Lyckligast i världen!


Sorry att jag inte uppdaterat på länge men igår tränade jag inte och hade inte tänkt göra det idag heller för idag har min lycka tagit över allt!. Jag berättade ju att jag hade en sak jag skulle berätta för er för några dagar sedan och det är nämligen så att jag har varit på arbetsintervju!. Jag har alltid varit intresserad av ett bageri som ligger MAX 200 meter från där jag bor, se säljer endast närodlade produkter och använder bara närodlade livsmedel till deras bakverk och bröd och säljer även ekologiskt, och jag har alltid gått förbi där och kollat då det ser så mysigt ut. Här om dagen bestämde jag mig för att gå in och lämna min CV då jag inte tagit mig för att göra det tidigare.

Jag möttes då av en jättetrevlig tjej som var bagare i butiken/bageriet och jag frågade så klart om de behövde någon personal. Hon blev jätteglad och sa att hon faktiskt trodde att de sökte någon då en tjej skulle sluta. Jag lämnade därför min cv och hon sa att hon skulle säga till chefen att jag varit där. Jag går hem med en riktigt bra magkänsla över att det gick riktigt bra. 10 min senare ringer tjejen i butiken och berättar att hon pratat med chefen och att hon vill att jag ringer henne direkt, hon ville dessutom påpeka att hon läg VÄLDIGT intresserad. Mitt hjärta gick säkert i 210 och jag blev sååå glad, direkt när jag lagt på luren ringer jag upp chefen som även hon var väldigt trevlig. Hon berättade att hon tyckte jag var väldigt intressant och att hon gärna ville träffa mig, det hon dessutom tyckte var så bra var att jag var kostrådgivare då det är väldigt bra att man har bra kostkoll och vet vad närodlat står för, ekologiskt och tycka om nyttigt bröd etc. Vi bestämde därför att hon skulle ringa tillbaka när hon visst när jag kunde komma för en intervju.

Idag strax innan 9 ringde hon och ville träffa mig redan vid 10. Jag blev sååå glad och mina nerver spelar mig verkligen ett spratt då jag skulle kunna hoppa och skutta. Jag gick till bageriet som sagt vid 10 och jag fick jättebra kontakt med tjejen jag pratade med första gången (bagaren som skulle bli min arbetskamrat), det kändes som om vi redan kände varandra och chefen berättade en del om företaget och frågade mig en hel del. Det verkade vara ett grymt bra ställe där man verklien jobbar i team och alla försöker få företaget att komma framåt.

Det jag blev så grymt glad för var att chefen sa att de väntat på en som mig, de vill göra så mycket med företaget men att de tycker det fattats något och det var tydligen mig de väntade på!. Allt lät verkligen superbra och allt har gått så grymt fort, så jag räknar NÄSTAN med att jag fått jobbet då vi ska höras av på måndag och ev skriva avtal etc, dock kommer jag inte få börja direkt på tjejen som skulle sluta måste sluta först  men jag är nog den absolut gladaste i hela världen!!.

Det kommer antagligen börja med en tjänst på 75% men kommer att öka, jag kommer ev jobb 11-17 och kommer ha 2 min till jobbet! hur bra som helst!. Ni vet ju att jag funderade på att bli konditor tidigare och nu kanske jag kommer lära mig detta så Malin som bagaren hette gärna ville lära mig och baka (kommer även få baka lite ibland i jobbet). Det var verkligen bra nyheter! och jag tror absolut att mina kostkunskaper kommer komma väl till användning här och kunna utvecklas väldigt bra vilket hon nästan lovade.

Jag fick dessutom med mig deras surdegsbröd och deras helt egna dinkelbiscotti med safran och mandel, hur snällt som helst!. Dessutom gick jag dit senare och köpte några biskvier som jag bara tokälskar och de var GRYMT goda. Senare blir det till att smaka på brödet:). Det roliga var dessutom att chefen berättade att Malin väldigt gärna ville jobba med mig vilket hon hade berättat till chefen där och då känner man sig väldigt hedrad:)!. Mailn är precis lika gammal som mig så vi har väldigt mycket gemensamt!.




Som ni försår är jag i eld och lågor nu och vilken bra födelsedagspresent om jag får detta jobb vilket är 99% säkert:).

Nu ska jag fortsätta vara glad, gå gärna in på deras hemsida som just nu är på uppbyggnad

www.hembageri.se

Micke

Va kul:) Grattis :)

2009-03-06 | 14:22:50 | http://michalw.blogg.se/
maria

hejsan tjejen..kul för dig. håller verkligen tummarna för dig.. låter osm om det vore perfekt..

JAg jobbar ju oså med kost..det bästa som finns. samt att man får vara nära godsakerna i ditt yrke..hihi

Håll dig nu bara..för frestelserna lockar hårt..

// Maria

2009-03-06 | 15:47:44 | http://energia-maria.blogspot.com
Johanna

Grattis! vad kul för dig! Du som gillar att baka och sånt! =)

2009-03-06 | 15:52:40 | http://inshape.blogg.se/
Ellie

Maria: Jo man blir säkert väldigt sugen till en början men jag tror det lägger sig ganska snabbt endå, det gäller dock att ha ordentligt blodsocker annars kan det bli svårt haha

2009-03-06 | 15:54:22 | http://ellielilja.blogg.se/
Benne

Grattis!!!!!!!!!!!!!!



Rätt ställe att jobba på när man vill gå ner i vikt:) Håller tummarna att du klarar det.

2009-03-06 | 16:23:43 |
Nina

Då håller jag mina tummar att detta går vägen :O)

2009-03-06 | 16:26:32 |
Ellie

Benne: Jo men allt handlar om diciplin och de har faktiskt väldigt mycket nyttiga saker där också, och om jag börjar jobba där kan jag verkligen garantera det för det komemr ajg se till hehe :)

2009-03-06 | 17:17:29 | http://ellielilja.blogg.se/
Ragwald

Jag visste det!!!

Pepparkakor!!

2009-03-06 | 23:00:33 |
Maria

Grattis, grattis gumman... Gud vad roligt... =) Hoppas på det bästa för dig.. krama om

2009-03-06 | 23:29:22 |
Ellie

Ragwald: HA HA HA!!! ja det stämmer faktiskt!!, då får du garanterat komma förbi:).



Maria: Hej gumman!! ja det ska verkligen bli grymt kul, det är verkligen min tur den här gången, riktigt bra födelsedagspresent:)...stor kram

2009-03-07 | 00:47:09 | http://ellielilja.blogg.se/
Anna-Karin

Hej hej!!



Tycker att du tränar på väldigt bra...tufft med att hålla kosten så bra som du gör=)

Ska du tävla något i år? Långa eller korta klassen isf?

Ska göra min första tävling under luciapokalen till vintern så jag ligger också på diet för att gå upp i muskelmassa med mer kvalitet.

Hoppas vi syns där=) Jag hör till långa klassen



MVH A-K

2009-03-07 | 08:45:51 |
Ellie

Anna-Karin: jo jag försöker träna på så bra jag kan, dock är jag inte lika strikt som om jag går på diet. Nej jag kommer nog inte tävla i år, inte vad det ser ut som nu iallafall men man vet aldrig:), jag kommer tävla i korta isånnafall...stort lycka till! kram

2009-03-07 | 09:42:51 | http://ellielilja.blogg.se/
Benne

Diciplin? Är för mig, att hålla dieten fram till tävling och komma upp scen. Vardags diciplin är något annat. Bröd är något man ska undvika som kolhydrat eftersom det gör att du drar på dig vätska och inte blir lika "hård". Prova och var utan bröd 1 år får du se. Jag äter aldrig någon form av bröd.

2009-03-09 | 08:02:44 |
Ellie

Ja men som jag sagt många gånger så hade jag inte brist på diciplin utan andra saker i min vardag, det är precis lika viktigt som dieten dvs att man har en balamns mellan alla små bitar i sitt vardagsliv och det hade inte jag. Alla kolhydrater binder vätska, pasta och andra kolhydrater är inget undantag. Däremot kan man känna sig väldigt jäst av bröd men det beror på jästen. Surdegsbröd och bröd bakat på bakpulver minskar detta. När jag dietar äter jag heller inte bröd förutom möjligtvis efter träning. Äter man bara ca 2-3 smörgåsar om dagen och inga andra kolhydrater utöver det så ska det absolut inte vara någon som helst problem då man i stortsätt utesluter alla andra kolhydrater.

2009-03-09 | 08:29:49 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0