Onsdagens träningspass

Hej där!

Då var dagens pass avklarat och för att sumera passet blev det ett rätt segt pass, jag hade liksom inte energin där riktigt vilket också märktes av väldigt tydligt. Jag var ganska ofokuserad dessutom men jag tror min dåliga energi beror på att jag hamnade i säng vid 02 igår!. Satt uppe och pluggade på bonniers trafikskola och därefter gjorde jag ett litet offseason kostschema som tog en liten stund att konstruera.

Klev sedan upp vid 9 för att äta min gamla vanliga frukost bestående av min grymt goda proteinsmootie med blåbär och en smörgås med ost och en knäckemacka. Därefter trog vi som sagt till gymmet. Det var så himla varmt i gymmet så svetten forsade hehe.

Trots min dåliga energi så gjorde jag ett PB igen i bensparken på en 4:a på 68kg:). Jag har verkligen blivit stark i den övningen och det är riktigt kul för jag har alltid varit svag i den övningen tidigare. Träningsvärken i ryggen sitter fortfande i vilket gjorde att jag inte kunde lassa på ordentligt i knäböjen (blev i smith) men jag körde både pyramid och droppset i de flesta övningarna så jag blev riktigt mör i både armar och ben:).

Nu har jag ätit min goda lunch som blev lite sen pga av träningen men ack så god den var!. Var på lite mixhumör så jag tog det jag hade och slängde ihop och det blev detta:



Kött och Grönsaksgryta med röda linser

slängde ihop följande:
Lök
morötter
vitkål
paprika
grönsaksbuljong
vatten
lite lättsockrad ketschup
röda linser
köttfärs 5%
olika kryddor

Detta blev en riktigt mastig som blev rätt stark då jag hade chili men vill man ha en mild gryta går det bra att ta bort och krydda med valfria kryddor. Kommer lägga upp recept på den på www.metrobloggen.se/liljascafe .


Bilder från dagens pass


Anonym

den där t-shirten sitter ju som handen i hansken ju :)

2009-07-22 | 21:39:14 |
Ellie

Anonym: Tack tycker du! ja det kan vara skönt att ha lite lediga kläder när man tränar:)

2009-07-22 | 23:07:31 |
Anonym

Ja speciellt om man inte är i form :)

2009-07-23 | 00:18:47 |
Anonym

ja den kanske sitter lite slappt på kroppen,, men inte är de mycke över i armarna? där ser de då aif tajt ut;)vad tar du i biceps curl nu eller hur de stavas:)

2009-07-23 | 01:54:54 |
Anonym

Hur ser ditt nya kostschema ut? Vore kul om du kunde dela med dig...

2009-07-23 | 09:12:31 |
Anonym

Du är inte rädd för transfetter? Buljong innehåller oftast härdad fett.

2009-07-23 | 09:15:25 |
Anonym

Lite mera om transfett... lista med produkter.

http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/hardatfett/hardat_lista.htm



Om du nu är intresserad.

2009-07-23 | 09:20:08 |
Ellie

Anonym:Ja är man inte i form är det ju alltid praktiskt:). Bicepscurl tar jag som tidigare 13,5 men börjar hamna på 16 kg hantlarna:). Jag vill helst inte lägga ut kostscheman då det alltid blir så mycket snack om hur man äter etc vilket jag tycker är onödigt därför lägger jag inte ut det.



Buljong kanske innehåller transfetter men hur mycket använder man egentligen? Jag hade 1 tärning i hela grytan och då tog jag en portion av den (enligt bilden), det blev dessutom kvar en hel del. 1dl färdig buljong innehåller 0,4g fett och det är väll ändå inget att bråka om?.

2009-07-23 | 10:43:08 |
Lene

morr Jag blir galen på folk som ska hacka så fort Ellinor lägger ut bilder på sig själv! Det syns ju att bruden tränar och är stark. Att inscinuera att Ellinor skulle vara "big" är trams. Hon är inte särskilt lång och en kortare person ger alltid intryck av att vara mer kompakt om man har mycket muskler. Måste alla vara deffade? Måste man vara jättesmal för att få vara intresserad av träning och hälsa?



Likadant med kosten. Så fort hon delar med sig av ett relativt sunt recept, så är det alltid någon på plats och anmärker på petitesser. 1 buljongtärning innehåller transfetter, ja. Men dessa transfetter måste väl stå i proportion till övriga ingredienser samt mängd.



Jag menar inte att man i sina kommentarer behöver fjäska eller bara stryka medhårs, men någonstans känns det som att det är samma troll som gång efter annan försöker "trycka ner" den här bloggen. Det är respektlöst, för jag tror knappast Ellinor har gjort dessa personer något ont (rätta mig om jag har fel).



Ursäkta, Ellinor, men detta kom direkt från hjärtat. Du vet att vi är flera som uppskattar din blogg och att du skriver om din vardag, som bl.a innehåller träningm, jobb m.m. Jag har inte varit online på ett tag nu, så jag har lite att ta igen. Har flyttat och börjat nytt jobb (bor i Karlstad nu).



Kram så länge!



Lene

2009-07-23 | 23:00:44 |
Anonym

hm de här måste redas ut,, alltså ja som tycker du är grov :) de är inte ja som fråga uti nå vad du äter de är nån annan som är nyfiken uti de,,

2009-07-23 | 23:59:52 |
Ellie

Lene: hej gumman! jag är glad när kommentarer kommer från hjärtat för det märks direkt och jag är glad att du skrev det blir jag alltid så du är varmt välkommen tillbaka till bloggen.



Jag måste väll vara ärlig och säga att jag inte direkt är smal men jag jobbar på det och ingen annan kan säga något annat. Att folk sedan alltid ska komma med petitesser vad gäller kost och träning etc har jag ingen aning om varför de gör. Jag är glad om jag får tips etc men vissa saker är man sååå medveten om själv att man bara blir sur när folk försöker rättavisa en om du förstår vad jag menar. Ta tex det om buljongen, det är ju knappast så att jag dricker 10 liter buljong när jag är hungrig eller dricker det som vatten utan jag var sugen på att göra en ny rätt och ville ha lite smak på det hela genom buljong och kryddor för att få ner kcal. Inget fel i det enligt mig.



Jag är glad att du gillar bloggen och jag gör allt för att så många som möjligt ska bli nöjda så kom gärna med förslag och fortsätt gärna kommentera, på så sätt blir bloggen mer levande och jag får därför bekräftelse att det faktiskt finns dom som fortfarande läser den:)....stor kram till dig!



Anonym: Sorry, det är lite svårt för mig att veta vilka alla "anonyma" är om det är så många som vill vara det. Skriv gärna ett namn, det kan vara vad som helst om du vill vara anonym så kan jag lättare dela på er tex smulan, bråkstaken eller vad du själv vill...ha det!

2009-07-24 | 00:09:37 |
Anonym

Lediga kläder är bra, för då kan man dölja i vilken form man är. Det är bra att använda gamla meriter när man väl visar upp sig.

2009-07-24 | 05:58:00 |
Anders

Vilket tjafs! Det finns nyttig buljong oxå utan transfetter det beror på var Ellie inhandlar den. Hon behöver väl inte redogöra vart hon köper buljongen. Hon är säkert medveten om att den i mat affären är mindre bra och att det finns bra allternativ på hälsokost. En del är tjocka, andra smala. Bara man är ödmjuk och trivs med sig själv, ska ingen bry sig.

2009-07-24 | 16:08:25 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0