Dagens bakning och träning

Hallå igen!

Då var det dags att uppdatera dagens bakning. Skorporna jag gjorde blev riktigt riktigt goda!, nu ska de bara få stå och torka i ugnen tills imorn (ugnen är avstängd). Brödet jag gjorde blev också jättegott!. Tog det jag hade hemma och slängde ihop något grovt. Det blev ett riktigt matigt bröd som man står sig på väldigt länge med tanke på att det innehåller en hel del fibrer, vitaminer och nyttigt fett. Det blev en limpa och två st rejäla frallor som mer såg ut som brödkakor. De två frallorna har jag och andy ätit nu ikväll och det blev suveränt gott. ´Jag hade i russin i min smet men jag tycker det blev lite för mycket med det så vill ni testa rekomenderar jag att inte ha några i. Sötman i brödet kommer från sirap och man kan med fördel minska mängden eller utesluta det helt och på så sätt få ett osötat bröd!.

Nu när jag skriver receptet så har jag inte räknat med russinen jag hade så ni vet det.





Ingredienser:

4dl lätt filmjölk
1 dl ljus eller mörk sirap
ca 1 dl vetegroddar
1 dl havregryn
0,5 dl krossade och hela linfrön
ca 0,5 dl svarta psyliumfrön
1 dl chasewnötter
1,5 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
3 dl grahamsmjöl
ca 3-4 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt på ugnen.
Mät upp filmjölken och häll i en bunke. Blanda i sirap i filen och rör noga. Blanda i restrerande av ingredienserna och rör ordentligt till en bra smet. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker över kanterna. Fyll formen med smeten, strö över lite grahamsmjöl och grädda brödet ca 45 min på 200 grader.

Klart!



Det bästa med detta bröd är att det inte innehåller jäst vilket gör att man slipper den en jäsande mage som jäst ofta framkallar.

Hoppas ni testar detta för jag rekommenderar det garanterat!.

Träning:

Dagens träning kommer jag bara gå in på lite snabbt då jag tänkt gå och krama kudden nu. Det blev dock ett 60 min långt pass framför tv med en träningsdvd och jag säger bara det, det är tur att dom finns!. Riktigt svettigt var det men väldigt kul. Längtar jättemycket till gymmet nu, men det är bara att längta ett tag till:)...

God natt på er!






Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0