Efter mycket om och men...

och mycket telefonsamtal till BM, förlossningen och perinatalen så fick jag till slut min vilja att komma in till förlossningen på en undersökning.

Orkar egentligen inte skriva för denna dag har verkligen tagit på energin men jag ska försöka så gott jag kan iallafall.

Jag fick komma in ganska fort på ett rum (det var några st som förlöstes så vi fick vänta en liten stund men det gjick ingen nöd på oss). Jag fick ge urinprov och blev uppkopplad på en CTG för att registrera bebisens hjärtfrekvens och mina sammandragningar. Låg där 20-30 min och hade faktiskt bara en värk just då så allt såg bra ut på kurvan enligt dom. Blodtrycket var bra och likaså urinprovet. Läkaren kom in och gjorde en undersökning av livmodertappen som fortfarande var hård och jag hade inte öppnat mig så det var lugnt. Vi gjorde ett ultraljud för att se hur mycket fostervatten det fanns och om moderkakan funderade som den skulle och även det var bra!.

Vi berättade innan att vi redan visste könet och när hon sedan gjorde UL så visade hon oss att, jo vi hade rätt och även könsulet som vi gjorde i vecka 24. Det var en liten kicka där inne och denna gång fick Andy även se vilket han inte hann göra på könsul i Stockholm. Det syntes klart och tydligt även denna gång så nu vill jag lova att nu är vi 100% säkra att det blir en flicka!. Det kändes ju skönt för visst kan det bli fel på könsul men nu när jag är så pass långt gången och det syntes så väl så finns det inget som kan gömma sig hihi. Vi såg även huvudet och hela kroppen och hon såg så fin ut så!.

Enligt läkaren så får hon komma precis när hon vill nu!. De kommer inte medicinera för att fördröja förlossningen vilket de gör om hon hade velat komma ut tex i vecka 30 utan hon är så välkommen sa hon:). Det kan hända när som helst nu men vi ska dock vara lugna för denna vecka kommer de antagligen inte bli så förhoppningsvis hinner Andy bli julledig iallafall:).

Nu är jag sååå trött efter denna dag!. Har sån grym halsbränna att det känns som att jag brinner upp. Hela dagen har jag dessutom känt en väldig smärta under magen och jag kan knappt böja mig framåt. Ryggen gör dessutom ont så kanske satte den lilla slemproppen igång något endå även om det inte var förlossningen. Nu kanske allt börjar mogna och riktiga gravidkrämpor startar!.

Nehe nu ska jag städa klart lite, snabbstädar lite och jag tror inte bebisen gillar att jag sitter vid datorn för hon håller full rulle där inne, precis som hon gjorde när vi var på förlossningen också:).

sov gott sedan! kram

Michaela - I Väntan På Lillfisen

Gud va skönt för dig/er att ni fick komma in på en kontroll och även se lilltjejen en gång till :D

Carro, mamma till Egon

Åh spännande, nu är det inte långt kvar :)

2010-12-14 | 09:39:57 |
Ulrica

Näe nu är det inte långt kvar! Äntligen ser man slutet på livet som flodhäst och början på nåt helt nytt! Vad pirrigt om det visar sig att din lilla flicka vill titta ut snart! Min tjej har ju inte ens vänt sig så här är läget lite annorlunda. Får se om det slutar med snitt eller vad som händer. Börjar bli ont om plats för henne att vända sig på nu...



Lycka till med allt du med!



KRam!

2010-12-14 | 11:20:27 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Michaela: ja jag tackar absolut inte nej till ett ultraljud vilket jag sa till läkaren också.



Carro: ja visst är det spännande! nu är förhoppningsvis den långa väntan snart över:)



Ulrica: hehe ja början på något nytt kan man ju verkligen säga!. Vet du vad det blir för kön på din bebis?. Jag hoppas hon vill ut snart, hön bökar mycket mycket mer nu än vad hon tidigare gjort så kanske tycker hon att det börjar bli för trångt snart så hon kommer snart. Ibland kan man tro att hon försöker slå sig ut för ibland känner mana tt hon slår neråt hehe. Vad tråkigt att din lilla inte vill vända sig! men du ska se att allt kommer gå bra endå!.

kram kram

2010-12-14 | 12:36:52 |
Ulrica

Även här är det en liten flicka! Har sett det på tre ul nu så vi är också säkra! :) Ja det går säkert bra även om hon fortsätter "sitta" där i magen ;), ut lär hon ju komma, på ena eller andra sättet!

2010-12-14 | 12:59:59 | http://minbebis.com/blogg/mymiracle/
Ellie

Ulrica: åhh vad mysigt med en flicka:) har ni funderat på namn ännu?. Ja ut lär hon ju komma och det är ju huvudsaken och att ni båda mår bra:).

2010-12-14 | 17:51:03 |
Ebba

Undrar hur det känns för kvinnorna i U-länderna? Ingen att ringa, föda själva i många fall. Du kommer känna när det är dax:).

2010-12-15 | 05:33:20 |
Ellie

Ebba: ja visst är det synd om dom! men de är nog vana vid att inte få den hjälp som vi får även om de säkert önskar sig det många gånger. Vi här borta är så bortskämda med det mesta så dom tycker nog att vi är riktiga gnällspikar:). kram

2010-12-15 | 15:34:54 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0