Det är inte min period nu

Hej igen läsare!, det var ett tag sedan sist och ska jag vara ärlig har jag varken orkat eller hunnit uppdatera er. Nu får jag iallafall försöka för jag är nämligen riktigt sjuk nu igen! jag har extremt ont i halsen och huvudet och är riktigt förkyld så det skulle kunna vara bättre. Blir nog till att ligga hemma idag tror jag.

Jag antar tt ni vill veta hur det gick för mig på körkortsteorin som jag skrev igår?!. För att bli godkänd skulle man ha 52 rätt av 70 möjliga, jag hade 51!!!!!!!!. Kan ni fatta hur arg och sur jag var efteråt!, saken blev ju inte bättre av att jag dessutom visste vad jag gjort för fel för hade jag svarat rätt på den frågan som jag vet att jag svarat fel på så hade jag iallafall klarat mig. Det var en fråga jag satt med i slutet, satt och tänkte så huvudet rykte och så tar jag fel svar trots att jag förstod senare att det varjordens största felsvar och nu får jag göra om hela provet igen bara för ett litet fel! AHHHHH!!!.

Hela dagen på jobbet igår gick jag runt och funderade på provet, jag känd mig som en skit som inte klarar något. Att vara ett ifrån godkänt kändes förjävligt. Så hä i efterhand hade jag hellre sett att jag haft kanske 5 frågor från godkänt för det hade iallafall känts mer värt att göra om.

Nu är det uppkörningen som är kvar och den är på onsdag. Ja måste verkligen köra som en galning nu för jag bara måste klara den. Jag körde med stefan i torsdags (på körlektion) och han sa att om jag tar det lite mer lugnt framförallt i rondeller så trodde han att jag skulle klara det. Jag hoppas han har rätt. Nu fram till onsdag blir det att plugga mycket på att helt enkelt ta det lugnare och plugga ännu mer på teorin för nästa gång kommer jag klara det om jag inte klantar till mig igen. Jag får helt enkelt skylla på att jag var sjuk igår :).

Nu vet ni lite huir det gick iallafall och jag är minst lika irriterad fortfarande över mitt felsteg men men det är bara ta nua krafter!

Kram kram

Peter

Måste man inte klara teorin innan man får köra upp?

2009-11-21 | 11:54:30 |
Ellie

Peter: Nej det behöver man inte. Vare sig man klarar teorin eller inte så ska man köra upp. När man kört upp får man boka in en ny tid för teoriprovet om man inte blev godkänd på den eller på uppkörningen och man inte blev gdkänd på den.Så jag får inte boka in en ny tid för teorin förrän jag kört upp dvs på onsdag.

2009-11-21 | 12:22:05 |
Peter

Så man får inte sitt körkort direkt om man klarar uppkörningen längre? Förr var det så att man först var tvungen att klara teorin innan man fick köra upp eftersom när man klarat uppkörningen fick man sitt körkort direkt (ett tillfälligt körbevis). Så om du klarar uppkörningen på onsdag måste du vänta tills du klarat teorin innan du får köra bil själv?

2009-11-21 | 20:09:28 |
Ellie

Peter: Ja du det var en bra fråga!, vad jag vet ska man få körkortet direkt efter uppkörningen men om man inteklarar teorin så vet jag faktiskt inte vad som händer. Får nog ta och kolla upp det faktsikt. Det jag dock vet är att man måste göra teorin först innan man kör upp men om man inte blir godkänd på det första provet så vet jag inte hmmm. Någon annan som vet?

2009-11-22 | 00:19:31 |
Stefan

Hej! Vilken jävla otur o du som har pluggat så duktigt det är ju riktigt surt att missa en fråga. Du kommer väl att behöva körkort när ni flyttar? Kul att du fått tillbaka jobbet men se till att du får lönesrecar bara.Ett litet tips kan ju vara att gå med i facket.

Fridens

2009-11-22 | 10:35:31 |
Ellie

Stefan: Ja men visst är det otur!, jag har haft lite problem med att kunna plugga på trafikskolan eftersom jag jobbat så dumma tider (eller det är snarare dom som har öppet så dåligt). Nu ska jag dock lägga allt krut på pluggandet före träningen tror jag för jag tycker det är viktigast.



Visst kan det vara bra och ha körkort nu när vi flyttar men det går bra med bussar precis utanför där vi bor, dessutom så har vi bara en bil som andy måste ha till jobbet varje dag så på så sätt kan jag inte använda bilen alltför ofta.



Klart jag är med i facket! de vardom som hjälpte mig väldigt mycket när jag hade problem med att få arbetsgivarintyg, de skickande nämligen brev till henne men precis när brevet hamnade på bageriet så fick jag mina papper så jag sa till tjejen i bageriet att kasta brevet. Enligt min meing borde alla vara med i facket!.



Fridens på dig med :)

2009-11-22 | 15:38:04 |
Anonym

Synd att du missade teorin. Du kanske skulle ha flyttat in på bilskolan de veckorna du var arbestslös :)Lycka till nästa gång. Du måste fixa både teori o praktikprov innan du får köra bil själv.

2009-11-23 | 08:24:26 |
Ellie

Anonym: Ja jo det varunder arbetslösheten som jag kunde plugga mest och det gjorde jag men det hjälpte väll inte riktigt ända fram. Ja jo jag förstår att jag måste vara godkänd på båda innan jag får köra själv:).

2009-11-23 | 09:17:57 |
Leena

De nya reglerna för körkort innebär väl att man måste klara både teori och uppkörning under 2 veckor?

Annars måste man väl göra om både teorin & uppkörning om det går mer än 2 veckor mellan de båda sakerna?

Så hoppas du får ny teori tid inom 2 veckor om du klarar uppkörningen nu.

Annars gäller det att göra om båda sakerna...

Lycka till!

2009-11-24 | 12:26:28 | http://leenaw.blogg.se/
Ellie

Leena: Nej får jag godkänt på körningen nu så gäller den i 2 månader, går det mer än 2 månader måste jag göra om både teorin och körningen så det borde gälla även för teorin också.

2009-11-24 | 17:29:55 |
Anonym

Du kommer fixa det andra gången det gör de flesta. Du vet nu hur provet är upplaggt! Kör hårt du kan och du,vet du är bäst:) Tummarna mina kommer vara blå.

2009-11-24 | 17:32:25 |
Leena

Så pass, ja det måste ju vara lite skönare än 2 fjuttiga veckor. s

Men hoppas du fixar allt snart då, för det är nog bland det bästa jag har gjort :)



Lycka till och hoppas du fixar det ! :)

2009-11-24 | 19:13:40 | http://leenaw.blogg.se/
Ellie

Anonym:Ja jo det vore riktigt konstigt om jag inte fixade det andra gången, nu vet jag vad jag behöver plugga mer på så det är bara tuta och köra!:).



Tack för dina peppningar! det värmer!



Håll tummar och tår för mig :)



Leena: Ja jag hoppas jag ska kunna göra prover innan vi flyttar dvs ons-fre för då har jag körkort till vi flyttar och det är ett stort mål jag har :). kram kram!

2009-11-24 | 20:59:19 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0