Vecka 8

Hej vänner!

Solen lyser med sin frånvaro här i Skärblacka, trots det har det varit rätt ok väder ute idag endå. har varit ute med Kiwi bara idag annars har jag bara suttit inne och glott på tv. I söndags var jag dock ute på en långpromenad med Kiwi då de gjort klart cykelvägen från Skärblacka till Kimstad, det är ungefär 5 km dit och jag och Kiwi gick nästan hela vägen dit och sedan tillbaka så det blev en rätt bra promenad endå:). Ev om jag orkar senare blir det väll en promenad till:).

Idag gick jag förövrigt in i gravidvecka 8 och det känns skönt att tiden faktiskt går frammåt. Min chef har fått reda på det nu och hon blev jätteglad!. Hon berättade hur roligt det är att få barn och att det verkligen är en stor händelse i livet, det känns bra att hon inte blev arg iallafall. Vi pratade om att ev dra ner lite på mina arbetsdagar nu i sommar eftersom jag inte mår så bra och hon lovade att se vad hon kunde göra:). Annars tampas jag med illamående och trötthet som vanligt men trots det har det varit en rätt bra dag i övrigt eftersom jag mått bättre idag än igår. Igår var det nämligen en hämsk dag på alla sätt och vis men det verkar gå i våger, ibland mår jag bytom och jag känner mig riktigt sjuk medans vissa dagar känns allt iallafall mycket bättre förutom att jag är trött. Undrar om det finns något mot tröttheten man kan äta? men som inte är farligt för barnet?.

Jag har testat Postafen mot illamåendet och det hjälpte bra till en början men nu tror jag inte det hjälper lika mycket längre så Andy var snäll och åkte till apoteket idag och köpte ett form av akupunktur armband som man ska ha på båda handlederna. Det finns en kula på som ska trycka på en speciell punkt och på så sätt minska illamåendet så vi får se hur bra det funkar. Det var inget vidare billigt men mår jag bättre så är det absolut värt!.


Akupunkurarmbandet


Ett bevis på att illamåendet faktiskt är pga att jag är gravid hehe:). Detta taget för ca 3 veckor sedan.

Tänkte dela med mig av lite bilder från mina och Kiwis promenad häromdagen:


Det är såå vackert här ute!




En riktigt bra motionsrunda som ligger ca 100 meter bort från vårt hus, verkligen superhärligt!.Här har vi gått lite mindre än halva vägen.

Bebisen i vecka 8:



Grattis! Nu är embryot ett foster, vilket betyder "en liten." Livmodern expanderar för att ge plats åt sin gäst, som nu är ungefär 1,6 centimeter lång - ett litet hallon. Det sker många förändringar denna vecka – den lilla svansen som embryot hade är borta och alla organ, muskler och nerver börjar fungera. Händerna böjs nu vid vristen och fötterna börjar förlora sin simhud. Ögonlock börjar formas.

Din kroppsform förändras också ioch med graviditeten. Dina bröst kan ha växt så att du behöver en större BH som ger bättre stöd än dina vanliga och ditt midjemått kan ha expandrat såpass att du måste packa undan favoritjeansen till nästa år.

Obs: Bild lånad av babycenter.com




Daniel

När du sitter och funderar på varför du aldrig får eller får behålla ett heltidsjobb tycker jag du ska läsa igenom din blogg genom åren. Går det inte upp för dig då kan du glädjas över att du bor i Sverige där vi försöker se till så att allas liv blir drägliga oavsett insats.

2010-06-02 | 11:41:58 |
Ellie

Daniel: Då kan jag förklara för dig att de flesta som blir gravida går ner i timmar förr eller senare pga av att det blir tungt, mår dåliga etc men det är klart att det är svårt att förstå när man aldrig kommer vara i samma situation själv. Att jobba natt är nog så jobbigti sig när man inte är van och det förstod chefen så det är dumt att lägga sig i saker som man inte vet något om.

2010-06-02 | 12:09:54 |
Daniel

Sista 1-3 månaderna är det fullt normalt att gå ner i arbetstid, inte i 7 veckan

2010-06-02 | 13:15:56 |
Ellie

Daniel: ja om man mår hyfsat bra under tiden ja men mår man dåligt finns det nog ingen som väljer att jobba heltid natt som i mitt fall. Det är klart att alla tål olika mycket men att gå ner i tid är en helt annan sak än att sluta jobba helt.

2010-06-02 | 15:54:59 |
Jonas

Stackars dej må dåligt redan från början. Det måste vara uselt.Jag förstår om du inte orkar jobba om du mår illa,jag har försökt när jag varit bakis o det är inte kul.Vila mycket det är nog melodin.

Hadet

2010-06-03 | 20:48:51 |
Ellie

Jonas: Jo det är just det som är lite tråkigt. Att det blir jobbigt i slutet förstår man ju eftersom det blir tungt, man blir vattning och massa andra saker men att må dåligt i början är inte roligt heller. Problemet är ju att jag inte bara mår ialla utan det är 1000 andra saker som gör det jobbigt att leva som vanligt. Å andra sidan är det ju också jätteroligt så jag ska inte bara klaga, det är ju trotsallt något som växer där inne:). Vila är också min melodi:)...kram

2010-06-03 | 22:24:43 |
Caroline

Armbandena är helt underbara, dom funkar verkligen. Me love!!!

2010-08-28 | 17:14:01 | http://jiingii.blogg.se/
Ellie

Caroline: Tyvärr tyckte jag inte dessa funkade alls. Konstigt nog hade jag dom på hela tiden endå men det hjälpte mig inte alls. Det hjälpte mest med illamåendetabletterna men tyvärr hjälpte dom inte heller till hundra procent. Nu mår jag sällan illa så den tiden är nog över för denna gång.

2010-08-29 | 14:16:59 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0