Läsarfråga

hej elli pelli =)
tänkte komma med en fråga även om jag typ vet de, men skulle va kul om du skrev de i din blogg oxå, för de är ju iaf viktigt, så här kommer min fråga så får vi se om du tar med den nån gång eller inte =P
 
Om du ska hjälpa någon att försöka förlora några kilon, vad är det första du skulle lära den personen, eller det viktigatse att tänka på/jobba med?
 
KRAM PÅ DIG BABE!! PUSS CARRO


Hej gumman!!

Det är en ganska svår fråga du ställer för jag gör lite olika beroende på vad det är för person. Det är viktigt att först lära känna personen gendom att ställa lite frågor både privata och lite midnre privata för att få en bild av personen. Om det är en person som inte kan så mycket om näringslära men som vill gå ner i vikt försöker jag först berätta lite snabbt om de olika näringsämnena och vad de har för uppgift, det tycker jag är viktigt  för någonstans så vill man ju inte leva på en kostrådgivare hela livet utan de vill ju oftast klara sig själva till slut. Jag brukar även råda dom att låna hem böcker om näringslära så småningom för att lära sig så mycket som möjligt i ämnet (detta om de vill förändra sin livsstil men kan även vara bra för en person som vill gå ner i vikt och må bra). Självklart lägger jag upp kostscheman om så önskas men jag försöker att poängera att schemat bara borde följas under en viss period då en varierad kost är nyckeln till en långvarit livsstil som man trivs med. Som prio 2 är det  träningen den ska utföra eftersom träning står till 50% av resultaten man får. Prio 3 är den mentala träningen för den är också väldigt viktig oavsett mål, att puscha sina klienter  till framgång och att tänka positivt även om det inte alltid går bra. Det är väldigt roligt och en viktig del i hela processen.
 
Som sagt så strävar jag efter att lära personen så mycket jag kan om näringslära för att kunna leva ett sunt liv även efter min tid och det absolut viktigaste att lära personen är vad som kan hända om man äter så som personen i fråga gör för tillfället (säg tex att personen röker och äter väldigt mycket på mcdonalds och äter godis som kvällsmål) så berättar jag vad som kan hända om de fortsätter som de gör (är ju undersköterksa också), på så sätt hoppas jag att personen ska få en bättre inblick i sitt liv och förhoppningsvis även få mer motivation att ändra sina vanor. Att öka personens självförtroende är något jag också strävar efter i mitt arbete, att tycka om sig själv är väldigt viktigt om man vill åstadkomma något med sin kropp för gillar man den inte i grunden kommer man aldrig att göra det oavsätt hur lätt eller tung man än är.
 
Hoppas du fått svar på din fråga:) annars vet du att du är välkommen tillbaka..
 
Kram på dig tjejen



Carro

TACK <3

2009-02-12 | 10:48:45 |
Anna

Varför är träningen 50% av resultatet? Vilken träning är det då man ska göra?

2009-02-13 | 13:47:13 |
Micke

Wow! Du är ju rena Anna Skipper!

2009-02-13 | 15:28:48 |
Ellie

Anna: kosten står till 50% av resultatet du får av träningen som även det är 50% av resultatet. Har du en kass kosthållning är det svårt att få bra resultat av träningen. Vad för typ av träning man ska ägna sig åt beror ju på målen men framförallt vad man tycker är kul. Jag tycker dock att en kombination mellan styrketräning och någon form av konditionsträning/förbränningträning är att föredra.

2009-02-13 | 17:01:11 |
Ellie

Micke: Jag tror jag ska ta det positivt men jag gillar egentligen inte annan skipper så det är lite negativt också haha...men tack det!! kram

2009-02-13 | 17:02:14 |
Anna

Ok, tack för ditt svar. Men om jag lägger mig på ett kaloriunderskott där min fettoxidation är maximal, behöver jag verkligen träna då för att gå ner ett par kilo? Eller kan jag uppnå exakt samma effekt utan träning?

2009-02-13 | 22:29:54 |
Ellie

Anna: självklart kan du gå ner i vikt endå även om du inte tränar men till slut kan det bli svårt att bli av med det där sista kilona och då är träning bra om man vill sjuta till lite. Träning ger ju också resultaten snabbare och som sagt till slut kan det stå still på vågen och då kan det vara svårt att dra ner ännu mer på maten och det är där cardio och träning kommer in...lycka till!

2009-02-13 | 22:45:42 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0