Tyngdlyftningsträning

Vart det idag igen. Denna gång utan tränaren Johan men vis min sida hade jag superduktiga Veronica som puschade och hjälpte mig igenom hela passet!.

Idag var det lite svårare eftersom jag måste lära mig tekniken. Det var mycket smådetaljer som var tvungna att sitta perfekt och mykcet har väll med hur domarna bedömmer. Annars gick det faktiskt riktigt bra. Hade sån grym träningsvärk i ben, axlar och framförallt ryggen från i måndags vilket märktes på prestationen idag. Jag hade svårt för att svanka ordentligt och vissa andra detaljer jag gjorde som skvalrade om det. Jag är dock väldigt nöjd med passet och det är sååå stor skillnad på vanlig gymträning och tyngdlyftning. För det första måste man alltid tänka, koncentrera sig och hålla väldigt god teknik. På gymmet tar man de tungaste vikterna man kan och egentligen spelar det inte så jättestor roll hur bra teknik du har. I tyngdlyftning puschar man varandra på ett annat sett, på gymmet är du ensam och det finns inte alltid någon som kan hjälpa dig. Det största är nog endå att man har en tränare tillgänglig ibland som kan snegla på en om man gör rätt. Vår tränare är dessutom naprapat och det är ju superbra i sånna typer av sporter där man kan skada sig väldigt mycket när det väl händer.

En annan sak som är väldigt anorlunda är att passen är mycket längre!. Ett gympass kan man klara på 40min- 1 timme men båda mina träningar har blivit 2 timmar långa!. Bara uppvärmning och stretch är ca 1 timme och sedan själva träningen. Veronica hjälpte mig att stretcha och hon gjorde en riktig rysare för mina framsida ben. Det gjorde SÅÅÅÅÅÅ ONT!!!! jag kunde knappt ligga still haha.

Jag tror faktiskt jag har hittat en sport som jag verkligen gillar och en som jag kan bli bra på. BF har jag absolut inte släppt om det är det ni tror, nej nej däremot så känns det som att jag inte har motivation till ännu en diet så jag ska låta det mogna så får vi se vart det leder.

Just nu mår jag bara såååå bra med min nya träning!



Anonym

jee fy fan så härligt att höra att du gillar de där:) de är nå som passar dig tror ja, stora bulliga muskler:) när ska du bjuda på någon bild från dom här passen då?

2009-10-07 | 23:17:37 |
Ellie

Anonym: Jag tog faktiskt några bilder igår även om de inte är så intressanta. Jag orkade inte lägga upp dom igår så de kommer idag istället:). Självklart kommer det bli många fler bilder från träningarna så det är bara och tänka "den som väntar på något gott..." hehe kram

2009-10-08 | 08:23:37 |
Nillan

Tänk på att inte förkasta o nedverdera andra typer av idrotter, bara för att du tränat tyngdlyftning 2ggr. Om du använt rätt teknik och rätt kostupplägg hade du stått på fitness scen. Du fixade inte det. Nu kan "moffla" in vad som helst och se ut hur som hels, mycket enklare tycker jag att det verkar. Byt vinjett omedelbart du är ett hån mot min idrott. Det som är kul är att du äntligen hittat rätt lycka till!

2009-10-08 | 09:02:34 |
Ellie

Ha ha!! jag nedverderar inga sporter alls!, jag älskar fitness och bodybuilding och kommer alltid att göra. Att jag bytte sport är helt enkelt att jag vill testa på något nytt som jag aldrig gjort tidigare, ha något mer konkret mål med min gymträning än att bara stå och pumpa reps efter reps.



Ha ha du kan aldrig mena att tyngdlyftning är lättare än fitness!!, i fitness behöver du knappt ha några muskler för att ställa upp. Det finns kanske en anledning till att styrkelyft/tyngdlyftning är en olympisk gren?. Jag tycker du borde sesta på TL så ska du se att det är mycket svårare än fitness.

2009-10-09 | 08:29:57 |
Stefan

Hej Ellie. Jag tycker om din inställning du tränar TL två gånger och sen låter det som du inte gjort annat än tränat det,det är bra.Att det är en annan attityd på på atletklubben är ju inte så konstigt det är ju en klubb där man så småningom ska tävla som ett lag.Går du på gym gör du det för din egen skull.Om jag inte minns fel hade du en tränare eller en som skulle hjälpa dej att komma upp på scenen men det funkade visst inte.Hoppas att det funkar nu med någon som säger åt dig hur du ska göra.

Lycka till

2009-10-10 | 10:05:56 |
Anonym

Nja anledningen till att det inte gick var pga av att jag ansåg att jag inte kommer komma i form på endast 3 månader som var kvar. Min kropp har nämligen en förmåga av att vägra göra saker som jag säger till den så vikten rörde sig itne alls trors nytt upplägg hos min tränare etc så det blev mer stress än vad som behövdes om man säger så. Inom den här sporten är det ju som sagt lite annorluda. Man måste ju bli bra innan man kan tävla vilket inte riktigt gäller i BF där alla är välkommna upp...kram

2009-10-10 | 20:28:21 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0