Efterkontrollen

Hej på er!

Då var efterkontrollen hos barnmorskan gjord och allt såg jättebra ut!, allt har läkt jättefint och jag hade starka bäckenbottenmuskler vilket är rätt konstigt eftersom jag inte alls knipit som jag borde men men man ska absolut inte klaga:). När jag endå var där passade jag på och göra min första cellprovtagning också.

Jag frågade henne lite om det här med träning. Jag frågade om det var ok för mig att börja träna på allvar nu och hon sa att det var helt ok!. Sedan frågade jag henne om det var något jag borde tänka på, jag menar det finns ju sååå mycket på internet som säger att man ska vänta si och så länge med att göra vissa saker som tex löpning, knäböj etc men enligt henne finns inga rekomendationer. Man får helt enkelt känna efter, så länge man inte får ont är det bara att köra på. Hon drog ett ex och det är ju dessa elittränande personerna som sätter igång och toktränar 1 vecka efter förlossningen och dom har varken fått framfall eller någon annan komplikation. Det känns ju skönt och veta att det är grönt ljus för jag lyssnar ju helldre på min BM än på internet om man säger så.

Därför säger jag så här:

Är du sugen på att träna och känner dig återställd?, har du haft en komplikationsfri förlossning? kör på i din egen takt. Känner du att du vill köra hårt på gymmet och kroppen tillåter så varsågod!. Kroppen är duktig att säga ifrån om något skulle vara fel, då gäller det bara att lyssna på den!.

På tal om att lyssna på kroppen så har jag sååå himla ont i mitt knä idag efter gårdagens lilla "olycka" om man nu kan säga det. Jag kan inte räta ut benet ordentligt när jag går eller sitter så det behövs nog vila för min del. Dock tänkte jag gå till gymmet och köra rygg och axlar (blev lite fel igår) och det är ju så långt ifrån benen man kommer så det tänkte jag köra på.

Nu blir det att laga ordning lite käk men vi hörs senare!



Angela

Hej hej! helt rätt! Den enda som vet hur det känns i din kropp är du själv. Så det är ju ganska självklart att låta bli övningar som på nåt sätt gör ont eller inte känns ok. Men, det finns en muskelgrupp som man ändå bör köra med förstånd första tiden och de är magen. Man måste vara noga med att känna efter så den " gått ihop" känn efter genom att göra en liten crunch samtidigt som du känner efter med fingrarna på magen. Det ska inte vara mer än ca två cm mellan muskelväggarna. Strävar musklerna åt " felhåll" kan man få en bestående liten bula sägs det. Låte ganska klokt och logiskt. Sen i början rekomenderas endast statiska magövningar,främst plankan...den ska vara absolut bäst! Man bör alltså undvika crunches och övningar som sträcker ut magmusklerna.



Det var mitt lilla råd... Lycka till med att komma tillbaka till formen igen. Jag kommer följa dig!! Så upp med massa schysta övningar här i bloggen... Lite tips o inspiration är alltid kul!

2011-03-29 | 16:11:39 |
Anna

Skillnaden mellan elitränande tjejer och "vanliga" tjejer oavsett vilket nivå de motionerar på är ljusår. Deras kroppar är ju sedan barnsben designade att tåla stryk :-)

2011-03-30 | 14:37:44 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0