Veckan inledd!

God morgon!

Då var veckan inledd och jag har precis ätit frukost, min vanliga grötfrukost med massor med mjölk och kanel *mums*. Heiley ligger fortfarande och sover som en stock och har drömt sååå sött nu på morgonen. Hon drömde tydligen om något hemskt för hon började gråta och prata om vartannat, stackare.



Dagen idag bjuder inte på något speciellt för min del. Tänkte ta mig en liten promenad med hunden och Heiley i vagnen. Tänkte ev testa en ny sträcka så vi får se om jag hittar hem igen hihi.

Snart blir det lite kaffe tror jag, har fått tillbaka den där kaffekärringen i mig sedan graviditeten. Dock vet jag inte om det är bra eller dåligt men men haha. Beroende har jag aldrig varit utan kan ha uppehåll väldigt länge utana tt känna något alls (halva graviditeten drack jag inte kaffe. Innan grav kunde jag dricka upp mot 5 koppar om dagen *ops*). Mitt mål är faktiskt att kunna utbilda mig till barista inom en snar framtid då jag älskar kaffedrinkar av alla slag:), det passar mig utmärkt:).

Nehe nu ska jag kolla till lilla tjejen. Vi hörs kanske senare!

Ha en bra dag!



Anders

Mycket som passar dig utmärkt som sedan rinner ut i sanden... Istället för lägga dina privata pengar på flumutbildningar i kaffekokning och kostscheman kanske det är bättre både för er ekonomi samt dina framtidsutsikter att få jobb gå en KY utbildning eller liknande?



2011-03-21 | 11:56:26 |
Ellie

Nu är ju frågan vad "mycket" är. Dessutom vet jag vad jag vill och det är huvudsaken. Ky utbildning hittar jag ingen, speciellt inget jag är intresserad av som ligger i norrköpingsområdet. Nu när jag är mamma måste jag tänka mig för lite, jag kan inte sticka iväg flera veckor/år/månader för att plugga utan måste ha hyfsat nära. Dessutom är barista allt annat än bara kaffekokning, det är trotsallt en yrkesutbildning och cafelivet växer så det behöver inte vara så svårt att få jobb inom det sedan om man väljer en hyfsat bra utbildning.

2011-03-21 | 18:18:17 |
Anders

Spontant känns det efter ett par år här på bloggen som att du vet vad du vill ca 1-2 mån i stöten max sen ändrar du helt inriktning. Givetvis ska man testa osv men om man granskar sin omgivning inser man rätt snart att de som har ett jobb de kan försörja sig på har tagit mer "handfasta" vägar dit. Barista/PT/makeup osv osv utbildningar är främst till för att göra den som säljer utbildningen rik.

2011-03-21 | 20:27:59 |
Ellie

Anders: Ja men ibland ändrar man sig vilket man får göra. Just vad gäller cafe/butik så har jag alltid älskat det så att välja en sån utbildninggör bara att det blir ännu roligare. Just inom cafeområdet finns det bara korta utbildningar i form av en dag eller som den längsta är 12 veckor men detta är i göteborg vilket kan vara väldigt svårt som sagt för mig att ta mig dit och jag kan heller inte bo där med tanke på att jag har barn så då får man ta det som finns så är det.



Ska man gå en mer "ordentlig" utbildning så ska man ha den orken också och den viljan vilket jag inte har och ännu mindre nu när jag har en familj och tänka på. Nej som sagt den utbildningen nöjer jag mig med.

2011-03-22 | 14:12:20 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0