Ute skiner knappast solen!

God morgon!

Det var med sega steg som jag gick upp när andy kom hem från nattjobbet, jag går ju alltid upp när han kommer för att äta frukost tillsammans med honom. Trots att klockan var vid 8,30 trodde jag det var mitt i natten för det var så grått och tråkigt ute så man blev nästan deppig. Regnet öser ner här i lilla Skärblacka vilket gjorde att Kiwi tokvägrade att gå ut och Kissa. Hon älskar och bada men regn är det västa hon vet. Hon stretar verkligen emot när vi ska gå ut och springer direkt till en av våra buskar på framsidan och står och trycker där och vägrar gå längre. Slet ut henne endå och det slutade med att hon kissade massor med gånger på nästan ett och samma ställe sedan ville hon bara in. Ok då jag fick väll ge mig till slut, huvudsaken är att hon gjorde det hon behövde.

Idag har jag gått 26 gångna veckor i min graviditet och ska påbörja min 27:de vecka. Det går sakta men säkert vill jag påstå. jag har ju gått 2/3 delar av graviditeten nu så det är ju inte så långt kvar endå.

Igår blev det storstädning för min del under tiden andy låg och sov. Det börjar ta emot lite nu i ryggen när man gör lite mer ansträngade saker som diska och dammsuga men det ordnar sig alltid. Knyta skosnörerna börjar bli en riktig utmaning också speciellt om jag sitter ner. Står jag måste jag stå brett isär med benenoch sedan böja ner ryggen. Jag som annars anses överrörlig i kroppen får tom jag problem att nå nu haha!, stackars dom som är stela rent naturligt *fniss*.

I denna vecka står det enligt följande om mig och bebisen, dock är det väldigt olika från bebis till bebis:



Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.





Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0