Funderingar

Nu sitter jag här med full mage då jag precis ätit lite middag. Snart blir det träning men min stora fundering är!, VAD FAN SKA JAG KÖRA!?.

Jag skrev en kommentar till härliga Lina (http://fitnessguru.se/lina) som födde en liten son för några månader sedan om hur hon gjort med träningen så här direkt efter förlossningen. Hon hade mycket större problem innan sin förlossning med foglossning etc så jag tänkte att om hon kan träna tidigt efter förlossningen så kan jag. Dessutom är hon en riktigt trevlig tjej som jag gärna frågar om jag har några frågor då jag litar på henne. Så här skrev hon:

Hej tjejen! Jag har läst allt jag kommer över nu samt pratat med barnmorska, läkare och sjukgymnast mm om träningen efter förlossningen. När det gäller folk som känner sin kropp så väl som du och jag och som tränat ordentligt förut så gäller inte riktigt direktiven på samma sätt... Har du dessutom haft en relativ enkelt förlossning så kan du ta upp det ett snäpp nu. Jogga INTE men däremot blir det mjuka rörelser på crosstrainern så där kan du sakta börja komma igång. 10-15 min kan vara bra att börja med nu för att stegra varje gång. Undvik också hopp och övningar där du står bredbent (då lederna i bäckenet fortfarande är lite överrörliga) Du kan så fort du känner dig bekväm börja med LÄTT styrka. (Jag började efter ca 2 veckor) Bara fokus på kontakt och teknik. (Perfkt tillfälle att förbättra tekniken.) Sen massvis med plankor och bålstabilitetsövningar. Köp en pilatesboll!! GULD värt! Ska lägga upp en film med tips på övningar. Kör plankan så ofta du bara kan! Kommer ett inlägg med hur jag tränat sen.
Lycka till och fråga på om du undrar nåt. Jag har som sagt tagit hjälp av massvis med kunnigt folk! =)
kram till dig och superfina dottern. Grattis än en gång!!!

Så nu är jag sååå taggad att börja köra igång!!. Dock är jag osäker på vad jag vågar köra och inte. Vill så gärna hoppa på pump it up videon då jag saknat den men där är det ju en del hopp också, visserligen kan man säkert köra hoppen i Lightverison och bara småstutsa om ens det. Får se hur man gör men testar man inte så vet man ju inte om man klarar av det heller. Annars kör jag hip hop abs cardio för det är också grymt kul men inte superjobbigt och trots att det är magträning så aktiverar man den på ett helt annat sätt än vanlig magträning.

Nåja jag får väll fundera på saken.







Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0