Frågestund

Hej mina vänner!! jag tänkte nu införa en frågestund där ni helt enkelt får ställa alla frågor ni har. Jag ser helst att ni mailar då jag tänkte en stor del av frågorna i olika inlägg så fråga på bara. Jag svarar på alla frågor så sätt er ner och fundera riktigt ordentlgit så hörs vi imorn!.




Imorn åker vi till Göteborg, ska ta med mig datorn så det kommer antagligen bli något inlägg med bilder på vägen...kram på er!



nikitaz

fin bloog

2009-02-06 | 19:53:40 | http://nikitaz.metrobloog.se.se
Anna

Hej Elinor!

Vad underbart roligt med en frågestund! Provade att maila mina 2 frågor, men det gick inte då du kunde inte ta emot från min server? Så jag skickar så här i stället...=) Du behöver ju inte publicera den här kommentaren, utan kan använda frågorna till ett inlägg ändå.

Mina frågor rör ju såklart kosten, då det är det jag finner mest intressant, och då du är utbildad kostrådgivare tänkte jag passa på.



Jag har alltid undrat om detta med kolhydrater och dess inlagring samt frisättning i kroppen... Så, mina 2 frågaor lyder:



1. Skulle du kunna förklara glukoneogenes (på molekylär nivå) när den sker i Coricykeln? För jag förstår inte riktigt stegen mellan malat och oxaloacetat. Varför omvandlas det sistnämnda till fosfoenolpyruvat?



2. Kan du förklara en glukosmolekyls väg genom kroppen, från beståndsdel i ett riskorn till färdig ATP som används vid muskelkontraktion? Jag tycker det verkar lite kluddigt...



Vore jättetacksam för svar, och ser fram emot ett lärorikt inlägg

angående dessa två ämnen i bloggen=)=)



Ha en underbar helg i Göteborg!!



MVH



Anna

2009-02-06 | 20:34:39 |
Lena

Om du tränar rätt och äter rätt, som du säger att du gör. Hur kan du se ut som en "vanlig Svensson" i kroppen. Något är det som inte stämmer?????? Du borde se elittränad ut.

2009-02-07 | 19:32:08 |
Ellie

Lena: Det kan bero på att jag inte är på diet just nu.

2009-02-07 | 21:00:51 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0