Packa BB väskan- Lista att ha med

God kväll!

Idag är ingen bra dag alls!. Har mått så dåligt hela dagen med extrem huvudvärk och svidande ögon och allmänt väldigt hängig. Har haft så ont pga av foglossning dessutom så jag knappt kunnat gå alls. Jag hoppas detta tyder på att förlossningen är väldigt nära för nu börjar det bli riktigt jobbigt och det värsta är nog nätterna. Även om jag sover hyfsat så är det en hel värld att vända sig då det gör så förbaskat ont! samtidigt som jag får sammandragningar bara jag vänder på mig *aj aj* nu får hon komma!.

Hur som helst så tänkte jag nu skriva en lista över vad jag packat med mig till BB eftersom jag fått förfrågan om att skriva ett sånt inlägg. Därför tänkte jag nu göra det:). Jag tog en lista från internet och la till lite saker som jag tyckte att jag själv behövde och borde behöva under min tid på BB. Då jag tänkt ligga över åtminstånde 1 dygn om det finns plats så har jag tagit hänsyn till detta. Skriver exakt vilja klädersplagg jag tagit med också så ni vet vad jag ansett vara viktigt för det beror ju även på vädret hur man kommer klä den lilla:). Här kommer det:


Bilden lånad av en annan blogg på metero vet dock inte andressen dit. Hoppas det är ok att jag lånar den!


Till Bebisen:

*Några blöjor (ifall vi inte skulle åka hem direkt efter BB vistelsen)

* ett par strumpbyxor

* En stor mjuk filt att ha bebisen i och som man kan ha i bilbarnstolen till hemfärden

* 1 par strumpor

* 1 par tossar

* 1 tunn mössa

* 1 body i stl 50 och 1 body i stl 56 då jag inte vet hur stor tjejen kommer vara när hon kommer

* 1 par tunna byxor i stl 50 och 56 av samma anledning som ovan

* 1 par lite tjockare polyesterbyxor om det skulle vara riktigt kallt

* en tjock mjukiströja med huva

* 1 pyjamas 

* Overall att ha till hemfärden


Till Mig och Andy:

*Kamera med laddare (eller videokamera men vi kan även spela in video med våran så det fick räcka)

* CD skivor 2 st då jag vill lyssna på musik under förlossningen. Valde Westlife eftersom jag kan slappna av bäst med dom i bakgrunden!

* Mobil och mobilladdare (mobilen kan jag inte packa ner men det är tänkt att den ska hinna med också:))

* Ett par tofflor till mig

* 1 par ombytestrosor (man vet ju aldrig vad som händer)

* 1 amningströja

* 1 par mjukisbyxor till mig och Andy

* 1 T-shirt till Andy

* 1 tjocktröja med dragkedja till Andy så han kan ha bebisen innanför och på så sätt hålla henne varm 

* En påse lösgodis för energin under förlossningen

* En sportdryck till mig och en cola till Andy, även där för energins skull

* strumpor

* korta mjukisshorts till mig

* En bok till mig

* Amningsinlägg

* en kortlek

* Lapptoppen med laddare

* Hygienartiklar

* bilbarnstol att ha till hemfärden

* BM jornalen med blodgruppspapper och en förlossningsplan

* Id kort

* parkeringspengar

* Mat till pappa (Andy valde 2 st gorbies eftersom de är lätta att ta med och värma) sedan finns det alltid kiosk och cafe ifall det inte skulle räcka. 

Nu ser det säkert ganska mycket ut men glöm då inte att jag verkligen varit detaljerad. Detta rymmer i vår skötväska och en rullresväska (av mindre typ) och ajg tror jag fått med mig allt. OM jag skulle komma på något mer så kommer jag uppdatera listan efter hand och kommer då skriva det jag lagt till i fet stil så ni vet vad jag lagt till.

Båda väskorna och bilbarnstolen ligger redan i bilen och är 100% redo om förlossningen skulle starta:).

Hoppas detta hjälper er som är gravida och glöm inte att ta med er saker som just ni känner att ni behöver för som sagt alla är olika och detta tycker jag är viktigast för mig att ta med. Tänk efter hur ni vill ha er förlossning och glöm inte energin!. Det sägs ju att man förlorar lika många kalorier som en maratonlöpare per timme dvs ca 500 kcal/ timme under förlossningen (självklart är detta bara ungerfärliga siffror) men glöm då heller inte att en förlossning kan vara väldigt många timmar allt från 1 timme till 50 timmar!. Detta betyder att man behöver all näring och energi man kommer åt för att orka.

Nu ska jag sova lite för det kan behövas!. Det är ju faktiskt lika viktigt som näringen under förlossningen för när som helst kan förlossningen vara igång. Har man då inte sovit kan det bli riktigt tufft. Dessutom kommer ju bebisen kräva många timmar av dig som mamma så passa på och vila och sova nu när du kan!.

God natt och sov sött!







Madde

TIPS ta med gainomax! Det är jag så glad att jag gjorde, fick ju inte i mig någon mat på hela natten så den räddade mig :P



Kram, jag längtar till att få se henne!

2011-01-06 | 12:03:53 |
Jonas

Hej! Du skulle skriva en handbok om att vara gravid och att föda barn när man läser så märker man att du verkligen har tänkt till o planerat imponerande.Jag har hört om folk som bara låtit tiden gå o så vips så föder dom, nej tacka vet jag välplanerade förlossningar. Om jag skaffar barn vill jag ha Ellies handbok i barnafödande.

LYCKA TILL

2011-01-06 | 13:05:41 |
Lina Kuijl

Låter jättebra, men en sak jag kan säga är ta mer fler bodies! Vi var kvar på BB i fyra dagar, går nåt lite fel el amningen krånglar kan ni bli kvar ännu längre. Wille fick springa ut och köpa fler bodies då de på BB var ENORMA!! Dock kan du nog skippa blöjorna. De på sjukhuset är libero och pampers och man kan sno med massor hem. =)



En egen skön kudde (GULD värt i bilen) och sen på BB var för mig ovärderlig. Vetekudde var också underbart!

LYCKA TILL!!!! Trots att jag hade en marddrömsförlossning så är jag så avundsjuk på dig, det du har framför dig är det häftigaste som finns. Tips bara är att gå in i förlossningen med HELT öppna ögon. Jag blir så full i skratt när jag läser mitt förlossningsbrev. INGENTING blev som jag ville från början. Det blev bra til slut men allt blir inte alltid som man tänkt sig.. =) kram på er!

2011-01-06 | 16:10:41 | http://fitnessguru.se/lina
Ellie

Madde: ja men du det var ju en bra ide!. Då får man ju i sig både protein och kolhydrater!. Tack för tipset!. Hör av mig när hon kommit!, kram

2011-01-06 | 17:04:55 | http://ellielilja.blogg.se/
Ellie

Jonas: åhh man tackar!. Ja man hinner ju reflektera en hel del under en graviditet och jag jag vill ju vara så förberedd som möjligt för att minsska stressen så mycket som möjligt. Man hinner knappast läsa på, införskaffa, packa etc när dagen D är där. Packa BB väskan gjorde jag tidigt just för att vara säker så man inte glömmer något. Har ju ´även skrivit om min förlossningsplan typ 3 gånger eftersom jag ändrat mig lite på vägen och så också, allt för att jag ska veta att jag inte kunnat göra något mer vad som än händer. Tack ännu en gång för dina trevliga ord!...ha det bäst!

2011-01-06 | 17:09:57 | http://ellielilja.blogg.se/
Ellie

Lina: Hej gumman och tack för din kommentar!. Som sagt det är alltid bra och veta vad andra har med sig för vissa saker tänker man inte ens på när man packar. Visserligen kan man ju inte ta med sig hela hemmet till BB men det är alltid bra och veta:). Det där med blöjorna var bra att du sa, kanske ska skippa dom då?. Bodies har vi hemma så vi får väll skicka hem någon så de kan hämta mer om det skulle behövas:). Som sagt! tack så mycket för dina tips!..massa kramar till dig och Leo

2011-01-06 | 17:13:51 | http://ellielilja.blogg.se/
Lina Kuijl

ja nej alla är olika! ja har ni så lätt att nån kan åka hem och hämta så skit i det! =) hehe. ang blöjorna så fick vi nog med oss 20 st hem med skötunderlägg mm... =) Jag menade inte att skrämma upp dig med det jag skrev om att det inte blir som man tänkt sig. Menar bara att man gått så himla länge och förberett sig inför förlossningen mm. Jag trodde jag visste exakt hur jag ville ha det och hur allt skulle bli men man vet verkligen inte i förväg. Jag trodde jag skulle vilja ha massage/mental peppning/tens mm av min man men jag ville inte ha honom i närheten när jag hade värkar. Det trodde jag ALDRIG. Menar bara att man kan undvika att bli så besviken om man går in från början med ett öppet sinne.



Om jag skulle kunna göra om något annorlunda så skulle jag läst på om amning mer innan. Men man kan ju ha tur också att det funkar direkt.

Eller vet du vad? Skit i alla tips. Allt kommer bli heeelt suveränt hur du än gör innan och det kommer bli din lyckligaste dag någonsin, oavsett! =)

Lycka till, vi tänker på dig. Är det något du undrar så tveka inte om att fråga. Kram

PS// Lider med dig med foglossningen och sammandragningarna. Vet hur jobbigt det är. styrkekram

2011-01-06 | 18:13:07 | http://fitnessguru.se/lina
Ulrica

Heje!



Jag har också börjat lite smått med min BB-väska :) Håller i detta nu på och tvättar alla babykläder en gång först, de besprutar ju alltid dem med massa kemikalier för att de ska hålla sig snyggare på galgen i butiken, så det är ett tips om du ej gjort det!



Jag vet inte hur lång hon är, lillan i magen, men skallbredden var den 29/12 92mm, lårbenet 68 och bukdiametern 117mm, säger väl kanske inget om längden men ändå :)



Fy fasen vad segt med din foglossning, jag börjar känna av lite i ljumskarna och framförallt på kvällar och nätter, men det är inte alls i närheten av vad jag skulle kalla smärta.



Låt oss få föda snart nu!!!



Kramar!

2011-01-06 | 19:04:50 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Lina: ja blöjor har jag ju en hel del här hemma men det går ju alltid åt så jag tackar och tar emot om man får så mycket hihi. Självklart blev jag inte skrämd av det du sa om förlossningen. Jag vet att man nog borde ha ett öppet sinne men att man kanske ändå skriver det man vill iallafall innan för man vet ju inte, det kan ju komma till användning. Min man kommer nog få vara med om ett och annat endå för jag kommer nog se till att han har och göra endå även om han nu ev inte skulle få massera mig hihi, något ska väll gubbarna göra haha. Som sagt man vet aldrig hur det går för även om man ställt in sig på normal förlossning vaginalt så kanske man får göra ett snitt iallafall och då har ju ens planering ändå spruckit. Jag tror jag kommer ha ett rätt öppet sinne under förlossningen för man vet ju aldrig hur man reagerar innan.

Ja det där med amning är något jag varit lite dålig på att läsa om, hann aldrig gå på amningsinfo heller men jag antar att man får suga ut information från BM och andra personer på BB/BMC etc. Det löser sig väll alltid på något sett iallafall:).

Tack så mycket för dina varma ord!, det betyder verkligen mycket! att det trotsallt finns folk som stöttar och som vet hur det kan vara att vara gravid (jag vet att du hade det riktigt jobbigt). Lovar att höra av mig om jag undrar något!.

Styrkekram från mig och lilla bebisen:)

2011-01-06 | 21:33:12 | http://ellielilja.blogg.se/
Ellie

Ulrica: Ja just det! det har jag helt glömt!. Tänkte faktiskt göra det men glömde bort det helt och hållet (gravidhjärna kallas det). Får kanske passa på och göra det nu innan hon kommer:). Har tvättat sängkläderna iallafall så det är gjort:).

Nja dom måtten sa väll egentligen inte så mycket så det får väll bli en överaskning helt enkelt:).

Hoppas du slipper den riktiga foglossningen!, problemet är att samtidigt som jag har FL så kan jag få sån fruktansävrd menssmärta helt plötsligt och det gör ju inte direkt mindre ont då...

Håller koll på dig ifall något skulle hända:). Kul att se ve av oss som föder först hihi, kanske samtidigt vem vet:)..

massa kramar

2011-01-06 | 21:40:33 | http://ellielilja.blogg.se/
Ellie

Ulrica: Ja just det! det har jag helt glömt!. Tänkte faktiskt göra det men glömde bort det helt och hållet (gravidhjärna kallas det). Får kanske passa på och göra det nu innan hon kommer:). Har tvättat sängkläderna iallafall så det är gjort:).

Nja dom måtten sa väll egentligen inte så mycket så det får väll bli en överaskning helt enkelt:).

Hoppas du slipper den riktiga foglossningen!, problemet är att samtidigt som jag har FL så kan jag få sån fruktansävrd menssmärta helt plötsligt och det gör ju inte direkt mindre ont då...

Håller koll på dig ifall något skulle hända:). Kul att se ve av oss som föder först hihi, kanske samtidigt vem vet:)..

massa kramar

2011-01-06 | 21:40:44 | http://ellielilja.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0