Mindre trevlig natt

Hej vänner!! hoppas ni har en stårlande dag idag!!, just nu mår ja kanon förutom att jag har väldigt huvudvärk. Idag är det vilodag från träningen enligt schemat och det känns faktiskt skönt för jag skulle behöva göra lite saker här hemma. Jag har iallafall beställt min studentlitteratur nu och det blev ingen billig historia, jag beställde på bokus.se och tre böcker (en stor bok och 2 häften) för 550:- ca. Det finns absolut mycket dyrare böcker men det är inte varje dag man betalar 500 för böcker.

Har varit iväg och handlat lite också då jag har blivit sååå trött på min tonfisk (om ni vill testa tonfisk i dieten så avråder jag er för att äta tonfisk till frukost). Jag åt tonfisk igår till frukost och det var det värsta jag kunde göra, det blev sååå tort i halsen efter en natts sömn att jag hade nog att göra för att få ner tonfisken för den ville stanna halvvägs nere i magen haha. Imorse blev det istället jordnötssmör och det var 100 gånger bättre, och godare:). Idag i affären köpte jag istället räkor som jag kan ha på dagarna också istället för bara tonfisk och jordnötssmör och det var himelskt gott!!. Nu kommer jag äta 2 st tonfiskburkar, 2 portioner/dvs 200g räkor och 170g jordnötssmör om dagen+en proteindrink då efter träningen så lite mer varierade blir det.

I natt var nog den absolut värsta dagen i mitt liv! jag vaknade av att jag var såååå grymt hungrig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, hade dessutom jätteont i magen pga av det så jag visste knappt hur jag skulle ligga, inte nog med det hade jag fruktansvärd huvudvärk och skakningar. Jag förstod direkt att jag måste haft enormt lågt blodsocker och jag försökte verkligen somna om men det bara gick inte!!. Därför sprang jag upp och tog en vasa sportknäcke och ca 0,5 dl frysta hallon för att få upp blodsockret lite och efter mycket om och men så släppte det och jag kunde somna om igen. Det var nog min absolut värsta natt, jag kunde inte annat göra än att ta lite "förbjudet" för att få stopp på det  och det funkade ju så det var ju bra.

Bild lånad av expressen.se

Nu mår jag iallafall bättre och jag har bestämt för att försöka lägga lite mer mat till just innan läggdags för att förhindra samma problem igen, för visst finns det inget värre än att vakna mitt i natten och vara dödshungrig?.

Hittils på 2 dagar har jag gått ner 6 hg, vet inte om det är bra eller dåligt men det går ju iallafall neråt, nu ska jag väga mig igen på fredag för att se vad som hänt.

Nu måste jag fixa lite här hemma men vi ses senare!!...kram



Johanna

Gud vilken skräckupplevelse. Skakningar och allting låter inte alls bra. Hoppas att det inte fortsätter så och att du kan hålla din diet. Liet justeringar blir nog bra. Håller man sig mätt på den annars under dan förresten?



Ja, 550 för en bok och 2 häften var inte farligt, men dteär aldrig kul att lägga ut pengar på kurslitteratur. Det brukar va svindyrt. De böcker jag ska ha kostar oftast 6-700 kr st. Vad är det du ska plugga? Skulel du inte starta företag?

2009-02-11 | 14:35:25 | http://inshape.blogg.se/
sandra

varför äter du en massa jordnötssmör?? kan aldrig vara nyttigt eller hälsosamt!

2009-02-11 | 14:42:30 |
Ellie

Johanna: Ja det var riktigt jobbigt faktiskt men jag har en förmåga att mest bli hungrig på kvällen så det är inte konsigt att det blev så, min kropp gillar inte att gå på diet :). Om man håller sig mätt, det är nog olika men även om jag inte är hungrig hela tiden så blir man ju aldrig så mätt som man blir på vanlig mat utan hungern avtar mest.



Jag ska läsa Engelska A och självklart ska jag starta företag om jag får men jag ska läsa kursen så gott jag kan på sidan om, jag har max ett år på mig att läsa den såd et ska man väll klara av hihi. Om det är så att vi startar företaget och jag anser att jag inte hinner plugga får jag hoppa över den och plugga vid ett senare tillfälle men då har jag böcker iallafall :).



Sandra: Äter man rätt jordnötssmör är det faktiskt riktigt nyttigt, mitt jordnötssmör innehåller endast jordnötter och havssalt och nötter som d vet är nyttigt. Om du missat det så går jag just nu på en så kallad jordnötssmördiet som Sid www.fitnessguru.se gjort och det är därför jag äter mycket sånt :).

2009-02-11 | 15:15:28 |
sid

+100 personer har gått på denna diet med mycket bra resultat. Ingen diet som är lätt att genomföra (aldrig påstått det) dock ska man aldrig behöva vara riktigt hungrig. Inledningsfasen är värst efter 2-3 dagar brukar allt jämna ut sig. Idag har jag själv gått på dieten i 4-5v och har full energi noll hunger och drar runt 300kg i marklyft. Likande prestationer hos andra med vilja och dedikation brukar inte vara ovanligt på denna diet.



Om du inte är motiverad att köra hårt, gör inte denna diet och gör inte denna diet på tonfisk.

2009-02-11 | 15:52:29 | http://www.fitnessguru.se
Nilla

"I natt var nog den absolut värsta DAGEN i mitt liv!"



Det där lät ju lite lustigt...

Hur länge ska då gå på js-dieten nu igen, har för mig att du skrev att det bara var en testperiod nu först? Är det nån vits alls då? Hoppas du mår bättre nu iaf.

2009-02-11 | 15:54:27 |
sid

Medans jag fortfarande är inne här, vet inte om det här är rätt diet heller för dig Elinor. Du har en tendens att kasta dig in i saker och en bit in ångra dig och få för dig att göra något annat.



I min bok gör man något helhjärtat hela vägen eller så gör man det inte alls. Just nu gör du en diet jag skrivit, och har gjort om den så den ska "passa" dig.



Och utöver det kanske du tränar tokigt? Har fokus på annat? Som ditt företag osv. Se över träning/cardio och din kost och om du verkligen vill göra det här eller om det bara är ännu ett "testa på projekt" som slutar i att du skiter i det efter 1v och återgår till ditt "normala" liv.



Detta är skrivet med all väl mening och ett stort lycka till!

2009-02-11 | 15:58:22 | http://www.fitnessguru.se
Johanna

I inlägget "superdieten är här" förespråkar du att massa olika dieter inte är bra och att du inte gillar dieter alls. Att man ska äta normal kost och välja bättre och nyttigare alternativ. Hur kommer det sig att du nu gjort en så total ändring och sitter och tvingar i dig massa tonfisk,och jordmötsmör som det enda du äter. Att du vaknar med magont av den dieten kan jag förstå .

2009-02-11 | 17:10:35 |
Diciplin

Du kanske borde dricka lite mera... Du äter ju tillräckligt med kcal så skakningarna kan knappast bero på blodsockerfall - och inte mitt i natten, vätskebrist låter mer troligt. Förresten vad är poängen med att berätta för världen att du ska köra en viss diet när du bryter den redan natt till dag 3?

2009-02-11 | 17:13:27 |
Ellie

Nilla: ja ska köra den här i 4 veckor är tänkt och det är för att helt enkelt testa på den, om det är något jag skulle kunna göra fler gånger helt enkelt tex om jag vill tävla någon gång etc eller bara bli av med några kilon som nu, jag är glad om jag iallafall tappar 3-4 kilo.

2009-02-11 | 17:36:39 |
Ellie

Johanna: jag har svarat på en likande kommentar och som jag sa då så föreslår jag inte sånna här dieter till personer som vill ändra sin livsstil+ gå ner i vikt. om man vill ändra sin livsstil och ha en långvarit viktminskning är det alltid bättre att äta balanserat och varierat. Vill man dock gå ner ett par kilo för välmåendets skull på en snabb tid så måste man ta till lite hårdare dieter och därför gillar jag denna diet.

2009-02-11 | 17:41:03 |
Ellie

Diciplin: haha jag anser verkligen inte att jag bröt mot dieten utan försökte bara göra att det blev bättre och det blev det av att äta lite. Jag tror själv inte du skulle ligga sömnlös en hel natt pga av att du är magont och skakning+ huvudvärk. Jag dricker tillräckligt, jag dricker tom mer än jag brukar göra. Kcal har inget med blodsockret att göra.

2009-02-11 | 17:44:36 |
Diciplin

Du säger "haha jag anser verkligen inte att jag bröt mot dieten utan försökte bara göra att det blev bättre och det blev det AV ATT ÄTA LITE."

Och det du åt ingick i dieten då alltså? Om du går på diet men aldrig anser att du bryter mot den då du äter ngt som ej ingår så förstår jag varför du inte lyckats komma i form.

2009-02-11 | 20:34:43 |
Ellie

Diciplin: Nu var det ju knappast så att jag åt något extremt onyttigt utan mitt mål var bara att få sova och bli av med mina skakningr vilket borde vara ett sunt tänkande. Att vara slavisk mot sig själv är bara dumt. Jag ligger på ett underskott och det jag åt extra kanske var MAX 50 kcal och inget som förstör min diet.

2009-02-11 | 21:01:16 |
Mollie

Att äta kolhydrater på en ketodiet förstör väl visst? Hela grejjen med dieten är ju att du äter ett visst minimalt antal gram kolisar, överskrider du den lilla mängden så hamnar du ur den ketogena fasen ju? Eller har jag missuppfattat ngt?!

2009-02-11 | 21:46:48 |
Ellie

Mollie: Jo men i grunden handlar det endå om att ha ett underskott av energi för att tappa vikt och det har jag med säkerhet!

2009-02-11 | 22:52:31 |
Mollie

Vore kul att se vad Sid själv säger om det? Hade det inte varit bättre att äta lite extra protein och fett i det läget? På keto-diet trodde jag man inte kunde få några blodsockersvängningar eftersom man äter så lite kolhydrater..men jag kan ha fel, Sid?

2009-02-12 | 13:47:43 |
Ellie

Mollie: Jag räknade faktiskt ut hur mycket min "extra" måltid blev rent kolhydratmässigt och det enda jag fick i mig var 9g extra i kolhydratsväg. Jag äter nu 24g kolhydrater om dagen så 9g extra är knappast något att bråka om anser jag speciellt då det inte händer varje dag utan var en nödlösning.

2009-02-12 | 14:46:49 |
sid

Mollie, Nr 1 vill jag klargöra att jag aldrig rekommenderat denna diet till Elinor. Detta är något hon själv velat och gett sig in på. Personligen skulle jag om jag var henne satsa på en riktig uppbyggnad (balanserad såklart) fram tills hon väljer att hon verkligen ska tävla. Så att det inte blir så mycket fram och tillbaka.



Utöver det så är kolhydrater ett BIG NO NO i en CKD. Förutom just under 36 timmars laddningen. Även minsta lilla kan faktiskt förstöra (alla är olika känsliga) din förmåga att omvandla protein --> glykos. Det som hände Elinor den kvällen går bara spekulera i då jag inte har all fakta, men mest troligen är det överträning kombinerat med för lite vätska (man ska alltid dricka lite mer på en keton diet än annars). Utöver det lär Elinors kropp vara väldigt kolhydrats van? Och är man "sockerberoende" kommer hjärnan göra allt för att få dig att fuska.



F.ö går det absolut inte jämföra kolhydraterna i jordnötssmöret som framförallt kommer från fibrer som inte påverkar blodsockret.



Om jag var Elinor skulle jag se till att först och främst läsa 1-2 böker som behandlar ämnet ketona dieter.





The Ketogenic Diet

A Complete Guide for the Dieter and Practitioner är en bra sådan.



En annan bok som kan vara värd att läsa är

The Protein Book

A Complete Guide for the Coach and Athlete



Båda skrivna av Lyle McDonald och nej jag är inte sponsrad av denna man. Böckerna är dock bra.



Mvh Sid

2009-02-12 | 18:57:49 | http://www.fitnessguru.se
Ellie

Sid: Nej jag är absolut inte sockerberoende jag vet precis vad det innebär och jag är absolut långt ifrån det (Jag förespråka om att dra ner all sockerkonsumtion till alla). Tack för tipset om böckerna men har du har väll inte glömt att jag är dålig på engelska haha..

2009-02-12 | 20:59:16 |
Frågvis

Hej Sid, vad menar du med att kolhydraterna i jordnötssmör kommer från fiber?

2009-02-12 | 21:45:48 |
sid

Frågvis, fibrer påverkar inte blodsockret i den grad att insulinets verkan blir en faktor för dieten eller dess effekt.

2009-02-14 | 04:03:00 | http://www.fitnessguru.se
Frågvis

Det är det ingen tvekan om Sid. Men att påstå att kolhydraterna i jordnötssmör framförallt kommer från Fiber är långt ifrån sant. Om man tittar på en Amerikansk innehållsförteckning räknas fiber som kolhydrat och för jordnötssmör är ca hälften av kolisarna från fiber på en amerikans "nutrition facts" (av 16 g kolhydrater är ca 8 g fiber). På svenska innehållsförteckningar skriver man inte ut fiber som kolhydrater. Vilket innebär att om det på en svensk burk står 8g kolisar så kan du inte räkna med att detta är fiber. Det är helt enkelt kolhydrater. De andra 8 g fiber står specificerad för sig (om de alls står med) på en svensk burk...

2009-02-14 | 13:39:41 |
sid

Frågvis, Orkar inte kolla upp siffrorna exakt, men du har i sakfrågan rätt. Dock är de kolhydrater du pratar om av lågt GI (gör iofs ganska så isamma) och av sån liten mängd att de inte har någon inverkan på om du är i ketosis eller ej.



Glad alla hjärtans dag på dig!

2009-02-14 | 15:47:38 | http://www.fitnessguru.se
Frågvis

Sorry Elinor att jag skriver till Sid via din blog... Sid, visst, jordnötter har lågt GI pga högt fettinnehåll (även protein och fiber medverkar till detta). Dock kan du inte säga att kolhydraterna i sig har lågt GI. Och 8g kolisar från jordnötter, varför är det mer ok än 8 g från en knäckemacka?

2009-02-14 | 17:43:42 |
Ellie

Frågvis: Det är absolut inga problem, skriv på du jag tycker det är intressant :)

2009-02-14 | 19:04:35 |
sid

Frågvis,



GI i sammanhanget är totalt ointressant som jag skrev tidigare.



Du har uppenbarligen ingen koll på vad GI är för instrument och borde läsa på hur det fungerar. Tips GI tar ett HELT livsmedel och räknar därefter ut hur blodsockerkurvan ser ut med vitt 50g vitt bröd som referensvärde. (Utan andra livsmedel närvarande i magsäcken/måltiden). GI är ett trubbigt instrument. Men du har verkligen lyckas missförstå det.



Men som sagt diskussionen är totalt onödigt då det inte har någonting med JS-Dieten att göra.



/Sid

2009-02-14 | 19:37:54 | http://www.fitnessguru.se
Frågvis

Man kan ju undra vem som har koll här... Tips: Läs igenom dina tidigare inlägg.

2009-02-14 | 23:55:43 |
Frågvis

PS Vitt bröd är inte det enda referensvärdet...

2009-02-14 | 23:59:13 |
sid

Frågvis, Peka ut EXAKT vad du tycker jag har fel i, så ska jag bemöta den frågan.



Ang. Referensvärden, GI och dylikt har INGENTING med diskussionen att göra, vad är det du vill "vinna"?

2009-02-15 | 17:14:25 | http://www.fitnessguru.se



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0