Ammar som en galning!

HUA!! jag tycker jag sliter fram tutten hela tiden för att amma. Jag bestämde mig för att amma varannan timme istället för var 3 dje timme för att försöka få upp produktionen och att göra Heiley lite gladare:). Det har gått jättebra och jag har passat på att samla upp mjölken som läckte från motsatt tutte som jag inte ammade för när man ammar ena tutten så läcker det från den andra. Höll en flaska under och försökte mjölka ut lite sjäkv också under tiden hon tuttade. Det blev ca 25 ml på ca 3-4 amningstillfällen vilket INTE är mycket men men alltid något.

Har precis gett henne den slurken jag fick ihop och herregud vad fort det gick!, det var riktigt populärt!. Nu är hon sååå lugn och tyst och värkar jättenöjd. Fan att det är så dyrt med amningspump för annars hade jag garanterat köpt en. Jag får väll mjölka själv men det är absolut inte smärtfritt vill jag lova!.

Det blev ingen träning idag även om jag planerat det. Eftersom Heiley fått tillgång till mat i stortsett hela tiden så har hon knappt sovit något alls idag för hon har väll helt enkelt fått mer energi. Dessutom har jag inte fått lämna henne mer än 5 min för då har hon gråtit. Nu när jag gav henne flaskan med mjölk så blev hon ju som sagt lugn och jag kunde passa på att diska *HURRA!*.

Nu ska jag kolla på familjen annorlunda och sedan blir det nog att lägga sig i sängen och gosa med bebisen:).


En bild från här om dagen när Heiley låg och sov hos pappa, Sötare får man leta efter:). 

Petra

Ett litet tips är att testa ta en varm dusch innan du handmjölkar. Det fick fart på flödet i mina tuttar. Rann nästan av sig själv:)

2011-02-22 | 14:53:48 | http://peplan.blogg.se/
Petra

Kom på en sak till. Det finns mjölkuppsamlare att köpa på apoteket eller i barnbutiker. Det är som en liten kupa som man lägger i bh:n som samlar upp den läckande mjölken. Mycket bra tyckte jag så slipper man sitta med en flaska eller annat för att samla upp. Blir lätt lite söligt. Jag tyckte det underlättade när jag ammade.

2011-02-22 | 15:09:19 |
Ellie

Petra: Ja sköterskan pratade något om det. Det låter väldigt smidigt faktiskt för det blir lite krångligt att hålla en flaska i ena handen och ev ge tutten med den andra handen. Ska kolla efter en sån!...tack för tipset!

2011-02-22 | 17:38:38 |
Linda Ljungkvist

hej gumman! Om du vill ha en pump så kan du få min,jag fick ju ingen användning för min,kan skicka den till dig om du vill. Du kan ju skicka din hem adress till min mail: [email protected]

kram

2011-02-23 | 12:22:55 |
Ellie

Linda: WOW!! gud så gullig du är!, är du säker att du vill ge bort den?, jag kan betala lite om du vill?. Jag skickar min adress till dig!..massa kramar

2011-02-23 | 15:10:37 |
Linda Ljungkvist

ja gud ja :) den ligger bara här hemma o tar plats,vill bli av med den, ja vi kan väl säga att du betalar vad det kostar att skicka den. tror det blir runt 100kr. Bra då ska jag ta i tu med det på fredag :) kram

2011-02-23 | 20:39:50 |
Ellie

Linda: Ok men kolla upp det mer exakt så jag vet..Tack gumman!..kram

2011-02-23 | 23:44:43 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0