Hibiskuste- det nyttiga teet

 
Tänkte jag skulle ge er ett litet tips så här på söndagseftermiddagen:). Jag är inget större fan av teer då jag tycker dom utlovar en massa goda smaker men det är sällan dom smakar så mycket som jag vill. Ett te har länge varit min och Andys favorit och det är te av torkade hibiskusblommor!. Det är så gott och det ger en stark röd färg och smakar massor!. Dessutom är det grymt nyttigt då det innehåller en massa antoxidanter och  antocyaniner. Det sägs också ha en antibiotisk effekt. Vi dricker det därför ofta när vi känner oss lite sjuka, om vi har hemma vill säga:). Igår köpte vi 100g för 50kr och nu sitter jag här och mumsar på det:). Heiley fick smaka lite och hon gillade det direkt!. Vill man ha ut maximal effekt måste det som sagt vara rena blommor. Många teer innehåller hibiskus men det är oftast små mängder. Det är alltid bäst med 100%:).
 
Jag kommer ihåg när vi var i egeypten. Då blev vi bjudna på hibiskuste för första gången. De hade en hel blomma i!, helt färsk!. Det var då jag blev kär i teet och nu köper jag det helldre än andra teer, visst det kostar men kostar det så smakar det:). Det sägs även att teet har druckits sedan faraoernas tid i egypten så gissa om drycken måste vara gammal:).
 
 
 
 
  


Matilda Åkerlund

Var köper du ditt? Jag köpte ett paket på MixMat, men är alltid på jakt efter fler! Har jättesvårt att hitta hibiskusté..

Svar: Jag köpte mitt sist i linköping på ikanohuset men jag brukar vanligtvis köpa det på stan kaffekompaniet eller vad det nu heter. Tror det ska finnas på hageby i kahls butik också för det var i den butiken jag köpte fast i linköping.
Elinor Lilja

2012-07-26 | 12:27:39 | http://matake.blogg.se
Anonym

Tack, ska kolla runt på stan, Mvh Alex

2014-01-05 | 13:32:23 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0