Vecka 41+0 idag (V:42) eller BF+8

HMM ingen bebis här inte och man börkar bli väldigt trött på det här. Jag sitter och småfixar med hennes kläder då jag tvättade hennes mörka kläder igår så passade jag på att stryka dom idag och hända upp igen i hennes garderob. Nu är allt fixat innan hennes nedkomst men det verkar INTE som att hon vill komma ut alls. Det är väldigt lugnt så jag antar att den adra hinnsvepningen inte gjorde någon nytta. Dock vet man ju inte om det har hänt något "invärtes" så att säga men några värkar eller liknande har INTE tilltagit. Sedan har man ju hört att om allt blir helt lugnt så kan det bara säga poff så är förlossningen igång så det hoppas vi på. Andy är nu påväg hem och är ledig imorn och hela helgen (börjar jobba natt söndag kväll) så jag hoppas hon verkligen jinner komma innan nattjobbet för det har jag varit sååå orolig över då många bebisar väljer att komma på just natten. Är han då inte hemma så blir man ju som sagt lagom nervös.

Har tom suttit och funderat på recinoljametoden vilket en hel del gravida använder sig av när dom gått över tiden. Det är en starkt laxerande olja som tydligen kan sätta igång förlossningen MEN problemet är att man kan känna sig magsjuk och kan även stressa bebisen eftersom det drar igång en hel del i kroppen. Vissa påstår tom att det är farligt men det ska det tyligen inte vara enligt min BM (tror det beror på hur mycket man intar). Dock kommer jag nog bara vänta eller ev köpa hallonbladste för det ska tydligen vara bra för livmodern och stärka den+ att man blöder mindre+ att livmodern återhämtar sig mycket snabbare efter förlossningen så det är ju bara positivt!.


Byxorna jag fick av mina föräldrar igår, tvättade och klara!.

Nu blir det lite käk..vi hörs!

Anonym

Hur många dagar går man över tiden innan de sätter igång förlossningen? Om det hjälper att gå ut och gå mm varför rör du inte på dig mer? Du kanske inte orkar? Jag vet inte, har aldrig fött eller kommer inte föda några barn.

2011-01-20 | 16:39:46 |
Michaela - I Väntan På Lillfisen

Fina byxor =) Håller alla tummar o tår för att det kommer igång snart så ni får eran lilla tjej till er!



kram

Ellie

Anonym: ja en graviditet räknar man till 40 veckor (280 dagar). Dom brukar dock säga att man ska ha i åtanke att gå +-2 veckor från det utsatta förlossningsdatumet, det vill säga man kan gå upp till 42 veckor innan man anses vara "överburen". Gr man över 42 veckor så sätter man normalt sätt igång förossningen (kan skilja lite på olika län). I mitt fall skulle de senast sätta igång mig i vecka 42+2 dagar dvs lördagen den 29 januari. Promenader är inte alltid säkra metoder. Barnmorskor brukar säga att man ska vara vilande så mycket som möjligt innan förlossnigen för att spara/ladda energi och inte trötta ut sig i onödan. Dock går jag minst 1 lite längre promenad om dagen (Är inte jättelång promenad kanske men tillräckligt så jag klarar av den:)). Sedan försöker jag på andra sätt röra mig så mycket som möjligt ex städning, vardagsaktiviteter etc.

2011-01-20 | 21:31:37 |
Ellie

Michaela: tack gumman!

2011-01-20 | 21:32:47 |
Sabina

Usch vad marigt det måste kännas att inget händer Elli. Men jag håller alla tummar och tår för att Heiley kommer ut innan söndag. Innan Andy ska jobba menar jag. Lycka till ännu en gång. Kram på er.



Ps. Prova INTE ricinoljan bara, har själv läst en massa negativt om den metoden. Det är bättre att du mår så bra som du bara kan och har dina krafter kvar sen ifall du måste sättas igång senare. Ha det gott.

2011-01-20 | 21:43:05 |
Ellie

Sabina: Ja lite marigt är det ju faktiskt. Nej ricinolja ska jag inte testa men däremot har jag nu varit och köpt Hallonbladste på Life för det kan hjälpa livmodern att dra ihop sig och man kan blöda mindre under förlossningen+ att livmodern drar ihop sig snabbare efter förlossningen. Har även hört att vissa fått sammandragningar som startat förlossningen så vi hoppas på det, te är ju allt annat än farligt hihi...kram

2011-01-20 | 22:22:17 |
therese

fin blogg :D allt bra?

2011-01-21 | 14:04:51 | http://nattstad.se/thereseej



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0