Andys och min förlovningsdag!

God kväller!

Då var även denna dag snart slut och som vanligt har jag inte gått och laggt mig ännu. Det blev ett lite senare pass på crosstrinern idag eftersom  jag och Andy har förlovningsdag idag. Idag var det exakt 8 år sedan vi förlovade oss och tiden.. ja den bara går. Inte känns det som att vi varit tillsammans så länge men så är det. vad passar bättre än att få ett litet kärleksbarn på det :) för att slå ihop våra gener och bilda en lite männsika som är gjord av oss är det inte helmysigt. Vi har bestämt att bebisen kommer att bli döpt i samma kyrka och med samma präst som vigde oss eftersom hon var helmysig och jättetrevlig. Åsa stöm heter hon och får väll bli vår familjepräst hihi. Vem vet kanske är det hon som kommer konfirmera vår tonåring sedan när den tiden kommer?. Hur som helst så ville vi lyxa till det lite idag och gick och åt på Spicy hot som är vårt absolut favoritställe. Självklart ska man äta kyckling med thailänsk curry och ris. Här kan man bestämma själv vilken starkgrad man vill ha och jag kan säga så här att den mildaste är långt ifrån mild! så jag undrar verkligen hur stark den starkaste är *ihhh*. Jag bara tokälskar stark mat och är ingen mes vad gäller det heller och tycker jag att den mildaste är stark ja då är den stark. Dock är det så otroligt gott att man bara inte vill sluta. Mycke grönsaker är det dessutom wokat bla minimajs, vattenkastanjer, olika paprikor, lök, hyvlad morot etc + den fantastiska cyrrysåsen som bara är mmm!.

Ha ha det låter som att jag är i himlen och lite så är det faktiskt när man äter där.



Träning:
Som sagt så blev det ett kort pass på crosstrainern idag på 20 min. Vill inte köra för långa pass nu när man har en annan och tänka på och detta beror mest på att jag tycker det är så obehagligt när jag får sammandragningar vilket jag hört att man kan få. Jag får det alltid hur lätt jag än kör så jag funderar på att prata med barnmorskan och fråga om det är ok att träna endå för som sagt jag vill ju inte ligga på sofflocket hela graviditeten för det. Dock vill jag ju så klart att bebisen mår bra och det är viktigast!.

Nu blir det lite läsa och sedan ska jag krypa ner och sova. Jag har sovit så oerhört dåligt i natt (går natt) pga av att jag var så orolig eftersom Kiwi betedde sig så konstigt. Vill inte berätta detaljer just nu men det gjorde mig orolig och kunde därför inte sova med tanke på att jag är hemma själv. Gick ändå upp som vanligt vid 08.10 för att gå ut och kissa med henne och sedan satt jag uppe och kollade på svensson svensson så nu är jag rätt trött måste jag säga.

Hoppas ni haft en fantsktisk dag

Massa kramar Ellie


Slänger som vanligt in en inspirationsbild på Jennifer :).

Ewa

Vad jag vet av erfarenhet så kan man träna som vanligt ända fram till sista mån. Hur långa passen är har inte någon betydelse alls. Du kan köra förfullt i 60 min (men inte hoppa så mycket) även 75 min spinning är ingen fara. Har en vän som är barnmorska nämligen. Jag tror det är den vanliga latmasken hos dig som sätter stopp,

2010-09-08 | 16:11:34 |
Linnea

Grattis till er båda!:O) Är så glad för er skull.. Kram Linnea

2010-09-08 | 21:05:07 | http://eranfigaro.blogspot.com
Ellie

Ewa: Nja fast på alla ställen jag läst och även folk jag pratat med säger att man måste vara väldigt lyhörd på kroppens signaler, känns något inte bra så ska man genast sluta med det eller om man har ont,så att du säger att latmasken sätter in hör inte ens till ämnet. Det är många som vill träna (tex jag) men inte kan det pga av olika faktorer. Nu säger inte ajg att jag inte kan träna för det kan jag men det finns sånna och då måste man ju lita på det. Jag vet heller att man inte ska ta i lika mycket när man är gravid utan hålla sig inom en viss puls som inte bör vara över 145 slag/min och jag vet inte om det kanske handlar om att barnet blir stressat men det låter jag vara osagt.

Visst finns det dom som kan träna normalt ända upp till sista månaden men de flesta tror jag saktar ner på träningen dels pga av smärta men också eftersom det är mycket jobbigare att träna med mage. När jag får sammandragningar känns det stenhårt under och över hela magen och det blir väldigt svårt att lyfta benen och känns väldigt obehögligt, så att säga att latmasken sätter in är väldigt felaktigt. Att vara lat är en helt annan sak och som sagt man ska först och främst lyssna på kroppen och barnet för annars är man väldigt illa ute. Har du barn?

2010-09-08 | 21:46:27 |
Ellie

Linnea: Tack tjejen dina ord värmer verkligen! kram på dig!

2010-09-08 | 21:47:19 |
maria

Grattis, ja tiden går fort!



ta inte i för mkt med träningen utan lyssna på din kropp!



kram

2010-09-08 | 22:43:44 | http://lilliss84.blogspot.com/
Ellie

Maria: jo det är lite så jag tänker, aldrig att jag äventyrar mitt barn för att jag ska må bra nej nej aldrig. Dock så länge vi båda mår bra av det är det klart jag tränar!

2010-09-08 | 23:17:22 |
Malin

Att säga att du inte ska gå över ett visst antal pulsslag ser jag som rent skitsnack. Puls är helt individuellt och skiljer sig enormt mycket. För vissa är 145 ett högt värde medan det för andra, som mig själv motsvarar puls vid snabbare promenad. Med ett pulsspann på 60-215 kan jag anstränga mig mer än en puls på 145 för att inte stressa bebisen i magen. Tror som Ewa att du har lätt att hitta ursäkter och undanflykter för att slippa träna, men SJÄLVKLART ska man inte träna om det känns obehagligt. Saken är bara den att om man börjar känna efter kan man nog alltid hitta obehag på ett eller annat sätt. Bit ihop och våga!

2010-09-09 | 07:15:26 |
Ellie

Malin: Jag säger bara vad jag läst på de flesta ställen om just träning. Hittade på ett annat ställe denna text som mer beskriver vad jag menar:



Hur märker jag om jag tränar för hårt?



Ta inte i så det gör ont och håll inte på tills du är helt utpumpad. Lyssna noga till kroppens signaler och sluta när du känner att du tagit i för mycket. Du kommer att ha något sämre syreupptagningsförmåga, och bör hålla dig kring 60 % av din maxpuls under graviditeten. En del kvinnor tycker om att träna med pulsmätare, men du ska inte förlita dig helt till detta, eftersom hjärtfrekvensen kan variera mycket under graviditeten. En bra tumregel är att dra ned på tempot när du känner att det börjar bli svårt att föra ett samtal under träningen.



Sluta omedelbart om du känner dig yr, kraftigt andfådd, matt, får vaginala blödningar, svårt att gå, sammandragningar i livmodern eller känner en onormal avsaknad av fosterrörelser. Tänk dock på att bebisar brukar ligga stilla i magen när mamman tränar.



Detta är precis det jag menar och att säga att jag försöker komma med ursäkter för att inte träna är bara bullshit!, vill jag inte träna så gör jag inte det och behöver därför inte komma med ursäkter bara för att jag har en blogg. Jag tränar när jag känner att jag orkar och så mycket som jag känner att jag klarar av utifrån formen idag. Dessutom upplever alla sin graviditet olika och man kan inte säga att man ska bita ihop och våga och inte känna efter obehag för för man det inte kan man heller inte veta NÄR man ska skulta om det är så.

2010-09-09 | 08:29:12 |
Oskar

Din vaga trogen letar du hinder istället för möjligheter. Följt din blogg länge och det gäller inte bara din träning utan allmänt i livet gällande jobb osv. Ska inte skylla det på dig, oftast är den typen av beteende socialt ärvt från föräldrar.

2010-09-09 | 15:40:34 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0