Tankeboken

Jag skrev tidigare att jag ge ett tips på hur man kan få kontroll på sina tankar och annat som rör träning och kost. Jag kallar det tankeboken, en bok där du när du själv känner skriver ner en tanke, den kan både vara positiv och negativ. Självam grejen med boken är att du ska kunna fundera över varför en tanke kommer och på så sätt reflektera över den. Säg tex att om du råkade äta godis trots att du avgett et nyårslöfte om att äta detta max 1 gång i veckan och då på lördagar. Skriv ner vad det var du gjorde och fundera på varför du gjorde så. Du kanske ätit dåligt under dagen, mått allmänt dåligt vilket resulterade i att du började tröstäta, etc. När du nu funderat över varför du tänkte eller gjorde på ett visst sätt så ska du fundera ut vad du kan göra för att minska risken att det händer igen. Äta oftare kanske?, eller se tilla tt du gör något helt annat om du mår dåligt som tex kan vara att gå ut på en promenad, läsa en bok, gå på stan etc. På så sätt lär du dig exakt vad du ska göra när en viss tanke kommer eller om du är påväg att göra något du inte borde göra. När du skrivit ner en tanke eller något du gjort som inte var så bra så se det inte som ett misslyckande (jag kan säga det hur många gånger som helst) ´tänk istället på att du lärde dig något nytt om dig själv och ta nya tag.

Den här boken kan du använda till andra saker också, tex att utvärdera ett träningspass som var väldigt bra eller som var mindre bra. Gör alltid samma sak och fundera ut varför det blev som det blev eller varför du tänkte som du gjorde. Boken kan du som sagt använda till vad du vill så länge du reflekterar över det du just skrivit och gärna går tillbaka till boken när du känner att du behöver ny inspiration eller helt enkelt bara kolla i den för att se vad som gått snett tidigare och för att på så sätt minska risken för att det händer igen.


Jag brukar rekommendera personer att göra en sån här bok om de vill ha ny motivation för har man något att fundera över när det gäler sin träning eller kost så blir det inte bara träning utan även en slags utveckling i rätt riktigtning för att få så bra resultat som möjligt i det du gör. När du tänker en negativ tanke om dig själv kan du även då skriva i boken och byta ut den negativa tanken till en positiv tanke vare sig det handlar om dig eller något helt annat. Negativa tankar tar väldigt mycket på energin och den kan du lägga på mycket bättre saker.

Säg tex att du bråkat med dina föräldrar, du bara hatar dom massor och du går och muttrar i flera timmar efteråt. Tänk då så mycket du skulle kunna göra eller tänka som var positivt istället, man blir faktiskt mycket gladare av att tänka positivt. Att skratta åt ingenting gör att man blir glad också, trot eller ej men så är det faktiskt. Hjärnan är så lättlurad att om du försöker intala dig att du är glad och pigg så blir du det!, testa!.

Detta gäller även tankartänker du negativt om dig själv blir du garanterat mycket mer negativ inställd till dig själv. Du påstår att du inte klarar någonting, du är värdelös, du vinner aldrig tävlingar, du kan inte laga mat etc. Genom att bara tänka så gör att du blir just "dålig". Tänk istället att jag klarar det här, jag kan laga mat, jag tycker om mig själv precis som jag är, jag är unik etc och jag lovar att du kommer må mycket bättre.

Det är svårt!, jag vet men ju mer man tränar på det desto lättare blir det. När man endå tränar och står i kan man lika bra träna mental träning för att på så sätt få tex bättre resultat i träningen, på jobbet etc. För det stämmer, det du säger eller tänker blir verklighet. Om vi ska ta ett exempel till, du vill så gärna ta 50 kilo i bänkpress men vet att du aldrig kommer klara det, testar du då så kommer du garanterat inte klara det men däremot tänker du och ser framför dig hur du klarar det så kommer du med stor sannorlikhet att göra det!. För även här är det hjärnan som spelar dig ett spratt. ser du dig själv göra det tror hjärnan att du precis gjorde det och när du sedan testar så funkar det. Så enkelt är det, testa nästa gång du är på gymmet men glöm inte! var fokucerad!.

Undrar ni över något vad gäller just detta eller något helt annat så får ni så klart skriva till mig, gärna via mail som ni hittar till höger...................>

japp nu ska jag ut med Kiwi på en kissrunda, det blir itne sova ännu på ett tag då andy kommer hem ca 01,00 *puhhh*.

God natt sedan! 


sabiina

vad fin blogg

2009-01-27 | 13:02:57 | http://nyttigabloggen.blogg.se/
Ellie

Sabiina: Tack!!

2009-01-27 | 13:27:17 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0