Det där med att amma på offentliga platser

Jag blir så arg!. Satt inne och kollade lite på bebisforum (bla minbebis och familjeliv) och där var det en tråd om amning och trådskaparen var sååå förbannad på mammor som ammar sina bebisar på offentliga platser och att det var såå äckligt och hon menade att man kan väll f*n gå in på toaletten och göra det. Jag kan säga att det var många som var emot hennes argument däribland jag!. Att amma sin bebis är väll bland det naturligaste som finns och det ska man väll kunna göra på vilka platser som helst så även en restaurang om det skulle behövas. Bebisen "håller" sig väll knappast om den är hungrig. Ska mammorna sitta inne hela dagarna bara för att de ammar?. Nej det var det värsta tråden jag har läst!. Dessutom hur snällt är det att låta sin bebis äta på toaletten?, skulle man kunna göra det själv när man är på restaurang? nej inte jag iallafall. Sedan kan jag säga att jag inte direkt brukar slänga fram tutten var som helst även om jag skulle vilja det. Anledningen till varför jag inte gör det är helt enkelt att jag inte är 100% bekväm i amningen ännu och då speciellt eftersom jag oftas måste ta av mig tröjan för att amma och jag vill gärna inte sitta halvblottad i BH rakt upp och ner på någon plats. Dock kommer jag garanterat att göra det när jag känner mig bekvämare.


En annan anledning till att man drar sig för att göra det är för att det trotsallt finns personer som denna trådskapare som faktiskt tycker det är äckligt (trot eller ej) och jag vill inte ha arga blickar eller bli tillsagd när jag råkar ge Heiley mat (skulle antagligen inte bry mig men ni förstår kanske vad jag menar). Sån tur är finns ammningsrum på en del köpcenter nu för tiden men långt ifrån alla ställen har det!. Det borde bli lika obligatoriskt som en toalett. Sedan påstog denna också att det trotsallt är ett kvinnobröst och att man inte ska blotta sig med att visa tutten för alla. Då kan man undra var världen är påväg!. Män kan med lätthet slita av sig tröjan på sommaren och inte är det någon som hajar till då inte!. Men en kvinna skulle genast få 1000 arga (och kanske intresserade) blickar på sig. Varför undrar jag? bröst är väll bröst? vare sig som är stora eller små?. Det finns ju faktiskt tjocka män/killar som ibland har större bröst än en kvinna men det är fortfarande helt ok. Vi kvinnor borde faktiskt också få gå barbröstade på sommaren (jag själv vill inte men men det borde vara en smaksak isåfall ). Var tvungen att ventilera mig lite. Vad tycker ni om denna fråga?

Anonym

Ja det är verkligen konstigt att det inte är samma regler som gäller för alla!



Ja jag är helt säker på att det kommer bli supermysigt,längtar som fasen!



2011-02-17 | 14:20:06 |
Maria

Inte bara det att bebisen kanske inte ska behöva äta på toaletten av hygieniska skäl.. Ska man sitta där inne hur länge som helst då när det kanske finns folk som verkligen behöver gå på toa.!?..Vissa ställen har ju bara en toalett.

Man kan ju faktiskt sköta sin amning smakfullt när man är på en offentlig plats och kanske sitta lite avskilt eller liknanade men nog måste ju bebisen kunna få i sig mat...

Om dom tycker det är så äckligt med folk som ammar... Titta inte då.. :)



Hoppas allt är bra med er gumman... Massa kramar Maria

2011-02-18 | 11:43:43 |
Ellie

Maria: Håller helt med dig där!, tänk om alla ammande mammor skulle kupera toan på restauranger och andra ställen då skulle ingen få gå på toa och det är ju endå det en toalett är till för och inte amma på om man säger så:). Precis som du säger, TITTA INTE DÅ!!. Oss är det förövrigt bara bra med!. förutom tandvärk som gör mig galen!...massa kramar på dig

2011-02-18 | 17:23:23 |
Ulrica

Vem vill äta på toaletten! Inte min bebis i alla fall!



Jag skiter fullkomligt i det där, men känner absolut igen mig, jag har absolut tänkt tanken "undra om de stör sig nu eller tycker det här är osmakligt", men jag har bestämt mig för att SKITA FULLKOMLIGT I DET! Mitt barn ska få mat och näring när hon behöver!



Hittills har jag ammat på två rätt "stiffa" Östermalmsrestauranger - en lördagkväll 2 ggr, och en på kvällen på Alla Hjärtans dag - fick inte en blick! :) Sen på en hotellbar och säkert på 10 fik :) Faktum är att alla som tittat har bara lett mot mig (kan i och för sig tillägga att det alla gånger varit kvinnor)!



Däremot tycker jag som ammande mamma att man kan vara lite diskret och kanske inte kasta runt med lökarna alltför hej vilt, särskilt om man är på typ restaurang en lördagkväll.



kram

2011-02-24 | 09:29:23 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Ulrica: Det är bra att du skiter i det för det skulle jag också gjort. Eftersom jag har ganska lite mjölk så blir hon så sur och grinig efter ett tag och det är också en anledning till varför jag helst inte ammar offentligt. Dock hoppas jag ju få igång den och då blir det amning offentligt som gäller hihi.

2011-02-24 | 12:46:31 |
Sofia

Jag känner inte dig och har själv inga barn men blir ändå så otroligt förbannad på folk som tycker så där. Babyn kan väl inte råför att den föds in i en galen och sexfixerad värld där kvinnors bröst är mer ett objekt för män än vad de egentligen är skapade att vara, små barns näringskälla. Stå på er mammor och skäms inte över att amma. Om ni slutar skämmas så kanske till slut dessa stirrar inser hur natrligt det är att barnet ammar.

2011-10-26 | 08:40:46 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0