En lugn tisdag

God kväll!

Då var det snart dax att sova lite efter en lite snurrig men lugn dag. Var egentligen meningen att jag skulle träffa min vän Claudia men då jag hade så ont i magen och runt bäckenet/ryggen så ska vi ta det imorn istället. Då blir det en fika på stan. Idag har det annars blivit en massa prat om försäkringar hit och dit då det kom en försäkringsrådgivare och pratade om barnförsäkringen på trygg hansa och om vi ev ville byta våra försäkringar till deras. Det där med barnförsäkring är ju en hel djungel!!, hur ska man veta vilken som är bäst?!. Vi funderar ändå på att ta Moderna försäkringar eftersom vi har några försäkringar där redan men än så länge är det rätt öppet. Skaffade iallafall en gratis gravidförsäkring på trygg hansa eftersom den var gratis och den räcker tills bebisen blir 6 månader och nu under graviteten. Dock måste man endå teckna en barnförsäkring sedan när hon kommer eftersom gravidförsäkringen inte täcker allt. Som sagt det är en djungel haha!.


Det är så smidigt med stor mage!. Min har blivit så stor nu att jag kan använda den som bord!, hur smidigt som helst!. Måste säga att jag ser lite sliten ut! men det bjuder jag på!:)

Har varit lite duktig idag också och städat lite, plockat ordning viktiga papper och satt i pärmar. Man blir lätt lite slö när det gäller sånt så jag ordnade till det lite, ska fortsätta en annan dag också tänkte jag.

Nu har jag iallafall gått in i nionde månaden och jag måste säga att det är en magisk gräns då det känns som att nu kan man börja räkna ner dagarna!. Det är tom mindre än en månad kvar till beräknat BF datum och ju mer man tänker på det desto mer nervös blir man då förlossningen gärna gör sig påmind. Dock har jag bestämt att försöka tänka på den så lite som möjligt för jag kan ju faktiskt inte göra så mycket, vill hon ut så vill hon och jag kan inte springa ifrån förlossningen när det blir som jobbigast. Bara att inse att dagen kommer fortare än man tror.

Nu ska jag lägga mig. Tjejen där inne buffar runt som vanligt och hon sover mindre och mindre på dagarna nu vilket betyder att hon är rätt duktig på att sova på nätterna...just nu....iallafall:).



Lene

Jag har gravförsäkring hos trygghansa, den som man betalar för,då det är bra ersättning OM det skulle uppstå komplikationer för barnet, mamman eller pappan. Tror vi gav 650 kr för from nu tills barnet är 6 månader. Vet folk som har haft gratisförsäkringen som inte har fått hjälp när det uppstod komplikationer vid dotterns födelse. Därför kände vi att 650 kr är en billig och bra peng för en bra försäkring. Den börjar gälla from dagen du betalar den så våran bebis är fullt försäkrad nu i magen. Kul att det är dax snart, spännande! Lycka till med allt.

2010-12-14 | 23:22:13 |
Ulrica

Ja att vi båda verkar friska är definitivt det viktigaste! Hennes röreslemönster har ändrats sig nu de senaste två dagarna och försöker febrilt känna om hon kan ha vänt sig, och fattar inte riktigt hur hon ligger nu, men vågar inte hoppas... På fredag är det bm i alla fall så då får vi svart på vitt om hon ligger kvar åt fel håll.



Ja vi har bestämt namn faktiskt, Alsira. Har ni?



Fy vad jobbigt det värkar med dina smärtor där i ryggen och magen! Stackare!



KRam!

2010-12-15 | 09:30:00 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Lene: konstigt att du bara behövde betala 650:- för nu kostar den tydligen 1050:- vilket jag tycker är rätt dyrt!. Var inne på familjeliv och enligt vissa där så täcker inte den försäkringen något knappt även om de skriver det. Det var tydligen många som fått avslag på ersättning trots att de skrivit att det skulle täcka. Det enda som den tydligen ska täcka (vad jag förstod) var vid CP-skada. Detta gjorde att vissa skrev till plus och hoppades få ett repotage om detta då många tyckte det var fel eftersom dom säkert tjänar massor med pengar på den. Många ahr därför hoppat denna försäkring. kram på dig och lycka till med magen!

2010-12-15 | 15:21:03 |
Ellie

Ulrica: ja visst är det viktigast!. Om hon har ändrat rörelsemöster så hoppas jag verkligen att hon vänt sig!. Det konstiga är att bebisar kan tydligen sparka hur som helst även om de har vänt sig. Min tjej kan ibland sparka på sidan om magen vilket jag inte försår riktigt hur det kan gå till men det är klart, hon har ju händer också hihi. Jag känner mest sparkar eller knuffar precis under brösten/början på magen och ibland känner jag även henne slå längst ner när magen precis börjar.

Utalar man namnet på bebisen som det stavas?. Ja vår tjej ska heta Heiley (vanligaste stavelsen är Hailey men vi vill att alla ska utala det med E och inte A). Känner du av några krämpor?...stor kram!

2010-12-15 | 15:29:31 |
Lene

Ledsen, jag skrev fel! =)

Vi har försäkrat bebis hos länsförsäkringar. Det var ju trygg hansa som vi inte gillade! Som sagt så är det en stor djungel där ute.



Kram.

2010-12-15 | 16:18:43 |
Anonym

Japp, uttalas precis som det skrivs :)



Heiley, vad fint!



Jag har inte känt av några krämpor än, däremot har jag fler sammandragningar än tidigare, men inga som jag skulle beskriva som krämpor. Har du känt av några?



Fasen, tror det är ett litet huvud jag känner mellan revbenen nu... Suuuck! Ja ja, nästa vecka ska jag träffa narkosläkare i alla fall, så får ge allt tills dess, annars får jag väl helt enkelt acceptera läget och ställa in mig på ett snitt helt enkelt.



KRAM!

2010-12-15 | 16:19:54 |
Ulrica

Jo, det var jag som kommenterade (glömde nog skriva det?!) förresten!



Och jag fattade precis beslutet att hoppa amningskursen. Egentligen hade det väl varit intressant men orkar ärligt talat inte ge mig ut i kylan och ta mig in till stan för det! Får väl förhöra dig annars, om du nu går! ;)



2010-12-15 | 16:22:51 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Lene: jaha ok ja vi funderar lite på Moderna Förs som sagt. Det är väldigt svårt och veta vilken försäkring som täcker mest och vad som är viktigt för innan man vet något om sin bebis är det ju svårt och lägga en bra försäkring. Man får väll helt enkelt gå på pris och magkänsla:).

2010-12-15 | 21:25:29 |
Ellie

Anonym: ja sammandragningar är inget att leka med, dock är jag sååå van vid dom eftersom jag känt dom och haft många varje dag under hela grav vilket jag även har nu men tänker som sagt inte lika mycket på dom. Annars har jag börjat känna väldigt mycket krämpor nu sedan jag tror att en bit av slemproppen lossnade. Har fått foglossning (iallafall vad jag tror att det är) som gör skitont, Isciasnerven gör ajaj ont hela tiden på höger sida och grymma stickningar "där nere". Var glad att du slipper om du nu gör det:). Fast samtidigt kan jag tycka att då känns det som att det går åt rätt håll:).



Snitt kan ju vara positivt det med för då slipper du ju kanske alla värkar och smärta från förlossningen eftersom det blir planerat. Har dom konstaterat att du inte kan förlösas vaginalt? för vad jag vet så ibland gör dom undantag ifall man är tillräckligt "bred" över bäckenet.



KRAM

2010-12-15 | 21:31:59 |
Ellie

Ulrica: jo jag förstod att det var du som skrev:). Ok men du får helt enkelt fråga om det är något du undrar!, du är alltid välkommen och fråga precis vad du vill:)...kram och lycka till med magen så länge

2010-12-15 | 21:34:25 |
Linda Ljungkvist

ja jag kunde oxå använda min mage till bord och det va ju hur praktiskt som hels så det saknar ajg lite faktiskt hehe....min sambo va avundsjuk på mig för att ajg kunde använda min mage till bord ville han oxå kunna göra sa han hehe ;) hoppas lillan kommer ut snart kram

2010-12-16 | 12:30:45 |
Helena

Är där någon komplikation på listan du inte lyckats pricka in under din graviditet? Kollar man på en lista över vanliga krämpor tror jag nog du lyckats pricka i varje väl synkat med var du är i graviditeten. Imponerande och föga förvånande!

2010-12-16 | 15:46:48 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0