att ett så litet samhälle som vi bor i har sånna fina guldgruvor till träningsställen:). Tänkte vi skulle gå dit någon dag och göra bort oss lite för blackaborna haha!.
 
Pga av träningen igår så vaknade jag idag med ömma halsmandlar, nåja bara det stannar där så är jag glad:) så det inte blir värre.
 
Nu ska här göras iordning sedan får vi se vad dagen bjuder på:)



Vår nya hall

Det blev en trip till Ikea idag för att införskaffa en hängare till Heileys kläder som vi ska ha i hallen. Nu är hallen i stort sett klar, det enda som återstår nu är att jag ska ta mig an och måla vår skohylla vit men det får bli ett senare tillfälle för nu är vi helt möra efter att ha hållit på snart 2 veckor med flytten. På Ikea köpte vi även en ram till vår familjebild som vi inte kunnat ha uppe pga av rambristen men nu sitter den i en silvrig ram:). Blev supernöjd med hallen och den nya ramen:).
 
 
 
Vår nya hall!. Ny hatthylla, spegel och klädhängare till Heiley allt från Ikea.



Det börjar ta sig

Hej vänner! Nu sitter man här i soffan efter en långpromenad och lite lunch. Vi bor på vårt nya ställe, vårt radhus och jag är än så länge helnöjd!. Jag har inte sovit så hårt som jag gjort dessa nätter på väldigt länge!. Vi börjar så smått komma tillrätta men än så länge är det fortfarande lite kartonger här och var. Jag har bokat vår första tvättid i tvättstugan så nu ska jag tvätta sånt jag inte har kunnat tvätta tidigare, stolsöverdrag, täcken, och lite annat smått och gott. Senare kommer det lite bilder på vår lägenhet men jag vill komma i ordning mer först då håll ut!. Massa kramar Ellie




Ett totalt kaos!

Hej vänner!
 
Det känns lite småträligt just nu. Hade skrivit ett låångt inlägg för ett par dagar sedan om allt som hänt men så bara försvinner allt. Snacka om att man blev sur!, därför orkade jag inte skriva en gång till sådär har ni anledningen till utebliven uppdatering:).
 
Här hemma är det ett totalt kaos med massor med kartonger precis överallt och möbler som står överallt!. Jag vet inte varför men jag mår så psykiskt dåligt av att se allt i totalt kaos och att jag heller inte har kontroll över det. Har aldrig varit så tidigare men nu känner jag bara att jag inte vill flytta, det är för rörigt och tar så mycket energi, energi som knappt finns. Det ska bli skönt när allt är klart sedan!. Det är heller inte lätt och flytta med en dotter som sliter framallt man packat ner, precis som om det blir mindre kaos då?, tror inte det:).
 
Mellan dessa packningar så har vi även hunnit med en Ullaredsshopping. Kan säga att det var grymt skönt och komma iväg. Heiley hade vi så klart med oss med vetskapen om att det kunde bli totalt kaos. Det är inte lätt att ha med en 1,5 åring på ställen där det vimmlar av folk och en unge som vägrar sitta i vagnen. Jagoch Andy har dock bestämt att uppfostra henne så att hon ska få vara med på ALLT vi gör, i stort sett. Där hon får och kan vara med ska hon med även om det blir en mental utmaning så är det viktigt att hon får vara med och lära sig hur man beteer sig i folksamlingar. På väg dit var det dock inga problem alls!, inte heller påväg hem. Hon sov större delen av vägen och när hon var vaken var hon glad och pratade osh skrattade. Det var väldigt skönt vill jag lova. Det är ju trotsallt 4 timmar enkel resa, jag blev riktigt stolt över henne:).
 
 
Väl på Ullared hittade vi en del roliga saker, kläder, sängkläder, gardin, leksaker, ramar etc. Här nedan en liten lista på lite av det roliga vi köpte:):
 
Monopol classic 149:- (hemma kostar det 400-500!)
Täcke till Heiley 149:-
Påslakanset prinsessa 99:-
True blood box med 5 skivor 299:-
30*40 ram 32:-
Hello kitty knoppussel 20:-
Kastrullset till Heiley 119:-
iphoneskal med pärlor 59:-
Iphoneladdare till bilen 59:-
Hissgardin vintage home 59:-
 
Denna ursnygga höstjackan köpte jag till Heiley på Ullared för bara 169:-! stl 98
 
 
Det var lite av det vi köpte men totalt sett köpte vi 60 varor för 3100:-, det är inte illa det:).
 
Nu ska jag strax träna lite här hemma, hoppas jag får plats i detta kaos:)
 
kramar
 
 
  





Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0