Gymmets oskrivna regler

På Erikas blogg http://www.gymguiden.com/erika har hon sammanfattat några av gymmets oskrivna regler vilket jag tyckte var riktigt kul, något man kanske känner igen sig på? haha. Hoppas det inte gjorde något erika att jag lånade det:)

 

1) Spegel tillhör den personen i den!

Att tränga sig emellan byggare och hans/hennes spegel är som att komma mellan en Grizzlybjörns hona och hennes unge;)


2) Pruttar inträffar.. hantera det.

Det är bara så det är. Tänk bara på det som en yrkesmässig risk. Med tanke på det stora tryck som du utövar på din kropp - ofta i obekväma och ovanliga positioner - det udda vulkanen kommer att släppa ut sig så småningom. Det är dock inte fritt spelrum för att släppa bomber MED ELLER MOT SIN VILJA under hela träningen. Den allmänna prut-tumregel går så här: skratt, ryck på dina axlarna, leende och se till att återgå till arbete.


3) Rätten att grymta och morra är direkt proportionellt mot den vikt som lyfts.

Den grundläggande algebra för gymmet. Det finns stränga villkor för att få grymta och morra: a) vid lyft där vikter är större än din egen kroppsvikt, b) ett lyft som är nära din bristningsgränsen, eller c) den sista repetitionen på ditt set. Detta med undantag om du inte är Maria Sharapova, är du inte det... så håll käften och träna!


4) Den person som vill ha ditt råd är den som ber om det
.

Denna regel finns till stor del på grund av att vanligtvis människor som inte borde ge utarbeta tips i första hand känner sig tvungna att dela med sig av sina åsikter.


5) Du skall inte störa din granne.

När någon är i fullgång med att träna, stör inte denna person under några som helst omständigheter, genom att besvära dem med frågan "hur många reps/set har du kvar?"


6) Markera din territorium.

Att lämna en vattenflaska eller en handduk bänken är lika bra som att pissa på den, för att markera din territorium. Utan en vattenflaska, en handduk eller en bänk är din plats i gymmet inte igenkännbar för andra.


7) Städa upp efter dig själv.

När du på övriga ställen i de civiliserade samhälle vi lever i råkar efterlämna dina kroppsliga vätskor så torkar du bort dessa! Gymmet är inte annorlunda, personer som misslyckas med att torka upp deras svett från en bänk när de är färdiga borde hängas.


8) Lycra: det är ett privilegium inte en rätt!

Det bör finnas kvalificerade riktlinjer för användandet av spandex, Lycra, eller något annat extremt stretchigt material. Ingenting sätter dig ur arbete snabbare än den klassiska synen av en spandexklädd person, som egentligen bör använda allt annat än just det.


9) Överstig aldrig en tre hål gräns på din t-shirt.

Om det mer än tre hål så är det är inte en t-shirt längre, det är ett skynke. Använd den för att tvätta bilen, inte att träna i. Vem vill gå på gym och få tillfället att kunna bevittna alla de konstiga ställen som kroppshår kan titta ut från? Om det nu verkligen skulle vara en sådan värdefull familjeklenod att du inte kan förmår dig att slänga den, bär den privat i hemmets trygga miljö.


10) Om du är stor nog att lyfta vikterna, är du även stor nog att plocka undan dem.

Det finns inget värre än när halva träningspasset går till att förflytta vikter, detta enbart för att vissa är för jävla lata för att sätta tillbaka vikter de använt när de är färdiga.


11) I likhet med lag #3, tona ner det!

Jag vet att det inte är ett bibliotek eller nåt, men måste vi människor verkligen göra alla dessa slående och brakande ljud? Du får inte mer (positiv) uppmärksamhet om du frågar mig. Är du inte tillräckligt mogen att sänka dina vikter sakta till marken efter ditt set är du heller inte mogen för att lyfta vikterna.


12) Lämna din mobil hemma eller i ett skåp.

Varför i helvete skulle du någonsin vill ha med dig något som stör din koncentration under träningen? Det finns inget värre än att träna bredvid någon diskuterar smaker på tandkräm eller gör puss-ljud till sin partner.


13) Bara för att du har den kroppsliga omkrets av en isbjörn betyder det inte automatiskt att du får monopol på alla maskiner.

Och medan vi ändå är inne på ämnet monopol så se till att inte passa på att ha din sociala timme under vilan mellan dina set, genom att prata med alla som går förbi. Det finns dem som väntar på att använda dessa maskiner idag vid något tillfälle!


14) Håll ögonen på dig själv, pervo!

Att uppenbarligen stirra på någon heting på löpbandet är som att stirra rak in i solen, visst du kan titta men bara i korta stunder eller så är risken stor att du kommer att bli blind på grund av att hennes pojkvän bredvid dig förbereder att förblida dig hanteln han använder.


15) Till sist, när du byter om i omklädningsrum så är det utrymme du har att nyttja i samma proportion som bredden på ditt skåp (inte ditt ego).

Hur mycket jävla utrymme kan du behöva för att torka arslet och klä dig? Du kanske lagt märke till att det finns människor som sprider sig över hela område som om de skulle förberedas för en picknick. Varför behöver de så mycket utrymme?



Lagar är till för att följas, kom ihåg det;D






Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0