Wanja sjödin 72 år- 115 kg i knäböj !

Ja vad säger man!! är det inte grymt bra jobbat för att vara så gammal att vara så grymt stark som henne?. Det är nästan så man bli avundsjuk. Många säger att det är för sent att börja träna när de börjar komma upp i åldrarna men detta tror jag garanterat inte på. Wanja började träna som 46 åring och nu är hon 72 och kanske sveriges starkaste 72 åring?, vad tror ni?. I aftonbladet gjorde hon 54 armhävningar i sträck och jag tror aldrig jag har träffat en så fräsch och pigg 72 åring. Denna kvinna kommer nog leva i många härliga år framöver!. Läs mer om artikeln här http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4251856.ab .


Jag tycker att det aldrig är för sent att börja träna vare sig man är 60 år och börjar eller 20, det är alltid lika bra och man kan få mycket bättre hälsa och mycket bättre förutsättningar att vara gammal och frisk än att inte träna alls och aldrig börjat. Detta gäller även att röka, genom att sluta röka trots att man är i äldre år minskar risken avsevärt för sjukdomar redan efter 1 år har risken minimerats med 50% och det är det många som inte förstår eller vill förstå. På www.traningsprofilen.se har jag skrivit en artikel om hjärtinfarkt, övervikt etc där man kan läsa om just rökning om ni skulle vara intresserade.

Jag har aldrig rökt och aldirg ens testat! och det är jag grymt glad för, för på så sätt så har jag aldirg varit ens sugen på att börja för jag anser att om man aldrig testat så behöver man heller inte vara orolig för att vara fast eller liknande. Jag är enormt stolt över detta och jag minns många gånger i framförallt högstadiet, många var på mig om att testa och många blåste tom röken på mig men jag har aldirig, och då säger jag aldrig varit intresserad eller ens nära att testa. Jag kunde stå tillsammans med mina kompisar i rökrutorna men att jag själv skulle testa var jag stenhård på att jag inte ville och jag lovar, det var måååånga som försökte men jag var så säker på vad jag ville att jag kunde stå emot grupptrycket vilket jag är grymt tacksam för idag när jag ser hur svårt folk har att sluta.

Min mamma har rökt i väldigt många år men slutade för säkert 10 år sedan om inte lite mer och jag är oerhört stolt över henne, hon slutade röka på 2 veckor via plåster och hon tappade totalt suget efter dessa 2 veckor och jag tror mycket det beror på hur stark vilja man har också för har man inte viljan tillräckligt så går det endå aldrig, det tror jag.

Nyligen vart det faktiskt en lite lyxigare fika, andy var lite sugen på lyxig choklad så han gick ner i affären och köpte några chokladbitar i lösvikt på hemköp och 6 bitar (3 st var) kostade 18 kr!! nåja det var riktigt gott till kaffet och att lyxa till det gör saker lite extra trevliga som just denna lilla stund.


Nej nu blir det film, jag vet jag har sagt det många gånger men nu lovar jag att det blir folm haha...

sov gott sedan!!


Så här såg jag ut i morse i håret, andy höll på att skratta ihjäl sig. Nej jag ligger absolut inte still på nätterna men det syns väll? haha.

Nilla

Jag har heller aldrig ens provrökt och tycker det ser grymt äckligt och skabbigt ut. Det var verkligen inte svårt att stå emot det grupptrycket! Skönt att man inte lider av det handikappet som många tydligen gör. Ändå var jag knappast den självsäkrate personen i högstadiet, men nog hade jag sådan självrespekt att jag inte ville ha med ohygieniska cigaretter att göra.



Wanja förresten, ja hon är verkligen vrålgrym =)

2009-01-25 | 23:57:28 |
Ellie

Nilla: Ja jag var heller långt ifrån självsäker på den tiden men så mycket visste jag och det var att aldirg börja röka och det kommer jag verkligen hålla om något. Inte nog med att det är farligt, man luktar så oerhört äckligt och så ser det så ofräscht ut...Heja ickerökare!!

2009-01-26 | 01:00:56 |
Philip

Man hittar Wanja i var och varannan blogg. :) Grymt inspirerande kvinna det där. Har vi tur blir hon nästa aktuell profil. Inväntar svar just nu.

Så du gav upp metrobloggen? Glöm inte ändra bloggadress på TP.

2009-01-26 | 01:01:40 | http://www.metrobloggen.se/lailani
Ellie

tjena!! jo jag tyckte det var så trögt och segt att jag bara inte orkade längre. Ja!! vad roligt som sagt wanja är en riktig inspiration och ett levande bevis på att det är aldrig för sent att träna!...just det måste ändra på TP ochså! tack!!...kram

2009-01-26 | 09:52:26 |
Johanna

Haha, snygg frissa! Har testat feströka engån och det var inget för mig. snusning tycker jag är ännu värre...

Förresten, ändrar länkadressen till dig så att det blir rätt!

2009-01-26 | 10:30:03 | http://inshape.blogg.se/
Ellie

Johanna: haha visst va!! dte är inte klokt så snygg man är haha!!. Länka gärna till nya!!.kram på dig tjejen!

2009-01-26 | 13:15:27 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0