Det där med vagn?

Ja det tycker jag är en svår fråga. Vi är väldigt sugna på att köpa en ny då vår "gamla" är rätt dålig vad gäller sittdelen och sufletten. Eftersom jag bytt till sittdelen nu men vill ha Heiley liggandes i den så blir det att sufletten inte går att dra fram så mycket som jag vill vilket resulterar i att hon ofta får solen mitt på sig vilket inte är bra!. Har därför kollat runt lite på andra vagnar (då framförallt sittvagnar som går att få liggandes helt). Jag har dock inte hittat någon snygg som jag gillar och som dessutom är bakåtvänd. Det är ju på tapetern nu att man inte ska ha små barn framårvända förrän de är MINST 1 år då de dels kan bli överstimulerade och få andningsstopp om det blåster för mycket på dom i vagnen. Sedan finns det dom som påstår att barn som sitter framåtvända pratar och skrattar mindre eftersom de inte ser sina förlädrar och blir pga det även otrygga. Jag listan kan göras lång men var hittar man en bra, snygg vagn som är bakåtvänd och som man kan ändra till framåtvänd och som max får kosta 3500?. Någon som vet?.


Har kollat på denna som jag älskar!, sufletten är stor och når långt ner vilket jag gillar väldigt mycket nu när jag går mycket på promenader. Nackdelen? den är bara framåtvänd!.

Sedan har vi kollat lite på ny bilbarnstol då Heiley börjar växa ur sin. Vi har flyttat upp bältet till sista delen för länge sedan och benen börjar komma utanför bilstolen så vi funderar på att köpa en större dvs nummer två efter "nyföddastolen". Vi hittade en som det var erbjudande på babyland.


Denna har vi också kollat på. Går dena tt få i en annan färg är det ju så klart bonus:). Någon som har den?, vad tyckte ni om den?.

Idag har jag och Heiley annars varit hos grannen (som vanligt) och badat i deras pool. Så skönt nu när det är så varmt!. Heiley har varit så gnällig idag vilket jag förstår för hon blir sååå het. Det där mes att ha heltäckande kläder pga solen på bebisar det skulle jag aldrig kunna sätta på henne för hon blir verkligen dösvett av att bara ha blöja och linne så nej, naken vore bäst hihi.


Min stora tjej som kan stå nästan själv!, balansen är så klart inte den bästa men styrkan är det inget fel på!. Bilderna tagna i helgen.






Sitta går också bra men ibland tror jag att hon tror att hon kan hoppa över att lära sig sitta för när jag sätter henne ner spänner hon benen och försöker ställa sig upp genom att dra i mina händer. Om jag hjälper till så ställer hon sig upp:)..Är sååå stolt över min tjej.

Nu ska jag gå ner för här uppe är det dövarmt!...kram





Oskar

Byta vagn redan? Frans sitter i sittdelen nu och det går utmärkt. Synd att ni köpte en med så dålig kvalitet, det blir inte billigare i längden. Barn bör sitta så de ser föräldrarna till 2 årsålderna tycker jag.

2011-06-09 | 06:04:34 |
Ellie

Oskar: ja det är ju tyvärr så. Liggdelen var väldigt bra men sittdelen var mindre bra. Jo visst vill jag helst ha henne åt mitt håll men vad gör man?. Vill ju inte riskera att hon får massa sol på sig när vi är ute och promenerar heller.

2011-06-09 | 16:35:44 |
Anonym

Tips, det går att köpa till en sufflett som skyddar mot solen. Billigare än en ny vagn ;)

http://www.cloudystockholm.se/

2011-06-09 | 16:52:15 |
Linda Ljungkvist

hej! jag har nu bytt så viktor sitter framotvänd för att han satt o vred sig o ville se framot,tyckte att det vore jobbigt o sitta vriden så nu sitter han framotvänd och han stor trivs :) så ja tycker att man ska vända när man själv tycker dom e redo för det, Viktor sitter jämt o e glad fast han siter framot. Så gör som du själv tycker det e mitt bästa råd lyssna ej så mycket på alla andra följ ditt hjärta du vet vad som e bäst för ditt barn. kram kram

2011-06-09 | 19:15:25 |
Nettis

Vi köpte ju en vänd bar vagn på sidan lek mer, är en leksakssida som är jätte rolig :) Finns andra sidor med som har olika kampanjer på vagnar bara bus är en annan med, bara kolla runt men det bästa är ju att åka till babyproffsen och kolla man vill ju ha en vagn som håller länge.Det där med att byta bilbarnstol hon sa det på babyproffsen att man inte skulle väga under 10 kg om man ska ha en sån där större så vi fick vänta fast Neo inte fick plats i sin riktigt.Tänk oxå på att testa att den går in i billen annars blir det inge kul:(Bara fråga mig om ni är osäkra ring om ni vill. Lycka till Krama

2011-06-09 | 19:44:52 |
Ellie

Anonym: Tack för tipset! men det har jag funderat på redan. En annan anledning till varför vi vill byta vagn är också för att hjulen brukar lossna (dock inget farligt så men ibland när man ska svänga vagnen så kan något av dom lossna). Bra vagn annars men är lite trött på den faktiskt men ska absolut fundera på det!. Sedan om jag köper en ny vagn så kan jag ju ha den betydligt längre eftersom det är en ren sittvagn.



Linda: ja det är ju rätt svårt och veta om hon är redo eller inte men skulle få låna en kompis emmaljungavagn som är framåtvänd för att se hur hon reagerar, detta innan vi köper ny vagn ifall hon inte skulle vara redo ännu.



Nettis: ja alla säger ju så olika. Han vi pratade med på babyland (chefen) han sa att man ska vänta minst 6 månader innan man byter men det är väll som du säger, det handlar ju om vikten mer än åldern. Sedan hatar hon sin bilbarnstol men men det är väll bara och vänta, dock kan man ju alltid köpa en för att ha senare, bäst att passa på liksom:). kram på dig

2011-06-09 | 23:42:00 |
Ulrica

Hon är så sööööt! Alsira älskar att försöka stå nu, spänner benen järnet när man ställer henne upp. Balansen som sagt har vi en bra bit kvar på! Ha ha, de är ju bara för goa!



2011-06-10 | 07:48:08 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Ulrica: haha ja dom är roliga! det kan ju som sagt vara bra att lära sig sitta innan man lär sig stå:), men de har vilja av stål och det är ju bara för gosigt:)...kram på er båda!

2011-06-10 | 13:10:40 |
Linda Ljungkvist

ja men det e ju jätte bra att ni kan göra det emmaljunga sufletterna är jätte bra för dom kan man dra ner ända ner så man täcker om dom sover då slipper man oxå främlingar som vill fram o hälsa då förstår dom oftast att dom sover :) hoppas ni hittar en bra vagn som ni kommer att trivas med sen.

2011-06-10 | 15:07:23 |
Ellie

Linda: Ja jo men jag tycker dessa emmaljunga så vanliga. Nästan alla har ju dom, visst då kanske den är bra men jag gillar att stå ut från mängden och då speciellt vad gäller färgval så då tar jag helst en vagn man slipper välja svart i:)..

2011-06-13 | 09:38:58 |
Linda Ljungkvist

jo dom e ju det,dom flesta väljer ju den vagnen,men det e ju oxå för att dom e bra. Ja men då ska du ju absolut köpa en vagn som du tycker står ut ;) såg den och tyckte den va snygg som ni valt.kram

2011-06-13 | 10:17:24 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0