En kall men trevlig dag

Hallå där i kylan!

Fy tusan vad kallt det varit idag!, det var en riktig hemmadag för det var knappt att jag ville gå ut alls när jag såg hur kallt det var ute. Dock tog jag mig ändå till stan och träffade Claudia hemma hos henne eftersom hon precis flyttat till egen lägenhet!. Var hur mysig som helst och absolut en lägenhet jag själv skulle kunna bo i om jag hade varit själv:). Hos henne blev det lite mysigt fika med te och smörgåsar och en del prat om bebisar, jobb, och allt annat hehe. Vi tog spårvagnen till skatteverket också eftersom hon skulle meddela adressändring och vi höll bokstavligt talat på att frysa ihjäl!. När vi väl kommer till skatteverket så säger dom att de flyttat kontoret en bra bit bort *pust*. Vi som höll på att frysa ihjäl gick till resecentrum och satt i vänthallen eftersom jag bestämde mig för att fara hem när jag endå var på rätt plats så att säga.

(Claudia! hoppas du inte frös allt för mycket när du gick till skatteverket sedan!)

Sedan dess har jag bara varit hemma och har precis avslutat mitt kvällsmål som bestod av min favorit nämligen tärnad fetaost med tomat som varit i ugnen ca 10 min. Ni förstår inte hur bra dessa smaker gifter sig!!, enkelt och supergott!.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa "innan du föder" och handlar dels om profylaxandning och en hel del annan mentalt förberedande man kan göra innan förlossningen. En bok jag starkt rekommenderar!.


Denna bok är också något jag starkt rekommenderar då det står istortsett allt man vill veta om förlossning, förberedelse etc.

Om jag orkar så kanske jag tar mig in till stan igen imorn och träffar Vivian på jobbet. Dock måste jag tänka mer på att inte gå för mycket för efter idag så har jag haft så fruktansvärt ont. Känns som mina höfter sitter löst och de värker som tandvärk. Kunde knappt ställa mig på höger ben tidigare idag och Isciasnerven för sååå ont vilket gör att jag heller inte kan stödja på benet. Den känner jag av hela tiden kan jag säga och det är absolut inget jag skryter om!. Det konstiga är att jag har börjat få sååå ont sedan det som hände här om dagen då jag trodde att en bit av slemproppen lossnat. Det är sedan då som jag har ont överallt så kanske är det nu kroppen börjat förbereda sig:).

God natt på er och sov så gott (Heiley sparkar tillbaka)


Slänger upp två bilder på magen. Första bilden kommer jag tyvärr inte ihåg i vilken vecka jag var i men den andra är den senaste dvs i vecka 35. Lite skillnad är det ju trotsallt. Skulle gissa att jag var i ca 25-28 när denna bild togs ungefär (översta)



Ulrica

Tjusiga magar :)



Just det kom ju ihåg när jag läste din kommentar att du skrivit om dina smärtor.. Fy, näe, dem har jag hittills slupppit. Har däremot fått jätteont i högers sidas revben. Vet inte om det är lillan därinne som trycker mot dem eller om det är för att jag i stort sett bara sover på den sidan.. Men det är inget jag inte står ut med. Låter som du har det betydligt värre..



I mitt fall är det inget alternativ med en sätesförlossnig, eftersom jag dessutom är förstföderska så är det väldigt ovanligt att man gör det (enl. min bm) eftersom man inte "töjts ut tidigare". Huvudet hinner ju inte pressas ihop på samma sätt så själva "skadan" blir större. Jag är utöver det väldigt smal över höften - pojkflicka, noll höfter typ :)



Får se vad lilla barnmorskan säger imorgon bitti när jag ska dig!



Kram på dig i snöstormen!

2010-12-16 | 10:01:27 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Ulrica: Då är det med stor sannorlikhet tjejen som ligger och trycker för precis samma har jag!, på höger sida!. Har bara känt av vänster en gång tidigare men alltid på höger. Sitter jag dessutom upp så gör det ondare "akta fötterna så du inte fastnar!" hihi. Problemet med mina "smärtor eller krämor" är att det blir värre när jag går mycket. Eller egentligen behöver jag inte gå så mycket för ont gör det endå och speciellt efteråt. Så långa promenader skippar jag helt nu, går bara ut med hunden om jag måste och lite annan vardagsmotionerande för att inte bli för slapp:).



Ok men då kommer du med andra ord veta exakt vilket datum du får din lilla bebis!, sååå mysigt!. Själv får man ju bara vänta in tiden vilket kan vara jobbigt det med. Självklart skulle jag ju inte välja snitt bara för det, det är ju alltid bättre med vaginalt om man kan så klart. Det låter ju faktiskt ganska självklart att man får snitt om man är förstföderska och har en bebis med sätesbjudning eftersom man som sagt inte är uttänjd. Tänkte inte på det :)...Skriv ett inlägg sedan om vad din BM sa.

kram på dig och magen

2010-12-16 | 11:59:36 |
Lisbeth

Det finns alltså fortfarande människor som besöker myndigheter på riktigt? Trodde alla (iaf de under 75) använde tillgängliga tjänster på Internet eller via telefon :-)

2010-12-16 | 15:43:05 |
Sari

Hur mycket har du gått upp? Ser ut som du bara har lagt allt på magen:). Många går upp runt 20kg, men du ser ut som vanligt förutom magen:)

2010-12-17 | 09:26:14 |
Ellie

Lisbeth: Det skulle hon också gjort om det inte vore för att det kostade med adressändring på internet. Hon har bara ett fåtal företag som behöver veta hennes adress och därför ville hon slippa betala dessa 400 det kostar att ta vanlig adressändring. Via skatteverket är det gratis om man vill ringa företagen själv och säga att man flyttat.

2010-12-17 | 18:54:40 |
Ellie

Helena: ja det kanke beror på att jag ÄR gravid eller?. Foglossning trodde jag att jag skulle slippa eftersom jag inte känt av det alls under graviditeten men nu när jag som sagt är höggravid och föder om ca 25 dagar så har det kommit smygandes vilket inte är så konstigt då kroppen som sagt förbereder sig vilket jag tycker bara är positivt även om det gör ont.

2010-12-17 | 18:57:09 |
Ellie

Sari: jag har gått upp ca 11,5 kg nu under hela graviditeten vilket jag är nöjd med!. Jag blir glad när du säger att jag bara gått upp runt magen dock tror jag att jag är lite pluffsigare runt armar, rygg och ben men det tror jag är mycket vatten eftersom jag känner mig som en flodhäst med stora ankfötter hihi.

2010-12-17 | 18:59:59 |
Lisbeth

Det enda som kostar är eftersändning och det kan inte skatteverket hjälpa till med så där gick hon på en nit.

2010-12-17 | 21:28:52 |
Ellie

Lisbeth: Jo så är det man gör om man vill ha gratis. Vi ringde till adressändring och de sa att man skulle gå till skatteverket. Vi ringde dit (till skatteverket) och frågade om det gick bra och ringa istället för att gå dit och göra det men de sa att man måste fylla i papper så hon gick dit senare. Så jo det går!

2010-12-18 | 00:25:17 |
estelle

hej ellie, jag googlade runt lite om adressändring och då kom jag fram till din blogg, jo jag undrar om det går bra att gå till skatteverket och anmäla sin flytt till den nya adressen utan att få någon blankett hem till den "gamla"adressen där man fortfarande är folkbokförd, kan man alltså fylla i det som ska fyllas i på plats och slippa få något till den adressen man är fortfarande folkbokförd i. Hoppas du kan svara, skulle vara jätte gulligt!

2011-11-09 | 11:40:23 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0