Härlig start på veckan!+ dagsformen

God dag i solen!

Visst är det ett strålande väder ute idag!, vilken härlig start på den nya veckan!. Idag blir det en promenad i fina vädret iannan Andy vaknar efter sitt nattjobb. Heiley har precis somnat vilket hon brukar göra vid lunch trots att hon sov fram till 9.30!. Det är inte lätt och klä på henne nu för tiden vill jag lova!. Lika mycket som man inte vill att hon ska bli kall så vill man ju inte heller att hon ska bli stekhet vilket hon oftast blir trots att hon har tunna byxor och en hoodtröja i vagnen. Det är svårt och få till det så det blir lagom.

Igår blev det en långpromenad i vårvädret och det blev en runda på 60 min. Gymmet lockar inte det minsta nu när det är så härligt väder. Dock har jag inte heller kunnat träna något sedan början av förra veckan för förkylningen att gjort sig påmind. Inte nog med att man haft magsjuka nyligen, nu ska man bli tokförkyld också!. Det kliar konstant i näsan och nyser gör jag hela tiden känns det som, rinner som en vattenkran hihi. Det får bli mycket promenader nu istället och så tänkte jag premiärhoppa hopprep snart också:).

På fredag tänkte jag och Andy åka till Ullared!. Det blir en slags semestertripp dit eftersom vi helst inte vill åka mitt i sommaren då det är som mest folk där. Har ingen lust och stå 3 timmar i kö för att komma in och 3 timmar för att komma ut. Det blir en härlig tripp och vi ska inhandla enhel del bra att ha saker. Ska dels kolla efter en barnmatstolsdyna till Heiley, köpa påslakanset med nalle puh som där bara kostar 99:-! istället för 200 här. Strumpor till Heiley blir det också då dom bara kostar 12kr för 2 par och en hel del annat ska shoppas!. Det blir att åka väldigt tidigt eftersom dom stänger kl 17 då och det tar ca 4 timmar att åka dit inkl någon rast. Ska bli sååå kul!.

Kollade dagsformen lite idag och trots att jag ätit massa skräp i helgen pga av födelsedagar och babyshower så stod vikten idag på 66,5kg så jag hoppas det börjar peka neråt nu!. Jag tar formen just nu rätt avslappnat så alla kilon jag kan gå ner endå är bara bra!. Äter någelunda mindre nu också så det kanske gör sitt förhoppningsvis.

Lite bilder från i morse på dagsformen:


Känner mig som ett sladder men men sedan har man ju fött barn nyligen också:).
-10kg sedan förlossningen. 2,5kg kvar till startvikten.



Lite skillnad är det ju iallafall:P.

Och så dagens frukost: 1 glas apelsinjuice, 3 stekta ägg, 1glas minimjölk, 1 banan

 

Och så några bilder från gårdagens promenad:




Man ser våra hus långt långt bort



Ekonomen

8 timmars bildfärd (t/r) borde innebära minst 70 mil. Man räknar att en mil kostar ca 16 kr(bensin, slitage osv förmodligen är verkligheten ca 20 kr nu med gällande bensinpris) vilket ger 1120 kr (1400). Övriga merkostnader som mat under dagen är då inte inräknade. Kommer ni verkligen spara in 1120 kr på att åka till Ullared och handla?

2011-04-18 | 13:15:22 |
Bille

Hur många år har du haft samma tränings byxor. Eftersom många plagg endast får tvättas på 40 grader blir de aldrig helt rena. En tankeställare kanske? Spara respengarna till Ullared, köp på rean här o laga mat hemma. Det måste bli billigare.

2011-04-19 | 06:26:40 |
Ellie

Ekonomen: ja fas skulle alla tänka så så skulle man ju alltid sitta hemma. Mycket är billigare där och ser man till att köpa "rätt" saker så kan man spara in ett och annat. Sedan har vi etanol och et är mycket billigare än bensin. Visst etanol drar mer men man sparar in bengar nu med tanke på att bensinen är så dyr. Sedan blir det en semester och då vill man ha den lilla trippen det innebär. Det blir inte så mycket semester med att åka till stan direkt.



Billie: då skulle du veta hur ofräscha dina vanliga kläder är!. Dom använder man ju endå mycket mer än träningskläder och nu RÅKAR det vara så att jag gillar dom byxorna och då har jag all rätt att använda dom. Känns välsigt onödigt att kasta helt fungerande byxor och dessutom blir det miljövänligt om man nu ska tänka så. Tvätta kan jag göra sååå ofta med tanke på att jag har egen tvättmaskin så var inte orolig!.

2011-04-19 | 10:38:01 |
Ekonomen

Etanol sliter ännu mer på bilen vilket inte sänker totalkostnaden per mil.



Ser man det som semester är det en sak men inbilla sig att man sparar pengar på att handla på Ullared är ren lögn.

2011-04-19 | 11:35:36 |
Camilla

Men herregud säger jag bara. Vilka problem folk har. Har ni inga liv eftersom ni måste sitta och gnälla över vart Elinor åker eller vad hon har på sig? Jag säger bara sköt er själva och skit i andra.

2011-04-19 | 22:18:18 |
Malin

Åh, du är bara så härligt naiv ibland :)

2011-04-20 | 07:51:44 |
Ekonomen

Camilla: Syftet med att dela med sig av sitt liv i en blogg måste väl delvis vara att man vill ha respons från läsarna? Annars kan man lika gärna skriva en dagbok som man låser in i nattduksbordet.



Mina kommentarer kring Ullared är generella. Jag tycker alla som bor mer än 5 mil från Ullared är idioter som åker dit i tron att de tjänar på det.

2011-04-20 | 08:36:25 |
Ellie

Ekonomen: visst vill man ha kommentarer när man bloggar men så onödiga kommentarer som att säga till en person att inte göra visa saker är något som ingen har något med att göra. Om vi vill åka till Ullared så gör vi det! vare sig vi tjänar på det eller ej. Man tjänar knappast pengar på att åka utomlands heller (gillar inte att resa utomlands heller) trots att det är billigt i landet, då är det annat som kostar istället.Precis som jag sa även i inlägget så var det menat som en semester och något vi tycker är roligt så att tillägga att vi inte kommer tjäna på det var bara onödigt.

2011-04-20 | 13:30:56 |
Ekonomen

Om ingen har med det att göra så skriv inte om det på din blogg.



Åker utomlands gör man för att uppleva något nytt, få vila upp sig eller andra syften. Sällan jag har någon som åker utomlands för tjäna pengar på det.

2011-04-20 | 15:23:19 |
Ellie

Ekonomen: Ja fast nu råkar inte vi vara de enda i sverige som åker till Ullared. Jag har varit där 1 gång tidigare och Andy aldrig så då kan man mycket väl åka. Det är inte direkt såa tt vi gör det ofta. Sedan finns det faktiskt dom som åker dit som kommer från Norrland (ja hela sverige åker dit) och det skulle jag tycka är mer onödigt i såfall.

Man åker inte utomlands för att spara pengar nej men vissa åker till ett land som dom vet man kan handla billiga saker i men sedan kostar själva resan mycket mycket mer istället. Som sagt vi vill kosta på oss lite vardagslyx och därför åker vi dit.

2011-04-20 | 19:07:33 |
Ekonomen

Du resonerar som ett barn. Argument som andra gör också så eller vi är inte ensamma osv är väl helt ovidkommande?



Du och din man vill ha en trevlig minisemester helt enkelt. Varför då försöka argumentera för det med argument som andra placerat hos dig (inbillat dig)?

2011-04-20 | 20:11:34 |
Ellie

Ekonomen: Eller så är det du som inte läser!. Jag har hela tiden sagt att det är en slags minisemester sedan om du väljer att inte läsa det så är det din ensak. Varför bry sig om vad andra gör och inte gör?. Det är INGEN som inbillat mig om något!.

2011-04-20 | 22:13:25 |
Ekonomen

Omtanke om varandra och att lägga sig i varandras liv är det som en gång skapade samhällen.



Coolt att du är den enda människan i världen som tänker helt fritt och inte alls påverkas av andras åsikter :-) Får gratulera till det!



Eftersom du bara varit där en gång och din man aldrig måste ni fått informationen om att där är billigt från tredje part. Ullared gör inte reklam (mer än genom sin TV såpa men där syns inga priser) så myten om de stora pengarna man kan tjäna där är för de flesta inbillning utifrån andra människors observationer.

2011-04-21 | 09:33:05 |
Linda Ljungkvist

håller med camilla,tycker det e väldigt onödiga kommentarer som man igentligen inte ens behöver lägga in på en blogg,visst är det mening med att få kommentarer men era e lite väl barnsliga kommentarer o tjafsa om vart dom vill åka och speciellt om hennes träningskläder. Ni e oerhört barnsliga.

2011-04-21 | 09:44:26 | http://www.metrobloggen.se/kristina86
Ellie

Ekonomen: även om det var så förr i tiden så är det garanterat inte det nu. Nu består samhället bara av en massa svartsjuka och jantelagen gäller för fulla muggar. Jag vet väll själv vad saker och ting kostar här i Norrköping. Mycket är riktigt billigt där och köper man mycket när man är där så borde man spara in pengar. En sak är om man åker dit för att köpa lite (några enstaka klädersplagg etc) men handlar man mycket så tjänar man rätt mcyket pengar på att åka dit. Vet ju inte om du har varit där någon gång men om du inte har varit där så vet du heller inte. Många som åker dit handlar för flera tusen (ja många tusen) och skulle dom köpa samma saker i sin stad hade det garanterat blivit mycket mycket mer och då är det endå rätt billigt med bensin om man ser till att köpa allt vid ett och samma tillfälle så man inte åker dit snart igen. Vet inte om du förstår min tanke men jag hoppas det.

2011-04-21 | 22:19:24 |
Ekonomen

Du kan aldrig tjäna pengar genom att köpa något om det inte är något som genererar avkastning. Så om din plan inte är att köpa prylar där och sedan sälja dom dyrare kan du inte hur billig prylen än är tjäna pengar på den.



En stor del av Ullareds affärside är något som kallas "merförsäljning", vilket enkelt uttryckt innebär att man får sina kunder att spendera pengar på sådant de egentligen inte planerat att köpa. De är alltså billiga med de varor du planerar köpa men får dig även att spendera pengar på sådant du inte visste att du ville ha/behövde förrän du ser deras erbjudande.



Soffan ni köpte idag är ett bra exempel. Ni har inte sparat pengar på att den såldes billigare eftersom den aldrig kommer gå upp i pris igen. Soffans värde är decimerat till det ni betalade och lägre. Utförsäljning/rabatter är alltid en del av marknadsföring/försäljningstrategi.

2011-04-22 | 18:30:18 |
Ellie

Ekonomen: Vad duktig du är!, att jag valde ordet tjäna istället för spara la jag ingen större vikt på utan det är något man bara säger men sedan förstår jag ju att ajg inte tjänar pengar på det utan sparar pengar på det ajg köper som är billigare.



Merförsäljning kan man hitta i ALLA butiker i dagens samhälle och har inget med just ullared att göra. Anledningen till varför butiker plaserar vardagliga varor så som mjölk etc långt in i butiken är just pga av att man ska hitta mer saker att handla på väg dit. Godis vid kassorna då man lätt står i kö och blir sugen är ju den klassiska merförsäljningen. Så du behöver inte berätta för mig vad merförsäljning är då jag jobbat i butik flertalet gånger och vet vad det handlar om.



Hade vi varit och köpt soffan 2 veckor tidigare hade vi kanske fått betala det dyra priset och därför sparar vi alltså pengar på att vi just kom vid det tillfället och inte tidigare i o med att det var kampanj. Det handlar lite om slumpen i det fallet.

2011-04-22 | 23:04:55 |
Ellie

Ekonomen: Och föresten! det vi köpte på ullared var faktiskt sånt som vi hade tänkt köpa eller behövde!, vi hade skrivit en inköpslista på det vi absolut behövde och därför köpte vi inget onödigt krimskrams vilket jag kan tänka mig att många andra gör bara för att det är billigt. Helldre tänker jag till en gång extra än en gång för lite.

2011-04-22 | 23:08:45 |
Malin

Är lite nyfiken på varför du ogillar att resa utomlands. Vad är det som gör att du känner så?

2011-04-25 | 09:14:25 |
Ellie

Malin: Ja du det är en bra fråga. Jag tycker inte det lockar något speciellt att åka utomlands helt enkelt. Det kanske vore kul och åka till något varmt land någon gång och sola och bada men som sagt det är inget som lockar jättemycket. Vi har fina somrar här och det finns sååå mycket att upptäcka här i sverige så jag gillar bättre det faktiskt. Andy känner likadant så det är skönt:)

2011-04-25 | 16:12:23 |
Anders

Att resa handlar ju förutom att sola/bada även att uppleva andra kulturer och därmed lära sig mer om sin omvärld. Det är även en möjlighet till miljöombyte vilket är väldigt viktigt. Är det inget av det som lockar?

2011-04-26 | 16:22:02 |
Ellie

Anders: ja visst vore det kul att uppleva andra kulturer och få lite miljöombyte men jag nöjer mig med att bara åka till ett ställe jag aldrig varit på eller iallafall väldigt sällan. Vad gäller kulturen finns det mycket att lära sig utan att besöka själva landet men visst förstår jag din tanke. Dock är det inget som lockar i massor iallafall. Självklart kommer jag säkert åka utomlands igen men det kommer nog ta ett tag.

2011-04-26 | 23:15:53 |
sarah

Hej Ellie. Hittade av en slump detta inlägg via google. Vill bara säga att "ekonomen" var en total jubelidiot med noll eq verkar det som. Du knäckte verkligen "ekonomen" i dina resonemang, kunde inte ha argumenterat bättre själv! MVh Sarah

2011-08-16 | 10:03:56 |
Ellie

Sarah: Hej vad roligt att du hittade hit!. Ja det finns alltid folk till allt som du kanske märker!. Hoppas du hälsar på fler gånger!.

2011-08-16 | 13:51:14 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0