Superväder!

Hallå i det strålande solskenet!

Vilket underbart väder vi har här idag!, solen skiner som aldrig förr och det är riktigt varmt ute. Jag har legat ute på en filt på tomten i omgångar och det har varit sååå skönt!. Under sånna här dagar mår jag superbra på alla sätt och vis och det är synd att sverige är så kallt stora delar av året så när väl sommaren kommer hoppas den ska stanna länge men tyvärr gör den ju sällan det. Stora delar av sommaren regnar istället bort och det är sååå tråkigt.

Jag önskar er därför en superskön dag och passa på att vara ute mycket nu!, man vet aldrig när kylan kommer!.






I solen passade jag på att läsa Vi är inte ensamma. Jag äslkar allt som är onaturligt:).


Kiwi bara älskar solen!


Magen i vecka 8. Svullen är jag kan jag lova men den brukar garanterat vara mycket värre!

Nillan

Grattis till magen! Är du sjukskriven från jobbet eller du kanske inte har börjat än. Synd att du inte orkar träna, du som kom igång så bra. Har du sagt upp träninskortet?

2010-06-03 | 13:26:40 |
Ellie

Nillan: Nej jag är inte sjukskriven utan har inte börjat mitt sommarjobb ännu. Visst kom jag igång och tränade men ärligt talat är jag inte ens sugen på att träna så nu kommer jag bara göra saker som faller mig in, tid till träning har jag efter graviditeten det gäller bar att försöka hålla igång lite iallafall:). Träningskortet är kvar eftersom jag har bindningstid men jag kommer nog frysa kortet om det går så småningom, det är ju inte kul och betala om man inte kan träna liksom...massa kramar

2010-06-03 | 22:27:10 |
Anders

Kan träna? Vad är det som säger att du inte kan träna? Att träna som gravid är kanon. Frågar man barnmorskorna säger de att det oftast leder till en enklare förlossning också. Det man ska undvika efter ett tag är övningar som inkluderar bäcknet och magmuskulaturen samt hopp osv. All annan träning kan du köra fram tills timmen innan det är dags att förlösas :-)

2010-06-04 | 10:08:19 |
Ellie

Anders: Jag har aldrig sagt att man inte kan träna när man är gravid, jag vet att det tom bara är bra att träna. Just nu orkar jag inte träna och det är därför jag inte gör det, min energi räcker oftas bara till klockan 4 varje dag sedan är jag helt slut om jag "levt som vanligt" vill säga. Det är absolut inte kul och att träna då skulle bara betyda att jag blir ännu tröttare tidigare och jag försöker spara på den energin jag har. Sedan försöker jag röra mig så mycket som möjligt endå.

2010-06-04 | 16:20:46 |
Jonas

Hej. Jag har ju följt ditt skrivande ett tag och kommer ihåg att du har varit trött utan att vara gravid.Om jag inte minns fel så gick du till läkare för att få veta vad det berodde på vet inte om du fick svar men om man inte gör någonting och bara orkar till fyra.Själv skulle jag bli otroligt orolig speciellt om jag vore 23år.Se till att du blir undersökt ordentligt nu så du klarar att vara gravid.Alla lyckönskningar

2010-06-04 | 20:56:22 |
Ellie

Jonas: du har så rätt!, jag hade väldiga problem med min trötthet innan graviditeten men ärligt talat blev det lite bättre precis innan. Jag hade iallafall mer energi än jag brukade ha och med tanke på att jag hade varit kroniskt trött i minst 7 år så tyckte jag att jag blev riktigt pigg. Sedan har jag funderat lite på om tröttheten kanske berott på p-piller jag ätit i ca 8 år?, vet inte om det kan vara dom men det kan ju vara så. Jag var ju hos läkaren vid ett tillfälle och han hittade inget fel på mig trots att han då tog massa prover så jag kanske är ett mysterium haha. Nu är jag ju trött pga att jag är gravid och enligt barnmorskan kan man bli så trött att man står och sover i ett hörn så det är nog rätt normalt. Tack för dina lyckönskningar och ha det bra!

2010-06-04 | 21:38:26 |
Jonas

Jag har aldrig hört att någon varit så trött att man stått o sovit.Vill inte vara elak men du kanske skulle tala med en psykolog om tröttheten för en ung frisk vältränad person bör vara mer pigg.Du jobbar ju inte nu så det kan ju inte vara det som tröttar ut dej,jag tror du måste börja tänka att du är pigg.

2010-06-04 | 22:30:56 |
Anders

Troligen beror din mystiska trötthet på att du är för inaktiv. Det är väldigt vanligt numera att folk är så inaktiva till vardags att de blir trötta. Anledningen att du kände dig piggare plötsligt var förmodligen för att du fått rutin på träningen igen. Samma sak gäller nu när du är gravid, se till att aktivera dig hela tiden så ska du se att energin kommer som ett brev på posten. Efter graviditeten borde du satsa på att förbättra din kondition avsevärt, de resultat du presenterar från löprundor/crosstrainer osv även under intensiva träningsperioder är väldigt låga för en person som tränar såpass mycket. Konditionsträning är jobbigt och ska vara jobbigt för ge effekt, det gäller komma över den mentala spärren för klara ta ut sig såpass som krävs för förbättra sin kondition. Har man bra kondition blir man även piggare i sin vardag och det vill du väl va som blivande småbarnsmamma?

2010-06-05 | 10:56:52 |
Ellie

Jonas: Jo enligt barnmorskor och andra personer jag pratat med är det väldigt vanligt att vara trött när man är gravid. Det är mycket som händer i kroppen och speciellt i början som jag är i nu. Det brukar bli bättre senare vid ca 12 veckor så ännu har jag ett par veckor som jag tyvärr får stå ut med. Visst ska man tänka att man är pigg det är därför jag börjat göra så mycket mer till vardags. Hande jag gjort som kroppen vill så skulle jag sova hela tiden. Att vara gravid och att olika former av "symtom" är väldigt individuellt, vissa har stora problem och mår väldigt dåligt och vissa är jättepigga tom piggare än innan. En annan sak är att jag tror att jag är en väldigt trött person i allmänhet. Mamma har berättat att när jag var bebis sov jag till 11 varje dag så mamma blev tom tvungen att väcka mig så det är kanske som sagt helt naturligt för mig.

2010-06-05 | 12:11:10 |
Ellie

Anders: jag tror inte riktigt att det beror på att jag är inaktiv. jag har som jag sagt tidigare varit trött i så pass många år (innan graviditeten och det hör inte till denna trötthet som nu beror på graviditeten) att det knappast beror på inaktivitet. När jag tränade som mest gick jag på gymnasiet, tränade flera pass på friskis och svettis (därav väldigt bra kondition), styrketränade på en atletklubb och mycket annat. Även vid dessa tidpunkter var jag trött och då hade jag minst 1000 andra saker att göra mot vad jag har nu. Nu försöker jag att aktivera mig mycket i trädgårdsarbete etc och jag lovar att det också är en form av aktivitet. Visst kan jag träna mer men man kan absolut inte skylla min trötthet på inaktivitet när man har en bebis som växer som ogräs innuti samtidigt som hormonerna sprutar i kroppen på mig så nja jag tror inte riktigt på det du säger.

2010-06-05 | 12:16:16 |
Anders

Jag syftade just på de resultat du redovisat konditionsmässigt under de perioder då du tränat väldigt mycket. De är knappt medelmåttiga så din kondition kan inte anses god utifrån de siffrorna. Verkar ofta som du har svårt komma över den mentala spärr som krävs att man övervinner för kunna utvecklas ordentligt genom sin träning.

2010-06-05 | 19:13:29 |
Ellie

Anders: En anledning till varför jag inte har grymt bra kondition är dels för att jag inte direkt gillar konditionsaktiviteter och sedan så har jag inte som mål att få superbra kondition. Jag klarar mig utmärkt i vardagen och det är jag nöjd med, skulle jag ha så dålig kondition att jag flåsar när jag går upp för en backe då skulle jag defenetivt göra något åt det men nu klarar jag mig utmärkt.

2010-06-05 | 19:29:19 |
Anders

Nu får du bestämma dig, du skrev nyss att du har väldigt bra kondition och därför är det inte pga det du är trött normalt sett sen nu skriver du att din kondition inte är mer än ordinär. Det innebär ju att din kondition just kan vara en orsak till din trötthet när du inte är gravid.

2010-06-05 | 19:58:36 |
Ellie

Anders: vad jag minns har jag aldrig sagt att jag har superbra kondition utan jag tycker jag har helt ok kondition om man jämför med många andra. Jag tycker du hakar upp dig väldigt mycket på min trötthet innan graviditeten och dt har inget med den tröttheten jag har nu. Som jag sa så tyckte jag att jag blev bättre och det är väll huvudsaken, det hade inget med att jag började träna att göra för bra kände jag mig innan jag började träna igen. Jag har som sagt kollat upp det och det var inget fel vad de kunde se och då kan inte jag göra mer. Dessutom har jag gjort konditionstest tidigare och då har min kondition varit utmärkt så som sagt jag klagar inte men det verkar det som att det är andra som gör.

2010-06-05 | 22:34:45 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0