Vecka 34+1

Som sag sagt tidigare så är jag nu 34 fullgångna veckor. Det som jag tycker är så svårt är att veta vilken vecka jag ska läsa på. Jag har ju gått 34 fullgångna graviditetsveckor men man säger samtidigt att jag är i vecka 35. Ska man då läsa på 34 eller 35?. Det har jag alltid undrat men inte fått svar på.


Magen i ca vecka 33+6

Glömde berätta att jag köpte en till amningsbh igår. Kan vara bra att ha en och byta med (har 2 nu). Är väldigt nöjd med den!. Köpt på babyproffsen för 269:-. OBS att min mage ser ut att vara en stor ölmage haha!


Kaninen i sängen köpte jag härom dagen på babyproffsen och är en spelkanin som jag ska ha och spela för bebisen redan nu så hon känner igen den när hon kommer ut:).


Hennes säng med överkastet på :)

Så här står det iallafall i vecka 34:


Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Pappa/partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

Ja det börjar ju bli rätt trångt där inne vilket märks tydligt på bebisen. Igår var det tom lite jobbigt som hon höll på och sparkade (gillar inte att säga det eftersom jag samtidigt ÄLSKAR det) för hon var riktigt riktigt livlig i flera timmar och jag tror hon både sparkade och slog för magen hoppade åt alla håll och kanter och jag kände att det slog långt ner under magen och samtidigt precis under brösten samt på sidorna. Det som jag nu märker av mer och mer är enorma stickningar "där nere" som gör sååå himla ont. Varje gång det händer hoppar jag alltid till för det känns som knivar eller sprutor som körs upp haha!. Ska fråga BM vad det kan vara på onsdag när jag ska dit. Någon som vet vad det kan vara?.

Nu är jag iallafall klar med hennes säng, tyvärr är det lite lite mjukisdjur där ännu men det lär väll komma in fler:). Jag skulle så gärna vilja ja en säng himmel i vitt tyg över hennes säng men på babyproffsen kostade bara tyget 750:-!! och det tycker jag är lite väl överdrivet dyrt!. Funderar på att sy ett själv och köpa en ställning till för det kan väll inte vara så svårt?. Hittar inget jag vill ha eftersom alla hängs i taket och grymt fula!. Jag vill ha en helvit helt enkelt!.

Nu ska jag ta en välförtjänt dusch..
kram






Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0