Våra husplaner

God morgon läsare!

Jag har ju lovat er att skriva lite om de husplaner jag och andy har. Därför tänkte jag ta mig tid att göra det nu, ska försöka att skriva det mesta men jag har lite tight om tid då jag ska gå till Norells och lämna lite papper, ut med Kiwi och därefter så kommer Veronica och hämtar mig för dagens tyngdlyftningsträning.

Hur som så har jag tyvärr inte några bilder jag kan dela med mig av på huset eftersom jag inte har några själv än de bilder som fanns med i prospektet när vi kollade på huset men jag kommer garanterat lägga upp fler bilder sedan när vi får nyckeln och kommer in :).

Igår var vi förbi säljarna i deras nya hus för att hämta garage nyckeln som vi blivit lovade så vi kan slänga in lite saker från källaren redan nu så det går snabbare sedan att flytta. De visade oss runt i deras stora hus på över 200 kvm och en stor pool som de håller på att renovera :D, det ni!.

 

Det absolut första vi kommer att börja med vad gäller renovering av huset är att tapetsera om i de flesta rum, dock inte i sovrummet som det ser ut nu utan det absolut viktigaste är vardagsrummet och hallen på övervåningen. När vi ska göra detta vet vi inte men vi hoppas på snart, men vi vill nog bo in oss lite först för visst finns det sååå mycket fina tapeter och färger att välja mellan!?. En annan sak vi ska ta i samband med detta är att måla om taket i köket eftersomd et är trätak och det blir ju sååå mycket finare med vitt så det kommer vi också göra väldigt snart.Vårt nästa projekt blir att byta lite golv, speciellt i alla sovrum då dessa var väldigt slitna. Dock är hallgolvet helt nylagt med golvvärme och så även i toaletten på nedrevåningen så det lär vi inte ändra på ett tag. I hallen på övervåningen får golvet ochkså vara kvar för det är ett rätt bra golv (inte matta iallafall). Vardagsrummet har ett äkta trägolv som behövs oljas lite då och då men det kommer vi nog också byta så småningom men absolut inget måste.

Byta alla fönster blir vårt första stora projekt då dessa var lite slitna, dock klarar dom sig ett par år till men det är en sak vi iallafall vet att vi behöver fixa. Sedan vet vi faktiskt inte om vi vill slå ut några rum på övervåningen för att få ett lite större allrum då det nu är 4 smårum där. Dock är det något vi får se för vi vill ju inte ångra oss.



Vårt sista projekt som jag tänkt lite på är att det finns en vind idag som inte används alls i framtiden kanske man skulle kunna totalrenovera den och göra ett rum eller två till eller helt enkelt öppna upp ha ha som ett loft från övervåningen och upp till vinden?.

Som sagt det finns lite potensital och visst har vi ideer men de större projekten är inget vi spikat utan vi får leva i huset så får vi se. Trädgården kommer så klart få sig ett lyft av diverse blommor, hallon, vinbär etc.

Våra planer i lista:

* Tapetsera de felsta rum
* Måla taket i köket till vitt
* Byta golv i alla sovrum
* Byta alla fönster
* ev slå ut någon eller några väggar (dock inget vi vet ännu om vi vill)
* största projektet blir att renovera vinden till rum eller loft.
* Året runt: Plantera blommor, hallon, vinbär etc i trädgården

Det var våra drömmar än så länge, sedan har vi ju som sagt inte bott där ännu så visst kan det vara så att vi ändrar oss på vägen men det är också bra att ha lite drömmar att vilja förverkliga för att göra huset till just vårt eget. Vi får hoppas att vi kommer bo där i många många många år framöver.

Jag har lite andra saker att blogga om också men det hinner jag inte nu, bla om träningen i måndags men det skriver jag senare.

Kram kram


Bilder på köket är det enda vi har :)




Anonym

Hej igen!



Kul att få ta del av era planer! Det låter sunt att flytta in och känna av hur man vill ha det tycker jag!

Vilket underbart kök,ser exklusivt ut! Förstår om ni vill ett annat tak,furu/trä,nej tack!



Måste vara skönt att ni har en god relation till säljarna,kul att bli runt visade i deras nya.....åh pool det skulle man ha....



Vad bra att kunna lägga in saker i garaget,för sen när man väl får nyckeln vill man ju bara in och fixa där inne.



Tack för att du delade med dig,kram från Tess

2009-11-11 | 12:27:21 |
Ellie

Anonym: Ja jag gillar inte heller furu men bara genom att måla om till vitt så blir det genast mycket mer modernt men endå lite lantligt vilket jag gillar!.



Ví har faktiskt väldigt bra relation till säljarna och vi satt nog 2 timmar och drack kaffe och bara pratade hus, så ska det vara tycker jag!. Det är ju bara dom som vet hur huset fungerar etc så det är bara naturligt att prata om det.



Att kunna flytta in lite smått innan genom att använda garaget är super!, man får lite mer flyttkänsla att inom en snar framtid kommer huset att bara bli vårt!. På så sätt är det också bra att jag är arbetslös för då kan jag fixa lite med huset under tiden :)...



Jag tycker det är kul att ni kommer med förslag till vad ni vill att jag ska skriva i bloggen, det är ju ni läsare som läser och då vill jag ju att ni ska trivas när ni väl är här:) så på med ideer bara!



kram

2009-11-11 | 13:33:52 |
Anonym

Jag förstår inte hur ni har råd när bara en jobbar? Vad jag förstår har även din man en normal lön. Räntorna väntas går upp till 5-6%. Vi har fullt upp att leva o bo i en insats lgh. som vi ärvt.

2009-11-11 | 16:16:36 |
Ellie

Anonym: ärligt talat har du inget med vår lön eller liknade att göra. Det jag skrev var bara våra planer med vårt hus och det har alla husägare, det är endå meningen att vi ska bo där i bra många år och har därför drömmar man vill förverkliga under tiden. Sköt ditt så sköter jag mitt

2009-11-11 | 17:26:41 |
Stefan

Hej! Det var inget dåligt hus ni köpt,det ser ju kanon ut.Jag måste säga att jag är imponerad av ditt lugn när det gäller ekonomi,du verkar ha total kontroll.Själv skulle jag vara lite skakis om jag köpt hus o bara ha en lön,men du är som en filbunke det är cool.Du är en idol.

Hadet

2009-11-11 | 19:56:23 |
Ellie

Stefan: Ha ha ja jo allstå jag anser att allt går att lösa om man bara vill, det var ju inte så att jag var arbetlös när vi köpte huset utan blev det NÄR jag köpt det så det är bara gilla läget. Dessutom kommer jag få akassa och det är ju iallafall något. Det borde bli mer än jag hade förra gången jag var arbetslös för då hade jag knappt jobbat och fick då 2000 per månad och det är inget man hänger i julgranen direkt.



Allt går och lösa som sagt om man vill:)

2009-11-11 | 20:03:02 |
Anonym

Det är klart att folk undrar, hur ni fixar huset när du blivit arbestslös. Det är säkert inget illa menat, utan de är vill att det ska gå bra för er. Huset ser jätte fint ut. Ni behöver inte i fixa något som det ser ut på bilderna:) Måla huset bör man göra med jämns mellanrum förstås. Lycka till!

2009-11-12 | 05:33:41 |
Nina

Vad folk ska ha problem med era löner..



Men så är de väl återigen, nu går det bra för er och då måste medelsvensson fram o gnälla.



SUCK på idioter.

2009-11-12 | 08:25:40 |
Ellie

Anonym: jo men alla kan bli arbetslösa det gäller bara att prioritera lite annorlunda. Jag tycker faktiskt inte att folk har med det att göra, jag är ganska öppen i min blogg men så långt tänker jag inte gå att jag berättar våra löner och hur vi lever på det planet.



Jo att måla huset är nog det största och som nog tar längst tid men det är ganska nyligen målat så det ska nog klara sig ett tag till...kram



Nina: ja visst får folk undra men när det gäller vissa saker som tex lön etc känner jag att det är inget någon behöver veta. Jag är ganska öppen i min blogg men lite privatliv vill jag allt ha...stor kram till dig

2009-11-12 | 09:07:07 |
Nina

Jo fast jag tycker lixom inte folk ska bry sig om hur ni har råd eller ej.



Jag tycker det är bristen av respekt att hålla på och undra och gnälla hur ni kan ha råd med de och det och de när bara Andy jobbar osv..



Förmodligen har ni en bra ekonomi eftersom annars skulle inte banken ens låna ut pengar...



Oj så bitter jag är =) men men nu är jag glad igen=)



2009-11-12 | 14:20:11 |
Ellie

Nina: hehe vad gullig du är!. Jag håller helt med dig, banker vet oftast vad de gör när de lånar ut pengar och vi berättade precis hur det var med att jag hade blivit arbetslös osv vilket hon tyckte var väldigt tråkigt men att det blir till att hålla i slantarna och det är vi rätt vana att göra så allt kommer ordna sig:).



Ha en underbar dag! kram kram

2009-11-12 | 14:46:00 |
Stefan

Hej! Jag ska egentligen inte lägga mej i debatten men det kan ju faktiskt vara så att folk bryr sej. Man behöver inte vara idiot för att man är orolig för nån annan.Sen att bankerna alltid vet vad dom gör kan jag inte hålla med om.

Ska sluta bry mej fr.o.m.nu.

Fridens

2009-11-12 | 21:10:04 |
Ellie

Stefan: jag kan skilja på bra kommentarer och dåliga. Jag märker direkt om en kommentar är positiv menad eller inte. Jag tycker fortfarande att denna debatt är helt galen för varför lägga sig i andras liv som man faktiskt inte har en aning om?. Det hade varit en sak om dessa personer hade vetat mer men nu gör de inte det utan "antar" bara massa saker. Klart man kan bry sig men då uppskattar jag att man skriver på ett sånt sätt så att det inte missförstås för det är väldigt lätt att göra om man bara slänger ur sig saker.

2009-11-12 | 22:11:23 |
Stefan

Hej! Ville bara konstatera att du faktiskt lämnar ut en stor del av ditt liv här.Naturligtvis kan man inte veta allt,men om du ser att en kommentar är dålig strunta i att publicera den.Lycka till med hus och körkort och allt annat.Hoppas du får ett jobb snart.

Fridens

2009-11-15 | 11:13:04 |
Ellie

Stefan: Jo jag vet att man kan ta bort dessa kommentarer men jag har faktiskt lite svårt att göra det, tror jag ska bli bättre på det. Ävnen om jag skriver mycket om mitt liv här på bloggen så finns det saker man vill hålla för sig själva vilket nog alla måste hålla med om. Det jag inte skriver om är helt enkelt för privat att jag inte skriver om det...kan vara bra och tänka på.

2009-11-15 | 15:55:01 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0