Svårt att styrketräna- Dagens pass

God kväll allihop!


Nu har jag precis kommit hem från ett grymt rygg och vadpass. Först var jag trött och skeptisk till om jag borde träna eller inte, jag kämpar fortfarande med dålig motivation men när jag sedan började kolla lite på http://www.bodynytt.se/ så fick jag en helt annan motivation och VILLE gå till gymmet och köra riktigt tungt!. De som fick mig att bli på topp igen var nämligen Johan Malm och Natalie Allam som båda har grymt snygg fysik. Jag har så grymt lätt att få bra motivation att se videoklipp så har ni några på lager så får ni gärna skicka länk :).


Dagens pass:


Marklyft:  PB! Jag blev så grymt glad idag för jag klarade 90kg i marklyften!. Det har varit grymt jobbigt och det har tagit tid att komma dit men nu är jag äntligen där! 90kg*1set*3reps totalt 5-6 set.


Lats: PB! Även här på 55kg*2set*8reps=3set totalt


Rodd T-bar: När det var dags för denna lilla övning var ryggen helst slut! Inte konstigt då jag kört den tunga marklyften. 41kg*3set 8-10reps=4set.


Sittande vader: 25kg*10reps*3set.


Cardio: 20 min varav 3 intervaller 3min styck och resten rask gång.


Ett väldigt lyckat pass måste jag säga och jag är grymt glad att jag klarade 90 kilo i marken, det är verkligen dagens höjdpunkt!. Det har krävt mycket slit att nå dit men på senaste tiden har ryggen gett med sig lite och är tror jag på väg att hänga med rent styrkemässigt vilket är grymt kul!.

Har man styrketränat så länge som jag dvs 7 år så är det svårt att få de resultaten man vill ha, det krävs en hel del för att kroppen ska bli starkare och man får absolut inte vara bekväm. Kroppen behöver ständigt chockeras för att vilja bli starkare. Nya övningar, ändrade träningsscheman, tyngre vikter etc krävs för att få bra resultat av träningen. Nu känner jag att det inte är långt kvar till 100 kg i marklyften!.


Imorn är det dags för min första riktiga arbetsdag, det kommer bli en inlärningsdag och det är sista dagen för tjejen som ska sluta och sedan i slutet av dagen är det jag som tar över nycklarna J sedan är det alvar igen och jag är sååå motiverad!.


Nu ska jag se klart på du är vad du äter, ses imorn!


Lite motivarion :)

Snacka om barbie söt!


chrille

Lite motivarion ?

Motivation heter det väl? ^^

2009-04-09 | 08:38:02 | http://grimgoth.blogg.se/
Ellie

Chrille: OPS!! nu var jag där igen:)

2009-04-09 | 08:50:52 |
Anonyma S

Om du tittar på de här tjejerna, var står du själv jämfört med dem? Kroppsform, utseende, träningsform mm. Jag tycker du ska lägga ner tänket om att tävla överhuvudtaget. Håll dig i bra motionsform träna och må bra istället. Ni kanska till och med skaffar barn nu när båda har jobb:) Tänk på dig sjäv och ditt välbefinnande istället kram på dig.

2009-04-10 | 18:41:09 |
Ellie

Anonyma S: Ja jag är långt ifrån dom och jag har inte sagt något annat om det. MEN man kan alltid ha förebilder och inspirationskällor och det tror jag alla har. Träningsform förstår jag itne alls vad du menar med, dessa tjejer styrketränar precis som alla andra tjejer som tävlar bodyfitness/figure så vad menade du med det?. Jag vill tävla så småningom men just nu känner jag inte riktigt motivation till det eftersom det hänt mycket i mitt liv på senste tiden men jag SKA tävla för jag vill det. Barn kommer det med men som sagt en sak i taget och i vilken ordning lär märkas :)....kram kram

2009-04-10 | 20:25:10 |
Anonyma S

Drömma kan man göra, men man måste vara realist oxå. Vilka fysiska förutsättningar har du? Mycket ligger genetiskt för att få synliga muskler. Du kan ha bra kondition vara stark men det syns inte på dig. Det är så jag uppfattar bilderna på dig. en kompis som kollade din blogg tidigare säger att du inte lyckats med deffen 3ggr? (Han har laggt av och läsa din blogg för du har så många ursäkter för att inte täna)För mig finns det inga ursäkter mer än skador och infektioner. Jag tror inte du har de förutsättningarna för att komma upp på scen. Varken utsende, kropp eller psyke. Klarar man inte av träning och vardan, klarar man inte tävling.

2009-04-11 | 21:08:18 |
Ellie

Anonyma S: Nej jag har testat att dieta 2 gånger iför tävling och jag har haft anledningar till att inte slutföra. Första gången hade jag en coach och hon hörde inte av sig på flera veckor då vi hade talat om att börja dieten vid 1 december och skulle då tävla i april. Hon hörde inte av sig föränn 1 januari och hoppade då av och jag hade då 10 veckor kvar att dieta. Med min urkassa form jag var i då var det bara att tok dieta från första dagen och levde på BARA torsk i 10 veckor och givetvis hamnade kroppen i stress och vägrade släppa ifrån sig. Jag tappade 3-4 kilo på denna period och ansåg att det absolut inte gick att tävla med den formen.



Andra gången var nu inför FF08 där jag dietade i 5 månader men då jag blev arbetslös i september hade jag därför inte pengar till förberedelserna och var därför tvungen att hoppa av, det är den största anledningen.



Jag kommer inte med ursäkter, jag tränar just nu bara för muskelbygge och senare när jag är nöjd och alla bitar fallit på plats vad gäller jobb, etc så SKA jag tävla sedan får andra tro vad de vill. Jag vet heller inte om du vet att jag EV har en ämnesomsättningsstörning som gör att jag har grymt svårt att gå ner i vikt. Alla symtom tyder på det och jag ska på läkarbesök i maj och kommer då ta prover för detta och om det är så kommer jag ta mediciner och jag kommer kunna nå mitt mål med att tävla. Det är också en bidragande faktor till att jag inte kunnat tävla då kroppen inte vill som jag och har svårt att gå ner i vikt. Min syster har dessutom haft struma så det kanske inte är helt uteslutet.



Nu vet du sanningen, visserligen har jag sagt detta många gånger tidigare och jag ska inte behöva förklara mig men nu hoppas jag iallafall att du förstår.

2009-04-11 | 23:31:51 |
Sara

Kul med pb! Och kul att jag också fick en kick av att se att jag inte ligger så långt från dina vikter. :-)

2009-04-13 | 12:22:06 | http://traningsgladje.se
Ellie

Sara: Ja jo det är riktigt kul faktiskt och roligt att du också blir starkare:). Nu tror jag det kommer bli grymt svårt att bli starkare men jag kommer tragla på :)...kram

2009-04-13 | 16:54:50 |



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



Trackback



Namn: Elinor Lilja
Bor: Skärblacka
Ålder: 25

Övrigt: Välkommna till min blogg!. Elinor heter jag och är 25 år och bor i ett litet samhälle som heter Skärblacka utanför Norrköping med min man och min dotter Heiley född 110123.Här kan ni läsa om mitt intresse för inredning, familjeliv, och allt annat som händer i i min vardag med småbarn. Varmt välkommna in!.






RSS 2.0